Gamo 3-9x40 AO Mil-Dot Dürbün

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar, Gamo'nun 3-9x40 AO Mil-Dot modeli Yatagun'da stoklara girmiş. Diana 460 Magnum 5.5 tüfeğim için bu dürbünü satın almayı düşünüyorum. Dürbünün ağırlığı 465 gr ve önden paralax ayarı da mevcut. Ne dersiniz bu tüfeğe bu dürbün gidermi ?
    Kafamdaki bir diğer alternatif Nikko Platinum Nighteater 3,5-10x44 modeli idi (en hafif nikko bu olduğundan). Bu dürbünde mil-dot yerine LRX isimli artı kıl kullanmışlar ve mil-dot kullanan ürünlere benzer şekilde bununla da mesafe tahmini yapılabiliyormuş. Fakat bu ürün henüz stoklarda yok ve ne zaman geleceği de belli değil.
    Netice itibarı ile kısa vadede mil-dot'lı tek seçenek Gamo gibi görünüyor.
    Geçen gün ürünü bir mağazada inceledim fakat dürbünlerle ilgili herhangi bir bilgi / tecrübem olmadığından pek bir fikir sahibi olamadım.
    Satıcı da ürünü tanımadığından kendisinden fiyat dışında bilgi alamadım. Kutusu vs.'si de olmadığını vede mercek kapağı uydurmaya çalıştıklarını görünce kaçarcasına uzaklaştım ;hirr; :).
    Bu arada Gamo'nun web sitesinde de ürüne dair hiçbir detay bulamadım.
    Mail ile bilgi istedim, herhangi bir geri dönüş olmadı.
    Şu durumda herzamanki gibi sizlerin bilgi ve önerileri bana yol gösterecektir diye umuyorum. ;tacli#
    (Umarım en kısa zamanda benimde biraz boş vaktim olur ve tüfeğimle atışlar yapar ve gruplarımı sizlerle paylaşırım.
    Yeri gelmişken belki biraz konuyu dağıtmak gibi olacak ama, bilg. ortamında optik / mekanik nişancılıkla ilgili alıştırmalar yapılabilecek simülatör yazılımları varmıdır bildiğiniz ? :him:s )


    Herkese kazasız belasız, keyifli atışlar.


    Selamlar & Saygılar...
    Mehmet Çelebi

    Diana 460 Magnum .22 + Theoben 30mm Dampa + U.S.M.C 6-24X50/30 SW Illuminated Mil-Dot


    istanbulteam.png

  • Gamo'nun dürbünleri "spring gun rated" yani tepmeye karşı mukavimdir. ve benim kullandığım (4x32 ve 3-9x40) ve gördüğüm (4-16x50) Gamo marka dürbünler gayet kaliteliydi. Dampa ayakla gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Altta verdiğim linkte simülasyonlar mevcut, hepside flash animasyonlar,


    Dürbün Montaj,Ayar ve atış ile ilgili Flash Demoları

  • Aynı dürbünden bende var. Yükseklik ve sağ-sol ayar vidalarının altında tırtıklar ve bu tırtıklara basarak "click" olayını saylayan minnacık ve altında bir yay olan bilyalar var. Bu ayar vidalarını(turret) kullanırken sonuna kadar açarsam ne olur diye denemeyin. Ben denedim ve bilye fırladı aralıktan. Bulana kadar odayı savaş alanına çevirdim. Takana kadarda sinirden baş ağrısı tuttu. Bunun dışında ben kesinlikle tavsiye ederim. Alırken Nikon ve swarowski dürbünler ile netlik karşılaştırması yapma fırsatım oldu ve ben fark göremedim. Gayet net ve kaliteli bir dürbün.

  • Aynı markanın farıklı bir modelini (4-16x50) bende kullanıyorum. Dürbündeki netlik , işçilik ve mazleme kalıtesi gerçekten tatmin edici, tavsiye ederim.

    [align=center][color=#006600][b][font='Georgia, Times New Roman, Times, serif']Webley & Scott Raider10 .22 + BSA SWF 8-32x44 MİLDOT

    • Official Post

    Benim de bu dürbün ilgimi çekti.Acaba bu dürbün de dampa ile kullanıldığında darbeye karşı dayanıklı olur mu?


    https://www.yatagun.com.tr/det…alther_3-9x40=&ID=702


    Dampa ayak ile uzun ömrü olur, zaten ağırlık olarak fazla ağır değil.