hw 90 değerlendirmeleri

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • hw90 bugün aldım.oda çok samimi dostum av bayii ile çay içiyorduk. elimde bundan var dedi.inceledim baktım hoşuma gitti. toptancı gelince hayır diyemedim.


    test; 5 metreden ince mehmet kalın kuşe kitabı 235 sh. ( dizel )


    ince mehmet dizelsiz 196 sh dizelsiz enson yırttığı sh göre değerlendirdim


    5 metreden crosman pellet aynı kitap 194 sh. tepme ve ses yok. crosman ns 1200 den sonraki ikinci oldu yıllar sonrası. elinde olan arkadaşlar varsa incelikleri konusunda tavsiye bekiliyorum. herkese selamlar.benide sonunda bu işe tekrar hasta ettiniz ya ^^ ^^

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen tuka ().

  • hayırlı olsun. iyi atışlar dilerim.

  • Geçen sene bende de hw 90 vardı ve 3 ay kullandıktan sonra sattım.Son derece berbat bir silah...Bir kere kurması son derece zor ve mermi seçiyor.Bendeki 22. cal idi.Kullanacağın mermiler hunter ve baracuda olur.Başka mermi kabul etmiyor.Silahı her şekilde test ettim.Hunterla bile gurupmanı iyi değildi.Bence almakla hata etmişsin...Ve haklı olduğumu kullandıkça göreceksin...

  • hayırlı olsun. iyi atışlar dilerim.

    sağol çok teşekkür ederim. bu tüfekle şişe avına çıkcam .videoda hazır olcak.şişe çok memlekette .iznide çıktı. bakalım devirebilecekmi?

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • almış ollduğunuz silah yay kullanmadığından tepme olmaması normal.


    Güle güle kullanın.

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

  • güle güle kullanın, Amerika'da çok tercih edilen bir av silahı.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • sağol çok teşekkür ederim. bu tüfekle şişe avına çıkcam .videoda hazır olcak.şişe çok memlekette .iznide çıktı. bakalım devirebilecekmi?

    devirir efendim. benim kuşkum yok. teker teker insin şişeler ;#taban^l

  • sağol çok teşekkür ederim. bu tüfekle şişe avına çıkcam .videoda hazır olcak.şişe çok memlekette .iznide çıktı. bakalım devirebilecekmi?

    yaw bu şişeler yerine başka bişey yazmıştım gibi geliyo ama şişe olmuş bunlar ;( ^^

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • havalı tüfekle av yasak oldugu için kaz yazsanda şişe oluyo otomatikman :D

  • Geçen sene bende de hw 90 vardı ve 3 ay kullandıktan sonra sattım.Son derece berbat bir silah...Bir kere kurması son derece zor ve mermi seçiyor.Bendeki 22. cal idi.Kullanacağın mermiler hunter ve baracuda olur.Başka mermi kabul etmiyor.Silahı her şekilde test ettim.Hunterla bile gurupmanı iyi değildi.Bence almakla hata etmişsin...Ve haklı olduğumu kullandıkça göreceksin...

    moralim bozuldu yaw. yaklaşık 30 mermi attım.çam tahtadan çıkmak üzere kalıyor.10 metreden deneyebildim.çünkü akşam akşam ani karar oldu.isabetliliği gez ve gözlerinde ki alternetif seçim yapabilme ,yani ''gözün diktörtgen ,kare , v gibi seçenekleri olması, gezinde çeşitli hassasiyette olması sonradan keşfettim.biraz kurması zor ama ,fazla ses yapmaması,geri tepmesinin olmayışı hassas tetik baya hoşuma gitti.yaylılarda en çok sevmedim olayda yay yorulması muhabbetidir.ama tabiki artıları var.grupları da 10 metreden tahtaya denedim delikler birbirine deyiyordu nerdeyse.tabi akşam akşam kaşındık yani.cebimizde sıkışmış paralar varmış :( .

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Tuka kardeş,
    Anlamadım açıkçası sen neye pişman oldun hw aldığına mı??
    Bence harika bi tüfek aldın hiç endişelenme.

  • hayırlı olusun kazasız belasız kullanırsınız inşallah ,bu arada bende veli beyle aynısını düşünyorum kaliteli sacma kullanın az atarsınız lakin bol bol övünürsünüz
    bu arada v gez favorim

    • Official Post

    Bu silahı çok iyi tanımadan,bu böyle şöyle demek bence biraz sallama oluyor.


    • Bu silah Tepmesiz değil tepmeli,ayrıca yay olmaması tepmesiz olması anlamına da gelmez,pistonlu silahlar teper,(sadece Diana Mod54 tepmesizdir) Tepmeyi yapan pistonun ağırlığıdır ve bu ağırlık olmadan da fazlaca güç elde edilemez,tetiği ezdiğinizde boşalan piston silindir içinde ilerlerken karşıda sıkıştıracağı havayı ataleti ile ezebilmesi için belli bir ağırlıkta olmalıdır,bu ağırlığı ileri itmek demek silahın geriye doğru tepmesi demektir.
    • Bu silah ile sürekli atışlar yapıp da silaha alışıldığında mükemmel guruplar çıkarabilirsiniz,Co2 , PCP , Multipump gibi silahlara alışkın olanlar bu silah ile ilk bir kaç atışlarında isabetli atışlar yapamayabilirler,ama hatırlayın,ateşli silahlarda da benzeri tepme vardır,pistonlu havalı tüfekler iki yönlü,ateşli tüfekler ise tek yönlü teper.
    • Bu silahdaki Yiv-set yapısı benim en beğendiğim yiv-set oranlamasındadır ve pellete mükemmel oturur,fakat her namlu yapısının yiv-set sayısında,namlu boyuna spir sayısına,kalibresine kadar seçtiği pelletler vardır ve bunu kullanıcı deneyerek en iyi pelleti bulur,çünkü yakın mesafe seveceği pellet ile uzun mesafe seveceği pelletler de farklıdır.
    • kurması çok zor denilmiş,bu kesinlikle sorun değildir,silah ana gövde arkasında düz tornavida başlı bir vida kapak var,bunu söküp içindeki sibopa basarak basınç azaltılabilir,ben bendeki silahın GasRam basıncını 18 bar a düşürdüğümde 17 grains 6,35 H&N pellet ile 30 metrede mükemmel guruplar çıkarabiliyorum,ama 30grains pellet ile 800fps hız yapmak istediğimde de GasRam basıncını 36bar basınca çıkarıyorum,silahın dipçiğini kassığıma dayayıp iki kolumla kurduğumda bu silahın önünde 3 santimlik sunta vs.. değil, dilme çam ağacını önden delip arkasını patlatıyor.
    • Bu silahı kurun,içine pelleti koyun,yıllarca kurulu dursun,ben orman içinde yaşıyorum vs.... vs..... istediğinizde tetik muhafazasının sağında otomatik emniyet kilidini açın ve sıkın. ;tufey#


    Havalı silahlar ile av yapmak ülkemizde yasalar ile suç olarak belirlenmiştir ve bir arkadaşımız bu sayfalarda ben fare vurdum dese biride savcılığa suç duyurusunda bulunsa bu fareye sıktım öldürdüm diyen arkadaş bu fiili işlememiş de olsa yasalar karşısında suç işlemiştir ve yargılanması gerekir.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • hw ile bugün açık arazideydim. ortalık buz du. aynı anda yanımda crosman n s 1200 de vardı. 50 metreye cep telefonu büyüklüğünde bir şişe koydum hw 90 ile 5-6 atış yaptım ıska X( ...valla şu anda kollarım terk oldu :cursing: sıfırlama yapmak için 50 pellette harcadım önceden.ve bu konudada ciddi uzmanımdır.crosman 5.5 düz başlı pellet vardı elimde çünkü başka bulamadım


    neyse crosman ns 1200 ile gamoraptor pellet ve crosman pellet koydum.... netice olarak reddot ile nerdeyse her atışta isabet :D şişe yerinden dans ediyor.hw yi bırakıp crosmanı alınca sanki tüy gibi geldi.en iyisi ben bu oyuncağı modifiye edeyim daha bozulmadı ama . .. 600 pellet yedi.tık yok.


    bu iş canımı sıkmaya başladı şimdiden ..

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • yaklaşık alalı bir hafta oldu. edindiğim deneyimler
    1- isabetlilik 20 metrede bile gamo promagnumla ve expenderla sağlıklı grup oluşturmuyor
    2-gücüne ve yaptığı hedefteki tahribata diyecek bişey yok 10 numara.
    3-kurma güçlüğü elbette zayıf vücuda sahip arkadaşlar için tavsiye edilmeyebilir.
    4-kurarken belli noktadan sonra ve kurulunca gaz kaçağı sesleri gelmeye başladı.henüz daha 100 pellet anca atıldı.
    5-dürbün takmak için kesinlikle dampa mount gerekli.stoper bile iş görmüyor.dağıtıyor.
    burda tartışacağımız bence en önemli teknik noktası, neden isabetlilik konusunda zaafı var. diğer silahlarımda böyle bişey yok. crosman ns 1200 gibi dandik dedikleri tüfekle bile 15 metreden pelleti bile destekli atışta vurabilirsiniz. grup bile oluşturmuyor.aynı delikten nerdeyse.
    hw 90 isabetlilik zaafının sebebleri olarak;
    1-anlık basıncın yüksek olmasından pellet deforme olabilirmi?namlu çıkışı hava şoku yada namlu içinde şişme gibi
    2-kurarkenki güçlükten dolayı namludaki mikromm lik bükülmedenmi?
    3-tetiğe basıldığı an, pistonun hafif olmasından geri esneme gibi bir durumun olması yada piston dibe vurduğunda pelletin henüz namluyu terketmemiş olmasından dolayı hedefi sarsıntıdan dolayı şaşırması olabilirmi? bu konu şu yönden aklımı karıştırdı. hw 95 ler hw 90 la aynı ama namlu kısa. namlu kısalsa sorun çözülebilirmi?
    aynı sorun bende değil başka bir arkadaştanda şikayetler geldi.


    tecrübeleriniz ve paylaşım için, şimdiden teşekkürler...

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png