Kundak boya ve cila yenileme

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bir süredir Diana mod 460 kundağında yaptığım boya ve cila yenileme işlemini paylaşmak istiyordum.
    Kunağı söktükten sonra yapı marketten aldığım boya sökücü spreyi uygulayarak eski boya ve cilasından arındırdım.
    Ebay'dan sipariş ettiğim "Birchwood Casey Complete Tru-Oil Gun Stock Re-finish Kit" içinden çıkan zımparalarla hiç pürüz kalmayana kadar zımparaladıktan sonra içinden çıkan ceviz rengi boyayla kundağı boyayıp yine setin içindeki kundak yağı ile 6 kat yağladım.En sonda koruyucu pasta cila ile işlemi tamamladım.Sonuç bence gayet güzel oldu.Kundak boyası eskimiş yada rengini cevize çevirmek isteyenlere tavsiye ederim.Aşağıya kundağın ham halinin ve uygulama sonrasının resimlerini ekliyorum.


    [Resim Engellendi: http://s2b.directupload.net/images/090611/f62we8tf.jpg]


    [Resim Engellendi: http://s7b.directupload.net/images/090611/5uwcl5ma.jpg]

    FİLİNTALAR GRUBU

    • Official Post

    Renk tonlaması ve cilası harika olmuş, emeğinize sağlık.

  • Vay canına... Sn. İmpo, hayretler içindeyim, fabrikasyon bir çalışmayı elle yapmışsınız... Elinize sağlık... Çok güzel olmuş, size "yeni" tüfeğinizle neşeli atışlar dilerim.
    Sevgiler,

    This is AnkaraTeam, you know...


    WR LW 10 w VO 6-24X50 Mil-Dot
    C NS 4,5 w O RD
    STEYR AUG A1 modified by B.A.S.A.R
    Mod 99 w GM 4-16x50 AO on YD


    Ankara / B(Rh)+"Gezcik, Gözcük, Arpa!.."


    ankarateam.png


    "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."

  • Mükemmel Olmuş Üzülüyordum mod95 in boyası çizilirse naparım diye bende beceririm inşallah ilerde benimde yapmam gerekecek :D

  • Ellerinize sağlık.Bende bendeki gamo cfx royalime yapmayı düşünüyorum.Yazınızı kaynak alıcam.Yalnız tüfeğimin metal kısmında bir kaç yerde nokta şeklinde parazitlenmeler ve boyanın çıktığı bi kaç çizik war bunları sizce nasıl halledebilirim?
    Saygılar..Sakaryadan emrah

  • Merak ettim,mutlaka tırnak temasıyla dahi ahşapta küçük çöküntüler oluyor.
    Bu çöküntüler zımparalamada yok oluyor mu, yoksa bir dolgu işlemi filan yaptınız mı? :him:s

  • Çok güzel çalışma olmuş.Bu çalışmayı resimlerle bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.Bu kitden bende baktım e bayda üyeliğim vardı da kendi fiyatından çok kargo parası tutuyor:D

  • Hem cesaretinizden hem becerinizden dolayı kutluyorum. Avrupa ve amerikada el emeğine çok değer verip fazlaca uyguluyorlar. Böyle insanların aramızda olduğunu bilmek ve aynı forumu paylaşmak gurur verici. ;d;;d;;d;

  • emeğinize sağlık çok güzel olmuş.Allah kaza bela vermesin.

    HATSAN TORPEDO 155 .22 CAL.+ 3-9*32
    GAMO HUNTER 440 .177 CAL.+ TEK PARÇA AYAK 3-9*44
    MARKSMAN 1010 AIR PISTOL .177 CAL.
    SARSILMAZ
    AIR PISTOL .177 CAL.
    REMINGTON 870 MAGNUM 12 GA TEFLON KAPLAMA

  • Öncelikle olumlu yorumlarınız için teşekkürler.Sorularınıza gelince.Kit'in maliyeti 15 sterlin + 10 sterlin de kargo oldu.Paketin gelme aşamasında sıkıntı yaşadım gerçi.Takip numarası olmayan posta ile yolladıkları için İlk yolladığı set büyük ihtimalle kayboldu.Bu tür şeyleri sizden aldıkları posta masrafından ucuza mal etmek için büyük sarı evrak zarfları ile yolluyorlar , bunlarda Tr'de biraz savsaklanıyor.Uzun yazışmalar sonrası bir set daha yollamayı kabul etti , neyseki o sağ salim geldi.Toplam 25 sterlin yaklaşık 65 lira gibi bir maliyeti var.Ama en az iki tüfek boyanabilir.Kundakta çok büyük göçükler yoksa zımpara ile pürüzsüz hale geliyor.Çünkü darbeler aslında üstündeki cilaya zarar verdiği için onu söktüğünüzde düzeliyor.Daha fazla çöküntü olanlar için ise setin içindeki kılavuzda kundak yağı ıslakken zımpara yapılarak oluşan çamurumsu ahşap yağ karışımının bu çökükleri kapatacağı yazıyor ama ben ıslak zımpara yapmadım.Kundak yağını parmağınızla sürüyorsunuz.Daha ilk katta müthiş keyif vermeye başlıyor.1 gün bekleyip diğer kat'a geçiyorsunuz.Her kat arası cok ince zımpara yada içinden çıkan çelik yün ile bir sonraki kat için hazırlıyorsunuz.Ne kadar fazla kat o kadar sağlam ve derinlik diyor ama ilerledikçe üstünde parmak izi yada yağın akıntı izlerini bırakmamak zorlaşıyor.
    Kolay gelsin,
    Taylan Alyürük

    FİLİNTALAR GRUBU

  • Çarpma ile oluşmuş izlerde göçmelerde derince de olsa yapılabilecek bir uygulama var.Yalnız cilanın organik bazlı(yağlı kundak denilen)olması lazım.Değilse önce cilanın sökülmesi gerekir.Yani ağacın suyu emmesi esas olan bu uygulamada.Ezik olan yerin üstüne ıslak(nemli) bir bez ya da havlu koyup bunun üstünden kısa bir süre yaklaşık 1 dk kızgın bir ütüyle ütülüyoruz.Kontrol edip gerekirse bir iki kez daha tatbik ediyoruz aynı işlemi.Eğer ezilme ağacın liflerinin bütünlüğünü bozacak kadar derin veya keskin kenarlı değilse bu yöntem eziği kesinlikle yükseltiyor.Son bir rötuş zımparası ve üstüne cila.Hiç bir iz kalmıyor.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen himalayacrispy ().

  • Ellerinize sağlık boya çok güzel olmuş. :)

    AT 44 WX 10-LW BULL-PUP :love:


    Blow Tabanca 4.5 mm


    Üzümlü Kaplan 7+1 12 Cal Otomatik


    HER MODEL TÜFEĞE İSTEDİĞİNİZ MODELDE AHŞAP KUNDAK YAPILIR.


    [Resim Engellendi: http://i45.tinypic.com/33omgjo.jpg]


    Musa KARAOĞLAN

  • Kullandığınız boya sökücü sprey metylan mıdır. Ardından zımpara yaptınız tabi değil mi. Elinize sağlık gerçekten fabrikasyon orjinal gibi olmuş.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Boya sökücüyü Bahaus'dan almıştım.Markasını ve içeriğini şu anda hatırlamıyorum ama oradaki görevliye yapacağım şeyi söyleyince budur demişti.Boya ve eski cilayı söktükten sonra özenli bir zımpara gerekiyor tabi.180 numarayla başlayıp 600 numaraya doğru kademeli zımpara yaptım.Yalnız önemli nokta daha önce yazmayı unuttum , eski boyayı sökmek aslında çok kolay iş değil.Evde yapılacak iş hiç değil.Boya sökücü her noktasına uygulandıktan sonra yarım saat bekleyip yıkayın diyor.Ben bu işi Sapanca'da evin bahçesinde yaptım ve yarım saatin sonunda üstündeki tabakayı kuzenin ufak araba yıkama makinesinden tazyikli su sıkarak arındırdım.O basınçlı suya rağmen baya bi uğraştık.Bu imkan olmasa çeşmenin altında sertçe bir fırçayla yapılabilir bu işlem.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • Ellerinize sağlık çok güzel iş çıkartmışsınız. Renk seçimi gerçekten çok güzel olmuş. Bunun dışında bugün mercan yokuşuna gittim oraya buraya baktım. Bir kaç süperpozede dikkatimi çeken mat cila oldu. Yada cilasız gibi onu nasıl yapıyorlar acaba. Bizim bazı enstrümanlarda gomalak cila da kullanılıyor. Böyle birşey acaba kundaklara tatbik edilebilirmi? Sizce sonuç nasıl olur? Selamlar..