MEHMET SEZEREL ANISINA - 6-7 Haziran 2026 Bursa Başköy Field Target Müsabakası

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Field target yarışında güç sınırlaması yok mu? Görece güçlü sayılabilecek tüfeklerle katılanlar da var. Güç derken bar değil joule biriminden bahsediyorum. Yarışmaya istese de katılamayacak bir Allah’ın Gayserilisi olarak yazıyorum…

Marlin Cowboy bb gun

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen tahsinkurt (7 Mayıs 2026 22:35).

• Resmi Gönderi

Field target yarışında güç sınırlaması yok mu? Görece güçlü sayılabilecek tüfeklerle katılanlar da var. Güç derken bar değil joule biriminden bahsediyorum. Yarışmaya istese de katılamayacak bir Allah’ın Gayserilsi olarak yazıyorum…

Regülatör ayarı düşürüldüğünde her tüfek 12fpe altına inebilir. İngilterede bu tüfeklerin hepsi "FAC sertifikası" yoksa 12fpe altında kullanılıyor.

• Regülatör ayarı düşürüldüğünde her tüfek 12fpe altına inebilir. İngilterede bu tüfeklerin hepsi "FAC sertifikası" yoksa 12fpe altında kullanılıyor.

Her tüfeğin mekanizması farklı ayrıca valf içindeki sıkıştırılmış hava hacmi, çekiç gücü, valfin açık kalma süresi, transfer port çapı filan derken gücü etkileyen değişkenler çok çeşitli. (Bildiğim kadarıyla yani, yanılıyorsam cehaletimi mazur görün.) Tek başına regülatörle güç ayarı yapılabileceğini düşünemedim. Teşekkürler 🙏

Marlin Cowboy bb gun

• Resmi Gönderi

Her tüfeğin mekanizması farklı ayrıca valf içindeki sıkıştırılmış hava hacmi, çekiç gücü, valfin açık kalma süresi, transfer port çapı filan derken gücü etkileyen değişkenler çok çeşitli. (Bildiğim kadarıyla yani, yanılıyorsam cehaletimi mazur görün.) Tek başına regülatörle güç ayarı yapılabileceğini düşünemedim. Teşekkürler 🙏

Her modele göre bir çözüm olmakla birlikte genel olarak regülatörü düşürüp çekiç tansiyonunu azaltmak yeterli oluyor.

• Yarışma ile ilgili temel kural ve bilgilendirmeler ilk mesaja eklenmiştir. Eline sağlık mkaratas

Samet, biz biliyoruz ancak yeni baslayacaklar icin, yarışmaya baslamadan tüfeklere 16.3J /12ft güç testi yapilacagi, kural disi silahlar ile katilim yapilamayacagi NET olarak en üstte yazılmalı.

Anschutz 9015 4.5 mm - March 60x52 FT

Anschutz One 9015 4.5 mm - March 60x56 HM MTR3

TX200 4.5 mm - V-MATCH MOD

• Resmi Gönderi

Bursa Parkuru merak eden arkadaşlar için:

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

• Samet M 1 Haziran 2026 14:21

Konunun başlığı değiştirildi. Eksi Başlık: “6-7 Haziran 2026 Ulusal Field Target Yarışması / Başköy-Bursa” Yeni Başlık: “MEHMET SEZEREL ANISINA - 2026 BURSA Başköy Field Target Müsabakası”.
    • Resmi Gönderi

Son 5 gün!

Yarışma adı gerek forumun gerekse hobinin duayenlerinden, yakın zaman içerisinde kaybettiğimiz değerli hobidaşımız, anymess (Mehmet Sezerel) Anısına ithaf edilmiştir.

Güncelleme: Yarışmayı, Field Target disiplinini merak eden, tanışmak isteyen hobidaşlarımız için konum bilgisi de ilk mesaja eklenmiştir.

• Samet M 1 Haziran 2026 23:09

Konunun başlığı değiştirildi. Eksi Başlık: “MEHMET SEZEREL ANISINA - 2026 BURSA Başköy Field Target Müsabakası” Yeni Başlık: “MEHMET SEZEREL ANISINA - 6-7 Haziran 2026 Bursa Başköy Field Target Müsabakası”.