forumda eskiden çok bilgili abiler ve kardeşlerin paylaşımları

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • şimdi şöyle bir gözden geçirdim forumu, genelde ürün satmak isteyenler ilan veriyor ve ürünlerini alıcılar ile buluşturuyor. ama bu ve benzeri forumlarda eskiden havalı tüfekler, optik ürünler ve aksesuarlar üzerine o kadar çok teknik bilgilendirme hakkında konular açılıyordu ve konu altına yapılan yorumlar ve fikir alışverişlerinde çok faydalı bilgiler vardı. ülkemizde zaten bu konu üzerine yazılı bir kaynak yok. kendi çevremde bile 100 kişiden ancak 2 veya 3 kişi havalı tüfeklerin varlığından haberdar.

    forum yöneticileri bu konuya bir el atsa ve her ay bir konu belirlense, örnek kullandığımız tüfeklerde ki twist oranlarının penetrasyona, gurupmana, hıza ve bc değerine etkileri nedir? veya kuzey yarım küre ile güney yarım kürede aynı yönlü bir namlu ile atış gerçekleştir isek hedeften sapma ne kadar ve hangi yöne olur. v.b. bu ve benzeri konuların tartışılacağı bir kütüphanemiz olur ve en azından hobiciler kulaktan dolma yanlış bilgilerden (namludan çıkan çekirdeğin önce yükseldiği sonra düşmeye başladığı hurafesi gibi) kurtulur diye düşünüyorum.

    bu ve benzeri konularda otorite sahibi forum üyelerimiz var. onlarla bağlantı kurup buraları dahada canlandırabiliriz diye düşünüyorum.

    • Çok iyi olur aslında bunun sebebi bahsadilen eskiden şöyleydi nin temelinde yatan problem sosyal medyanın çeşitliliği ve bireysel olarak insanlar bilgi topluyor buda birkaç kişiden alınan bilgiyle devam ediyor ama böyle platformlarda bir çok görüş bir araya gelip daha doğru sonuca ulaşılır ama bu böyle devam eder zaman zaman sizin gibi girişimde bulunanlar oldu ama böyle kaldı aslında doğru bir anlatımla bilgi paylaşılıp altına sadece yorum ile devam edile bilir

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen HasanUSTA (22 Mayıs 2024 20:16).

    • YENİ
    • Resmi Gönderi

    Bir dönem çok uğraştım epey insanı da foruma geri dönderdim fakat yine eskilere döndük.

    dediğin çok doğru keşke eski forum gibi canlanmış olsak.

    agt agtagt

  • Bildiğim konuları bildiğim kadarı ile bazı başlıklar altında olabildiğince yazmaya çalışacağım. En azından yazarı Aşkın Aslan olan bir kütüphanemiz olur. Tabi bunun için boş vakit lazım, bu sebeple boş oldukça, belirli konuları, ömrümüz yettikce.:-)

  • Artık herkes Facebook ve watsappta. Watsappta üye oldugum 3 gurup var. Sohbeti ayrı satışı ayrı. Tabiki hiçbiri bu forumun yerini tutamaz. Ansiklopedi gibi burası. Ayrıca boş adam yok denecek kadar az. Ve insanlara saygı var. En önemliside bu. Forumu seviyorum girip dolasmadigim gün yoktur. Eskisi kadar aktif olmasada güzel sessiz sakin.

  • forumu kurcaladınız mı bilmiyorum ama forumda çok değerli bilgiler edindim. eski konular hortlatılıp yeni bilgiler eklenebilir. uyuyan hücreler uyansın.;)

    Kral Puncher Ekinoks 6,35

    Kral Puncher NP 04 4,5

    hatsan blitz bullpub 6,35

    bushnell 8-32-50 dürbün (çin malı)

    Leupold Red Dot

    Çin Malı el pompası

    aranıyor:

    yüksek basınçlı el pompası

    hatsan 125-135 vortex

    parallax free red dot