Evanix AR6 (horozlu)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Benim bu silah hakkıda çok merak ettiğim bir şey var.


    Evanix Hunting Master AR6 nın horozlu olan modelinde ki kurma olayında diğer pcplerde omayan bir durum var gibi geliyor bana.Acaba yanılıyormyum bilmiyorum ama bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.


    Horozlu olan modelin magazin(şarjör) i diğer modellerden yani bolt action ve side lever den daha geride.Buda horozlu olmayan modellerin,aynı AA s410 yada raider 10 veya diğer pcp lerdeki gibi,kurma kolunun yada bolt un geri çekildiğinde magazinin çevirilip,kol itildiğinde ise kol altında ki milin bir adet pelleti namlu ağzına sürmesi anlamına geliyor.Eğer bu durum horozlu olan modelde olmuyorsa,yani pellet kurma esnasında namlu içine sürülmüyorsa,arkasından aldığı hava gücü ile önce yiv set olmayan magazinde hareketine başlıyor ve daha sonra namluya girip yiv setle dönüp hızlanmaya başlıyor.Yani nolursa olsun pellet farklı bir yerde asıl hareketine başlıyor ve buna başlarken azda olsa namluya girerken namlu ağzına hızla sürtünüp geçiyor.
    Bu durum acaba bir dez avantaja yol açarmı?Umarım derdimi anlatabilmişimdir.Saygılarımla iyi atışlar

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • demek istediğin anladıgım kadarıyla smith wesson tabancalardaki gibi veya bu tabancanın havalı modeli gibi çalışma prensibi oldugundan bahsediyorsun. bu dediğim smit wessonun gerçek ve havalı modelinde sorun olmuyorsa bundada olmaz sanırım. yinede daha iyisini üstadlar bilir. bu benim fikrim.

    • Official Post

    Kesin, bolt action gibi değil ve pellet itici ile pellet namluya itilmiyormuymuş? şayet Togayın dediği gibi ise isabete negatif etkisi olur, isabette aslolan merminin namluda setlere önceden oturtulmuş olmasıdır, ateşli büyük çaplı tabancalarda solid mermide bir nebze iken uzun menzilli silahlarda bu yöntem asla kullanılmaz, Hatta müsabaka silahlarında şarjör bile kullanılmaz doğrudan mermi namluya sürülür, düşünün şimdi daha şarjörün içinde iken basınç şokunu yiyecek ve şarjörden geçip namluya girecek ve sonrada setlere oturacak ve bu paraşüt tabir ettiğimiz etekli pellet.

  • Evet amca işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum.Ben alıp incedeim sadece görünen öyle yani kesin bir yargıya varamadım.Eğer böyleyse sizinde dediğiniz gibi amca pellet harekete başladıktan sonra yiv sete oturuyor ve kursun enerjisini namluya girmeden önce alıyorsa yiv setlere sonradan oturması dez avantaj olur kanatindeyim ben.
    Horozlu olan modellerde ,diğerlerindeki gibi pellet itici görünmüyor yani içerde pelleti namlu ağzına oturtup hazırlıyan bir düzenek yok gibi.Horoz sadece magazini çevirip,yeni pelleti hava tranfer deliğinin önüne getiriyor gibi.Elinde olanlar baksın,inceleyip bizi aydınlatsınlar lütfen.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Birde şöyle bir durum söz konusu; eğer böyle bir durum gerçekten var olsaydı ve isabete olmsuz yönde etkisi olsaydı,yurt dışında bu kadar tutulurmuyydı acaba bu silah?Amerikalılar tam bir ar6 hastası.Bu duruma elbette birileri benden önce dikkat etmişlerdir.Belkide ne gibi bir durum cıkıyor ortaya diğer forumlarda vardır.Dİğer forumlarda inceleyen varmı?

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • benim de sorum olacak.
    bu evanixin barometresi kundağın altında. yani tüpün ucunda değil. peki bu barometrenin kundağın altında olmasının bir avantajı var mı yok mu?

  • Dostum madmax bir yanlış anlaşılma olmadan bir düzeltme yapmak istiyorum affınıza sığınarak,konuda bahsi geçen basınç göstergesinin adı manometre dir.
    Barometre atmosferdei basınç birimini ölçmeye yarar.
    Ayrıca bu göstergenin önde yada arkda olması bir esi durum yaratmaz kanatindeyim.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • tam dediğim gibi bence

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

    • Official Post

    Togay bu silahın amerikada tutulmasının iki nedeni var, biri güçlü olması diğeri amerikada çok ucuza satılıyor olması, yani 900 ytl ye tekamül ediyor, yaylı fiyatı, ve bu silahla gurup yapmıyorlar av yapıyorlar, ben amerikada olsam ve havalı silahla av yapacak olsam ve bütçemde kısıtlı olsa bende bu silahı tercih ederdim.

  • Sanırım çoğumuzun son günlerde merak ettiği, hakkında bilgi sahip olmaya çalıştığı tüfeklerin başında evanix modelleri geliyor.
    Herkez gibi bende merak ediyorum ve aklımızdaki soru işaretlerinin yanıtlarını zamanla, kullanıldıkça alacağımıza inanıyorum.
    Şahsi düşüncem tüm dünyada kendini kanıtlıyabilmiş bir tüfeğin nacizane benim gibi amatör bir kullanıcının isteklerine olumlu cevaplar verebilecek durumda olmasıdır. :)
    Bugün aldığım AR6 22 cal modelinin bazı fotoğraflarını yayınlıyorum.


     [Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081109/temp/axpv3ywl.jpg] [Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081109/temp/ih6b4ihy.jpg] [Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081109/temp/gyaek47j.jpg] [Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081109/temp/i8l3suo4.jpg]


     [Resim Engellendi: http://s9.directupload.net/images/081109/temp/udref4je.jpg] [Resim Engellendi: http://s9b.directupload.net/images/081109/temp/sd6chd8w.jpg]

    [align=center][color=#006600][b][font='Georgia, Times New Roman, Times, serif']Webley & Scott Raider10 .22 + BSA SWF 8-32x44 MİLDOT

  • hayırlı olsun Osman, isabetli atışlar.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • hayırlı olsun Osman, isabetli atışlar.


    Teşekkür ederim erdem abi. Belki bir daha gelmez, sonra piyasadaki bazı modeller gibi kara borsa olursa büyük pişmanlık duyacağımı bildiğim için aldım.
    Bakalım kullandıkça öğrencez :)


    Hayırlı olsun ,tüfeğin horozunu kurmak zormu?ve ergonomik mi sizce ?


    AR6 modelini seçme sebeplerimden en kuvvetlisi, herhangi başkabir markada olmıyan horoz sistemidir.
    Bolt action bir tüfeğim var, Side lever olan bir modelde önümüzdeki ay gelicek, farklılık olsun istedim.
    Horozun sert olduğu söylenmişti, benimde aklımdaki en büyük soru işareti bu yönde oldu ama tüfeği elime alıp horozunu denedikten sonra ne cok sert nede yumuşak olduğunu gördüm.
    Horozun ergonomisi kullanımda herhangi bir sorun yaşatıcak olumsuzluklar içermiyor alçak boy tek parça ayak kullanmama rağmen dürbün ile horoz arasında kalan boşluk horozun başparmak ile kurulmasına engel oluşturmuyor.

    [align=center][color=#006600][b][font='Georgia, Times New Roman, Times, serif']Webley & Scott Raider10 .22 + BSA SWF 8-32x44 MİLDOT

    • Official Post

    Osman silahın hayırlı uğurlu olsun. ^^

  • Osman silahın hayırlı uğurlu olsun. ^^


    Teşekkür ederim mustafa amca :)

    [align=center][color=#006600][b][font='Georgia, Times New Roman, Times, serif']Webley & Scott Raider10 .22 + BSA SWF 8-32x44 MİLDOT

  • Güle güle kullanın çok estetik bir silah.


    Bülent.

    Fx Revolution


    HW 97 k


    Diana mod 350


    HW 45


    Diana P5 magnum

  • Hayırlı olsun tüfeğiniz güle güle kullanın.

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • Osman hayırlı olsun dostum. Bunu İzmir' de mutlaka görmem lazım valla, kafayı yerim. Aman dikkat bununla mazallah şakası yok bu silahın.

    Webley&Scott Patriot .22 cal (1. nesil)
    Optima 3-9x44+( Sportsmatch Dampa Mount 1" )
    Webley&Scott Tomahawk .177 cal
    3-9x32E Tasko+Tek Parça Ayak


    Hatsan At-44 10 .22 cal 6-24x50 Tasko

  • Osman kardeşime bir kez daha hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.Söylediğin de inannın kendim almış kadar sevindim.


    Birde geçenlerde bir yurt dişi sayfasında gördüm Hw 97k,evanix ar6 dan daha pahalıydı.Sonuçta ikiside ithal geliyor ama bizde evanixler daha pahalı.Bunun en büyük nedeni ise arz-talep meselesi sanıırım.


    Konu dışına çıktık sanki biraz.Ülkü amca siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56