mod 125 - mod 125 th ve 5.5mm - 6.35 mm tercihi?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • kararımı verdim tüfek konusunda. hatsan mod 125 alıyorum. ancak bu kez de kalibre konusunda kararsız kaldım. 5.5mm yoksa 6.35 mm mi almalıyım? 2. bir tereddütümde mod 125 mi mod 125 th mi almalıyım.?

    ;atlise; ;atlise; ;atlise; şimdilik bi tüfeğim yok , kılıçla idare ediyorum ;atlise; ;atlise; ;atlise;

  • kararımı verdim tüfek konusunda. hatsan mod 125 alıyorum. ancak bu kez de kalibre konusunda kararsız kaldım. 5.5mm yoksa 6.35 mm mi almalıyım? 2. bir tereddütümde mod 125 mi mod 125 th mi almalıyım.?


    Hoşgeldin aramıza.Öncelikle ne olursa olsun hayırlı olsun.Bende de bir tane mod125 var.6,35 i de kullandım 5,5 ğuda.Benim tercihim kesinlikle 5,5 mm den yana oldu.Hem pellet çeşitlilik hem delicilik hemde mesafe olarak 5,5 daha üstün bir çap.Kundak kısmına gelince benim mod125 s kundak fakat th kundaklı tüfeğimde var kundakta atış istikrarı kavrama vs vs olarak thı öneririm.Sonuç olarak mod125 TH 5.5 al derim

    HATSAN AT44 - 10 .22 cal & Remington 6-24x50
    HATSAN Mod125 .22 cal & Tasko 3-9x44
    HATSAN Mod95 SAS .177 cal & Optima 3-9x32
    HATSAN Modxyz .177 cal (Kadim dost) & Optima 1-40 Red Dot
    GAMO CFX Royal .177 cal & Tasco 2-8x32 Bugbuster


    uɐʞɹǝs™
    ll|l|lllll|l||ll||lll||lll|
    ²¹°¹³²³ °¹²¹³¹³²¹¹
    All Rights Reserved®

  • Var arkadaşım bak linki de verdim. http://www.bahriyeli.com.tr/in…&navop=129&area=1
    Burdan da izleyebilirsin.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

  • Hoşgeldin aramıza.Öncelikle ne olursa olsun hayırlı olsun.Bende de bir tane mod125 var.6,35 i de kullandım 5,5 ğuda.Benim tercihim kesinlikle 5,5 mm den yana oldu.Hem pellet çeşitlilik hem delicilik hemde mesafe olarak 5,5 daha üstün bir çap.Kundak kısmına gelince benim mod125 s kundak fakat th kundaklı tüfeğimde var kundakta atış istikrarı kavrama vs vs olarak thı öneririm.Sonuç olarak mod125 TH 5.5 al


    hoşbulduk


    yardımın için çok sağol... sanırım kararımı verdim mod 125 yh 5.5 mm alacağım... ancak hatsan konu forumda netlik kazanmış değil. çok iyi diyende var çok kötü diyende. herkesin farklı sebepleri var...

    ;atlise; ;atlise; ;atlise; şimdilik bi tüfeğim yok , kılıçla idare ediyorum ;atlise; ;atlise; ;atlise;

  • ncak hatsan konu forumda netlik kazanmış değil. çok iyi diyende var çok kötü diyende. herkesin farklı sebepleri var...

    Çünkü hatsanın bazıları iyi bazıları çok kötü çıkıyor. Sende alıp göreceksin şansına ne düşmüş.

  • Çünkü hatsanın bazıları iyi bazıları çok kötü çıkıyor. Sende alıp göreceksin şansına ne düşmüş.


    bu büyük bi risk anlamına geliyor aslında. şimdi 250 tl verip hatsan tüfeği alıyorum. ama kötü çıkarsa moralim bozulacak , masraf edeceğim. belki yenisini alacağım. ama bu fiyatlarada en uygun makina bu . 2.el almak istemiyorum. kaliteli tüfeklere baktım çok pahalı. bi ara pcp düşündüm o da oyuncak gibi geldi. tüfek dediğin biraz sarsmalı bence...

    ;atlise; ;atlise; ;atlise; şimdilik bi tüfeğim yok , kılıçla idare ediyorum ;atlise; ;atlise; ;atlise;

  • ama bu fiyatlarada en uygun makina bu


    siz 5.5 olanının namlu çıkış hızını 1000 fps sandığınız için en uygun tüfek mod125 diye düşünüyorsunuz sanırım.ben de alırken öyle düşünmüştüm.


    pcp düşündüm o da oyuncak gibi geldi.


    ilk defa böyle bir yorum okudum. :) ama en güçsüz pcp bile en güçlü yaylı tüfekten daha güçlüdür.ve tepmesiz atış yapmak çok daha keyifli.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • ilk defa böyle bir yorum okudum. :) ama en güçsüz pcp bile en güçlü yaylı tüfekten daha güçlüdür.ve tepmesiz atış yapmak çok daha keyifli.


    haklısındır. bu konuya ozağım yeniyim yani buralarda. pcp lerin fiyatları pahalı ama şu an o kadar fon ayıramam ama ileride düşünebilirim. şu mod 125 i bi alalım bakalım... atışlarımızı da geliştirelim. sonrasına sonra bakarız...

    ;atlise; ;atlise; ;atlise; şimdilik bi tüfeğim yok , kılıçla idare ediyorum ;atlise; ;atlise; ;atlise;

  • siz 5.5 olanının namlu çıkış hızını 1000 fps sandığınız için en uygun tüfek mod125 diye düşünüyorsunuz sanırım.ben de alırken öyle düşünmüştüm.

    1000 fps değilmi de?

    Smk B2 4.5
    Hatsan Mod 125 5.5

  • ;şrofls;. 930 ile 950 civarı diye hatırlıyorum. (14 grain pellet ile Max) Takarken birde keçenin kenarı gittiyse 800 lerin bile altına iniyor. Dizel etkisi bitincede 900 ve altı oluyor.

  • peki bu mod 125 in menzili ve etkili menzili ne kadar acaba bende kullanmaktayım ama tam anlamadım

    hatsan mod 99 22 cal -
    hatsan at44 s 10 22 cal -

    hatsan mod 135 vorteks 22 cal-

    hatsan nova compackt 22 cal

    hatsan bt 65 elite 22 cal

    gamo stutzen 17,7 cal

    ersus ers 17 - 36 cal

    ata arms neo 12 cal

    canik 55 shark fc 9 mm

    zoraki ultra 4,5 mm -

  • Pelleti 300 metre gitmesi lazım ama etkili değil tabi. Etkili derken neye göre etkili bunu belirtmek gerekir. Ama Mod 125 in en isabetlisi bile şişeyi vurma ihtimaliniz olan tüm mesafelerden kırar. Yani bir mod 125 le 200 metrede denk getirme ihtimali sanırım iki kutu pellete mal olur ;şrofls;. Ama denk gelirse gücü de yeter kırmaya.

  • slm hogo arkadaşım webley raider 10 lu 1. nesil webley patriot tan güçlümüdür?? :him:s

    Hw 97k

    • Official Post

    slm hogo arkadaşım webley raider 10 lu 1. nesil webley patriot tan güçlümüdür?? :him:s


    Bu soruya benim yanıt vermemde sanırım sakınca yoktur ;tacli#


    Webley pistonlu bir tüfek olarak gücünün üst sınırındadır yani modlasanızda belki %5 hızını artırabilirsiniz ama PCP silahlar başkadır, çok basit oynamalarla patriotu % 50 - 60 geçebilir, yani standart halinde bile Raider Partiotdan güçlüdür, bunu her iki silahada 16 yada 21 grains pelet kullanarak test edeblirsiniz.

  • açıklama için teşekkürler mustafa abi ^^ fakat fps sinde 768 yazıyo raider ın patriod un ise 800 den fazla??

    Hw 97k

    • Official Post

    açıklama için teşekkürler mustafa abi ^^ fakat fps sinde 768 yazıyo raider ın patriod un ise 800 den fazla??


    Kullanılan mühimmat ağırlıkları farklıdır, yukarıda belirttim, ikisindede 16 yada 21 grains pelet ile test edin farkı görürsünüz.

  • bu büyük bi risk anlamına geliyor aslında. şimdi 250 tl verip hatsan tüfeği alıyorum. ama kötü çıkarsa moralim bozulacak , masraf edeceğim. belki yenisini alacağım. ama bu fiyatlarada en uygun makina bu . 2.el almak istemiyorum. kaliteli tüfeklere baktım çok pahalı. bi ara pcp düşündüm o da oyuncak gibi geldi. tüfek dediğin biraz sarsmalı bence...


    Selamlar..
    Sanırım zamanında "mrmataraci" nin etmiş olduğu bir cümle vardı.. "Büyük bir hata yapmak üzeresiniz!" diye.. Bende bunu aynen tekrarlıyorum.
    Bende bu hobiye ilk başlarken sizin gibi aynı şeyleri düşündüm. Nedendir bilinmez ama herkesi ilk olarak mod 125 büyülüyor. Görünümü, estetiği, kundağı, namlu ucu susturuculu gibi vs. vs.
    Bende buna benzer bir tüfeği sıfır fiyatına aldım. Pişman oldum. Sende olma.. Çünkü 250 ytl azbir para değil. 250 ytlye bu hobiden soğuma.. Forumu iyice okur araştırırsan, gerçekten bilgili olan insanların neden ve neşekilde bu tüfekleri eleştirdiklerini görüp anlayabilirsin. 2. el konusunda çok ön yargılı olmamanı tavsiye ederim. Bendeki 2 tüfekte 2. el fakat eminim ki sıfır alsam daha iyi olmazlardı..


    Umarım istediğin ve beğendiğin bir tüfek alır mutlu, mesut, kazasız, belasız atışlarını yaparsın..

  • Ben bu ikinci el almak istemiyorum lafını anlayamıyorum. Evi ikinci el alıyoruz, arabayı alıyoruz da silahı niye almıyoruz ki? İyi kullanılmış, bakımlı, temiz ve kaliteli bir silah almaktansa niçin aynı paraya daha alt seviye bir silah almak tercih edilmesin? Hani tamam, para olur, imkan olur, "ben en iyisini sıfır alacağım" dersin ama hiçbirimizin çöpe atılacak parası yok. Niye gidip aynısını yarı fiyata alabilecekken nitelikli olmayan bir silahın sıfırına para veriyoruz?


    Kendini kanıtlamış, özellikle istediğin bir silah olur, alırsın sıfırını. Ama ilk silahı şaibeli kaliteye sahip ve standardizasyondan uzak bir markadan sıfır almak gibi bir kumar oynamak bana anlamsız geliyor.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/