hawke sport 3-9*50 dürbün

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • herkeze selamlar.


    hawke sport 9-3*50 bir dürbün almıştım.bunu panter 31 e taktım fakat ayarı sonuna kadar yukarı kaldırmama


    rağmen hala 10 cm aşağıda kalıyor.yine hawke tek parça ayak kullanıyorum.bu sorunu giderebilirmiyim


    yoksa bu dürbün bu tüfeğe olmazmı ???



    r4k.

    r4k

  • sıfırlama işlemi kaç metreden yapıldı

  • resimde ok işareti ile gösterdim,dürbünün altına kırmızı çizgi eninde ufacık bir plastik malzeme yerleştir kardeş,çok yumuşak bir madde olmasın,sorun çözülecektir,


    [Resim Engellendi: http://s2b.directupload.net/images/090430/temp/uizs8xqr.jpg]

  • ilginize teşekkürler.


    şimdi ben size daha açık anlatayım.bu konudaki bilgisizliğimden bende açıklayıcı olamadım kusura bakmayın.


    şimdi.dürbünü tüfeğe taktım.bir kağıda yuvarlak çizdim yaklaşık 10 mt ileriye kağıdı yapıştırdım.başladım ateş etmeye ilk atışım yaklaşık 25 cm aşağıda kaldı daha sonra ayar düğmesini çevirmeye başladım atışlara devam ettim artık "up" ibaresi yazan bölme sonuna geldi fakat hala 10cm yakın aşağıda kalıyordu atışlarım.


    http://www.hawkeoptics.com/riflescopes/sporthd/index.php yardımı olurmu bilemem ama dürbün bu


    http://www.hawkeoptics.com/mounts/fixed_9-11mm.php ayakta budur.


    sıfırlama veya ona benzer bir konuda malesef bilgim yok.sadece hedefi dikip tetiğe bastım.yani sıfırlama diye bir şey bilmediğimden sadece atış yaparken sağ sol yukarı aşağı ayarları ile oynadım.eksik bir şey söylediysem sorun cevaplıyayım.

    r4k

  • Sizin dürbünün aşağı yukarı ayarını yapan taret bozulmuş olabilir,yakın bir zamanda almış olduğum Oriental marka bir dürbünde 1 kutu pellet sonrası sıfırlama bozulunca, ben sıfırlamaya çalıştıkça yükseklik ayarı sona dayanmasına rağmen alt vuruyordu,sonradan sabitleyip baktığımda taretin bozulduğunu farkettim,dürbünü görüş alabileceğiniz ve kaydırmadan tutabileceğiniz düz bir zemine koyun ve aşağı-yukarı ayarıyla oynayarak artıkılın hareket edip etmediğini gözlemleyin.Umarım bozulmamıştır,kolay gelsin.

  • Dianaların böyle bir sorunu var. Silahım ilk geldiğinde bende aynı sorunu yaşamıştım. 2 Çözüm var 1 tanesi Kadir kardeşimin dediği gibi arka ayağın altına parça koymak ki en basit çözüm budur.
    Diğeride Özellikle dianalar için üretine ayağı kullanmak.


    http://pyramydair.com/video/?v…scope-mount-episode-6.flv
    burayı izleyin.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • aklıma gelmişken söylüyeyim,İlker abi benim mod48 e bakım yaptıkdan sonra o bahseddiğim yükseltme gereksiniminide duymadım g;$i ne oldu anlamadım vallah ;şrofls;. ama şuan da herşey gayet normal durumda ;kihhik,

  • ÖNCELİKLE HERKEZE ÇOK TEŞEKKÜRLER.


    HERKEZİN BİLGİLERİNİ DENEYİMLERİNİ PAYLAŞMASI BİLMEYENLERE BİRŞEYLER ÖĞRETMEYE ÇALIŞMASI BU FORUMU GERÇEKTEN VAZGEÇİLMEZ KILIYOR.


    DEDİĞİNİZ GİBİ ARKA AYAĞIN ALTINA BESLEME YAPTIM.İYİ OLDU.AMA BİRAZ DAHA YAPMAM GEREKECEK GALİBA ÇÜNKÜ YUKARI AŞAĞI AYARI SONA GELDİ.BU CUMA CUMARTESİ 20-25 METRELERDEN ÇOK İSBETLİ ATIŞLAR YAPABİLDİM FAKAT 50-60


    METRELERE YAPTIĞIM ATIŞLAR HİÇ İSBETLİ OLMADI.50-60 METRELERE ATIŞ YAPABİLMEM İÇİN DÜRBÜNÜ TEKRAR O METRELERE GÖRE AYARLAMAMMI GEREKİR??? TÜM METRELERE ATIŞ YAPABİLMEK İÇİN ORTALAMA BİR AYAR VARMIDIR ??


    ŞİMDİ ANLADIĞIM KADARIYLA DÜRBÜN SEÇİMİNDEDE HATA YAPMIŞIM.FAKAT KARDEŞİM YURDIŞINDAYDI VE DÜRBÜN HAKKINDA HİÇ BİLGİM YOKTU FORUMA YAZDIM BİR ARKADAŞ HAWKEYİ ÖNERİNCE VE KARDEŞİMİN GİTTİĞİ MAĞZADA HAWKE OLUNCA HEMEN ALDIRTTIM (3 GÜN İÇİNDE DÖNECEKTİ)


    ZATEN DÜRBÜNÜN İÇİNDEN 2 PARÇA BİR AYAK ÇIKTI,AYRIYETTEN BEN TEK PARÇA BİR AYAK ALDIM.ŞİMDİ BİRDE DİANA İÇİN OLAN AYAKTAN ALMAYALIM.BÖYLE İDARE ETMEYE ÇALIŞALIM.BUDA ÇOK GÜZEL BİR HOBİ FAKAT DALIŞ VE SIRTI HOBİMDE VAR VE O HOBİLER GERÇEKTEN TÜM VAKTİ VE NAKTİ ALIYOR :))))


    VERDİĞİNİZ DEĞERLİ BİLGİLER SAYESİNDE PARÇA FALAN EKLEMEKLE DÜRBÜNÜ KULLANILIR HALE GETİRECEM İNŞALLAH.


    HERKEZE SAYGILAR.


    R4K.


    uyarı:lütfen forumda küçük harflerle yazışın.

    r4k

  • öncelikle değerli paylaşımlarınız için bende teşekkür etmek istiyorum
    tüm mesafelerde atışlar için forumdan chairgun2 balistik programı kullanımı konusunda arama yapın programı indirin orada kaç metreye sıfırladığınız dürbün ile hangi mesafede ne kadar düşer kaç dot alta vurur kaç click alta almak gerekir vs tüm değerli bilgileri bulabilirsiniz buna göre kendinize bir ayar tutturabilirsiniz
    bir de şöyle bir detay var forumda yanılmıyorsam bazı dianaların olması gerekenden daha kuru geldiği ve ilk alındığında baştan detaylı bir temizlik yapılması avantajınıza olacağını okuduğumu sanıyorum bu konuda da tüfeğinizi incelemeniz avantajınıza olacaktır
    not: Forumda küçük harfle yazışıyoruz çünkü büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geliyormuş
    sonsuz saygılarımla


  • Dürbün tavsiyesini ben yapmıştım. Diana mod 31 için dürbün tavsiyesi istemiştiniz. Benim size yazdığım cümle aynen şöyledi (Nikko Stirling, Hawke, BSA 3-9x40 yada 3-12x44 özelliklerinde, paralax ayarı olan dürbünlerden alınabilir.)


    Kadir abi'nin size verdiği tavsiye işe yaradı demişsiniz. Bu da demek oluyorki sorun dürbünde değil dianada. Hawke değil de başka bir dürbün taksanız yine aynı sorunla karşılaşırsınız. Zaten diana için özel üretilen ayağın arka kısmı ön kısmına göre daha yüksek madem böyle bir ayak üretilmesine ihtiyaç var demekki dianalarda genel olarak böyle bir sorun var.

  • öncelikle büyük harf için kusura bakmayın.


    sayın avcı nick li arkadaşım.beni yanlış anladığınıza çok üzüldüm. ben kesinlikle bana yanlış dürbün tavsiyesi yaptığınızı söylemek istemedim.öyle anlaşıldıysam kusura bakmayın.ayrıca tamamıyla yanlış dürbün tavsiye etseniz bile o dürbünü çöpe atarım yinede burada size "bana yanlış dürbün aldırttınız" demem.çünkü bana sadece iyi niyetle tavsiyede bulundunuz.(eğer ingilterede hawke satan mağza ile ortaklığınız yoksa :) )


    ayrıca yazımı dikkatlice okursanız hawke markasına kesinlikle yanlış dürbün demedim, sadece "yanlış dürbün almışım dedim" hawkenin çok daha işe yarar modelleri varmış daha sonra internet sitesinden görünce anladım. buda bu konudaki cahilliğimden kaylanmakta malesef.hatta siz paralaks ayarlı demenize rağmen ben yine paralaks ayarsız aldırtmışım.bu konuda cahilliğim o kadar fazlaki o tek parça ayağıda dampa diye tabir ettiğiniz ayak zannedip aldırttım.neyse yinede yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.



    saygılar r4k

    r4k

  • sayın mühendis bey sizinde ilginize teşekkürler.dianaların kuru çıkma uyarınızı çok dikkate aldım, fakat ben tüfeğe bakım yapmaya kalkarsam bu sayfalarda bana uzun süre tüfeğin nasıl toplanacağını anlatırsınız :)


    bu havalı silahla tanışmam uzun yıllardır kullanmadığım av tüfeklerimi satmaya karar verdiğimde oldu.onları satınca parasıyla dinanayı aldım.havalılar hakkında hiç bilgim yok malesef.izmirde yaşamaktayım burada bu tüfeğe bakım yapabilecek bir yer varmı bilmiyorum.bilmediğimden soruyorum ayrıca tüfeğin vidalarını açtırtmak zarar vermezmi ???


    eğer burada hakkıyla gerçekten iyi bakım yapabilecek bir yer varsa ve bana bildirirseniz tüfeğimi oraya götürürüm.


    ayrıca temizlik hakkında sormak istediğim bir sey daha var eğer fazla olmazsam.


    tüfeğin üzerini kaldırırken wd40 lı bir pamukla iyice temizliyorum.bu koruma için yeterlimi ? tüfeği kuru bir ortamda tahta dolabın içinde saklıyorum.


    iç temizlik için bir şey yapmıyorum fakat aşağıda linkini vereceğim temizlik palletlerinden ama sizlere sormadan hiç kullanmadım.bunları kullansam yeterli olurmu??



    http://cgi.ebay.co.uk/177-CLEA…%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50





    şimdiden vereceğiniz benim için çok değerli bilgiler için teşekkürler.


    herkeze saygılar.



    r4k

    r4k

  • yaklaşık 4 knot civarında rüzğar vardı.kullandığım pallet ise gamo pro hunter.

    r4k

  • yaklaşık 4 knot civarında rüzğar vardı.kullandığım pallet ise gamo pro hunter.


    Bir de rüzgarın hiç olmadığı bir zamanda daha kaliteli peletlerle 50-60 metre grupmanı deneyin. Sonuçlar daha iyi olabilir. Örneğin FX Diabolo Exact, JSB Diabolo Exact, Diana Rastat peletleri kullanabilirsiniz.

  • tamam.bu markaları bulmaya çalışacam.izmirde bulabilirim inşallah.

    r4k