Arada bir rast geldiğim bir uyarı var PCP'lerle ilgili. Bu tüfekleri basınçlı hava ile dolu iken arabayla bir yerden başka bir yere götürmeyin deniliyor. Hatsan tüfeğim bana karayoluyla kargolandı. Daystate de keza. Her ikisi de basınçlı hava doluydu. Ne olur ne olmaz türü bir titizlik midir bu uyarılar yoksa daha ciddi bir risk mi var? Sıcak havada tüfekleri arabanın içinde güneşe maruz kalacak biçimde uzun süre bırakmanın sakıncası ortada - genleşme tehlikesi. Kastedilen bu mudur? Önlem olarak AC'yi çalışır durumda bırakmak kafi midir?
PCP Tüfeklerin Taşıt Araçları İle Nakli
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
MHakan
26 Haziran 2025 18:39 Konunun başlığı değiştirildi. Eksi Başlık: “PCP Tüfeklerin Taşt Araçları İle Nakli” Yeni Başlık: “PCP Tüfeklerin Taşıt Araçları İle Nakli”. -
Arada bir rast geldiğim bir uyarı var PCP'lerle ilgili. Bu tüfekleri basınçlı hava ile dolu iken arabayla bir yerden başka bir yere götürmeyin deniliyor. Hatsan tüfeğim bana karayoluyla kargolandı. Daystate de keza. Her ikisi de basınçlı hava doluydu. Ne olur ne olmaz türü bir titizlik midir bu uyarılar yoksa daha ciddi bir risk mi var? Sıcak havada tüfekleri arabanın içinde güneşe maruz kalacak biçimde uzun süre bırakmanın sakıncası ortada - genleşme tehlikesi. Kastedilen bu mudur? Önlem olarak AC'yi çalışır durumda bırakmak kafi midir?
Ben böyle durumda kötü ihtimali izole etmek için bagajda sıcak havaya maruz kalacagından dolayı %50 dolu götürürdüm
-
Başımdan şöyle bir olay geçti paylaşayım dedim havanın çok sıcak olduğu bir gün hem kiraz toplamaya hemde gitmişken atış yaparım diyerek pcp tüfeğimi 200 bar doldurdum ve bagaja koydum yola çıktıktan yarım saat sonra bagajdan bir patlama sesi ve ardından hava sesi duydum hemen kenara çekip bagajı açtım tüfeğe birşey olmamış fakat tüfeğin tüpündeki emniyet valfi patlamış bütün havayı tahliye etmiş muhtemelen 200 bar sıcaktan herhalde 250 lere çıkmış ve valf patlamış yola çıkarken tüpü asla tam dolu götürmeyin
-
Merhaba, tüfeğinizin markası nedir? Bir de her PCP'de emniyet valfi bulunur mu?
-
Pcp Kral np03 bütün pcp lerde var biliyorum zaten olmak zorunda....200 bar uyumlu pcp ye yanlışlıkla 250 bar basarsanız patlamayı önlemek için konulmuş bir önlem tüpün valf kısmında sarı renkte bir alyan vida var vidanın altında ince pirinç malzemeden zar şeklinde bir parça var basınç belirlenmiş basıncın üzerine çıkarsa bu zar yırtılıyor ve tüp basıncı boşalıyor
-
Teşekkürler.
-
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
-
Çok teşekkür ederim. Var olun.