Evanix Bolt Action .22 inceleme

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Arkadaşlar "ihtiyar" Ülkü abi bu silahtan bir tane sipariş etmiş ve silah bugün kargodan çıktı, satıcı sonradan sitesinin yönetiminden silahın siparişini 4,5mm ye (editliyor) çeviriyor, :!: ama Ülkü abinin silahı 5,5mm olarak sipariş edip, sepet ve satın alma dökümanlarını print screen yaptım deyip, uyarı e-postası sonucu bu karışıklık önlenmiş ve silah 5,5 kalibre olarak gelmiş, aman nasılda hata yaptım, ben aslında 5,5 almıştım gibi bir düşünceniz olursa ne olduğunu tahmin edebilirsiniz. !


    Silahın paketini ben açtım ve önce genel görünümünü inceledikten sonra silahı A dan Z ye en ufak parçasına kadar dağıttım, şimdi ilk gözlemlerimi yazıyorum, Ülkü abide görüşlerini ilave edecektir, pazartesi hız testleri vs... yapıp yayınlarız.


    • Kundak : Estetik olarak Oldukça güzel işlenmiş, vernik vs... Kayın (gürgen) benzeri G.Koreye has bir ağaç, başarılı olmasına rağmen silah gövdesinin kundağa oturduğu kanal fazla derin açılmış, böylelikle silahı monte ettiğinizde tetik bıçağı tetik muhafazasına oturuyor ve tetik kullanılamıyor, silah kurulamıyor, bu sorunu aşmak için kundak kanalının tabanına yaklaşık 3mm lik bir tarafı yapışkan masa sandalye ayak altlarına yapıştırılan keçe yapıştırılarak bu sorun çözülüyor, ve kundağı bloğa tutturan vida yıldız başlı kullanılmış, allen başlı ile değiştirilirse daha şık olacağı kanaatindeyim.
    • Namlu : Namlu 510mm boyunda, namlu ucu crown tabir ettiğimiz havşa başarısız, doğrusu crown açılmamış ve pellet çıkarken tıraşlanıyor, namlu siyah asit karartması 3. sınıf siyah yerine morumsu dalga dalga hareler var, ama namlu yiv ve setleri benden 10 üzerinden 10 aldı, 8 yiv 8 set, (1/16 twis) yani 16 inch de 1 tur spir var, solid mermi geçirip mercekle inceledim yiv set lerde en ufak bir hata yok, birilerine duyurulur, LW kalitesinde de namlu üreten çekik gözler var.
    • Hava tüpü : Bahsedildiği gibi 320cc hacme sahip değil 290cc bu da Air Arms ın tüp hacminden 10cc fazla eder, boyası tam anlamıyla kabus, bildiğiniz olmamış patlıcan renginde hare hare dalgalı ve ara ara çizikler vs.. var üzerinde, tüp çelik materyalden üretilmiş, dış çapı 35mm et kalınlığı şaşılacak derecede ince 2,10mm AirArms da bile 2,40mm iken ve biz AA yı tüpünün et kalınlığı çok ince diye eleştirirken bu silahın tüpünün bu incelikte olması doğrusu bizi şaşırttı, ve tüp üzerinde test ve kullanım basınçlarını belirten hiç bir yazı yok, bu yüzden aman arkadaşlar 200 bar üzerini sakın test etmeyin.
    • Ana gövde : Gövdeyi elimize aldığımızda Ülkü abi ile birbirimize baktık :) gövde FX T12 den kopyalanmış ve hormonlanıp bir kaç estetik değişikliğine gidilmiş, genel işçilik 10 üzerinden 7 , bolt kolu adi çelikten yapılıp üzerine nikelaj yapılmış ve bu bizdeki silahın bolt kolu topuzunda da çentikler ve nikelaj atıkları vardı, birde bolt kolunun bağlandığı gövde içindeki pellet iticinin arka kısmı sarı (pirinç) malzemeden üretilmiş, ve bolt kolu bu sarı parçaya vidalanıyor, bu sarı parçada önündeki pellet iticiye vidalı, böyle olunca boltu çekerek silahı kurarken bu sarı parça sağa sola yalpalıyor, tabi bu sarı mil ve önündeki pellet itici yatağına neredeyse 1 mm nin üzerinde küçük işlenmiş, silah mekaniğinde en önemli parçalardan biride bunlar.
    • Tetik : Tam anlamıyla Av silahı tetiği diyorlar ama ben kabul etmiyorum, çünkü bu silah ateşli değilki aşırı tepmesi vs.. olsun, Tetikde hiç bir ayar vidası yok, sadece 2 parçadan oluşuyor, tetik bıçağı ve altında çekici tutan tırnak, dolayısıyla ayarlı tetik değil ve modifiye ilede ayarlı tetik haline getirmek zor, hatta imkansız, tetik neredeyse 1 kilo basınçla çekici bırakabiliyor, yani bu tetikle hassas gurup yapmak hayal hatta imkansız.
    • Hızlı dolum : silahın tüpünün ön kısmında AirArms da olduğu gibi bir kapak var, önce bu kapağı açmalısınız, içeride FXairguns silahlar ile birebir aynı ölçülerde hızlı dolum sistemi var, yani FX de kullandığımız hızlı dolum aparatını bu silahta rahatlıkla kullanabilirsiniz. hızlı dolum ucuna takılan 2 adet O Ring in hemen değiştirilip bir büyüğü takılmalı, takılan O Ringler küçük ve hava kaçırıyor.dolum sisteminin ve AA gibi kapalı olması isabetli olmuş.
    • Valf : AirArms valf sistemi ve T12 de olduğu gibi tüpün üzerinde, valfin içinide dağıttım ve burada gördüğümse sarı (pirinç) gövdeye 7,5mm lik bir valf yaslanma hava girişi ile 4mm çapında bir valf mili üzerinde delrin (plastik) enjeksiyonla tutturulmuş, bu iç valf ise 7mm lik AirArms S410 Xtra ile yarım mm lik farkı saymazsanız birebir kopyası denilebilir, Valf sistemi hakkındaki görüşüm ise başarılı, bir kaç işçilik hataları dışında.
    • Şarjör : 6 pellet kapasiteli ve içi kademeli, namlu tarafına göre arka kısım daha dar ve böylelikle pelletleri şarjörün ön tarafından pelletin kıçından şarjöre yüklemelisiniz, bence bu hiç iyi olmamış çünkü pelletlerin kıçını öce yuvaya sokarken pelletin eteklerinin hasar almaması neredeyse imkansız, bu da silahın isabetsizliğine neden olacaktır, ancak solid pellet kullanılırsa bu sorun ortadan kalkar, yada şarjörün içindeki dar kademe bir rayba ile yok edilmeli fakat bu modifiyeden sonra pelletler arkadan yüklenince de pelletlerin (namlu tarafına) en öne itilmesi gerekiyor, çünkü şarjörü çevirmek için, arkasında toplu tabancalardaki gibi diş yok bunun yerine pellet yükleme portlarını kullanmışlar böyle olunca iticinin pellet eteğini ezmemesi için pelletlerin ileride durması gerekiyor.
    • Aksesuvar : silahın paketinde yedek O Ringler pul vs... ve bir adet çekiç yayı bulunuyor, bu yayın tel kalınlığı ise silahın içinde kullanılana göre 0,10mm daha kalın, yani silahın orijinal çekiç yayını bu yay ile değiştirirseniz ekstra güç elde edersiniz.


    Satın alan arkadaşlara hayırlı olsun, bu silahla ancak av yapılabilir, çünkü yukardada bahsettiğim gibi bu silahta kullanılan tetik 1 kilodan fazla ve bu tetikle gurup yapmak hayal, ben yaparım diyenler olursada ancak demogoji amaçlı kabul eder ve bu olası tartışmaya da taraf olmam.

  • İncelemeniz için teşekkürler, anlaşılan evanixler kalite açısından beklenildiği kadar iyi değil. En azından o parayı verdikten sonra ben çok daha kaliteli bir silah beklerdim. En önemlisi bu silahın bakımı servisi tam anlamıyla bir soru işareti. Hani herkes pcp uzmanı değil. Tamiri vs nasıl olucak acaba?

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • inceleme için teşekkürler.devamını bekliyoruz.iyi geceler.vasily'nin dediği gibi tamir,bakım büyük sorun olacağa benziyor.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

    • Official Post

    Süper kalite değil ama çok da kötü değil, yani AT44 ve W.Raiderden çok üstün, Walther Dominator 1250 den biraz iyi, HW100 ve FX lerin çok altında, isteyene FX T12 leri aynı güçte teslim edebilirim.


    Hani ezilmiş O Ringleri 1 dişi sıyrılmış valf bloğunu, kundak içinde tetik tırnağının oturacağı yerin az açılmış olması ve burayı yonttuğumu ve silahı çalışır hale getirdiğimi vs... yi Ülkü abiye bırakmak istemiştim, ama o da ortalıklarda yok henüz.

  • peki bu durumda t12 ömründen bişey kaybeder mi?kaybederse ne kadar kaybeder?aynı modifiye glad ve revo için de mümkün mü?

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

    • Official Post

    peki bu durumda t12 ömründen bişey kaybeder mi?kaybederse ne kadar kaybeder?aynı modifiye glad ve revo için de mümkün mü?


    Bunlar PCP, yani yaylı silah değil ve ömründen de hiç bir şey kaybetmez, çünkü aşırı sert yay vs... ile modlama değil, yapılacak olan, Revolution dışında (şimdilik) Gladiator de T12 de isteyene 60 fp/lbs olarak hiç zor değil, tabi 65 Euro maliyet çıkıyor

  • peki Mustafa amca bu namluların belli bir ömrü var mı ne biliyim 50.000-60.000 atış sonra yada daha fazla atış sonrasında namlu içindeki yiv ve setlerin bozulması gibi şeyler olması mümkün mü?

    marmarateam.png


    Evanix Blizzard Bolt Action Thumbhole .22 -FTX-F1 10-40x50 (Regule;kovboys; )


    Hw 97k .22 - Bushnell 4-12X40 :thumbup:


    Zoraki Hp01 ultra .22 - Barska Electro Sıght 4x21 AO g;$i

    • Official Post

    peki Mustafa amca bu namluların belli bir ömrü var mı ne biliyim 50.000-60.000 atış sonra yada daha fazla atış sonrasında namlu içindeki yiv ve setlerin bozulması gibi şeyler olması mümkün mü?


    Hayır Cem, kurşun pellet dışında yabancı madde kullanmaz, namlu içini harbi vs.. ile çizmez, namluyu neme maruz bırakmadığın takdirde bilemiyorum ama o yiv set ler belki 2 - 3 milyon atış yapar, bu konuda Ülkü abinin araştırmacı yapısından dolayı onun bilgilerine başvurmak daha doğru olur.

  • Birde Mustafa amca tetiği bu tüfeklerin biraz sert peki bunu yumuşatma imkanımız var mı beton kadar sert Raiderin bile İlker abimiz sağ olsun yumuşatmıştı?

    marmarateam.png


    Evanix Blizzard Bolt Action Thumbhole .22 -FTX-F1 10-40x50 (Regule;kovboys; )


    Hw 97k .22 - Bushnell 4-12X40 :thumbup:


    Zoraki Hp01 ultra .22 - Barska Electro Sıght 4x21 AO g;$i

    • Official Post

    Birde Mustafa amca tetiği bu tüfeklerin biraz sert peki bunu yumuşatma imkanımız var mı beton kadar sert Raiderin bile İlker abimiz sağ olsun yumuşatmıştı?


    Raider de bu imkan var ama bu silahta yok, ha yapılır ama tetik tırnağı vs.. yeniden tasarlanıp imal edilmeli ve o mekana yeni sistem sığdırılabilirmi, sığdırılırsa estetiksel bozulma olurmu, bunları bugünden söylemek zor, ama görülen o ki, belki içinde ullanılan 2 tane yay biraz zayıflatılarak bir miktar yumuşar ama buda tehlikeli sonuçlar verir, çünkü tetik mekaniğinde yumuşatma ve sertleştirme Hatsanlarda olduğu gibi yayla olmaz, manivela sistemi ile yapılır.

  • evanix leri av için imal etmişler ama isabet olmayınca av da olmaz kanaatindeyim. ;tacli#

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

    • Official Post

    at44 500 ytl :him:s evanix e verilen farkı at44 e ekleyip baştan yaradılırsa varya ortaya süper bir şey çıkar,yabancı futbolcu transferi gibi düşün ;şrofls;.


    Kadir anadoluda bir tabir vardır, (altın semer), kaliteli bir namlu, kaliteli bir tüp, kaliteli bir tetik, kaliteli bir kundak ve tüm bunları barındıracağın kaliteli bir gövde ve sistem mekaniği, yenisini imal etmek inan çok daha başarılı ve ucuz olur, herkesin İlker abisi yokki, git çayını kahvesini iç, mükemmel misafirperverlik vs.. bu yüzden her zaman söylerim var kullanılmış olsun, eskimiş olsun ama adam gibi makina olsun, işte böyle bir makina adam edilmeye değer, örnek : yaylılarda şuan ülkemizde bulunabilen Diana - Weihrauch gibi silahların eskisi bile altın bence, bir çok defalar bu silahların 10 larca yıl kullanılmışlarını toparladım, forumda örnekleri var, verdiğin emeğe değiyor, "NumberZone" (şimdi askerde) Diana mod54 ü tam bir hurda idi ama anası sağlamdı, hatırlamayanlar forunda aratsın, büyük bir zevkle topladım silahı ve yenisinden bile alımlı olmuştu, çünkü temeli sağlamdı.Aynı benzetmeyi zamanında Webley Patriot 1.Nesil içinde yapmıştım, satın alanlar pişman olmadılar, ileride Patrot 1.Nesiller estetik modlamaları yapılacak, bakım geçirecek ama kullanılmaya devam edilecek, tabi elinde olanlar.


    Bu masraf yerine forumda satılıklar bölümünde HW100 5,5 kalibre PCP var, 1500 YTL ye satılıyor, 10 litre scuba tüpü, dolum aparatı vs... aksesuvarlarını düş silah 1000 YTL ye gelir, bu fiyata böyle bir silah orada duruyorsa, ciddi bir fırsat görülemiyor demektir.

  • Mustafa Abi,


    Bundan bilmem kaç ay önce Evanix leri getirmeni rica edenlerin sanırım başında geliyordum. Her ne kadar teknik olarak inceleme fırsatım olmasada (ki zaten o kadar bilgim yok, bu işi üstadlara bırakmak en doğrusu) yaptığım araştırmalar sonucunda Evanixlerin nokta atışı veya grupmandan ziyade, gücü ve kullandığı muhimmatdan dolayı direk av tüfeği olarak değerlendirildiğini düşünmüştüm.


    Yine bundan bir kaç ay önce bir arkadaşımızda Evanix AR6 (revolver) görme imkanım olmuştu. İlk olarak elime aldığımda nedense kundak tipi hoşuma gitmiş, üzerindeki boyanın kalitesi biraz endişeye mahal vermiş ve özellikle de tetiğin bana göre olmadığını hissetmiştim.


    Dünyada da Evanix le ile youtube "cronicash08" rumuzlu bir atıcının yaptığı modifiye ve atışlarını izlemiştim. Uzun mesafeye atışları deneyen ve oldukça iddalı olan bu şahısın yapmış olduğu grupmanlar beni pek tatmin etmedi açıkçası.


    Hele ki benim için olmazsa olmaz olan crono ölçümlerinde ki 10 atışlık hız değerlendirme tablosudur. Tabi bu kişinin kullanım amacına göre değişir. Kimi 1 tane atayım, benim amacım av (yurdışı) der. Örneğin ; 5. atışta geldiğin de "acaba kaç FPS ile atış yapacağım" sorusuda atış tekniğinde ki kombinasyonu artıracaktır. (200 bar ile başlayıp 5. atışta; kaç Barlık bir hava, hangi mermiyi, kaç fps lik ateşlemek. Uvv zuzu! birde bunu hesaba katmak gerek)


    Bu da avlağı vurmada hesap edilmesi gereken bir durumdur diye düşünüyorum. (Tüm bu söylediklerim yurdışında Havalı TÜfek ler ile av yasağı olmayan ülkeler için geçerlidir)


    Sözün özü ; uzun zamandır ara verdiğim ve verdiğimiz havalı tüfeklere, imkan olsada piyadasaki tüm PCP tüfekler ile atış yapma fırsatı yakalayarak geri dönüş yapsak ;)

  • Aşağıdaki hız ölçümleri Evanix Blizzard 550, 5.5 mm, Bolt action, Seri no : YW 08550028 ile ve silahın üzerindeki çekiç yayı, paket içindeki kuvvetli yay ile değiştirilerek yapılmıştır.
    Basınç bilgileri, silah üzerindeki manometrede okunan değerlerdir.


    Pellet : Sam Yang 32 grain


    [Resim Engellendi: http://s2b.directupload.net/images/081110/x5has8vd.jpg]


    Pelletler 11.75 mm, Şarjördeki yatak ise 11.50 mm. Bu nedenle şarjör silaha yerleştirildiğinde, pelletlerin uçları traşlanıyor.


    Pelletleri de, silahı üreten firma ürettiği halde böyle bir hatayı nasıl yapmışlar anlayamadım.


    [Resim Engellendi: http://s5b.directupload.net/images/081110/fnc28jve.jpg]


    Basınç : 210 Bar, 12 atış sonunda 180 bar civarına düştü.
    890, 911, 890,883, 915, 882,
    887, 878, 884, 885, 878, 870 fps
    ortalamada 56 ft/lbs (76 jul) civarı güç veriyor.


    16 Grain Fx pelletler ile ölçümler :
    İlk atış 210 bar, 22. atışta 1000 fps altına düştü, basınç 130 bar.
    1144, 1143, 1135, 1131, 1125, 1114
    1112, 1105, 1099, 1096, 1089, 1081
    1078, 1068, 1057, 1043, 1041, 1045
    1031, 1025, 1006, 998 fps
    Üretilen güç 35 - 46 ft/lbs arası



  • Ülkü abi bu Samyang pelletler pek düzgün görünmüyor, ucu traşlanınca isabetliliğe +/- bir etkisi oluyormudur? birde bu toplu şarjöre pelletler önden yükleniyor sanırım? ve şarjörün arka kısmında bir boşluk kalıyordur. Çünkü şarjörün boyu uzun görünüyor?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Pelletlerin uçlarının kesilmesi isabetliliği kötü etkileyecektir . Pelletler şarjöre ön taraftan, etekleri önce girecek şekilde yükleniyorlar. Yuva uzun olmasına rağmen arka bölümdeki dar kısım pelletin daha geri gitmesini önlüyor.
    Bu dar kısımda, silahın kurulması esnasında şarjörü çeviren parça çalışıyor. Fakat boy müsait. Pellet yuvası 1-2 mm daha derinleştirilebilir ve sorun yaşanmaz.

  • Ben bu tüfekte Diana Rastatt, H&N Baracuda ve Enjuin kullanıyorum atışlardan gayet memnunum uzun mesafede Enjuin biraz düşme yapıyor ama yakın mesafede çok etkili...

    marmarateam.png


    Evanix Blizzard Bolt Action Thumbhole .22 -FTX-F1 10-40x50 (Regule;kovboys; )


    Hw 97k .22 - Bushnell 4-12X40 :thumbup:


    Zoraki Hp01 ultra .22 - Barska Electro Sıght 4x21 AO g;$i

  • Yaptığınız bu değerlendrme çalışması için elinize sağlık ;
    Evanixlerin daha öncede formda belirtildiği gibi hassas atış yapması imkansız gibi görünüyor atış hızlarına ve gücüne bakarsak biraz bizi aldatır gibi çünki atışlararası stabilite hiç yok gibi ilk 3-4 atış hariç değerler çok düşmeye başlıyor nerdeyse ortalama atış aralığı 10-15 fps oynuyor bazı durumlarda da 20 fps ye kadar bu fark çıkabiliyor buda grup çalışmasında yada küçük uzak hedeflerde sanırım sapma gösterecektir heleki 22. atış sonrası 1000fps nin bile altına düşmesi 1144 lerden aşağı bu kadar düşmesi bana göre vahim bir sonuç ama yinede o hızları görüpte insanların iştahının kabarmaması mümkün değil.
    selam saygı...

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen strong ().