pcp silahlarda beyin fırtınasına varmısınız

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • beyin fırtınası en aşırı görüşlerin alanen açıklanmasıdır.


    benim istediğim pcp de , özellik olarak 40 grainlik 22 cal pelletleri 500 m sn atmalıdır.
    mekanizma ise şöyle olmalıdır. 200 barlık bir tüp altında metan gazı içeren ayrı bir tüp.
    tetiğe bastınız .
    sırasıyla
    tetiğe basıldı valfın ilk açılma noktasında önce metan gazı boşaldı valf çekicinin vurduğu mil daha hareket halindeyken normal hava hemen ardından hava çıkar çıkmaz valf manyetoyu devreye soktu ve manyetolu ufak bir buji ateşleme yaptı ve saliseler içinde metan ve hava karışımı patladı ve mermi yanan gaz basıncı ve hava basıncı ile yüksek hız edildi . burada tek kusur olarak görülebilecek yer ise hava ve yanıcı gazın patlama yapmadan önceki hareketi esnasında pelletin hareket etmesidir. bunuda prototipi kabaca mevcut olan belli basınctan sonra açılan küçük bir hazne kısmıdır.manyeto yerine yüklü bir kondansatör tarafından buji
    ateşlenebilir. o zamanda güçlü batarya gerekir. oda ağırlık teşkil eder.
    meydana gelen basınçtan tıpkı revoların mekanizması gibi ikinci mermiyi aldı .ama toplu şarjörden değil şerit mekanizmadan. şerit mekanizmada üstten tambur şarjörlü ve en az 5 metre . full otomatik.
    nasıl bir silah oldu ? yarı ateşli yarı havalı. benim yılladır üzerinde hep kafa yorduğum olay bu. hatta metan gazını kontrollu patlatmak üzerine deneyimlerimde oldu.
    burada demek sitediğim en az 7.65 tabanca mermisinin joulesi kadar enerji elde etmek. havanın gücü bence fx lere yada evanixlere kadar. daha ötesi çok hantal zahmetli ve masraflı. benim fırtınam bu sizlerinki?

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Bana göre de,


    Böyle bir sistem ateşli silah sınıfına girer ne yazık ki.Bize getireceği hiçbir artısı yok. Dezavantajları oldukça fazla. Taşı elimizle fırlatmak yerine, bacak arasından fırlatmak gibi.


    Fikir üretimi devam ;d;½bay£bay`;

    • Official Post

    Mustafa bu yazın daha başlangıçta ölü doğmuş, böyle bir beyin fırtınasına forum kurallarımızda müsait değil zaten, Çünkü ateşin olduğu yerde havalı silah olmaz, bu kadar uğraşacağına git ateşli .223 satın al, yok çok pahalı dersen, ruhsat dersen bunuda yasa yapıcılarla konuş, yapmak istediğin beyin fırtınasından ateş - alev olayını çıkarırsan tartışırız. :thumbdown:


    Kuru sıkı silahı gerçeğe çevirmekle bu dediğin aynı şey, ateş olmadan sadece hava ile varsa bir fikrin yaz.

  • Bir parlak fikirde benden ;tacli# şimdi fx gladiatör'ün ön tüpü söküp 245 cc lik olanı taksak böylece 745cc tüp hacmi elde etsek sonra regülatör eklesek sonrada en üst düzeyde hız artırıcı modifiye yapsak sonrada 30,32 grn pelelt için 6.35 orjinalinden 10,15 cm uzn namlu taksak ve 350,360 ms hzı elde etsek altakı hava tüpünün üstünüde 50 cm lik daha kundak ilavesi yaparak estetik bi görüntü elde etsek süper bişi olurdu gibime geliyor bende böyle bişi düşünüyorum en azından 6.35 namlu takamazssak 5.5 mm namlu takıp solıd pelelt de atabiliriz. :P

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

    • Official Post

    Yusuf dediklerin yapılabilir, 30 grains 6,35mm namlu - pellet ile 400metre/saniye hızlarında üzerine çıkılır.

  • Çok güzel tahminen sizce bu dediklerim yapılırsa kaç stabil atış gerçekleşir 350M/S baz alınırsa 745cc tüp hacmi ile birde regülatör eklenirse 350 m/s hıza çıkmayı engelermi.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

    • Official Post

    Yusuf regülatör eklersek dediğinde, regülatörü kaç bar a ayarlayacaksın diye sorarım o zaman, bu fazlasıyla girift bir konu, regülatörün tek görevi ; regülatörü kaç bar salacak şekilde üretmiş iseniz o basıncı namluya salması anlamına gelir, tabi bu basınç tüpdeki basıncın altında olmalıdır ve bu yüksek enerjileri üretmeye kalkıştığınızda öncelikle regülatörle uğraşmazsınız,

  • Ben regülatörü 30 grn lik pelleti 350m/s de stabil atış için uygunlabilirliği varmı diye düşünmüştüm yani hızdan çok stabil atış için uygulanabilir diye biliyorum ama yanlışmı biliyorum acaba.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

    • Official Post

    Yusuf, şimdi silahımızın tüpünde 200 bar basınç var, bu bahsettiğimiz yüksek hızlar için bu basıncın altında bir basınca regülatörü ayarlarsak ister istemez hız verimiz düşer, sadece basınçda yetmez, sıralama şu şekildedir ; tüp - Regülatör - ön basınç odası - valf daha sonra namlu, hava bu yazdığım yolla namluya ulaşır, tüpümüzde 220 bar olsa ve regülatörü 200 bar a ayarlasak ve ön basınç odasının hacmi yeterli değilse, istenilen enerjiyi elde edemezsiniz, yada bu ön basınç odası yeterli hacimde olsa ve valf yeterince açılamasa yada açık tutulamazsa yine istenilen güç elde edilemez, ve bu konuyu iyi bildiğim için bu konuda bu platformda daha fazla da yazmak istemiyorum, çünkü tecrübe ederek elde ettiğim bilgiler ışığında .223 ateşli yivli setli tüfeklerin güçlerine ulaşılabiliyor ve buradan bu seviye bilgileri paylaşmayı pek doğru bulmuyorum, sürekli bir takım kazalar oluyor ve insanımız kaza ile kendini yada arkadaşını vurabiliyor, bu tür bir modifiye ile 100 metreden bir domuzun kafa tası delinebilir.

  • çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • bu fikre bende katılıyorum .çok fantazi abartmalar yapılabilir .sınırların zorlanması ,rekor denemeleri gibi şeyler ses getiren çok zevkli işler olmasına karşın güvenlik konusunda sakıncalar çıkarabilir. saygılarımla

  • Esas konuya dönersek maksat sürat ,ağırlık dolayısıyla menzil ise değişik ufuklara bakmak lazım mesela basınç olarak 200 değilde 300-400 bar gibi düşünsek burda titanyum tüpler devreye girer gaz olarak hava değilde helyumu seçsek ( aslında aklımdan hidrojen geçiyor ama itirazları duyar gibiyim ) artık attığımız pellet değil bullet olacaktır ayrıca namlu yapısıda yavaş yavaş ateşlilerinkine yaklaşacaktır bu basınçlar merminin arkasında tam olarak oluşabilmesi için mermiyi namlunun başında sıkıca tutmalıyız buda yaylı bir düzenekle veya bir -o-ring le olabilir valf konusu çok önemli basınca dayanıklı kapasitesi yüksek bir valf dizayn edilmeli buda artık horozla aktive edilemez elektrik kumandalı olmalı buda çok iyi bir tetik hassasiyeti sağlar çünkü mekanik bir düzenekle değil bir mikroswitch ile çalışıyoruz dahada ötesi mesela tetik boşluğu alındığında merminin arkasında belirli bir basınç oluşur 40-50 bar gibi tetik düşürüldüğünde tüm basınç valf tarafından serbest bırakılır buda valfı daha hızlı çalışıyor gibi algılanmasını sağlar şimdilik bu kadar devamı sonra

  • Bencede gazlara şöyle bir bakıldığında HELYUM muhteşem bir seçenek ama aynı zamanda kullanımdaki zorluklarda cabası
    Bana göre 220 barlık 500 cc helyum tüpü inanılmaz performans çıkarır.Fakat bu gazı silahın içinde nasıl bir valf ve oringle tutucaz onu düşünemiyorum.
    Anladığım kadarıyla PCP lerede normal yollardan iki seçenek görünüyor fantastik olarak.Birincisi helyum ikincisi gazı namluya vermeden kısa zamanda ısı derecesini yükseltmek.Birinci seçenek daha olabilir gibi geliyor.
    Bu ve benzeri karışık konularda olaya hakim sayın İhtiyar heyetinden genel kaidelerle alakalı açıklma gelse iyi olucak.Benim gibi amatör arkadaşların bu konuda aydınlanması lazım :P

    • Official Post

    Hatırlanırsa geçmiştede Helyum ve benzeri gazlar konuları tartışıldı, bunlar sizinde dediğiniz gibi fantaziden öteye gitmez, yani genel kullanıma sunulamaz,


    Burada 200 bar aslında küçümsenmemeli, bakın 200 bar ile 80 fp/lbs güce ulaştık, siz şimdi bu gücün etkilerini hayal edin, şakası olmayan, 30 grains bullet (mermi dizaynı) .223 (5,56) mermiyi 1030 fps hızı gördük, hafta sonu namlu başlangıcındaki değişiklikleride yaptım ve bugün yeniden hız test i yapacağım, kullandığım namlu zaten .223 (5,56) 750mm boyunda 4140 kalite çelik, 8 yiv 8 set 1/16 Tvis Lothar Walther machGrade. Ve her atışda 280cc tüp 5 bar kaybediyor.


    Şimdi bu kombinasyon, buradaki maliyetleri karşılayacak olanların ulaşabileceği konumda, ve ayrıca bu 30grains bulletlerinde ithalatını hemen başlatıyorum.


    airgunturk.com/attachment/3003/ airgunturk.com/attachment/3004/

  • Hadi bakalım yine gazza geldik :D

    PCP: FX GLADIATOR .22cal + Gamo MD6-24x50 + Harris Bipod + Weihrauch Moderator
    Ateşli: SAFİR T14 CLASSIC S .410cal + Safir Laser Sight + Yakında: Bushnell 3-9x40 TriRail Red&GreenMD + Larue M16 RIS + Armed Forces Green Laser + QD CREE 1000lm Torch + M50 Bipod
    MultiPump: Daisy Powerline888 .177cal + Tasco 4x15
    Yaylı: Daisy 1938 .177cal
    CO2: Umarex Walther CP99 .177cal
    Kuru Sıkı: Voltran Blow Magnum Mod.2000 9mm
    [gallery]670[/gallery]ankarateam.png[gallery]671[/gallery] (UĞUR BAÇ)

  • bunlar normalde yivli tüfek çekirdeği değilmi.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

    • Official Post

    bunlar normalde yivli tüfek çekirdeği değilmi.

    Evet

  • Benim gucum bana yeter fazlasini istemem

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)