AA S410 da Modlama

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Bu konu başka bir konunun içinden aktarılmıştır.


    AirArms S410 yayını sertleştirmeden - değiştirmeden, orijinalliğini bozmadan, bir parça ilavesi ile (sökerek eski haline çevrilebilir) 16grains pellet ile 1200 fps namlu çıkışını beş kuruş bedel almadan garanti ediyorum, yayda biraz sertleşebilir derseniz 1300 fps.

  • Göktuğ, bu forumlarda onlarca arkadaşımın silahları tamir ettim, modladım, halen de kıramıyorum üye arkadaş kardeşlerimi ve hiç bir emek bedeli talep etmeden yardımcı oluyorum, Adam kendini AA S410 lara en iyi modifiyeyi yaptığına inandırıyor insanları, Burada sesleniyorum S410 sahiplerine yayını sertleştirmeden - değiştirmeden, orijinalliğini bozmadan, bir parça ilavesi ile (sökerek eski haline çevrilebilir) 16grains pellet ile 1200 fps namlu çıkışını beş kuruş bedel almadan garanti ediyorum, yayda biraz sertleşebilir derseniz 1300 fps.


    Mustafa bey damardan giriyorsunuz..

    • Official Post


    Mustafa bey damardan giriyorsunuz..


    Yeni hali ile evde kullanmayacağınıza yada en kısık güçte kullanacağınıza söz verirseniz yaparım. ;şrofls;.

  • Bu tür modifiyede güç ayar düğmesini iptal etmiyormusunuzki..

    • Official Post

    Bu tür modifiyede güç ayar düğmesini iptal etmiyormusunuzki..


    Hayır Ahmet bey, silahınıza en ufak bir delik dahi delmiyorum ve hiç bir parçasını çıkarmıyorum, bu silahın diğer yurda girmiş pcp lerin ciğerini biliyorum, yeni üretimine geçeceğim YataGun PCP nin iç mekaniğinde AA, FX, HW, Walther hepsinin de bir mekanikçi olarak üstün özelliklerinden esinlendim, ama bu silahın imalat süreci tedarikçi firmaların yapılarından dolayı çok uzayacağı görünüyor.


    Dediğim gibi atla deve değil bilen için yapılması gereken, güç ayar düğmesini aynen kullanmaya devam edeceksiniz.

  • Teşekkür ederim.
    Evde kullanmamaya söz veremem ama mecburen güç ayar düğmesini min.da kullanmaya söz veririm.
    Bakalım inşallah..
    sizin üretiminiz olan silahıda merak etmiyor değilim yani...
    selamlar.

  • Hayır Ahmet bey, silahınıza en ufak bir delik dahi delmiyorum ve hiç bir parçasını çıkarmıyorum, bu silahın diğer yurda girmiş pcp lerin ciğerini biliyorum, yeni üretimine geçeceğim YataGun PCP nin iç mekaniğinde AA, FX, HW, Walther hepsinin de bir mekanikçi olarak üstün özelliklerinden esinlendim, ama bu silahın imalat süreci tedarikçi firmaların yapılarından dolayı çok uzayacağı görünüyor.


    Dediğim gibi atla deve değil bilen için yapılması gereken, güç ayar düğmesini aynen kullanmaya devam edeceksiniz.


    Peki Mustafa bey atış aralıklarındaki stabilite ne olcak çünki şu andaki silahımın verileri ort.1030 fps max.1050 düşük barlardada 1000 fps yi görüyor atış aralıklarında ise oynama 190-150 barda 5-10 fps yi geçmiyor o 10 fps de 190-bardan 150 bara düştüğü andaki farkdır.

  • şu andaki silahımın verileri ort.1030 fps max.1050 düşük barlardada 1000 fps yi görüyor atış aralıklarında ise oynama 190-150 barda 5-10 fps yi geçmiyor o 10 fps de 190-bardan 150 bara düştüğü andaki farkdır.


    kaç atışta 190 bardan 150 bara düşüyor? birde bu hızları kendinizmi ölçtünüz ?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Ahmet bey, sorunuzun yanıtı "Ne kadar ekmek o kadar köfte" benzetmesi ile açıklanır, yani silahınızın hava kullanımı artacağı için (maksimum güç pozisyonunda) atışlar arası hızlar mutlaka etkilenecek ama bir avantajınız olacak, güç ayar düğmesi ile silahınızı 1000fps atacak ayara getirdiğinizde, bu hızda ne kadar hava harcıyorsa o kadar hava harcayacak, bu size ekstra bir turbo seçeneği gibi düşünün, istediğinizde turboya geçip 200 metrede şişeyi parçalayacaksınız.

  • kaç atışta 190 bardan 150 bara düşüyor? birde bu hızları kendinizmi ölçtünüz ?


    yaklaşık olarak 190 bardan 150 bar arasında 15 atış yapabiliyorum birde bu hızları ben ölçmedim zamanında bana modifiye yapılarak gelmişti yine zamanında ambrosia nickli Buluthan kardeşimin silah verileri ile aynı olduğu söylendi bunu hem Buluthandan hemde bizzat Kemal bey den duydum Buluthanın silah verileride bu değerleri destekliyordu çünki Buluthanın krono ölçüm değerleri idi.

  • Ahmet bey, sorunuzun yanıtı "Ne kadar ekmek o kadar köfte" benzetmesi ile açıklanır, yani silahınızın hava kullanımı artacağı için (maksimum güç pozisyonunda) atışlar arası hızlar mutlaka etkilenecek ama bir avantajınız olacak, güç ayar düğmesi ile silahınızı 1000fps atacak ayara getirdiğinizde, bu hızda ne kadar hava harcıyorsa o kadar hava harcayacak, bu size ekstra bir turbo seçeneği gibi düşünün, istediğinizde turboya geçip 200 metrede şişeyi parçalayacaksınız.


    Anladım Mustafe bey teşekkürler paylaşımınız için..

    • Official Post

    Ahmet bey mümkünse bir cumartesi vakit ayırıp AnkaraTeam buluşmasına katılın ve silahınızın hız verilerini ölçün.

  • Tamam inşallah..
    Teredütünüzmü oluştu hızlardan şimdi bende huylandım ama benim daha önceki modifiyesiz diana 350 magnumla kitap delme testinde hız verileri AA yı dianadan %25 daha fazla hız olarak çıkarıyor , test ettim diana 350, 850 fps attığına göre yaklaşık 1030-1050 fps leri tutuyor.Nasılmı;
    350 magnum ,120 yaprak yani 240 sayfayı 8-10 metreden delip geçiyor kitap saman kağıt değil.
    AA da aynı şartlarda 155 yaprak 310 sayfayı delip geçiyor.
    Bakıldığında oran doğru gibi.Tabiiki minimal yanılmalar olur ama aşağı yukarı tutar diyorum.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen strong ().

    • Official Post

    Benim amacım o değildi, olurda bana modlamam için gönderirseniz, kendi gözlerinizle görün ve gönderin, sonrasında yine kendi gözlerinizle farkı bilin diye, ben sizin gözlerinizle görmediğiniz bir veriyi kabul etmem.

  • Benim amacım o değildi, olurda bana modlamam için gönderirseniz, kendi gözlerinizle görün ve gönderin, sonrasında yine kendi gözlerinizle farkı bilin diye, ben sizin gözlerinizle görmediğiniz bir veriyi kabul etmem.


    Pardon...
    Tabiiki.. aslında bir cronom olmasını istiyorum .
    inşallah diyorum, teşekkür ederim.Şimdilik iyi geceler..

  • Mustafa Abi aynı uygulama gladiator'de de yapılamaz mı?

    Fx Maverick Sniper ,25



    bursateam.png

    • Official Post

    Mustafa Abi aynı uygulama gladiator'de de yapılamaz mı?


    Yapılır ve yaptıkda, ama Gladiator çok fazlasıyla teknolojik bir üretim, yani içindeki parçalar ve gövde dahil hepside ince hesaplarla olabildiğince minyatürleştirilerek yapılmış, buna en büyük örnek valf sistemi, valf sistemine müdahale etmeniz halinde silahın mevcut çelik valf sisteminden feragat etmeniz vazgeçmeniz gerekiyor, oysa S410 da valf delrin tabir ettiğimiz plastik türevli bir malzeme ve karşı bastıı yerde alüminyum ana blok, fx lerde baskı kısmındada valfin kendisi de neredeyse mikro teknoloji çelik ve ölümsüz, biz ne yaptık bu çelik valf ve karşılığını söküp blok a baskı ve delrin valf ile sistemin çapını büyülttük, ve bu oldukça uğraş gerektiren bir şey ve bu silaha bunu yapmak yazık bence, ha denilecek Gladiator mod a uygun değil, uygun ama silahın en önemli üstünlüğünden vaz geçmek pahasına.

  • Aslında bu bile fazla ama insanoğlu işte, hep daha fazlasını istiyo. Yine de cevap için teşekkür ederim, iyi geceler...

    Fx Maverick Sniper ,25



    bursateam.png

  • Yapılır ve yaptıkda, ama Gladiator çok fazlasıyla teknolojik bir üretim, yani içindeki parçalar ve gövde dahil hepside ince hesaplarla olabildiğince minyatürleştirilerek yapılmış, buna en büyük örnek valf sistemi, valf sistemine müdahale etmeniz halinde silahın mevcut çelik valf sisteminden feragat etmeniz vazgeçmeniz gerekiyor, oysa S410 da valf delrin tabir ettiğimiz plastik türevli bir malzeme ve karşı bastıı yerde alüminyum ana blok, fx lerde baskı kısmındada valfin kendisi de neredeyse mikro teknoloji çelik ve ölümsüz, biz ne yaptık bu çelik valf ve karşılığını söküp blok a baskı ve delrin valf ile sistemin çapını büyülttük, ve bu oldukça uğraş gerektiren bir şey ve bu silaha bunu yapmak yazık bence, ha denilecek Gladiator mod a uygun değil, uygun ama silahın en önemli üstünlüğünden vaz geçmek pahasına.

    sayın mustafa abi yapalım yapmasına ama biraz şöyle fx ler gibi sağlam dayanıklı orjinal yerli malı yurdun malı her kez nu kullanmalı diyebileceğimiz fakir gariban işi bi modelde aradan çıkartsak bizde nasiplensek olmazmı be serdar abicim hadi kal sağlıcakla ...:)

    Evanix Blizzard S10 Bolt Action PCP Combo ++ Hill PCP hava pompa ++ Optima 3-12x44 AOE Dürbün