Webley Patriot .22 (5,5mm)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hosgeldin webley...


    Bu yaziyi yazmak icin uc gundur bekliyorum ve uc gundur yuzumde bir gulumseme.Uzun sure komada kalmis bir dostum tekrar hayata donmus gibi;
    Oncelikle veli beye ve mustafa beyere sonsuz tesekkurler.Onlarca belkide bu sayede yuzlerce insanin duygularini ilettikleri ve haklarini savunduklari icin,
    bazen kazanclarindan bazen degerli zamanlarindan karsilik beklemeden fedakarlik yaptiklari icin onlari saygiyla anmadan baslayamam..
    Uzerinde uzun emekler harcayip adam ettigim silahi geri yollarken aklimda tek dusunce vardi. Efsaneden geriye Neler kalmis neler degismisti?
    sorumun cevabi tek kelimeyle iscilik haric hersey yerli yerinde .Yani efsane yasiyor .


    Bu sefer bekletmeden hemen soyliyeyim yivde sette yerli yerinde ve mukemmele yakin derecede iyi.metal arpacik ve siperligi silahin gorunumunu umulmuyacak derecede iyilestirmis(yinede siperliksiz daha ciddi).Gez'in kalitesi vasat ama yinede islevselligi iyi.Kurma kolu her nekadar formda zayifligindan bahsedilsede bir oncekiyle kiyaslandiginda daha sert ve yaylanmaya musait bir yapida(isil islem gormus)daha onceki modelde kurma esnasinda kurma kolu kundak icine surttugu icin duzeltmistim ve cok kolay deforme olmustu.Oysa bunu esnetsemde tekrar yerine gelecek kadar rijit ve herhangi bir surtme yok.
    gittigi yere kadar kullanmayi dusunuyorum en azindan omur testi yapmis olurum ve size yazacak konu cikar.
    incelememde bir onceki modele kiyasla dikkatimi ceken, pistonunda isil islemden gecirilmis olmasiydi boylesine guclu bir yayi kurarken maruz kaldigi gerilime karsi akma mukavemetinin artirilmasi cok iyi ve isabetli bir karar.Ayrica kullanilan yay kesinlikle ayni yay degil hem kimyasal yapisi hemde islah yontemi farkli
    sanirim yuksek silisli ve yagda sertlestirilmisi,daha onceki ise yuksek karbonlu ve havada sertlestirilmisti.yeni yayi kurmak icin 32-34lb gibi bir kuvvet gerekirken eski yayda bu 38-40 lb idi.Gurupman konusunda yanlizca 25 metrede deneme sansim oldu ve 3 atis ortalamalari 0.9 ile 1.2 inc En iyi dagilimi Air arms pelletla
    en kotu dagilimi ise gamo expander verdi.Mumkunse bu silahla 16gr den daha hafif sacmalarin atilmamasini tavsiye ederim.
    En cok begendigim ozelligiyse tabiki essiz cift mesnetli tetik sistemi. Ilk once tetik mekanizmasinin pimlerinin kafalikli ve ay sekmanli oldugunu gorunce bir afferin cektim ama sistemi inceledikten sonra soyleyebilecek soz bulamadigim icin yutkunmakla yetinip hayran kaldim.MUKEMMEL bir sistem ,Tek bir vida ile
    hem tetik kuvvetini hemde tetik boslugunu ayarlamak webleyden baska hangi silahta mumkun? vida saat yonunde sikildikca bosluk azalirken dayanak noktasi (kaldirac sistemi)yakinlastirilarak kuvvet kolu kisaltilmak suretiyle tetik sertligi artiyor.saat yonunun tersine ise ikincil mesnet noktasi bosluk sonrasi daha geride devreye girerek kuvvet kolunu uzatip tetigin sertligini azaltiyor.Aslinda sistemde tetik boslugu hic yok ama birincil mesnet okadar mukemmel bir kuvvet kolu kullaniyorki adeta ikincil mesnet devreye girene kadar gecen mesafe bosluk olarak algilaniyor.tahminlerime gore 1 lb ile 4 libre arasinda ayarlama yapmak mumkun benim tavsiyem en ideali 2 lb ayar icin vidayi saat yonunun tersine takriben tetik yuzeyinden 3-4mm disari cikana kadar cevirin tetigi sonuna kadar cekin ve cekili tutun diger elinizle vidayi saat yonunde cevirmeye baslayin (tetikteki eliniz sabit ve tetik sonuna kadar cekiliyken)bir noktada tetikteki parmaginizin ileriye hareket ettigini hissettiginiz noktada ayar bitmistir.Aman hassas tetik ayarinda dikkatli olun ve asla atis istikametine silahi dogrultmadiginiz surece parmaginizi tetik uzerinde tutmayin.
    Daha onceki su Altin tetik aklima geldikce de gulmeden edemiyorum. kim akil ettiyse bin yasasin emi.pimler daha silahi sokerken dokuluyordu.ne bosluk ayari nede sertlik ayari .hakgetire..ideolojik bir dizayn, pardon idiotik bir dizayn diycektim dilim surcmus.Cok iyi su tabancasi tetigi olur ondan.Bide sariya boyayip altin tetik yapmamislarmi.Fittirmak elde degildi valla.O silah uzerinde namluya yiv set acmak dahil herseyi yaptim ama su altin tetik oldugu surece silaha webley damgasi vurmak gunahtir yahuuuu.O na altin tetik diyenler asil tetik neymis bi gorsunler.o altinsa bu olsa olsa elmas olur.yok yok o da az gelir A -class pirlanta.Neyse daha fazla sinirlenmeden su tetikten kurtuldum ya Allaha sukur.
    Silahin sesi daha oncekinden bir hayli yuksek oldugu icin yarin bir susturucu yapmayi dusunuyorum.
    performans konusundaysa hala yogun dizel etkisi devam ettigi icin yaniltici olmak istemem.
    Bir kissayla noktalamak istiyorum anlayana hos gelir umarim.
    Babasinin olumunden sonra tahta gecen padisah vezirlerini toplayip sormus.Bire sadrazam hep bilgicliginle ovunursun bu soruyuda bil bakalim.
    _Buyrun devletlum demis ,sadrazam.
    _bire cok bilmis halk arasinda konusurken YEMEK-MEMEK,EV-MEV derlerya !Yemegi biliriz lakin memek ne ola? Evi biliriz lakin Mev ne ola?
    _sadrazam aman devletlum demis:YEMEK sultanlarin,padisahlarin yedigi MEMEK fakir fukaranun yedigudur,EV saraylara kosklere MEV de iki goz fakirhanelere denur!
    _eeeee; demis padisah, hepsi bukadarmi?
    _haaaa; demis sadrazam ,rahmetli babaniz mekani cennet olsun padisahimizdi.SIZ de MADISAHIMIZSUNUZ.


    Kissadan cikan hisseye gelirsek.
    GITTI MEBLEY,HOS GELDI WEBLEY...
    HOSCAKALIN,

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

    • Official Post


    Akif bey Mükemmel anlatmışınız,


    Ellerinize,sağlık (MELLERİNİZE değil ;) ) Önceki silahınız kötü bir tesadüf ile 2.Nesil yerli Webley idi ve iyiki de böyle olmuş,sizi sinirlendirmiş ama şimdi sizinde feveranlarınız sayesinde onlarca Hobidaşımız, (Mobidaşımız değil ;) ) madur olmaktan kurtuldu,bir çoğu bu hobiyi başlarken bırakacaklardı,


    Allah muhafaza o altın tetik denilen hilkat garibesi sistem ile istemeden birini vurmak,içten bile değil,bana da önceki gelen,iade ettiğim altın tetik 2.Nesil Patriotu ilk denemem de kurdum namluyu kapatırken tetik kendiliğinden düştü ve kurma kolu "V" olmuştu. Oysa bu 1.Nesil Patriotun tetiği gerçekten yılların webley birikimleri ve üstün mühendislik dizaynı ile tasarlanmış.


    Sonuç : Fiyat performansı "EN ÜSTÜN VE EN GÜÇLÜ PİSTONLU SİLAH"

  • Bende bu site sayesinde bişeyler öğrenmeye başladım.Başta Mustafa bey olmak üzere tüm üye arkadşlara aydınlatıcı yorumlarından dolayı tekrar teşekkür ederim.Gerçekten bilgi paylaşıldığı zaman güzeldir.Para herzaman kazanılır.ama bilgi herkesten yada heryerden kazanılmaz ve en önemliside arkadaşlık dostluk ve paylaşım sitesi olması burda herkesi biryerlere sürüklüyor.Herkes artık bilinçli bir havalı silah sahibi oluyor.Bu yüzden tekrar herkese teşkkürler... :D

    safir T14 compact s : 36 calibre


    atüs tek kırma : 9 mm


    WALTHER CP 88 Co2 COMPETİTİON : 4.5 mm






    £tabanxalı$ !!! :love: :love: BİLDİKLERİN SENİNLE MEZARA GİDECEKSE NE ANLAMI VAR BİLDİKLERİNİN :love: :love: !!! ;tufey#


    ;atlı{#

  • Özcan ve Onur arkadaşlarım, sizlerinde yeni tüfekleri hayırlı olsun. Sizlere de kazasız belasız ve sorunsuz zevkli atışlar dilerim.


    Ayrıca Patriota karar vermemizde yani doğru bir seçim yapabilmemizde katkısı bulunan tüm üstad ve dostlara özel olarak ta Mustafa bey ve Veli bey' e


    Çok Teşekkür Ederim.


    Nice güzel paylaşımlara İnşallah.

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



  • Off 8| Sürat Kargo bu ne sürat. 8|


    Tüfek az önce elime geçti. Bu kadar çabuk geleceğini beklemiyordum doğrusu.


    Tüfek hakkındaki ilk izlenimim ( :love: İlk Görüşte Aşk :love: ) :)


    Selamlar

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Sonuç : Fiyat performansı "EN ÜSTÜN VE EN GÜÇLÜ PİSTONLU SİLAH"

    +1

    DİANA MOD 54 5,5
    WEBLEY PATRİOT 5,5
    WEBLEY LONGBOW 4,5
    GAMO P 23 COMPACT 4,5
    WEBLEY TYPHOON 5,5
    ÜZÜMLÜ OTO 7+1 12


    HATSAN MOD 55 HATSAN MOD 125 HATSAN MOD 135

  • Az önce sürat kargo geldi ve tüfeği getirdi, :) kutudan çıkardım hemen ve 135'ile karşılaştırdım, asıl bomba içini açınca göreceğim ama dış kalitesi bile 135'ten güzel, :) kundak süper, 1. nesil Webley Patriot zaten, az sonra atışlar yapacağım, ama ben bu silahı en azından bir süre, mükemmel gez-arpacığı ile kullanacağım, ana gövde rengi namlu ile uyumlu bu arada, belkide sonraki 1. nesillerde düzeltildi veya ben tam olarak anlayamıyorum. :)


    Gerçek atış keyfini galiba bu silah ile yaşayacağım. :)


    Düzeltme: Bu arada vidaları alyan yapacağım, bu silaha yıldız yakışmamış. ;)

  • Hayırlı olsun, güle güle kullan.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Az önce sürat kargo geldi ve tüfeği getirdi, :) kutudan çıkardım hemen ve 135'ile karşılaştırdım, asıl bomba içini açınca göreceğim ama dış kalitesi bile 135'ten güzel, :) kundak süper, 1. nesil Webley Patriot zaten, az sonra atışlar yapacağım, ama ben bu silahı en azından bir süre, mükemmel gez-arpacığı ile kullanacağım, ana gövde rengi namlu ile uyumlu bu arada, belkide sonraki 1. nesillerde düzeltildi veya ben tam olarak anlayamıyorum. :)


    Gerçek atış keyfini galiba bu silah ile yaşayacağım. :)


    Düzeltme: Bu arada vidaları alyan yapacağım, bu silaha yıldız yakışmamış. ;)


    +1


    Ama ençok ben zevk alırım herhalde çünkü, 3 yıldır Hatsan Mod. 60 (Reno flash) kullanırken bi anda Patriotu elime alınca aynı BMW X5 e binmiş gibi oldum. :)


    Onur alyen vida fikri güzel bende yapcam. Birde tekparça dürbün ayağının altındaki küçük sabitleyici pim veya stoper bağlamak istenirse stoper için gövdeye delik açmak gerekiyor. Daha önce bu işlemi yapan varsa nelere dikkat etmek gerektiğini kısaca açıklarsa sevinirim. Ayrıca gövdedeki dürbün kızağının kanallarıda derin değil ama henüz tekparça ayağı bağlamadığım için işlevselliğini bilemiyorum.


    Selamlar

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



    • Official Post

    Arkadaşlar Silahın gövde üzerindeki dürbün kızağı daha fazla derin yapılamaz,yapılırsa gövde aşırı zayıflar,Yapmanız gereken 4 farklı uygulama olabilir ;


    • Göz - Gez - Arpacık kulanırsınız,
    • Tek parça ayak ile hafif dürbün kullanırsınız (3-8x36 maksimum)
    • Dampa Dürbün ayağı ile istediğiniz boyutta dürbün kullanırsınız,
    • Open RedDot sigh yada RedDot kullanırsınız.
  • Arkadaşlar Silahın gövde üzerindeki dürbün kızağı daha fazla derin yapılamaz,yapılırsa gövde aşırı zayıflar,Yapmanız gereken 4 farklı uygulama olabilir ;



    • Göz - Gez - Arpacık kulanırsınız,
    • Tek parça ayak ile hafif dürbün kullanırsınız (3-8x36 maksimum)
    • Dampa Dürbün ayağı ile istediğiniz boyutta dürbün kullanırsınız,
    • Open RedDot sigh yada RedDot kullanırsınız.


    Peki Mustafa Bey,


    stoper için delik açmak konusunda bi öneriniz varmı. (Delelimmi? Delmeyelimmi?)Bunun üzerinde duruyorum çünkü, tekparça ayak o pim sayesinde yerinden hiç oynamıyor. Zaten ben halihazırdaki tekparça ayağın sac tan yapılmış olan pimini söküp onun yerine matkap ucundan kırarak yaptığım çelik pimi sıkıca yerleştirmiştim.

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



    • Official Post

    Yukarda yazdığım şartlara uymanız halinde stoper vs... ihtiyacınız yok,boş yere silaha delik vs.. açmayın,dürbün ayağının vidalarına çok az lockTite sürüp taş gibi sıkın,ama 2. şıktaki tek parça ayağa ağır tip,burada belirttiğim boyutların üzerinde bir dürbün bağlarsanız,tabiki durmaz ve zaten kısa süre içinde de dürbün parçalanır,ağır dürbünde dampa kullanmanız halinde yine stoper yada stpor deliğine ihtiyacınız olmaz.

  • Teşekkür ederim arkadaşlar, Mustafa abiminde dediği gibi delik, stoppper gibi şeylere kesinlikle ihtiyaç yok, ben Tasko 3-9x40 dürbünümü tek parça ayak ile denemek için taktım ve vidaları fazla sıkmadım, ayak çok az kaydı ve dürbün kanalı olması gerektiği gibi, herhangi bir zayıflık göremedim.

  • Arkadaşlar belirtmeden geçemeyeceğim bir şey var, tüfeği kurduğunuzda namlu daha inik iken emniyeti devre dışı bırakabiliyorsunuz, bu durumda namluyu sıkıca tutarak atış yapmadan yayı boşaltabiliyorsunuz, bence güzel bir nokta burası ve dikkat edilmesi gereken şey, tüfeği kurduğunuzda eliniz yanlışlık ile emniyeti ileri itip tetiğe basarsa namlu hızla kapanacağı için eğilebilir, sakatlık olmasın aman dikkat edin.


    MASTER arkadaşımızın yazısı çok hoş olmuş, teşekkür ediyorum.

    • Official Post

    Ayağın silaha bağlandığı kızağı yağlama sakın,tertemiz sil ve sonrada ayağın vidalarını iyice sık korkma,ama kalkıpta allen anahtara başka bir aletle güç alıp abanıp vidayı da koparma.


    Greslemekten kastın,Dampa ayağı kendi içinde söküp birleşim yerini yağlamaksa,zaten o kısım yağlı,bence hiç karıştırma.