motorsiklet tavsiyesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • arkadaşlar aradığım motor, 150 cc scoter . tekelerleri büyük yani normal motorlarınki gibi olacak. ve su soğutmalı olmalı.
    fiyat ise 2500 ü geçmemeli .
    motor sitelerini epey inceledim ama regal raptor denen gezi motorunun ağırlıklı olduğunu gördüm. ama 250 cc bana uymaz . tavsiyelerinizi bekliyorum.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Merhaba bahsettiğiniz fiyata bi ara hintli bir motosiklet markası olan sym nin büyük tekerlekli ve su soğutmalı modelleri vardı bu ama aralar hiç görmedim
    size naçizane tavsiyem çinli hintli alacağınıza japon almanızdır suzuki an 125 veya honda beat sizi çok memnun edecektir ayrıca su soğutmalı motorlar daima sorun cıkarmaya adaydır
    kesinlikle tavsiye etmiyorum hele ki çinli motorları

    egeteam.png


    Walther Falcon Hunter 5.5
    leapers 3-9*40

  • Piaggio'lere bakın derim. Bir kaç yıl önce 200 cc'lik bir modelini (yanlış hatırlamıyorsam Liberty model) oldukça uygun fiyatlarla satmıştı.

  • Aklıma takıldı; niçin 150cc? Scooter'sa niçin büyük teker, büyük tekerse niçin scooter?

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Arkadaşın nedenini bilemiyorum ama bozuk zeminde küçük tekerli araçları kullanmak zor. Ayrıca, bırakın 150 cc'yi 100 cc bile yeterli scoter için. Yamaha'nın 100 cc'lim bir scoter'yla Kemer-Olimpos tarafında gezmedik yer bırakmamıştım ( gezintim, yağsızlık nedeniyle motorun bozulmasıyla sonuçlandı)


    Aklıma takıldı; niçin 150cc? Scooter'sa niçin büyük teker, büyük tekerse niçin scooter?

  • Türkiye yol şartlarını dikkate aldımızda tek bir model öne çıkar ki endurodur.Büyük şehirlerimizde en lüx caddeler dahi çukurlarla dolu.Benim önerim enduro almanızdır.


    İkinci bir kriter ise Çin malımı yoksa Japonmu derseniz kesinlikle japon malı olmalı.İki tekerlekte teknolojik üstünlük genelde hayat kurtarır.Japondan sonra İtalyanlar,ardından Almanlar gelir.


    Bütün bunlarla beraber motor zevk işidir ve siz kendinizi hangi motosikletin üstünde iyi hissederseniz o motor en iyisidir.


    Seçiminiz scooter olacaksa büyük tekerlek konusunda isabetli düşünüyorsunuz.


    japon malları arasında en iyisi hangisi derseniz size şunu söylerim;


    Bir japonun 4 çocuğu olmuş,birinin adı Honda,digerinin Yamaha,ötekiler ise sırayla Kawasaki ve Suzuki imiş.Hangisini bu Japon baba daha çok severmiş derseniz ilk doğan erkek evladını yani Hondayı severmiş. ½bay£bay`;

  • En iyi motor hangisi derseniz kurye şirketlerinin özellikle İstanbul da kullandıkları motorları incelemenizi öneririm. :thumbdown:

  • Size öncelikle piaggio modellerini tavsiye ederim ancak 2500 tl lik bir bütçe söz konusu olduğunda suzuki an 125 rakipsiz oluyor. Suzuki nin 125 cc lik motoru 2 kişi ile yokuş çıkarken bile gayet verimli çalışabiliyor ancak size tavsiyem bütçenizi biraz daha zorlayabiliyorsanız piaggio almanızdır yada Honda'nın Dylan modeline bakın o da çok iyi bir scooterdir. Saygılar, selamlar...

    Gamo p23 air pistol 4,5
    Zoraki hp01
    weihrauch hw 97k

  • Türkiye yol şartlarını dikkate aldımızda tek bir model öne çıkar ki endurodur.


    +1


    F 650 GS tek geçerim. Bu kış ben de mevsimi açılmadan bir bakayım motosiklet fiyatlarına demiştim, aklımda scooter vardı. Armudun sapı üzümün çöpü derken scooterdan vazgeçtim ve zaten Silverking ile aynı fikirde olduğumdan, eski merakım F 650 yine ağır bastı. Ha motor aldım mı diye sorarsanız cevap hayır. Scooterda Çin - Hint malları ucuz ama sorunu çok. İşçilik ve kullanılan malzemesine kadar insanın içine sinmeyen çok nokta var. Japonlar kaliteli motoru ucuza maletme gibi bir güzellik yapıyorlar ve İtalyanların markaları fiyat olarak biraz abartılı. Yani sonuçta Japon malları ciddi şekilde ön plana çıkıyor.

    Evanix Windy City .22 Leapers UTG 3-9X40 TF2
    Байкал ИЖ-53М .177 Leapers UTG 4x32
    Darne (Saint Etienne) 12ga.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen CenkHoca ().

  • Aklıma takıldı; niçin 150cc? Scooter'sa niçin büyük teker, büyük tekerse niçin scooter?

    125 veya 150 cc scooter= ekonomi+en kolay kullanılabilen motorsiklet sınıfına dahil olması,neden büyük teker? Teker çapı büyüdükçe zeminden kaynaklanan vibrasyon daha az hissedilir buda sürüş konforunu arttırır.

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • Arkadaşın nedenini bilemiyorum ama bozuk zeminde küçük tekerli araçları kullanmak zor. Ayrıca, bırakın 150 cc'yi 100 cc bile yeterli scoter için. Yamaha'nın 100 cc'lim bir scoter'yla Kemer-Olimpos tarafında gezmedik yer bırakmamıştım ( gezintim, yağsızlık nedeniyle motorun bozulmasıyla sonuçlandı)


    demekki kesenin ağzını biraz açıp su soğutmalı bir motor alıyoruz bunun için tavsiye kanuni dear152 bi incele istersen fiyat ve performans doğru orantılı antalya - olimpos arası bende çok kullandım motor ama scooter denilince aklıma sadece nexus 500 geliyor... umarım aradığını bulursun:) :thumbup:

    PSE Phenom Bow
    PSE Wolverine Longbow

    BOWTECH eXperience bow

  • Arkadaşlar Motosiklet şeçimi hiç kolay bir iş değil. Şahsen ben ilk 7 yaşında motosiklet kullanmama rağmen ve şuana kadar birçok marka ve model kullanmama rağmen bazen kararsız kalıyorum.


    Motosiklet almadan önce; kalın teker, su soğutmalı gibi kriterler yerine bence sizin ondan neler beklediğiniz önemli. Zaten motosiket firmaları sizin isteklerinize göre onları dizayn ediyorlar. Ben bunlara birkaç örnek vereyim.


    1.Öncelikle alacağınız motorsikletin hiçbir zaman arıza yapmamasını istiyormusunuz?.


    Bunun cevabı evet ise Japon motorlarına bakmalısınız. Çünkü çin motorları sizi muhakkak yolda bırakır.


    2. Motosikletin az yakmasınımı istiyorsunuz?.


    Bunun cevabı evet ise 250cc ve altında bir motosiklete bakmalısınız.


    3. Saatte max. kaç kilometre hız sizin için yeterli olur?.


    Bunun cevabı 100 km yeterli ise 100-150cc motosikletler yeterlidir. Üstü için en az 200-250 almalısınız. 250 cc bir motosiklette de max 160 gibi bir hız yakalarsınız. Bu da yetmezse benim bir numara olarak gördüğüm Honda CBR 600 RR-1000 RR gibi bir motosikler almalısınız. Bu motosikletlerle 300 km hız görebilirsiniz.


    Arkadaşlar hız konusu bence çok önemli bir konu çünkü birçok kişi 150 cc motosiklet alıp ondan 150-180 km hız bekliyor ve alamayınca motosikletini satıyor.


    4. Bozulduğu zaman, kaza olduğun da yada motor ömrünü tamamlayınca değişecek parçalar ucuz olmalı mı?.


    Bunun cevabı maalesef japon motosikletleri değil çünkü çin motorlarınla aralarında çok fiyat farkı var.


    5. En son olarakta motosikleti nerede kullanacaksınız?


    Eğer ormanlık ve asfalt olmayan bir alanda kullanacaksanız tabiki scoter olmaz. Böyle yerlerde büyük tekerli yani yüksek motosikletler kullanmalısınız. Böyle yerlerde en güzeli enduro tarzı motorlardır ama yüksek teker diğer motorsikletlerinde lastiklerini değişerek kullanabilirsiniz.


    Arkadaşlar kriterler bunlar ama benim size tavsiyem her zaman japon motoru almanız yönünde olur. Özellikle yeni başlayanlar çin malı bir motosiklet alırlarsa tahminim max. 1 yıl içinde satarlar ve bir daha motosiklet kullanmazlar. Yani çin malı motorlar başınıza sürekli bela açaçağından motosiklet kullanmaktan soğuyacaksınız.


    Ayrıca yedek parçanın da japon motorlarında ucuz olanları var.


    Örneğin: Honda Cbf 150 bu motoru kuryeler de kullanıyor ve cinde üretiliyor ama tabiki japon kalitesiyle üretiliyor. Bu motosikletin komple motorunu değişseniz sadece 300 tl tutuyor ama malesef motosiklet düz yolda 100-110 km hızı geçmiyor.


    Yani sakin kullanacak arkadaşlar için bence gayet iyi bir motosiklet. Ayrıca unutmayın vitesli motosikletler, otomatik vites(scoter) motosikletlere göre daha az yakıt yakarlar. Bence bu motosikletleri kullanmak daha zevkli.


    Kazasız sürüşler... agt

    Diana Mod. 350 Magnum 5.5 mm


    agt m;s,S

  • 4. Bozulduğu zaman, kaza olduğun da yada motor ömrünü tamamlayınca değişecek parçalar ucuz olmalı mı?.


    Bunun cevabı maalesef japon motosikletleri değil çünkü çin motorlarınla aralarında çok fiyat farkı var.

    Buraya bir ekleme yapmak istiyorum. Çin motorlarını parçaları çok daha ucuz fakat Japon motorlarının ömürleri çok daha uzun. Bu ömür ve arıza ihtimali farkını da göz önüne alınca parça maliyeti açısından Japonlar daha ekonomik bile oluyor.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • emrahzorlukol bey açıklamaların teşekkürler aydınlatıcı bilgiler gerçekten. motorsiklet zaten yazın bir kaç ay biniliyor. italyan piacco lar nasıldır ?

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • İyidir. Piaggio Vespa zaten scooter'ın babası sayılır. Aprilia, Derbi, Gilera, Guzzi gibi markalar da Piaggio'ya ait.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Kanunu 250 Crosslar var. Çok sağlam 2. elleri o civarlarda bi araştır derim.

    Cs4 | Wp | Wbb3 | Php ;tufey#

  • Çin malı motosikletler ne kadar sağlam olursa olsun mutlaka bir yerde eksiği vardır.


    Bunlar güvenlik, kasa, kullanılan malzemenin kalitesi ..... diye gider.


    Yani 'Sağlam ama çin malı' dediğiniz kanuni marka motosikletin, diğer çinmalı motosikletlerden olsa olsa biraz daha sağlam olmasının yanında pek bir farkı yoktur diye düşünüyorum.


    Size bir örnek: Hondanın activa model 100 cc bir motosikleti var ve bu motosikletin motor ömrü(durma noktasına gelene kadar ki ömrü) 150.000 km. Bu değer en az 100.000'e düşer.


    Bana motoru değişmeden 100.000 km gidebilecek bir çin malı makine gösterebilen varmı?.

    Diana Mod. 350 Magnum 5.5 mm


    agt m;s,S

  • 2,500 lira gibi bir fiyata en uygun scoter tarzı sağlam motosikletler modelleri bence;


    Honda activa, honda beat, Suzuki an125, Yamaha cygnus yada cygnus Rs, Yamaha Bws 100' gibi modeller olabilir diye düşünüyorum.

    Diana Mod. 350 Magnum 5.5 mm


    agt m;s,S

  • Su soğutmalı, 150 cc ve bütük tekerli bir scooter'ı 2500 TL civarına bulmanız zor. İsteklerinize en yakın scooter, Aprilla Scarabeo'nun eski kasasının taklidi olan Arora AR 150-T.


    Piaggio MP3, Yamaha Majesty 180, Suzuki AN 125, Arora AR 150-T ve Honda Activa kullandım (hepsinide satınaldım). Aroranın bazı parçaları orjinal Scarabeo da olsa kalite olarak orta seviyede. Yavaş hızlarda (yütüme hızının altında) inanılmaz bi dengasi var. Maksimum hızı 80-90 km arası. Egzoz sesi güzel, sarsıntısı az ancak, amortisörleri biraz sert.


    Benim tavsiyem; hazır 12 ay %0 faiz kampanyası varken bir Piaggiao Beverly 250, Aprilla Scarabeo 200 yada Vespa LX yaya GTS alır bi ömür kullanırım.


    (Not: Japon motosikletleri hernekadar iyide olsa scooter söz konusu olduğunda, İtalyanların yanında sönük kalıyorlar)


    Ucuz tavsiye: Arora AR-150-T


    [Resim Engellendi: http://img518.imageshack.us/img518/2326/ar150t.jpg]


    Pahallı tavsiye: Piaggio Beverly


    [Resim Engellendi: http://img34.imageshack.us/img34/8951/piaggiobeverly250031024.jpg]

    ______________
    Diana Mod. 460 Magnum 4.5