En iyi FX Modeli hangisi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    FX lerin hiç birinde regülatör yok yani öyle midir?
    Ben revolutionda olduğunu düşünüyordum yanılıyormuşum demek. Revolutionun fiyatı daha uygun ve gladiatordeki gibi güç ayar olayı olsa tadından yenmez.


    FX ler yurda girmeden hatalı bir bilgi forumlarda dolaşmıştı, Revolution regülatörlü diye, aslında o tüp hacmi ile regülatöre ihtiyacı yok,


    Teknik olarak güç ayarlı olamazdı çünkü namluya hep aynı güçte hava salmalıki sistemi tekrar kurabilsin.

  • Peki Mustafa abi T12 nin regülatör varmış gibi davranmasının sebebi mekanizmadaki bir farklılık mıdır. Yoksa valf kalitesi ile mi ilgili.

  • Evanix i almadım ben denedim başka bölümde de yazdım.pek sevemedım açıkçası.Bilgilerinize teşekkür ederim bişey daha öğrendim sağolun.Saygılarımla. g;$i Xaupau sana da ayrıca teşekkürler.

    • Official Post

    Peki Mustafa abi T12 nin regülatör varmış gibi davranmasının sebebi mekanizmadaki bir farklılık mıdır. Yoksa valf kalitesi ile mi ilgili.


    Valf sisteminin, hem valf mili ve hem karşılığında çelik oluşu, çekiç, çekiç yayı, mesafelerin hassas kalibre edilmesi vs.. bir çok etken var, 960 fps namlu çıkışı olan Gladiatorün çekici sadece 16 gramdır, AirArms 900 fps hızı yakalayabilmek için kullandığı çekicin ağırlığı ise 44 gramdır, şimdi düşünün, yaylı silahlarda piston ağırlığının fazla olmasının silahın tepmesini artıracağını hatırlatmama gerek yok sanırım, işte bu yüzdendirki FX kullanıcıları özellikle uzak mesafe atışlarında bu özelliğinde sayesinde çok daha hassas guruplar oluştururlar.

  • Peki son bir soru daha soracağım. Çekicin küçük olmasımı silahın sesinin daha az çıkmasına sebep oluyor. Örneğin Akif abinin Fx ten moderatör kullandığı zaman mekanizma sesi bile çok az çıkıyordu. Rüzgarlı bir havada 10 metre mesafeden sesi duyulmayacak kadar az gibi geldi bana. Yani küçük çekiç , hassas ölçüm bu da daha az ses diyebilirmiyiz. Yoksa transfer deliği daha mı büyük rol oynar.

    • Official Post

    Peki son bir soru daha soracağım. Çekicin küçük olmasımı silahın sesinin daha az çıkmasına sebep oluyor. Örneğin Akif abinin Fx ten moderatör kullandığı zaman mekanizma sesi bile çok az çıkıyordu. Rüzgarlı bir havada 10 metre mesafeden sesi duyulmayacak kadar az gibi geldi bana. Yani küçük çekiç , hassas ölçüm bu da daha az ses diyebilirmiyiz. Yoksa transfer deliği daha mı büyük rol oynar.


    Çekicin hafif olması doğal olarak mekanizma sesininde az olması anlamına gelir, transfer portunun rolü çok değildir, AirArmsta da FX tede daha bir çok 30 - 40 fpe güçteki pcp lerde transfer portunun çapı 4 mm dir, biraz daha sorarsan işin özünü anlatacağım, ama anlatmak istemiyorum, sizlerden dolayı değil ama. ;kihhik,

  • Teşekkür ederim abi. Sınıra geldik desene. Neyse arazide devam ederiz. Kumluk olması tercihimizdir. ;şrofls;.

  • Valf sisteminin, hem valf mili ve hem karşılığında çelik oluşu, çekiç, çekiç yayı, mesafelerin hassas kalibre edilmesi vs.. bir çok etken var, 960 fps namlu çıkışı olan Gladiatorün çekici sadece 16 gramdır, AirArms 900 fps hızı yakalayabilmek için kullandığı çekicin ağırlığı ise 44 gramdır, şimdi düşünün, yaylı silahlarda piston ağırlığının fazla olmasının silahın tepmesini artıracağını hatırlatmama gerek yok sanırım, işte bu yüzdendirki FX kullanıcıları özellikle uzak mesafe atışlarında bu özelliğinde sayesinde çok daha hassas guruplar oluştururlar.


    mustafa abi benim sorum geldi
    peki estetik ve teknik modifiyeye en yatkın model hangisidir geliştirmeye en yatkın model kundakta tüp olmaması dolayısıyla T 12 diyebilirmiyiz. nihayetinde 30 stabil atış bana yeterli

    • Official Post

    Yahya Her iki şekildede modifiye mümkün, ama abartılı olmamak şartı ile, çünkü mükemmel bir kalibrasyona sahipler FX T12 den 1300 fps hızlar isterseniz sonuç alırsınız ama o silahın kendini temsil ettiği özelliklerinin çoğunu unutmak zorunda kalırsını, 180 cc tüpü var, HW100 175 cc tüpe sahip yani bu hacimler küçük, ve ekstra ağırlıklar vs.. olmaksızın stabilitesi olan bir silah, geri dönülebilir çok basit bir modlama ile T12 60 - 80 fps hızı stabilitesi bozulmadan artırılabiliyorki Silverking Çetin bey'in silahında ve ERKUT Kadir bey'in silahında bu modlamalar mevcut, ayrıca ahşap kundak yapar yada yaptırırsınız, yada yakında satışa sunulacak olan T12 ahşap kundak satın alır takarsınız vs..

  • en iyi fx modeli başlığını ne ye çevirdiniz ...öğrenemediniz hala av yasak havalı tüfekle 40 kere yazdık hala av diyorsunuz yaww... X(


    sende bütcene göre birşey belirle revo var bende süper al birtane uçana kaçana sık. ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.

    FX Revolution PCP 5.5 cal +Nikko Stirling TARGET MASTER 10X50-60 MD


    BUREO 30,06 + REDFİELD 3*9-ELİPTİC35


    ankarateam.png

  • en iyi fx modeli başlığını ne ye çevirdiniz ...öğrenemediniz hala av yasak havalı tüfekle 40 kere yazdık hala av diyorsunuz yaww... X(


    sende bütcene göre birşey belirle revo var bende süper al birtane uçana kaçana sık. ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.


    :him:s:him:s:him:s:cursing:;c;

  • en iyi fx modeli başlığını ne ye çevirdiniz ...öğrenemediniz hala av yasak havalı tüfekle 40 kere yazdık hala av diyorsunuz yaww... X(


    sende bütcene göre birşey belirle revo var bende süper al birtane uçana kaçana sık. ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.


    kızma abi dalgınlıklarına gelmiştir

  • ben t12 den neden son anda vazgeçtim :him:s at44 tüfeğim varken zaten 30 40 gibi atış yapıyordum,ne gereği vardı hazır imkan ve fiyat uygunluğu varken t12 almaya ;kihhik,,ALLAH herkese nasip etsin fx gladıator ü,3 kademe ayarı muhteşem birşey,düşük güç ve orta güçte at at tüp yerinde sayıyor yaff ;şrofls;.tam güçte 100 ye yakın atış,saymadım erdem abinin chrony çalışmasından bakabiliriz :rolleyes: fx gladıator ü satmayı düşünürmüyüm :him:s


    belki ateşli yivli ile takasa girerim 400 ve üstü atışlar için ;şrofls;. dermişimmm ;şrofls;.#hims

  • FX in her modelinin kendine göre bir özelliği var,artılar başladıkça bütçeyi de ona göre ayarlamak lazım.Sonuçta uygun fiyatlara ülkemizde satılıyorlar.FX T12 banim için uygun oldu.Gönül üst modellerde ama, T12 nin nimetlerinden yeterince yararlandıktan ve bütçeyi organize ettikten sonra çıtayı yükseltmek her FX kolik gibi benim de amacım.
    Ağaç kundak da çok şık olacak ama standart haliyle de FX baktırıyor kendine.


  • ............yakında satışa sunulacak olan T12 ahşap kundak satın alır takarsınız vs..


    Mustafa Kardeşim, bu kundaklar herhalde "ceviz" olacak ??
    Üzerindeki işlemelerin standart olup olmayacağı ve kundakların cilalı/cilasız verilebilirliği hakkında şu anda bir bilgi edinebilirmiyiz ??

    S&W 686-6

    • Official Post

    Polat abi Ceviz olacak, tik yağlı olacak, laserciyi ayarlayabiliriz umarım o zaman üzerinde standart işlemeside olacak.

  • Polat abi Ceviz olacak, tik yağlı olacak, laserciyi ayarlayabiliriz umarım o zaman üzerinde standart işlemeside olacak.


    Aradığım cevaplardı bunlar... Teşekkürler arkadaşım.. Fiyat belli olunca 1 adet ben de listeye yazılmayı düşünüyorum.

    S&W 686-6

  • mustafa abi fx in sitesinde ahşap kundaklı t 12 görünüyor. yeni alacaklar için sonradan ahsap kundak masrafı çıkmaması için direk ahşap kundaklı t 12 satışı olabilirmi?
    birde şu storm çok hoşuma gidiyor bunun ithalatını yapıcakmısınız?

    Hatsan mod 95 SAS + hillman 3-12x42 mm mildot +Optima 1*40 Red Dot +Hatsan Bipod+kılıf
    Huğlu süper poze
    çakı,kama,pala vs....


    korfezteam.png

    • Official Post

    mustafa abi fx in sitesinde ahşap kundaklı t 12 görünüyor. yeni alacaklar için sonradan ahsap kundak masrafı çıkmaması için direk ahşap kundaklı t 12 satışı olabilirmi?
    birde şu storm çok hoşuma gidiyor bunun ithalatını yapıcakmısınız?


    FX T12 ve diğer ahşap modellerde sadece ahşap olarak kaliteli Ceviz kullanılıyor ve daha bizim alışımızda ahşap farkı 200.oo Euro,


    Fakat bugün 2009 fiyat listesini gönderdiler buna göre ceviz kundak farkını 150.oo Euroya çekmişler, tabi buraya geldi vergiler - KDV derken yine 200.oo Euroyu bulacak, ve yeni listede Storm ve Gladiator ün PA "pump action" modelleri üretimden kaldırılmış bunun yerine FX Royale 400 Ceviz kundak önden 400 cc tüplü model ilave edilmiş, ama bu kriz ortamında bu yıl için ithalat düşünmüyoruz.