PCP tüfekler ve altında bulunan tüp hakkında merak ettiklerim.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım ve sormak istediğim bir kaç soru var.

    Öncelikle forumda araştırma yaptım konuları okudum ancak bazı noktaların cevabını bulamadım.Ya da detaylı aramayı beceremedim.Lütfen mazur görün.


    1-200 barlık pcp tüfeğin tüpünü 200 bar kadar doldurduk diyelim.Bunu aracın arkasında bu şekilde saklamamın bir sakıncası var mı ? tüp patlar mı veya hasar alır mı ? Eğer zararı var ise kaç barda saklamak makul olur.

    2-Scuba tüp taşımak istemiyorsak alabileceğimiz en kaliteli pompa nedir ?tüfeğin altındaki tüpü nemden ve partiküllerden tamamen koruyabileceğimiz kaliteli filtreye sahip bir pompa mevcut mudur ?

    3-Diyelim ki her halükarda nem ve bazı partiküller tüpün içine girdi diyelim.Korozyonu önlemek için ayda bir o tüpün içindeki havayı tamamen boşaltmak ve temizlemek yağlamak olduğu söyleniyor.Bu işi kişisel olarak yapabilir miyiz ? Yani başımıza bir iş gelir mi ? Ve o tüpü tamamen boşaltmak için tetiği sürekli çekmemiz yeterli mi ? bu profesyonel bir iş ise ankarada kime danışabiliriz.

    4-Tüm bu dertlerden kurtulmak için korozyona uğramayan,pompa ile bassak bile namluda ve tüfeğin tüpüne zarar vermeyeceğinin garantisi olan bir tüfek markası var mı ?

    İzninizle daha sonra PCP hakkındaki sorularımı bu konu altından devam ettireceğim.Şimdiden teşekkür ederim.

  • danny

    Konunun başlığı değiştirildi. Eksi Başlık: “PCP tüfeklerin altında bulunan tüp hakkında merak ettiklerim.” Yeni Başlık: “PCP tüfekler ve altında bulunan tüp hakkında merak ettiklerim.”.
  • Sırası ile kafanızdaki sorulara bilgim yettiğince cevap vereyim.

    200 barlık bir tüp 300 küsür barlarda test edilir. Havanın sıcaklığına göre + veya - yönde tüpün içindeki havanın yoğunluğu değişecektir. Araç yanmadığı sürece problem teşkil etmez atın bagaja taşıyın. Uzun süre kullanmayacak iseniz regülatörlü modelse regülatör basıncının altında tutmaya özen gösterin.


    El pompalarında havadaki nemi toplayan pasif yapıda filtre var buna ek olarak kendiniz çin den ekstra filtre alabilirsiniz. Pompanın uzun süre sağlığını korumak ve su damlacıklarını tüfeğe yollamamak için belli bir döngüde hava basmalısınız.

    Ben Pompa hortumu ve tüfek tüpündeki basınçlı hava dengelendiğinde 20 kere basar pompayı dinlendirir 20 daha basar gene dinlendirir bir 20 daha bastıktan sonra hortumdaki tahliyeyi hızla açar su damlacıklarının çıkmasını sağlardım.


    Nem PCP tüfeklerine korozyon yapmaz tüpler ya alüminyum yada karbon fiber oluyor tüfeklerde alüminyum ve pirinç malzemelerden oluşuyor oringler kauçuk onlarında belli bir ömrü var sate. Ama aşırı nem artık su damlacıkları kaçtıysa tüfeğe hava kanallarını tıkayamaz ama geçerken FPS dalgalanmasına neden olabilir. Nemden korozyona çelik tüpler maruz kalır yeni nesil çelik tüplerin içlerinde çeliği koruyan madde kaplansa da genede beni ürkütüyor ben kullanmıyorum.


    Pompalar korozyona uğramaz hortumları uğruyor genelde korozyona. Pompa üzerindeki oringler yıprandıkça pompanın verimi düşer ilk aldığınızda ÖRNEK 80 basışta tüpü fullerken oring yıprandıkça 90-100-110-120-150-200 basışa kadar yol alır. O yüzden hızlı basmayın bir seferde basmayın yavaş yavaş dinlendirerek basın.

    FX Maverick Sniper

    700 mm. Superior 0.22 Cal.

    700 mm. Superior 0.25 Cal.

    Element Optics Helix 6-24x50 FFP

    FXairguns Wireless Chronograph

    6.8 L Ekstra hafifletilmiş Limitsiz Karbon tüp.

    Yong Heng Air Kompresör

    Side Shot Scope Cam ( Gökhan abinin hediyesi )



    • Official Post

    Merhabalar, hoşgeldiniz.


    Sinan arkadaşım genel sorularınıza cevap vermiş.


    korkulacak bir yanı yok bu tüplerin. bende 2011 model tombul tüp vardı kendi çapımda imha etmek istedim. içine 150 bar basıp yerli en güclü tüfeklerle defalarca vurmama ragmen patlamadım. patlaması aşırı zor.

    gönlünüz rahat olsun.

    ayrıca bende ankara yenimahallede yaşıyorum

    agt agtagt

  • ben de seninle aynı düşüncelere sahibim

    En iyi eğlence oyun uygulamalarının ücretsiz indirilmesi için mükemmel bir portal olan apktome hakkında bilgi edinin.

  • Hala araştırma sürecindeyim verilen cevaplar için de teşekkür ederim :) Cemal hocam ben de yenimahalledeyim belki bir gün görüşme imkanımız olur.Forum harici size ulaşabileceğim bir telefon numarası var mı ?