Rangefinder (Mesafe Ölçer)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • acaba uzun mesafe atışları için bir rangefinder dürbüne gerek varmıdır yoksa eğer, en isabetli mesafe tahmini için endüşük maliyetli çözüm nedir teşekkürler.

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png

  • bence her şeye gerek var
    espiri tabi :D


    Ben bu olaya şöyle yaklaşıyorum ; bana göre 100 metre atışlarda bile şimdiki kullandığımız çok yaklaştırmalı dürbünlere bile gerek yok, ama bu sizin aldığınız keyfle ve bütçenizle alakalı bir durum.
    Bu bir hobi ve bana göre bu tür işlerde keyfin hesabı sorulmaz derler ya , şayet yeterli bütçeniz varsa neden olmasın ?


    Ancak burada bence izlenmesi gereken yol, merağın hangi noktada daha yoğun olduğu, ve ihtiyacın sıralaması.
    Evvella iyi bir tüfek ve bununla alakalı ekipman, iyi bir dürbün ve sonra ya başka tüfekler yada ne merak ediyorsan yada neyle uğraşıyorsan crono şu bu v.s.


    Benim hedeflerim biraz uç noktada yani şu anda uygun torna ve freze bakıyorum desem komik gelmez umarım. :D Tamamen kişisel keyfle alakalı (zehiri kuvvetli yedik)

    • Official Post

    El tipi ve Tüfek dürbünü üzerinde entegre yapıda olanları vardır,Türkçe kelime anlamı ile mesafe ölçer diyebiliriz,alttaki görüntüde dürbün Reticle altındaki çizgileri olan dürbünlere de mesafe ölçerli denilse de,bununla ancak alışkanlık edinilerek tahminde bulunma yöntemi ile ve elde edilen tecrübe ile hedef vurulur,ama bu yazıda asıl anlatacağım Laser ışını ile çalışan modellerdir.


    [Resim Engellendi: http://www.nightvisionsales.com/images/NcStar/tactical/RangefinderReticle.gif] [Resim Engellendi: http://www.binocularsdirect.com/Images/Large/ncstar-SEFRS62450G.jpg]


    El tipi rangefinder ler ile sadece hedef aldığınız nokta ile aranızdaki mesanin ölçümünü yapar ve fiyatları da 150.00 Euro lardan başlar. Yurdumuzda basılı ve görsel reklam yayınlarında gördüğünüz laserli mesafe ölçerler ile bu cihazları birbiriyle karıştırmayın,onlar bir kaç metre mesafeleri ölçmeye yarar.


    [Resim Engellendi: http://www.co2airgunsmexico.com.mx/images/NVLRB7x40.jpg] [Resim Engellendi: http://lib.store.yahoo.net/lib/opticsplanet/bushnell-elite-1500-schema.jpg] [Resim Engellendi: http://www.seilerinst.com/images/mapping/RD1000Scope.jpg]


    Tüfek dürbününe entegre,rangefinder li dürbün dediğimiz cihazlarda ise dürbün reticle altında nişan aldığınız nokta ile sizin aranızdaki mesafenin ölçüsü digital olarak 1 saniye gibi bir sürede belirir ve size o mesafede dürbünün yükseklik ayarını yaparak atış yapabilme imkanı verir.


    Çalışma mantığı cihazdan hedefe bir laser ışını gönderip hedeften geri dönen ışığın,ışık hızındaki gidiş ve geri dönüş zamanını hesaplayarak ekranında mesafenin kaç metre olduğunu rakamsal olarak belirtmesidir.


    Yurdumuzda Yasalarla Rangefinder li dürbünlerin,aynen termal dürbünlerin kullanımının sivillere yasak olduğu gibi bu cihazların da siviller tarafın dan kullanılması yasaktır.


    Bu rangefinder'li dürbünlerin de fiyatları 850.00 Euro dan başlayarak 5.000.00 Euro ya kadar uzanır.


    [Resim Engellendi: http://smartprodukter.no/bilder/kikkert/sikte_rangefinder.JPG] [Resim Engellendi: http://images.amazon.com/images/G/01/photo/detailpages/rangefinder_display.jpg] [Resim Engellendi: http://l.b5z.net/i/u/6079716/i/nikon_laser_irt_4-12x42_300.jpg] [Resim Engellendi: http://www.swfa.com/images/product/medium/204124.jpg] [Resim Engellendi: http://www.kevinscatalog.com/images/ZZ521694.jpg]

    • Official Post

    Ayrıca Reticle li dürbünleri kullanmanın avantajları ile ilgili alttaki verdiğim link incelenebilir.


    http://www.hollandguns.com/ARTC.shtml


    [Resim Engellendi: http://www.hollandguns.com/ART100A.gif


    Choose a cartridge listed below and see how easy
    Advanced Reticle Technology is
    NOTE: yardage, drop in inches and the Minute of Angle Correction to shoot at that distance. Use the Reticle shown below to find the aiming reference you need.


    NOTE: The MOA "dots" are ½ MOA in diameter. The "top and bottom" of a dot can "add or subtract" ¼ minute of angle.


    Example: Say we need a 2.75 MOA correction - use the top of the 3 MOA-dot as your aiming reference - and fire. A 12.25 MOA correction - use the bottom of the 12 MOA-dot as your aiming reference - and fire. Shoot with Thirty precise aiming references, all based in Minute of Angle. Precise long distance shooting has never been easier!


    [Resim Engellendi: http://www.hollandguns.com/MOA.jpg] 


    Let's break this down a little further. You range your target and find out that you need a 4 MOA correction in elevation to reach it. You have two options here to get that change. Use the 3 MOA dot to cover the first 3 minutes of angle and use the turret to get the rest. Each click equals ¼ MOA, so one MOA would equal 4 clicks of up elevation. Reach up and dial the 4 clicks and hold the 3 MOA dot on your point of aim and squeeze.


    Let's say you want to use the crosswires intersection instead. You need that same 4 MOA, so multiply the 4 clicks per 1 MOA by the 4 MOA you need for a total of 16 clicks. Dial up the 16 clicks and hold the crosswires on the target and go. You get to choose the method you want!


    The ART reticle has been thoroughly tested by professionals like Darrell Holland and his instructors in his Long Range Shooting school. You get the speed of the MOA dots, ranging capability and windage compensation all in one accurate, easy to use reticle.


    Our BALLISTIC GOLD CARD software computes the trajectory of your cartridge in Minutes of Angle to the nearest ¼ Minute of Angle


    Would you like some information in an accurate example of how the reticle works before you purchase a scope equipped with one? No problem. Call us and provide us with the necessary information about your cartridge's performance and we will work the Ballistic Gold Software for you and provide you with a card like the one below with all your appropriate ranges calculated into it


    [Resim Engellendi: http://www.hollandguns.com/ARC.gif] 





    Holland's ART is also functional as a rangefinder, as well. Study the diagrams below to see how simple taking that target can be with a reticle that really works!



    [Resim Engellendi: http://www.hollandguns.com/MilTarget.gif] 




    Holland-supplied Leupold and Schmidt & Bender scopes equipped with ART reticles are available
    [Resim Engellendi: http://www.hollandguns.com/ART-2nd.gif] 


    This reticle pattern is available in Leupold
    3.5-10 and 4.5-14 models in the 2nd focal plane installations. All Schmidt & Bender 3-12X42,
    3-12X50 and 4-16X50 models feature this reticle pattern in the 1st focal plane.





    This reticle pattern is available in Leupold 6.5-20 and 8.5-25 models in the 2nd focal plane. This reticle is available in the Schmidt & Bender
    5-25X50 PMII models with reticle illumination.
    All S &B reticles are installed in the 1st focal plane.

    • Official Post

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

  • hmmm...... teşekürler 8| 8|

    DİANA MOD 54 5,5
    WEBLEY PATRİOT 5,5
    WEBLEY LONGBOW 4,5
    GAMO P 23 COMPACT 4,5
    WEBLEY TYPHOON 5,5
    ÜZÜMLÜ OTO 7+1 12


    HATSAN MOD 55 HATSAN MOD 125 HATSAN MOD 135

  • biz, uzun mesafe atışlarında range finderdan sadece hedefimizi koyduğumuz noktanın tam olarak kaç metre olduğunu bilmek anlamında yararlanıyoruz... ancak range finderin aslında bu işte çok büyük yardımları dokunabilir. bunun için öncelikle kapsamlı bir tablo çıkarmak lazım, ilk olarak rüzgarsız güzel bir günde tüfeğimizi 10 mye gayet iyi bir şekilde sıfırladıktan sonra 10 m den 100 m e kadar merminin ne kadar düşme yaptığını gözlemlemek ve bu mesafelerde tüfeğinizi tam sıfırlamak için gerekli olan klik ayarlarını not ederek daha sonra tekrar eski mesafesi olabn 10 m e kilkleri ayarlayıp bırakmak lazım. şimdi bu ne işimize yarayacak...
    anlatıyım; bu işi yaptıktan sonra atışa gittiğimizde ilk olarak tüfeğimizin sıfırlamasını 10 mden kontrol ederiz sonra hedefimizi yerleştiririz ve range finderla bakarak mesafeyi tam olarak öğreniriz sonra tablomuza bakarız dürbünü tabloya göre ayarladıktan sonra hedefimizi tek atışta vurmanın keyfini yaşayabiliriz ...ülkü abi chaingun programınında bu konuda gayet başarılı olduğunu söylemişti hatta chaingun istediğiniz mesafeye dürbününüzü ayarlamanız için gereken klik sayılarını dahi veriyor. açıkcası ben bunca işi yapmaya üşendiğimden uğraşmadım. vakit bulunca ufaktan bir tablo çıkarıp kullanmak lazım...

  • Sivillerin kullanması yasak olduğundan yapacak birşey yok gibi :D

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • bildiğim kadarıyla range finderli dürbünler termal dürbünler falan yasak ama sadece range finderların yasak olmaması lazım :S ..trofe avı yapanlarda sıklıkla range finder kullanıyolar hem bize öyle 1800 1200 m.lik range finder lazim değil...max 200 m işimizi görür.

  • opticswarehouse da kampanyalı modeller var 300 ytl ye falan malolur. Riske girerim dersen buyur getirt :D

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    • Official Post

    Dürbün olanını Zaiss 3.500 Euro beşiktaşdaki bir silah satıcısında gördüm :)


    Sormayın kim olduğunu söylemem almak isteyen gider bulur. :)

  • bizim atış yaptığımız alanın her yerini range finderla ölçtüğümüzden problem olmuyor.dediğim gibi biz hedefin kaç metrede olduğuna emin olmak için range finder kullanıyoruz. araziye gittiğimizde nerenin 50 nerenin 150 m olduğunu bildiğimizden problem olmuyor... eski dürbünde 115 m için, yarım güçle 10m sıfırlı tüfeğimle tam güç 6x zoomla 2. dot işimi görüyordu mesela :)

  • biz, uzun mesafe atışlarında range finderdan sadece hedefimizi koyduğumuz noktanın tam olarak kaç metre olduğunu bilmek anlamında yararlanıyoruz... ancak range finderin aslında bu işte çok büyük yardımları dokunabilir. bunun için öncelikle kapsamlı bir tablo çıkarmak lazım, ilk olarak rüzgarsız güzel bir günde tüfeğimizi 10 mye gayet iyi bir şekilde sıfırladıktan sonra 10 m den 100 m e kadar merminin ne kadar düşme yaptığını gözlemlemek ve bu mesafelerde tüfeğinizi tam sıfırlamak için gerekli olan klik ayarlarını not ederek daha sonra tekrar eski mesafesi olabn 10 m e kilkleri ayarlayıp bırakmak lazım. şimdi bu ne işimize yarayacak...
    anlatıyım; bu işi yaptıktan sonra atışa gittiğimizde ilk olarak tüfeğimizin sıfırlamasını 10 mden kontrol ederiz sonra hedefimizi yerleştiririz ve range finderla bakarak mesafeyi tam olarak öğreniriz sonra tablomuza bakarız dürbünü tabloya göre ayarladıktan sonra hedefimizi tek atışta vurmanın keyfini yaşayabiliriz ...ülkü abi chaingun programınında bu konuda gayet başarılı olduğunu söylemişti hatta chaingun istediğiniz mesafeye dürbününüzü ayarlamanız için gereken klik sayılarını dahi veriyor. açıkcası ben bunca işi yapmaya üşendiğimden uğraşmadım. vakit bulunca ufaktan bir tablo çıkarıp kullanmak lazım...


    Bilgi için teşekkürler kardeşim şayet böyle bir tabloya sahip olup bizimlede paylaşırsan çok sevinirim.

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png

  • bu tablo her tüfekte her dürbünde her mermide farklılık göstereceğinden benim yaptığım tablo senin işine yaramayacaktır.mantığını anlamak amaçıyla bir örnek görmek istiyorsanız yurtdışında yapılan ft yarışmalarının fotolarına falan bakarsanız görebilirsiniz. zaten bu sebeple FT yarışmalarında range finder kullanılması yasaktır.

  • havalı tüfekte bence range finder çokta lazım değil gibi
    klick ayarını nasıl yapıcaksınki her pelletin hızı farklı ya sabit bir pelletle atıp namlu çıkış hızını sabit alırsın yada .. ya gerek yok abicim atla deve değil ki atış yaptığın mesafe en fazla 100 metrede mildotu kullanırsın ikinci üçüncü atışı otutturursun
    haa yivli olsa tamam o zaman hakketten range finder kullanıp, crono ile kendi yaptığın veya doldurduğun mermilerin hızını ölçüp dürbünün moa değerine göre klick leri ayarlayıp tabi rüzgarıda hesaba katarak 300 metrelere atış yaparsın o olur ama havalıda çokta lazım değil.


    Ben şimdi her zaman Sevgili Polat abiyle atış yaptığımız mekana
    , olta makarasına ip sarmak suretiylr bir kaç net mesafe tespit etmek istiyorum meraktan oda

  • Merak eden varsa çok uzağa gitmeye gerek yok İstanbul da da satılan yerler var

    Weihrauch HW 100 S .22 - Nikko Stirling 8 - 32 x 60 IR
    Webley Scott Raider .22 - Bushnell 6 - 18 x 50
    Gamo Stutzen .177 - Airrifle 6 - 12 x 50
    Daisy 717 .177
    Baikal Drozd .177 - Walther Red Dot
    Walther CP 99 Compact .177 BB
    Double Eagle M83 - Airsoft
    Tokyo Marui Steyr AUG - Airsoft
    marmarateam.png

  • havalı tüfekte bence range finder çokta lazım değil gibi
    klick ayarını nasıl yapıcaksınki her pelletin hızı farklı ya sabit bir pelletle atıp namlu çıkış hızını sabit alırsın yada .. ya gerek yok abicim atla deve değil ki atış yaptığın mesafe en fazla 100 metrede mildotu kullanırsın ikinci üçüncü atışı otutturursun
    haa yivli olsa tamam o zaman hakketten range finder kullanıp, crono ile kendi yaptığın veya doldurduğun mermilerin hızını ölçüp dürbünün moa değerine göre klick leri ayarlayıp tabi rüzgarıda hesaba katarak 300 metrelere atış yaparsın o olur ama havalıda çokta lazım değil.


    Ben şimdi her zaman Sevgili Polat abiyle atış yaptığımız mekana
    , olta makarasına ip sarmak suretiylr bir kaç net mesafe tespit etmek istiyorum meraktan oda


    Tabiki 100 metre mesafe değil taş atsan onuda 1-2 atıştan sonra hedefe oturtursun ama maksat nokta atışı yapmak nihayetinde bu bir spor öyle bahsettiğin gibi 1-2 tane at hedefi bul değil gayem bu iş matematik işi ilkinde vurabiliyormusun benim derdim o senin dediğin gibi olsaydı hiç uğraşmaz bir tane sapan alırdım :) ateşli silah almak kullanmak gibi bir niyetimde yok zaten bizlerin dışında ve tehlikeli şeyler

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png

    • Official Post

    Bu cihaz biraz da amaca yönelik; avdasın bir canlı gördün tek atış şansın var ve ölümcül yerinden vurmalısın.