Bu 12 cal.tek kurşunları kendim doldurdum

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • goruntu olarak guzel calısma kullandıktan sonra fıseklerın nasıl oldugu hakkında detaylı bır bılgı verırsen cok ıyı olur bu arada fıseklerı ne tur bır "kit" ıle doldurdun

  • slm kazekage kardeşim.madem merak ettin bende biraz anlatayım sana.baştan söyliyim aslında bu işin karı yok denecek kadar az sayılır.ama bu benim hobim.zevk meselesi yani.kullandığım kovanları kapsülleri üzerinde takılı halde hazır alıyorum.elimde babamdan kalma aparat ve malzemeler var.onları kullanıyorum.barut ölçeğim 1.70 ve çok verimli oluyor.kurşunlarıda plastik tapalarıyla birlikte satıyorlar.zaten geriye pek bişey kalmıyor.biraz bilgi ve yetenek.öyleki forumda resimlerini vermiştim,görmüşünüzdür.armsan slug otomatiğimle takılmadan atıyorum.hazır aldığım dolularla aralarında hiç bir fark yok diyebilirim.hatta benim dolularımın mesafesi daha iyi.tüfeğin gez ayarını 100 mnin üzerinde atış yapacak şekilde ayarladım.daha dün bu kurşunlarla 60 adımdam boş tenekeye 2 atış yaptım.teneke kıpırdamadı bile.yanına gittim bide baktım üstünde 2 delik var.delip geçmişler.valla bu kadarını beklemiyordum ama sonuçtan mutlu oldum diyebilirim.hazır alıyordum artık kendim dolduruyorum.merakın gittiyse ne mutlu bana.saygılar,bol avlar kardeşim..

  • slm kazekage kardeşim.madem merak ettin bende biraz anlatayım sana.baştan söyliyim aslında bu işin karı yok denecek kadar az sayılır.ama bu benim hobim.zevk meselesi yani.kullandığım kovanları kapsülleri üzerinde takılı halde hazır alıyorum.elimde babamdan kalma aparat ve malzemeler var.onları kullanıyorum.barut ölçeğim 1.70 ve çok verimli oluyor.kurşunlarıda plastik tapalarıyla birlikte satıyorlar.zaten geriye pek bişey kalmıyor.biraz bilgi ve yetenek.öyleki forumda resimlerini vermiştim,görmüşünüzdür.armsan slug otomatiğimle takılmadan atıyorum.hazır aldığım dolularla aralarında hiç bir fark yok diyebilirim.hatta benim dolularımın mesafesi daha iyi.tüfeğin gez ayarını 100 mnin üzerinde atış yapacak şekilde ayarladım.daha dün bu kurşunlarla 60 adımdam boş tenekeye 2 atış yaptım.teneke kıpırdamadı bile.yanına gittim bide baktım üstünde 2 delik var.delip geçmişler.valla bu kadarını beklemiyordum ama
    sonuçtan mutlu oldum diyebilirim.hazır alıyordum artık kendim dolduruyorum.merakın gittiyse ne mutlu bana.saygılar,bol avlar kardeşim..


    +1
    dediklerine katılıyorum hatta dediğin gibi biraz özen gösterirsen hazır fişekten bile daha iyi doldurabilirsin.
    1.70 barut otomatik tüfekler için ideal.birde plastik tapaya çözüm bulsalar çok iyi olacak plastik tapa kurşunun alt kısmına oturacak şekilde dizyn edilmiş ve hedefe kadar kurşunla beraber gidiyor.halbuki kurşun ve tapa birbirinden bağımsız olsa ( trubal gibi ) isabet oranı daha çok olacaktır.

    sniper
    hatsan at44-10 lw + tasko 4-14x50 aoe ;tufey#
    rownix 12cal 71+slug namllu otomatik +;tuftabV#
    kral .22cal havalı
    sualtı:
    deepro marka ahşap zıpkın 107cm 16x18 çift lastikli omer excalibur kabza :thumbup:
    apnea marka 75 lik power point
    yılmaz marka 75 lik sniper

  • zaten kendi dolularım hazırlara nazaran daha şık duruyor.bu yüzden bu iş hoşuma gidiyor.dün bu dolulardan otomatiğimle 20 adet kadar attım.takılma v.s yine yok,randıman güzel.hazırlardan farkı yok.artık hazır kurşun kullanmıyorum,bunları kullanıyorum.görenler şaşkınlık içinde seyrediyor beni.doldurduğuma inanmıyorlar.dediğin gibi itina ile yapıldığı zaman çok güzel oluyor.merak ettiğim bi konu acaba kurşunun altına plastik yerine keçe tapa koysam nasıl olur.okuyan arkadaşlar yorum yazarsanız sevinirim.saygılar..

  • orjinal breneke kurşunlarda keçe tapa var ve keçe kurşuna vidalı şekilde.dünyanın en iyi kurşunlarından biriydi yanlız teknoloji geliştikçe yeni teknikler geliştirdiler..... keçe yerine plastik tapa nın kurşuna girdiği kısmı kesebilirsin daha randumanlı olur.. kullandığın kurşunun şekli de çok önemli sizin doldurduğunuz kurşunlar da gayet güzel

    sniper
    hatsan at44-10 lw + tasko 4-14x50 aoe ;tufey#
    rownix 12cal 71+slug namllu otomatik +;tuftabV#
    kral .22cal havalı
    sualtı:
    deepro marka ahşap zıpkın 107cm 16x18 çift lastikli omer excalibur kabza :thumbup:
    apnea marka 75 lik power point
    yılmaz marka 75 lik sniper

  • Kovanları nerden temin ettik öğrenebilirmiyiz?

    Akkar Apache Bronze 12ga 47 cm slug semi-auto
    Yıldız SPZ ME 12 ga superpoze
    Huğlu 12 ga. 7+1 semi auto + Tasko 1x40 RedDot
    Torun 20 ga. superpoze
    Artemis 36 ga. superpoze
    MKE 12 ga. çifte (Kırıkkale Efsanesi)
    Beretta 16 ga. tekkırma
    Optima 550 Magnum airgun + Optima 3-9x32

  • tabiki öğrenirsin dostum.ben kocaeli-gölcüklüyüm.reklam gibi algılanmasın diye fazla açık yazmamıştım ama madem bilmek istediniz söyliyim;gölcük te bulunan Özerler Av dan alış-veriş yaparım sürekli.gerekli malzemeleride ordan temin ediyorum.hemde uygun fiyatlara.mesela barut un kilosu 100tl , kovanların (kapsülleri takılı halde) tanesi 20 kuruş , kurşunların tanesi 25 kuruş tan alıyorum.daha ucuzu varsa gelsin diyor.okadar iddialı yani adam.sahibi Merih Özer abim oldukça cana yakın,insancıl ve iyi bir esnaftır.elinden geldiğince yrd.olur.garanti vereyim.çünkü şahsen tanıyorum.ilgileneler için onun cep tel :0532 3024709.üstelik şehir dışınada bu ürünleri ve diğer ürünleri yollayan bir bayii.inanın bana pellagri fişeklerini 17.5 tlden alıyorum.zuber leri 13tl den satıyor.20 kalibre otomatiğim için yaf ın fişeklerini yine ondan 13.5 tl den alıyourm.daha ne olsun.üstelik kargo v.sde yok.gerisini siz düşünün arkadaşlar.saygılarımla.herkese tekrar iyi avlar.. :thumbup:

  • Kovanlar çok kaliteli. Yanlış görmüyorsam nikel kaplı diplikleri. Vallahi bravo. Ben de kendi fişeğimi dolduruyorum ama Ankara'da böyle kovanlara rastlamak daha mümkün olmadı. Ağız kapamasını masa matkabıylamı yapıyorsunuz yoksa klasik el makinesiyle mi? Bir de barut ne marka? Selamlar.

  • Bu işe merak sardın hobi olsun diye gereksiz yere uğraşma. Hocam biraz kişiselleştirme yap bari. Dikkatli bir şekilde barutu artır ne biliyim içine bir şeyler ekle kimyasallardan. çekirdeği kurşun yerine gümüş olsun. (vampir öldürür :thumbup: ) . yada vanilya at içine lezzetli olur. ;kihhik, .
    şaka bir yana riskli iş bunlar. bence fiyatta riske girecek kadar bir fark yoksa hiç bu olaya girme. Allah vermesin ufak bir hata üzücü sonuçlara neden olabilir.

    SNIPER

  • barut un kilosu 100tl , kovanların (kapsülleri takılı halde) tanesi 20 kuruş , kurşunların tanesi 25 kuruş


    arkadaslar 1 adet fişeğin maliyeti barutu 1,7gr hesaplarsak 1 kilodan 588 fişek bu hesaba göre 62 kuruşa geliyor.
    kovan=20 + kurşun=25 + barut=17 = 62 kuruş
    bu arada hatalı üretimlerde olacaktır ve işçilik hesaplanmamıştır. yaklaşık 80 kuruşa gelecektir dükkandan alınan yerli malı fişeklerin fiyatlarına bakılırsa tanesi 100 kuruşa satılıyor arada 20 kuruş var %50 karlı olsa değer ama 20 kuruş için bence uğraşmaya değmez.

  • aslında haklısın.onu bende hesapladım ama dedim ya hobi işte.önüne geçemiyorum,bağımlılık yapıyor.yoksa inan karı yok gibi bide uğraştığında cabası.normalde bayinin kendi dolularıda 85 kuruş.bana sattığı baruttan koyuyor kovanlara.bendeki elde kıvırma aparatı,ondaki motor sistemli bi kıvırma makinesi.bu arada barut fransız malı nobel sport.bayi dolularıyla benim doluların performans farlı yok.mesafe-tesir herşey aynı.bizzat denedim.kovanlarda merak edenler için pellagri nin kırmızı kapsüllü boş kovanları ama inanın gördüğüm ve kullandığım en güzel kovanlar.görünümüde malzemeside harika.yapısı sert olduğundan mükemmel kıvırma sağlıyor.işte resimler ortada.görüntü güzel.1,90 barut otomatiğe amatör hedef atıcıları için bence fazla ama domuza atacak olsam 1,90 koyarım ancak şimdilik 1,70 barut benim için mükemmel sonuçlar veriyor.armsan slug otomatiğimle uygun gez ayarıyla 140-150 m gibi mesafelere etkili atışlar yapıyorum.bu doldurma işini deneyecek olanlara tavsiyem1,70 in üsründe barut fazla kullanmayın,özellikle poze ve çiftelerde sert patlıyor,omzu yoruyor.ama domuza gidecekseniz ve uzak atacaksanız 1,90 kullanın.saygılarımla..

  • arkadaşlar şunuda belirteyim bu kovanları patlak kapsüllerini kapsül sökme aparatımla üzerlerinden sökerek 2.defa da sorunsuz bir şekilde dolduruyorum.onlarda aynen böyle güzel oluyor.