Düşünüyorumda

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • İmalatçı açısından bir PCP ile bir yaylıyı karşılaştırdığım zaman şöyle enteresan/garip bir durumla karşılaşıyorum neticede isabetliliğin kaynağı namlu dolayısıyla iki tiptede namlu dolayısıyla namlu maliyeti aynı yine dipçik maliyetide aynı mekanik aksama gelince birinde sıkı bir yay,bu yayı kuran düzenek,ve bu tüm gücü potansyel enerji olarak üstünde tutan yayı durduran ve gerektiğinde serbest bırakan yani gücü dizginleyen bir tetik mekanizması var yine piston silindir gibi kaliteli malzeneden yapılması gereken parçalar var .Pekii PCP de ne var çekiç var esas olarak sadece ağırlık ,çekiç yayı (yaylının yayıyla karşılaştırılamıyacak kadar güçsüz ufak bir yay) ki bu yayı dizginleyen tetik tertibatı yaylıya oranla çok daha makul malzemelerden ve kolay imal edilebilen bir tertibat (yani ucuz) hava tüpü çok makul maliyetli bir yüksek basınç (genelde) hidrolik borusundan imaldir valf prinçten yapılmış çekvalften az hallice yine sorunlu bir imalatı olmayan parça PCP lerde tahmin edildiğinin aksine mekanizmada basınç sadece valf ile namlunun altına giten geçiş (hava yolu) basınca naruz kalır ki buda milisaniyeler mertebesindedir. pellet sürücü de yine makul malzemeli yapımı basit bir düzenektir.Gelelim asıl soruya Niye PCP ler eynı kalite kategorisindeki yaylılardan belirgin şekilde pahallıdır?aslında yaylı imalatı bence çok daha ihtimam gerektiren hassas imalatken PCP lerde iyi dizayn edilmiş projeyi titizce bir imalatla gayet başarılı imal edebilirsiniz Sonuç acaba PCP alırken imalatçılar tarafından sıkı sıkı kazıklanıyormuyuz? Hadi alın size konu

  • yeni moda olan herşey pahalıdır.satış politikası...
    paylaşım için teşekkürler.

    HATSAN TORPEDO 155 .22 CAL.+ 3-9*32
    GAMO HUNTER 440 .177 CAL.+ TEK PARÇA AYAK 3-9*44
    MARKSMAN 1010 AIR PISTOL .177 CAL.
    SARSILMAZ
    AIR PISTOL .177 CAL.
    REMINGTON 870 MAGNUM 12 GA TEFLON KAPLAMA

  • Kaliteli yaylı silahlarda PCP fiyatına yakın zaten arada çok fark yok.

    AnkFilİst Team



    Daisy Powerline 856 ,177 + Gamo 4x20 TV
    Weihrauch Hw 97k ,177 + Walther 3-9x40
    AirArms S410 SL XTRA ,22 + 6-24x50




    Corvus Corax'tan başka kuş tanımam

    • Official Post

    Rüştü bey sorunuzun detaylarında kendinizde yanıtları vermişiniz ama hatalı yantlar bunlar,


    Yani tetik aynı kalite demişiniz ; değil, pcp de daha küçük ve daha hassas parçalar kullanılır, işçilik ve kalite kontrol yüksek olmalıdır çünkü çalışabilmesi için aşırı basınçlara maruz kalmamaktadır, hatta AT44 lerde bu silahın doğal basınçları az olduğu için tetik bıçağını ileride tutmak için ekstra yay kullanılır,


    Namlu yaylılardan 1 kalite bazen 2 kalite üst seviye kullanılır, bu duruma aynı anda hem yaylı hem pcp üreten yabancı markalarda rastlamak mümkün.


    Kısaca, pcp silahlar özellikle, isabetlilik - güç ve konfor düşünülerek üretilirler, pcp lerde ana bloklar üniversal tezgahlarda seri üretimi yapılamaz, yapılırsada 10 tanesinden 1 tanesi sağlam çıkar, illaki yüksek hassasiyete sahip CNC tezgahlarda ve kaliteli kalem ve çakılarla üretilmelidirler, bir başka yön ise parçalarının boyutlarının küçülerek zorlaşmasıdır.

  • Mustafa bey aslında gayet haklısınız ama artı hep CNC kullanılıyor İzmit sanayi sit de dahi lazer kesim ve CNC işleme atelyelerinden geçilmiyor seri üretimde parçalar toz metal veya hassas döküme dönebilir ki bu ciddi ucuzlama getirir benim istikbal için tahminim yaylıların üretimi duracak ve yerini multipumplar alıcak ve hep pcp ye dönülecek. samimi cevaplandırın LW namlulu tekli rider mı yoksa HW97 veya top model bir diana mı ?

  • Raider =120cc tüp 35 cm namlu bu yüzden 97k ya da top model diana en azından yaylı alıp yanına ilerde kaliteli bir pcp koyulabilinir.Zaten hw 97k nın fiyatı raiderin fiyatının üstünde.

    • Official Post

    Mustafa bey aslında gayet haklısınız ama artı hep CNC kullanılıyor İzmit sanayi sit de dahi lazer kesim ve CNC işleme atelyelerinden geçilmiyor seri üretimde parçalar toz metal veya hassas döküme dönebilir ki bu ciddi ucuzlama getirir benim istikbal için tahminim yaylıların üretimi duracak ve yerini multipumplar alıcak ve hep pcp ye dönülecek. samimi cevaplandırın LW namlulu tekli rider mı yoksa HW97 veya top model bir diana mı ?


    Tekli ucuz bir PCP yi yaylı Weihrauch yada Dianaya tercih ederim tabiki ama bu silah Raider olamaz, çünkü tetiğini inceledim, buna tetik denmez dense dense kapı mandalı denir.


    Ayrıca toz metal yada hassas döküm dediğinizde seri ve yüzbinler mertebesinde bir üretim için uygun iken az miktarlı üretim için söylediğiniz yöntemin ön yatırım maliyetleri (kalıplar vs..) her küçük ve orta seviye sanayicinin karşılayabileceği boyutlarda değil.

  • =) tetik yayını 2 spir kısaltınca yumşacık oldu.Ama 120 cc tüple nereye kadar.

  • bencede pcp silahlar piyasada daha ağır basacak


    kullanım rahatlığı atış mesafesi benim için artılar


    belki kullandığım pcp çok mükkemmel değil ama ileriye doğru yine alırsam birazdaha kaliteli bir pcp olucak.

    hatsan at44-10 ....4.5.....square 3-9x40 scuba tüp(rüştü bey)
    Hatsan torpedo 150 th....4.5---- optima 3-9x32mm
    crosman 357 8.
    klasik tekli martını henry
    k.üzümlü klasik çifteli

  • İlerde pcp mi yoksa yaylı mı baskın olur bilemem ama , bu kaliteli tüfeklerin fiyatları makulleşmedikçe ki ; o da yerli ve kaliteli üretimle olur , hangi sistem birbirini geçerse geçsin ülkemizde bu hobi eser miktarda olur :whistling:

  • Gayet haklısınız ikinci bir yerli üretim çıksa bu ufak bir imalat veya şahsi bir girişimde olabilir piyasa kalite satış hemen değişecektir inanın

  • Başarılı bir tartışma konusu olmuş güzel şeyler öğrendim.başta konuyu açan olmak üzere bilgilerini paylaşanlara teşekkürler...

    FX Typhoon T12 & GAMO 6-24X50 AO
    ARMTAC RS-X2 ;tufey#