Hatsan Mod 135 ile Uğraşılarım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Mustafa abi Webley Patriot un piston hacmi MOD.135'ten ne kadar büyük? veya MOD.135'in piston hacmi 350 Magnum'dan büyük mü? (sanmıyorum ama)


    Ben de dün silahı dağıttım ve bugün 4 mm yay yaptırdım kalite konusunda orjinali gibi olmayabilir tabiki ama denemek için güzel oldu, bir de uymayacağını düşünüyordum ama şak diye birebir oturdu orjinal yayıdan çok daha güzel oldu(tüfeği toplamadım, arka ve ön yay tutucuya ve pistona yayı yerleştirdim), yani yay tutuculara ve piston içi ön ağırlığa tam oturdu boşluk kalmadı mm, pistonada aynen tam oturdu anca 1 mm belki boşluk kaldı o derece. Ama asıl merak ettiğim acaba nasıl olacak, tüfeği kurabilecekmiyim veya tüfek bunu kaldıracak mı ve düşündüğüm asıl şey silahı kurunca tetiğin bunu kaldırmaması ile kendi kendine atış yaparsa??? Çünkü ben tetik içindeki iki parça arasındaki yayı kaybettim ve onun yerine çakmaklardaki elektro bölümündeki küçük yayı taktım çapı yarı yarıya küçük orjinalinden ama sertliği aynı gibi hemen hemen.


    Yarın silahı toplarsam ayrı bir başlık açacağım. ;)

    • Official Post

    Aynı spir sayısında yaptırmışsan silah kurulmayacak ve bu aşırı yüke silahın şu an dayansa bile,ileride başına iş açabilirsin,aman dikkatli ol,


    Patriot ile 135 in piston çapları aynı ama strok patriot da daha uzun dolayısıyla hacim daha fazla.

  • Hmm aklıam gelen başıma gelecek yani abi. :D Bir de şimdi böyle değince sen kafama takıldı ve deneme yaptım, pistonu ve 4 mm yayı taktım yalnız piston için yay ön ağırlığını takmadım çünkü yayı tek başıma taktığım için gücüm yetmediyayı içeri itip pimi geçirmeye, hemen alyan geçirdim namlu birleşimine ve yay pim yerine ve namluyu sonuna kadar indirdim,namlu gövdeye değdi yani pim birleşim yeri, yani yay kurulmasına engel olmayacak(tabi tetik grubu için demediysen kurulmayacak derken).


    Şimdi bu neden kurulacak gibi gözüküyor o da piston içi yay ön ağırlığından dolayı, çünkü namluyu iyice indirip yaya baktım ve yay sipir aralarında neredeyse boşluk yok gibiydi, ağırlıkta olsa kurulmayacak gibi dediğin gibi.


    Ben biraz şu ağırlık ile takmaya çalışayım yayı. :D :D


    Küçük bir resim. :)


    airgunturk.com/attachment/346/

  • Mustafa abi ön ağırlığıda takabildim ve 4 mm namlu birleşimin gövdeye değmesini engelliyor 4 mm kalıyor yani değmesine, kurulmayabilir dediğin gibi ama bir sorun var,


    Nasıl takabildim yayı?


    Şöyle takabildim, yayı çıkarttım baktım alyanı çektim çekerken yaya bastırıyorum bir baktım yay geri gelmiyor? dedim takıldı heralde tırsttım birden fırlar diye dikkatlice inceledim, yay kısalmış yani sanki yay değilde demir gibi kısalmış, ön ucu taktım bu sayede ve denedim, üstte yazdığım oldu.


    Şimdi bu yay neden böyle yaptı söktüm ve baktım şuanda 3.3 cm kısalmış, adamlar yaparken ısıtma işleminimi kısa yaptılar? yoksa kalitesiz olduğu içinmi böyle olacak, yani böyle kısalması ilginç! Eğer onlar yapamadılarsa yeniden yapmalarını söyleyeceğim. Hata onlardaysa. Bu şekilde bir güç artışı olmaz heralde? çünkü kısaldı 3.3 cm.

    • Official Post

    Onur boşa uğraşıyorsun,bu yay kalitesi düşük ama adamlarada kızma,bu adamların kullandığı çelik ile yapılan yaylarda yay %25 hadi bilemedin %40 kapatılarak kullanılır,sen ne yaptın %100 kapattın,C kalite silisli yay olmalı,yay bükümünden sonra çok hassas ısı aralıklarında ısıtılıp hava ile temas etmeden yani sıcaklığı hiç bir yerinde düşmeden santrüşüjlü yağda su verilmeli,sonra yine belli ısı değerlerinde temperlenmeli,sonrada yay yüzeyinde oluşan olası çapaklar polisajla yok edilmeli,bu işlemleri yaptıramazsın oralarda uğraşma.

    • Official Post

    Zaten yay gereği kalitede olsa,öyle el ile aparatsız o yayı silaha takamazdın ve yay uç ağırlığı ile silah sanıyorum tetiği kilitlemeyecek,


    Bunca masraf etmektense al bir Webley Patriot ve gözün silah görsün,sen 135 i çok iyi tanıyorsun,patriotu görüp kullanıp ve özellikle sökünce arasındaki dağlar kadar farkı görünce niye daha önce patriot almadımki diyeceksin,bak bende hiç hiç mod135 yok,bir tane hatsan hediye göndermişti,bende yarışmada hediye etmiştim hatırlarsan,ama şimdi veli ye patriot sipariş ettim,envantere girecek.


    LÜTFEN PATRİOT İLE İLGİLİ BU SÖZLERİMİ DİKKATE ALMAYIN

  • Arkadaşlar 4 mm yayı takıp silahı bugün topladım, piston içi yay ucu ağırlığıda taktım, :D yalnız yay havalı tüfekler için uygun çelikten ve aşamalardan üretilmediği için(Mustafa abi üstte yazdı zaten, hangi kalite ve ne aşamalarda üretilmesi gerektiğini) yay 4 cm kısalmış durumda, nedeni ise Mustafa abinin dediği gibi kullanılan çeliğin uygun kalitede olmadığı ve %100 yayı kapattığım için.


    Transfer deliğini 4.3 mm'den 4.5 mm yaptım, silahı toıplarken uygun şekilde yağladım, atış yaptım, atışlar diğer yaydan güçlü gibi ama çok çok kısa bir sürede yay kullanılmaz hale gelecek gördüğüm kadarı ile, silahı kurarken zorlanıyorum biraz çünkü gerçekten sert oldu, bu kadarını beklemiyordum, tepmesi kendi yayına göre dahada arttı yani isabetsizlik getirir. :D Biraz böyle kullanıp orjinal yayını geri takacağım.


    Ama 4 mm yay işini sevdim, :D ben şimdi uygun kalitede bu silaha göre yay bulamazmıyım? :S :S :S


    Ayrıca namluyada yeni pim yaptırdım kendi tutan pimin yüzeyine oyuklar vs. vardı, yeni pim ile canavar gibi oldu, şuanda hiç boşluk yok. :D :D


    Hakan abi benim resmi koyup yanına bir resim koymuşsun ama açılmıyor, linkine baktım, dikkat.jpg yazıyor sanırım dikkat et diyorsun. :)

  • Allah muhafaza ben parmağımı bir kere kaptırdım.3 ay hissiz kaldı parmak .Onun için gereken yerlerde bu takıp sökmeyi yaparsan daha iiolur.Çünkü kırık parmağı yada ezik bir eli kimse olmasını istemez.


    Selam ederim HAKAN :D

  • sayın Nucleex hatsana yay yaptırdığınızdan bahsetmişsiniz sonuçlar nasıl güç kaybı varmı benim eskimodel fakat yıpranmamış diana27 ye yay sıkıntım var burda yay sarımı yaptırabileceğim bir yer yok bana bu konuda yardımınız olurmu acaba teşekkürler

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • Yayı Hatsan'a yaptırmadım, keçeleri Hatsan'dan sipariş ettim. :D Ayrıca yayı sanayide basit bir yaycıya yaptırdım, sonuç ise kötü, :D yayı 50 atışa kadar kullanabildim ilk taktığımda 4 cm kısaldı, şuanda yay neredeyse tamamen kapanmış durumda, ilk taktığım gün 50 kadar pellet attım ve namluyu kırdığımda bir kısmı boşluk olarak iniyordu. Şuanda yay gücünü kaybetmiş durumda ve orjinal yayını taktım tüfeğin.


    Olmamasının sebebi uygun kalitede çelikten ve gerekli aşamalardan geçmemesi, havalı tüfeklerin yayları özel işlemlerden geçiyor. Mustafa Serdar abim bu konudan bahsetti üstteki mesajlarda. ;)

  • Bak ben de yay işini yaptırdım diana mod 35 ime.Sonuç ne biliormusun pısss yani sadece ses çıktı.Yani yay bükümü olayı değil , demiri sertleştirmek için ısıtma yağlama ve su verme olayı ile uğraşmak lazım :D


    Selam ederim HAKAN :D

  • Selam arkadaşlar,


    Ben MOD.135 kundağını zımparalayıp ceviz ağacı renginde boya uygulayıp, üzerine tik yağı uygulamak istiyorum.


    Öncelikle önemli sorularım var, zımparalayacağım ama kaç numara zımpara kullanmam gerekli? Zımparaladık diyelim, kundak üzerindeki işlemelerin arasında kalan vernik mi nedir artık onları nasıl çıkaracağız?



    Bir de Mustafa abi, bu kundaktakinin vernik olmadığını belirtmiştin, peki nedir? Tik yağı denen şey mi? :)

    • Official Post

    Artık hatsanlarda her silah da ne kullanıldığını tahmin etmek için foruma birde müneccim bir üye bulmak gerekiyor,ama bildiğim kadarıyla vernik yok,400 numara zımpara ile hafifçe zımparala ve tik yağını bir penye türü bez ile bastırarak ovarak uygula.

    • Official Post

    vernik değil ise sarı telli tel fırça ile hafif hafif fırçalamalısın ama bana sorarsan bu işlemi yapma,bu sayede oyuklar daha koyu kalır ve kendini gösterir ve şık olur.