Crossman 2100

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Aklıma takılan bir soru var bu isabetliliği meşhur Multipump Crosmann 2100 ile ilgili. Forumda satılık ilanlarında ve bazı yerlerde rastladığım bir durum var. Bu tüfekleri 2. el satan arkadaşlar arasındaki fiyat farkları. Bazı arkadaşlar kılıf ile 50 lira derken bazıları 200 liradan kapı açıyor. Bazı arkadaşlar 60 liralık dürbünle 120 liraya satıyor. Arada aksesuarsız 100 diyenler var. Üstad sıfır sayılanını 150 liraya veriyor. Yine bazı yerlerde rastladığım 2100 c b gibi ayrımlara gidilmiş. Gerçekten böyle birşey var mı ve arasındaki farklar ne. Ama satılık ilanlarında olanların hepsi aynı benim gördüğüm kadarıyla. Öyleyse fiyat farkının sebebi ne ? Bu arada piyasada gezen bazı tüfeklere 250 lira verilmesi yerine bu tüfeğe 150 lira verilmesi çoğu kişiye göre isabetlilik açısından daha mantıklı. Onların tecrübelerine güvenerek bende destekliyorum. Ama bu konuyada satış yapan ve almayı düşünen arkadaşlar açısından bir aydınlık getirsek diyorum. Hem forum zenginliği hemde ben bir rahatlayayım yahu ;şrofls;.

    • Official Post

    2 sene önce istanbulda içten av bayinin meydan av ile rekabet yaparken bu ve benzer markaları ithal etti, sonra bu işten çekildi, çekilirkende elindekileri öldü fiyata satılığa çıkardı tabi totana, gerçi perakendeyede yaptı bunu tanıdıklarına vs... hatta ben o tarihte nightstalker i 100 TL ye 2100 ü de 80 TL ye almıştım, sonrasında bazı bayi arkadaşlarada tavsiye ettim git içtenin elindeki malların hepsine müşteri ol diye ve o arkadaşlarda topladılar bu az miktar ürünleri ve içten av bu işten çekildi, 2100 ile 2100 B arasında ben bir fark göremedim, gözden kaçırdığım bir fark varsa benim göremediğim hatırlarsın arkadaşlar, YataGun da bu ürün Meydan av bayisi larak 265 TL üzeri fiyatla satılmakta, araştırılırsada o eski maldan uygun fiyatlı temin edilebilir ama o bulunabileceklerde tükendiğinde o fiyatlar eskide kalacak.


    İkinci el fiyatlarına gelirsek, malum küresel finans krizinden dolayı fiyatlar dip yapıyor, nerde görüldü Diana tüfeklerin ikinci ellerinin sıfır fiyatının %20 altına indiği, oysa şimdilerde kız gibi ikinci el silahlar sıfırının yarı fiyatına satılıyor.

  • bende crosman 2100w var.ahşap kundak.numberzone oğuzdan 4x20 dandik bir dürbünle beraber 160 tl ye 2. el almıştım zamanında.müthiş isabetli.tüfeği aldığımdan beri hatsan mod125 ile hiç atış yapmadım desem abartmış olmam.hatta oğuz bir ara askere gitmeden önce tüfeğe kundak modifiyesi yapmak için geri satın almak istedi.satmadım tabi ;box;x


    daha sonra plastik kundaklıların pompalamasının zahmetli olduğunu falan okudum.bu tartışmanın yaşandığı başlığın altında oğuz ,iki türü de kullanmış biri olarak, plastik kundaklı olanların kesinlikle kurarken eli acıttığını ve zor kurulduğunu söyledi.


    dediğin gibi c,b,w gibi ayrımlar var hayri abi.açıkçası ne olduğunu bilmiyorum bu ayrımların.kendi tüfeğimden başkasını kullanma şansım olmadı.fakat ben 2. el olarak 160 tl ye aldığım bu tüfeği 200 liraya satmam.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

    • Official Post

    2100 ile 2100 B modeli aynı, ahşap tabiki farklı fyatta olmalı.

  • konuyla alakası yok gıba ama aklıma takıldı 10 pompa yerıne 20 pompa :!: yapsak neolur veya tup hacmını degıstırsek

    Smk B2 4.5
    Hatsan Mod 125 5.5

  • 10 pompadan sonra bir kaç pompa daha yapılabiliyor ama haznenin alacağı basınç belli kurmak çok zorlaşır. Tetik çekilince belli miktar hava salınıyor, yani tetik çekilse bile bir miktar hava yine depoda kalıyor. Yani maksimum hızı arttırmak için daha fazla hava salmasını sağlayabilmek gerekir.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Yani modifiye imkanı varmıdır?

  • Vardır ama kısıtlıdır. Başka bir modifiye ile basınçlı hava (HPA) ile çalıştırma imkanı vardır.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • 2100 plastik dipçikli modelinden bende aldım. isabetli ama biraz daha güçlendirmek istiyorum ne yapabilirim?

  • bence kurma sayısını pompalı tüfek gibi 2 harekete düşürmek mümkün. . basit dişli sistemiyle gayet de olabilir .

    depo da büyütülebilir ama sistemin yeni bir ahşap kundağa yerleştirilmesi gerekir. hepsi yapılır ama tüfeğin mekanik aksamları normalden fazla basınca dayanır mı? kırım yaşanır mı ondan emin değilim.