YATAGUN 80 fp

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bu projede amacımız maksimum kalite ve maksimum enerjiyi yakalamak ve bu ürüne yurt dışında pazar bulmak, fiyatlar konusunda şimdiden bir şeyler söylemek ancak farazi konuşmak olur, ama şu bilinmeliki bu ilk üretimin amacı kar elde etmek değil, Ülkemizde de kaliteli üretim ve yüksek mühendislik çalışmaları yapılabilirliğini ortaya koymak.

    Başarılarınızın devamını diliyorum ;d;

  • peki sevgili mustafa bey şunu da sormama izin verin pcp tüfek dampa vs bittikten sonra sırada bir dürbün tasarımı filan olur mu bu konuda neler yapabiliriz öğrenmek istedim

    • Official Post

    peki sevgili mustafa bey şunu da sormama izin verin pcp tüfek dampa vs bittikten sonra sırada bir dürbün tasarımı filan olur mu bu konuda neler yapabiliriz öğrenmek istedim


    Birşeyleri başarmadan, başka dallara atlamak mantıklı değil, bizim amacımız bir şeyler üretmek değil,
    Dampa konusuna girdik çünkü dünyada sadece ingiliz 2 firma, biri 1 n
    inch diğeri 30mm boğazlı olanı üretiyor ve aşırı pahalı satıyordu, burada Türk tüketicisini koruma adına bu üretimi gerçekleştirdik ve yaptığımız yatırımın binde birini bile geri almadık, yani amaç hizmetti,


    Silahta ise o kadar çok proje varki kafamızda, bunları hayata geçirmek benim ömrümü tamamlar sanırım, ayrıca dürbün konusunda çinliler öyle ilerledilerki, biraz iddaalı olacak ama çin dışında çinin fiyatlarında başka bir ülke tasavvur edemiyorum, yurdumuzda bile bir çok yerli firma artık ürünlerini kendi fabrikasında değil çinde ürettiriyor, bu anlamda bizimde çinde dürbün üretimi ile ilgili çalışmalarımız var ama bu içinde bulunduğumuz evrensel finans krizi içinde sanırım biraz yavaş hareket etmekte fayda var.

  • Peki Mustafa bey yaylılarda çalışmaya başladınız mı malum bizim gibi bütçesi kısıtlı olan arkadaşlarda var.Yaylıların satışı ne zaman başlar acaba?

    • Official Post

    Peki Mustafa bey yaylılarda çalışmaya başladınız mı malum bizim gibi bütçesi kısıtlı olan arkadaşlarda var.Yaylıların satışı ne zaman başlar acaba?


    Yaylı silah demek ucuz anlamına gelmiyor, Yani ciddi makina parkı ile yıllık onbinlerce üretim yapıyorsanız, maliyetleriniz düşük olur ama hem iddaalı süper kaliteli silah üreteyim hemde az sayıda denildiğinde hiçte ucuz rakamlar çıkmıyor ortaya, Yukarıda verdiğim Dampa örneğine bakın, bir model dampa için sadece kalıp paraları onbin ytl yi buldu, yeni projedeki silahın tetik içindeki 3 adet (her biri 10 - 30 gram arası) için toz metalurji üretimde kalıp paraları 40.000 EURO tutuyor, düşünün şimdi bu bir yatırım ve kaç bin satış yaptıkdan sonra bu masraflarınızı geri alabileceksiniz?


    Sonuç bu projelerin tamamına gireceğiz ama yavaş yavaş olacak, pistonlularda ilk projemiz Mod54 kayar sistemi ile AA Prosport kurma sistemi ve HW90 tetik ve GasRam sistemini bir araya toplayan görünüm olarak AA Prosport estetiğine sahip bir silah, bu silahla ilgilide prototip çalışmaları tamamlanmak üzere.

  • Haklısınız.Benim kastettiğim yaylıların genel olarak pcp lerden daha ucuz olduğuydu.Bu yüzden sormuştum.Tabi birde sizin açınızdan düşünmek lazım.İşiniz kolay değil Allah yar ve yardımcınız olsun.Bu bahsettiğiniz silahta "en" lerle dolu ve pahalı bir ürün olacak sanırım.Asıl sormak istediğim şu; Weıhrauch kalitesinde ama hatsan fiyatında tüfekleriniz olmayacak mı?

    • Official Post

    Tabiki olacak ama ciddi zaman alacak.

  • mustafabey calışmalar nasıl gidiyor bilgi kırıntıları varmı? ısrarla takip ettiğimi hatırlatırım kolaygelsin diyorum...şuan envarterimi havalı olarak boştuttugumu hatırlatırım ;avci;


  • Her şey mükemmel de birde 12. madde olarak silaha kaliteli truglo sistemli gez ve arpacık kondursak çok daha iyi olur kanaatındayım zira isteyen dürbünle isteyende dürbünsüz kullanabilme zevkine ve lüxüne sahip olsun diyorum.
    tekrar kolay gelsin...

    • Official Post

    Her şey mükemmel de birde 12. madde olarak silaha kaliteli truglo sistemli gez ve arpacık kondursak çok daha iyi olur kanaatındayım zira isteyen dürbünle isteyende dürbünsüz kullanabilme zevkine ve lüxüne sahip olsun diyorum.
    tekrar kolay gelsin...


    Ahmet bey bu önerinizi 9mm kızağa monte edilebilir bir sistem tasarlayacağız sizin önerinizle.

  • Anladığım kadarıyla,
    Silah sevgisi+yıllar süren araştırmalar ve bilgi birikimi+mühendislik bilgisi+ülke sevgisi+amatör ruh= YATAGUN PCP olacak.
    İnşallah satışa sunulduğunda gücüm yeter satın almaya.000001 Seri numaralı olacak olan ilk Yatagun PCP yi havalı silahlar müzemizde grupman kağıtları ile birlikte teşhire sunmayı öneriyorum.

  • Ahmet bey bu önerinizi 9mm kızağa monte edilebilir bir sistem tasarlayacağız sizin önerinizle.


    Valla çok iyi olur. benim zaten kendi silahımda dahil bu PCP silahların gez ve arpacık donanımına sahip olmasını isteyenlerdenim.
    Teşekkürler, selam saygı.......

  • Mustafa abi hadi teknik detaylarını açıklamıyorsunuz tamam da bari bu işin mimari bir etüdünü bizimle paylaşsanız en azında içimizdeki şu şişkinliği alacaktır şaka bir yana bir etüdü görme şansımız yok mu.
    valla abi bafra pidelerini ben ısmarlayacağım o raddedeyim yada bizim yapabileceğimiz neler var bu süreci hızlandırmak için


    Tüm airgunturk camiasına sonsuz saygılarımla agt

  • Ben Mustafa Bey i İstanbulda ziyaretim sırasında silahın görünümünü, daha çok erken bir aşamada olsa da görme şansını yakaladım, gayet şık ve estetik olduğuna emin olabilirsiniz, benim çok hoşuma gitti

    Hatsan AT44WX-10 .22 + Nikko Stirling Targetmaster 10-50x60 MD


    Pek yakında : Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD :love:


    Hatsan Mod 95 Sas 4.5 Cal + Gamo 3-9x40


    Diana Mod 26 4.5 Cal + Optima 1x40 RedDot


    FX Revolution .22 + Nikon Buckmaster 4.5-14x40 Mil Dot




    ankarateam.png

  • Görünüş olarak hangi silaha banziyor biraz daha bilgi verebilirseniz sevinirim. Birde Mustafa bey silahla tanışıp, satın alabileceğimiz tarih belli oldu mu ? Sabırsızlıkla bekliyoruz.


    Saygılar;

    WEICHRAUCH HW-75
    WEICHRAUCH HW-35
    DIANA MOD 25D
    SMITH WESSON 5906 9 MM. 15+1
    VOERE KUFSTEIN .22 LONG RIFLE

  • ne kadar kaldı.?

    FX Revolution PCP 5.5 cal +Nikko Stirling TARGET MASTER 10X50-60 MD


    BUREO 30,06 + REDFİELD 3*9-ELİPTİC35


    ankarateam.png

  • 13. madde olarak ta Umarex RWS 850 deki gibi c02 adaptörü istiyoruz. Hiç olmazsa arazide pompa yada scuba tüpü taşımadan yada uğraşmadan, tüp boşaldığında kullanabileceğimiz bir yedek hava kaynağımız olur. Silahın tasarımı aşamasında silindir çapını buna göre ayarlarsanız süper olur.


    Saygılar;

    WEICHRAUCH HW-75
    WEICHRAUCH HW-35
    DIANA MOD 25D
    SMITH WESSON 5906 9 MM. 15+1
    VOERE KUFSTEIN .22 LONG RIFLE

  • serdar bey benim ilk PCP silahım olacak bu ben modlama nedir bilmiyoum ama benim silahıma ileride arıza açacak bir sonuç verecekse hiç yapmayalım ki eğer siz şu anki T12 nin hızı ve gücünü gayet iyi buluyor iseniz böyle kalması taraftarıyım

    Evanix Blizzard S10 Bolt Action PCP Combo ++ Hill PCP hava pompa ++ Optima 3-12x44 AOE Dürbün