En iyi FX Modeli hangisi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Mustafa bey sizden öğrenmek istediğim en uzak mesafeden hangi FX modeli ile daha iyi av yapabilirim.Av sezonunda... Birde internette FX in değişik modellerini gördüm.Bunları Türkiyeye gelme ihtimali varmı.Varsa beklemeye değer .İlk alıcınız ben olmaya hazırım...SAYGILAR ...

    • Official Post

    Öncelikle havalı silahlar ile av yapmanın yasalarımıza göre yasak olduğunu hatırlatırım,


    Bana göre kullanım amacınızda dağ tepe dolaşmak ve uzun mesafelerden oldukça tesirli, tüp hacmi konforu ön plana alındığında FX Revolution ve Gladiator öne çıkar, diğer taraftan T12 küçük tüp hacmi dezavantajı yanında aşırı hafif (2,2 kg) oluşu ise ayakta atışlarda oldukça rahat kullanım sağlar.

  • Kıbrıs'ta havalı ile av yapmak yasak değil heralde


    bence t 12 daha isabetli olur çok hafif ve stabil atış sayısı da 30 civarında 30 tane tavşanı zaten taşıyamazsınız

  • Şuanda satıcıların elinde olan 5.5.cal satılıyor.Bundan sonra ithali yasak.10 gün önce arkadaş Falcon pcp 5.5.cal aldı dediğine göre 50 metrede pekde beklediği gibi değilmiş.Bunun için bende FX hayranı olarak bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.

  • Supersin kardeş ben burda yaşıyorumda haberim yok.Çok teşekkürler...

    • Official Post

    Boşuna aramayın ellerinde FX yok ve hiç ithal etmedilerde, FX orijinal web sitesi yenilenecek yakında ve yeni web sitesinde olmayacaklar, Türkiye ve K.Kıbrıs Distribütörü Katresu A.Ş.dir.

  • Mustafa bey teşekkürler.aynen dediğinizi buldum. Zaten olsada burdan almazdım.Alacaksam KATRESU A.Ş dan alacaktım.Size güvenim sonsuz .

  • Teknolojik olarak en iyi FX Revolution diye biliyorum.
    Seri atış imkanı veriyor.
    Ah imkan olsada alsak. :thumbdown:

  • 10 gün önce arkadaş Falcon pcp 5.5.cal aldı dediğine göre 50 metrede pekde beklediği gibi değilmiş.
    arkadaşınız falcon u ne kadara aldı birde 50mt için değişik pelet kullandımı farklı peletler deneyerek silahın sevdiği peleti bulabilir

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • fx modellerinden revo seri atış imkanı sunuyor.fakat pelleti iten gaz basıncının bir kısmı silahı tekrar kurmak için harcanıyor.buna göre,revonun atışları diğer fx modellerine göre aynı istikrarda mı?veya grupmanı en düzgün ve en istikrarlı fx modeli hangisi?bilgilendirirseniz çok sevinirim.
    saygılar

    HATSAN TORPEDO 155 .22 CAL.+ 3-9*32
    GAMO HUNTER 440 .177 CAL.+ TEK PARÇA AYAK 3-9*44
    MARKSMAN 1010 AIR PISTOL .177 CAL.
    SARSILMAZ
    AIR PISTOL .177 CAL.
    REMINGTON 870 MAGNUM 12 GA TEFLON KAPLAMA

  • Bende aynı şeyi merak ediyorum.Bu silahların hepsini denemiş olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.hepinize saygılar.

  • Arkadaşım falconu 1400euro aldı.elle dolum pompası ile birlikte.Burdakiler her model hemen hemen 1400 1500 arası.

  • hepside çok isabetli, ne alacağınız ise bütçenize bağlı g;$i gurupmanlar kısmında her FX modeliyle yapılmış gurupmanlar mevcut.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    fx modellerinden revo seri atış imkanı sunuyor.fakat pelleti iten gaz basıncının bir kısmı silahı tekrar kurmak için harcanıyor.buna göre,revonun atışları diğer fx modellerine göre aynı istikrarda mı?veya grupmanı en düzgün ve en istikrarlı fx modeli hangisi?bilgilendirirseniz çok sevinirim.
    saygılar


    FX Revolution Havanın bir kısmını kurmaya kullanmıyor, bu anlamda diğer modellerden farklı değil, atış anında pelet namluyu terk ettiği an arkasından gelen yani peleti iten havanın bir kısmı ile namlu ucundaki odacıktan bir hava transfer portu sayesinde sistemi kurma pistonuna basıyor, böyle olduğu içinde ekstra bir hava kulanması gerekmiyor,


    3 modeldede atış istikrarları mükemmel, ama dersenizki en fazla sayıda istikrarlı atışı hangisi yapar tabiki en fazla hava hacmine sahip olan yapar ve 645 cc tüp hacmi ile FX Gladiator bu konuda birinci, arkasından 500 cc ile FX Revolution ve son olarakta Regülatörlü silahlara kafa tutabilen atışlar arası stabilite olarak FX T12 gelir.

  • FX Revolution Havanın bir kısmını kurmaya kullanmıyor, bu anlamda diğer modellerden farklı değil, atış anında pelet namluyu terk ettiği an arkasından gelen yani peleti iten havanın bir kısmı ile namlu ucundaki odacıktan bir hava transfer portu sayesinde sistemi kurma pistonuna basıyor, böyle olduğu içinde ekstra bir hava kulanması gerekmiyor,


    3 modeldede atış istikrarları mükemmel, ama dersenizki en fazla sayıda istikrarlı atışı hangisi yapar tabiki en fazla hava hacmine sahip olan yapar ve 645 cc tüp hacmi ile FX Gladiator bu konuda birinci, arkasından 500 cc ile FX Revolution ve son olarakta Regülatörlü silahlara kafa tutabilen atışlar arası stabilite olarak FX T12 gelir.

    teşekkür ederim açıklama için

    HATSAN TORPEDO 155 .22 CAL.+ 3-9*32
    GAMO HUNTER 440 .177 CAL.+ TEK PARÇA AYAK 3-9*44
    MARKSMAN 1010 AIR PISTOL .177 CAL.
    SARSILMAZ
    AIR PISTOL .177 CAL.
    REMINGTON 870 MAGNUM 12 GA TEFLON KAPLAMA


  • 3 modeldede atış istikrarları mükemmel, ama dersenizki en fazla sayıda istikrarlı atışı hangisi yapar tabiki en fazla hava hacmine sahip olan yapar ve 645 cc tüp hacmi ile FX Gladiator bu konuda birinci, arkasından 500 cc ile FX Revolution ve son olarakta Regülatörlü silahlara kafa tutabilen atışlar arası stabilite olarak FX T12 gelir.


    Regülatörlü silah dediğiniz nedir??? :him:s

  • Regülatör atışlar arasında sabiliteyi sağlayan , tüpteki basıncın direkt olarak pelete yansımasını engelleyen dolayısıyla belli bir standartta fazla atış yapmayı sağlayan bir parça. FX T12 de regülatör olmamasına rağmen 30-35 arası stabil atış sayısı olması büyük bir avantaj. Stabil 30 atış demek, yaptığınız ilk 30 atışta tüpteki basınç azalmasından dolayı pelette herhangi bir düşüş yaşamayacaksınız demektir. Diğer regülatör olmayan tüfeklerin hız/atış eğrisine baktığımızda valfin tam açılmasından sonra çizdikleri görüntü aşağıya doğru giden bir yay şeklindedir. Regülatör olan silahlarda ise bu eğri pekte eğri gibi değildir, hatta doğrudur desek yeridir. ;şrofls;. Nasıl bir cümle oldu bende bilmiyorum. #hims

    • Official Post

    Gayet güzel açıkladında bir eksikle, diğer tüfekler derken Gladiator ve Revolution u ayırman gerekir çünkü büyük tüp hacimlerinden dolayı zaten 70 - 80 e yakın stabil atışları vardır.


    Yalçın anlaşılması için sizin elinizdeki pcp silahlardan örnek vermek gerekirse, örneğin evanix ile 100 metreye hedef kağıdını koyun ve silahın tüpü tam dolu iken hep kağıdın en üst noktasına nişan alarak 15 - 20 atış yapın, silahı iyi sabitleyerek, bariz şekilde her atıştan sonraki atışlarınızda pelet aşağıya vurmaya başlar ve inerek gider, yani tüpteki havanın azalmasını doğrudan atış hızına etki yapar, oysa FX in yakaladığı stabiliteyi yakalayamayan küçük tüplü silahlarda mecburen regülatör kullanarak bu düşmeyi engellerler, atış sayısı artmaz, stabil atış sayısı artar.

  • FX lerin hiç birinde regülatör yok yani öyle midir?
    Ben revolutionda olduğunu düşünüyordum yanılıyormuşum demek. Revolutionun fiyatı daha uygun ve gladiatordeki gibi güç ayar olayı olsa tadından yenmez.

    Hatsan AT44WX10+Optima 3-12X44
    Hatsan Mod95 SAS+Optima 1X40 Reddot
    Crosman Phantom 1000X+ Square 3-9X40