460 magnum dürbün ile kötü sonuçlar verdi.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar 460 silaha dampayı ve hatsan mod 125'te 6 ay kadar kullandığım arkasından 6-7 aydır remington AM 77 ile kullandığım 3-9X32 optima dürbünü bağladım. Ama 20 metrede sıfırlama yapıyorum 3-5 atış sonra sıfır noktası farklı yerlere kayıyor. dampayı dürbünü söktüm. gezi ayarladım 60 metrede soda şişesi o kalın arpacığa rağmen 3 te 2 patlıyor.
    20 metreye 5 gamo hunter mermiyi (pro hunter değil eski bildiğimiz hunter yeşil kutu) gezle attım.
    Sonuç


    [Resim Engellendi: http://img440.imageshack.us/img440/1151/dsc00137qm4.jpg]


    Şimdi sorun bendemi silahtamı dürbündemi dapmadamı.
    eğer sorun dürbünde derseniz nasıl bir dürbün önerirsiniz.
    Teşekkürler...

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • hemen gurupmanlara başlamışsın, hayırlı olsun.
    gez-arpacıkla atışlara bakılırsa, kaynakta hep aynı yere alıştıysanız, hata dampa veya dürbünde gibi görünüyor. eğer dampanın alt-üst kısmı güç uygulandığında fazla oynamıyor, sağlamsa ben dürbün derim. optima dürbüne o güçteki bir silahın tepmesi iyi gelmiyordur :)
    dürbün tavsiyesine gelince, ülkede bulunabilir ve uygun bir dürbün dersek, büyütmesi yeterli ise daha önceden kullandığım Gamo 4x32 dürbünü önerebilirim. hem darbeye dayanıklı, hem hafif, hemde net bir dürbündür. veya biraz yukarı modeli Gamo 3-9x40 olabilir. bundanda kullandım yine memnun kalmıştım.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • daha önce dampasız kullandın ise dürbünü kesin ve kesin sorun dürbündedir diyebilirim.çevrede yokmu emanet bi dürbün tak sıfırla kesin emin olursun .sorun büyük ihtimalle dürbündedir bence.

    EVLİ MUTLU ÇOCUKLUYUM ^^


    MARAŞLIM BİR HAMASET DESTANI NAKŞEDİLDİ BAĞRINA
    YURDUMUN ARSLANLARI ÖLDÜ İMAN UĞRUNA


    emrahkazici@hotmail.com

  • Teşekkür ederim erdem
    Peki tasko 4-16x50 bir dübün var fiyatıda cazip, ne dersin.
    Yoksa 9 x ten yukarı çıkma ve kalite mi al diyeceksin.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • 3*9-44 OPTIMA dürbün de bende var.Sıfırlamasını yaptıktan sonra ortlama 50 atış gidiyor.Sonra sıfırlamasını tekrar yapmak zorunda kalıyorsun.Tabi bende dampa ayak yok ama sendeki dürbün de OPTIMA olunca ilgimi çekti benim ?(

  • Aradaki mesajlar silinmiş onun için tekrar yazıyorum. Dürbünün ön ayağına koyduğunuz lastikleri çıkarıp arka ayağa takın.Vuruş noktasını yükseltmek için arka ayağı yükseltmeniz gerekiyor.

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • Yok abi çok birşey farketmiyor.
    Bu silahı almadan önce şu videoyu seyredip hayran olmuştum.


    http://www.pyramydair.com/video/?video=agr-episode-1.flv


    Ama silahın tanıtımında dürbünü takmadan önce bir parça taktı. O zamanlar da dikkatimi çekmişti.


    Takılan parça ve tanıtım videosu da bu.


    http://www.pyramydair.com/vide…scope-mount-episode-6.flv


    forumda mesajlar silinmeden önce bu konuda erdem bey ve eblemis'in bir konuşması olmuşu ama tam hatırlamıyorum.
    Dün akşamleyin 4-16X50 dürbünüm geldi hemn takıp sabahleyin sahurdan sonra gün ışır ışımaz sıfırlamaya çalıştım, ama olmadı. Bıraktım akşam saat 16:20 gibi sıfırlamaya devam ettim. Çözemediğim 2 olay var.


    1 . Dürbünü arka ayağının altına 2, ön ayağının altına 1 adet parça ( bildiğimiz kol saatlerinin kolcukları, lastikleri) koydum en son 10 metrede üst clicki en üste alıp, atışlarımı yaptım yinede 10 metrede 5 cm gibi aşağıda. Yani bu olay diananın tabiatında var gibi geldi.
    2. Geçenlerde silah ilk geldiğinde dampa ile bağladım. Atışlar kötü idi 20 metrede 10-15 cm gibi grup yapıyordu. daha sonra Mustafa abinin (tuka) dediği gibi denendim.
    http://img300.imageshack.us/my.php?image=dampaayakjz1.jpg


    Mustafa Serdar bey buna gerek olmadığını elimdeki gerçek dampa ise bu sistem yanlış demişti. Söktüm. Oly yine aynı. Dürbünüm geldi taktım, ama dürbün dampanın üzerinde iken hafif bir baskı ile sağa sola oynuyordu. Tabi gruplarda da aşırı dağılmalar vardı.Aklıma gelen bu kadar baskı ile oynarsa atış esnasında dürbün sarhoş olur demiştim. Forum çalışmadığı için Yatagunu arayıp Ülkü Beyin fikrini sordum. Dampanın içindeki o ringlerle bağlı olan 2 civata gevşemiş olabileceğini. Civataları sıkıp denememi söyledi. Eve geldim dürbünü çıkarttım. civata sıkacağım Alyen uymadı. 2,5 değil 3 değil arada bir alyen olması lazım. Onuda bulamadım.
    Bu alyeni nerden bulabilirim veya başka birşeyle sıkabilirmiyim.
    Dampayı çıkarttım. Aklıma neler geldi neler. elimde 2 çift 2 parça ayak bunları dürbün rayına dizdim iki ayağın arasına bir lastik conta koyup sıktım. Dürbünün arka ayağının altına yaklaşık 1 mm gelen lastiğimide koyup, atışlara geçtim. Tabi silaha alışkın olmadığımız için biraz zorlandım. Ama tam destekli 40 metreye 5 mermi attım. 3 tanesi 1 cm gibi birbirine girdi diğer ikiside onun 2-3 cm gibi sağına ve soluna geldi. 40 metrede düşme yaklaşık 10 cm. Her ne kadar aralara conta koyup sıksamda dampa olmadığı için bu düzeneğide söktüm. En son dampayı tekrar taktım, önayağın önüne kızağa dayanacak şekilde yukarıda ki resimdeki gibi 1 ayak daha koydum . 2 arkaya 1 öne lastik koyup sıktım ve atışlara geçtim. Koyduğum 2 lastik. yaklaşık 2-3 mm yapıyor. st click en sonda. 10 metre 3 mermi tek deliğe yakın ama 5 cm altta. Bu arada Gamo Hunter ve Crossman coperhead ile atışlar yapıldı.
    Evet Abilerim arkadaşlarım hikayem bu. Ayakları yükseltmem için yukarıda video linkini verdiğim ayaktan mı sipariş etmem lazım. Alternatif var mı.
    Ülkü bey Mustafa bey Dampa konusunda da sizden yarım istiyorum
    Biraz uzun oldu Teşekkürler....

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

    • Official Post

    Bizim yaptırdığımız Dampalar orijinal ingiliz dampaya göre %50 daha güçlü, ingilizin kullandığı ayağı tüfeğe bağlayan 4 tane allen vida, (inch ) bizdeki 4 metrik ile aynı kalınlıkta, bizde kalkıp 4 metrik kullanmadık, Malum bu ayağı kullanmak zorunda olanlar zaten tepmeli silahlara takacak, biz bu noktada 5 metrik allen civata kullandık, bunun dışında ingiliz dampayı dampa yapan üst ve alt parçaları birbirine bağlayan 2 tane kademeli vida (maalesef kademeli değil,vidanın üzerine burç geçirmişler) ne kadar sıkarsanız sıkın dürbün silaha bu ayakla bağlı iken bile bu vidalardan kaynaklanan oynama mevcut, bizde bu noktada bu vidayı hazır vida alıp üzerine boru geçirmek yerine olması gereken kademeli vida olarak rovelver de kaliteli civata çeliğinden imal ettirdik, sonuç numuneler mükemmelinde ilerisinde, tek sorun ambalajcıda, dün konuştum yine ve bu hafta hiç olmazsa bir kısmını ver dedim, elimden geleni yapacağım dedi. Şimdi sırada 2009 da tüm dünya pazarlarına sürülecek %100 bizim tasarımımız yeni ve çok özel bir kaç çeşit ayak üretilecek. Biz istyoruzki ;

    • ürün işlevini tam anlamı ile yerine getirmeli,
    • işçilik ve malzeme spektleri yüksek kalitede, sürekliliği olan,
    • gözede hitap eden, estetik olarakta severek kullanılabilmeli.
  • Abi cevabın için teşekkürler.
    Anlamadığım dampanın ambalajını nereye takacağız.
    Şaka bir yana biz ambalajsız da alırız. Dampanın öözümü yok yatagunu bekleyecek peki yükse ayak için öneriniz var mı.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Haydar Kardeş,


    Göndediğin linkleri ve filmi inceledim, ayrıca pyramidair'de namlu düşmesi (barrel droop) üzerine yazılar var onları da okudum. Yaylı silahlarda namlu düşmesinin cok yaygın olduğunu belirtiyordu. Bu arada namlu düşmesi derken namluda bir eğiklik veya sarkma değil, namlu ekseninin dürbün kızak eksenine göre eğik olarak takılması kastediliyor. Gönderdiğin dürbün kızağı diana silahlar için leapers tarafından üretilmiş ve arka tarafı ön tarafından yaklaşık 2 mm daha yüksek yani arka tarafı yükseltilmiş. Bunu takınca bir de geniş kızağa uygun dürbün ayağı bulman lazım. Bence dampanın arka ayağını 2 mm kadar yükseltirsen aynı işi görür.
    Senin dampanın yana sallanması normal değil. Bendeki dampaya epey kuvvet uyguladığımda ileri geri çok hafif hareket ediyordu. Muhtemelen senin de bağlantı vidalarını sıkman gerekiyor. O allen metrik değil, ingiliz sistemidir ve 7/64inç gibi birşeydir herhalde. istersen Yatagun dampaları bir bekle onlarla dene.

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • Evet bahsettiğim bu parçaydı. Diğer videoda taktığı da B-Square'in ürettiği ve ayarlanabilir düzeltmeye sahip benzer başka bir model. Anladığım kadarıyla Diana'ların düşme problemi namludan değil, kötü dürbün mount dizaynından kaynaklanıyor. Aynı sorunu defalarca okudum. Sanırım senin de ihtiyacın olan bu parça.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

    • Official Post

    Abi cevabın için teşekkürler. Anlamadığım dampanın ambalajını nereye takacağız. Şaka bir yana biz ambalajsız da alırız. Dampanın öözümü yok yatagunu bekleyecek peki yükse ayak için öneriniz var mı.

    Haydar bey, ilk etapda 1000 adet üretildi ve bunun şimdiden 800 ü yurt dışına gidiyor ve fazlasıyla titizleniyorum, bir ürün piyasaya ilk çıktığındaki hali ne ise hafızalarda o kalır.

  • Mustafa Bey, belki bıkkınlık veren bir soru olacak ama bu hafta sonuna kadar dampalarda mutlu sonu yaşayabilecek miyiz?Kredi kartını geçtim artık havale veya EFT ile peşin para ödemesine bile razıyım ;tacli#

    • Official Post

    Mustafa Bey, belki bıkkınlık veren bir soru olacak ama bu hafta sonuna kadar dampalarda mutlu sonu yaşayabilecek miyiz?Kredi kartını geçtim artık havale veya EFT ile peşin para ödemesine bile razıyım ;tacli#

    Para sorun değil, profil ayarlarınıza girip isim adres bilgilerinizi güncelleyin, ;)

  • [Resim Engellendi: http://www.opticswarehouse.co.uk/prodimages/BS17021.jpg]


    http://www.opticswarehouse.co.…?prod=BS17021&cat=412


    Bu benim işimi görürmü.
    Yurt dışından hiç mlzeme getirtmedim. Sorun olurmu.


    Bu senin işini görmez. Normal adaptör. Videodakinin arkası yüksekti. Ama arka ayağın altını 2 mm beslesen aynı sonucu alırsın.

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • Mustafa abi anladığım kadarı ile sizden dampa alırsak dürbünü bir kere sıfırlıyıcağız birdaha ayarı bozulmuyucak.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen kartalcin ().

    • Official Post

    Mustafa abi anladığım kadarı ile sizden dampa alırsak dürbünü bir kere sıfırlıyıcağız birdaha ayarı bozulmuyucak.

    Ben öyle olacağına inanıyorum, ama güçlü yaylı bir silaha da 24 X 56 gibi 1 kiloya yakın dürbün takılmaz

  • 4x12-40 lık bir dürbünü sabitlesem daha bir şey istemiyorum tek parça ile denedim her atışta pellet farklı bir yere gitti bende bu yüzden gez arpacık atıyorum inşallah kısa zamanda ambalaj işi hallolurda uzakları rahatlıkla görebiliriz.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40