Bugun tatsiz bir olay yasadim, Kargo firmalari ile silah gonderirken dikkat etmek lazim...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaslar,


    Dun hava kacirma sorunu yuzunden gecen hafta aldigim "Evanix Blizzard S-10" marka tufegimi yurticinde bayagi bilinen bir kargo firmasi ile (isim vermek istemiyorum) Izmirdeki Hatsan firmasina gonderdim ve bugun Hatsandaki arkadaslardan "Tufeginizin kundagi kirik miydi?" seklinde bir telefon geldi.


    Kargo esnasinda tufegimin kundagi resimde goruldugu uzere ortasindan kirilmis. Hemen kargo firmasini aradim, aldigim yanit cok enteresandi " Kargo firmalari tarafindan (havali tufek filan olmasi onemli degil) her nev'i silah tasinmasi kesinlikle yasakmis, o yuzden hicbir sey yapilamazmis. Tutanak tutmak dahi mumkun degilmis"


    Tabi ben olayi buyutunce kargo firmasi istisnai olarak (?!?) zarari tazmin etmeyi kabullendi. Hatsan daki arkadaslar da sagolsunlar bu esnada her konuda buyuk destek verdiler.


    Kargo esnasinda insanlik hali, olabilir, kirilabilir, adamin tadi kacsa da ona sozum yok.


    Kafama takilan su; eger gercekten kargo firmalarinin bizim bu havali tufekleri tasimalari kanunen yasaksa hepimiz risk altindayiz. Cunku benim tahminim cogumuz tufek alirken, ya da satarken vs. tufeklerimizi bir sekilde kargo firmalari ile gonderiyoruz.


    Bu durumda benim basima geldigi gibi bir zarar soz konusu oldugunda " E silah tasimak zaten yasak, hic birsey yapamayiz. Biz de size guvendik sormadik meger tasidigimiz silahmis, sizin yuzunuzden silah tasidigimiz icin zaten suclu duruma dusmus olduk vs." yaklasimi ile karsilasacaksak isimiz is. Ne yapmali? Haklilar mi?


    Bu konuyu sizinle paylasmak istedim.


    "Bu arada buyuk bir hevesle aldigim tufegimin basina gelmeyen kalmadi hava kacirdi, kundagi kirildi ;confused; insallah bu kadarla kalir... u½%; "

    Bulent Hamurculu


    FX Gladiator (5.5 mm) + Centerpoint 8-32X56 Powerclass + Tasco 6-24 x 50


    Scuba tup 10 lt


    ankarateam.png

  • Geçmiş olsun,,insan ne kadar titizlenirsede sorunlar cıkabiliyor...allah beterinden saklasın kaza bela vermesin..

    A Takımı Üyesi

  • geçmiş olsun duygularınızı çok iyi anlıyorum.
    heves edipte aldığınız bir şeyin başına bunların gelmesi çok üzücü.
    kargo firmalarını denetleyen bir merci mutlaka vardır.
    yoksa her firma kafasına göre mi davranacak?
    hiç olmazsa kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem heyetlerine başvurulabilir sanırım.

    webley raider 10 lw .22 cal 6-24x40 tasko aoe :thumbup:

  • Geçmiş olsun Bülent bey... Ülkemizde her kurum gibi kargo firmaları da kafalarına göre takıldıkları için, onlar ne söylese kural budur oluyor maalesef... Sizden kargoyu alırken "ne var bunun içinde?" diye sordular mı?


    Sevgiler,

    This is AnkaraTeam, you know...


    WR LW 10 w VO 6-24X50 Mil-Dot
    C NS 4,5 w O RD
    STEYR AUG A1 modified by B.A.S.A.R
    Mod 99 w GM 4-16x50 AO on YD


    Ankara / B(Rh)+"Gezcik, Gözcük, Arpa!.."


    ankarateam.png


    "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."

  • Bütün av bayileri havalı tüfek yada tabancaları kargo ile yollıyor yasakya nasıl gönderiyorlar , bende havalı tüfek yollarken yasak demişlerdi ısrar edince o şirketteki müdürde müdürünü aradı faturası varsa sorun yok yollayın dedi aslında sorun havalıda olsa ismi silah diye geçince insanların tereddütte kalmasından dolayı kaynaklanıyor sanırım.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Çok geçmiş olsun. Bende çok problem yaşadım. Ama ben kargonun ismini saklamadım. Yine söylüyorum. MNG kargo berbat ötesi bir firma.

    Hobiye ara verdim ;avci;;avci;

  • Malesef soru soran filan olmadi hic, keske sorsaydi da "bizde yasak" diye almasaydi. En azindan tufegim kirilmamis olacakti.


    Havali naylon ile once tufegi sikica sardim, sonra o halde tufek kilifina koyup bir de kilifi kac kat havali naylonla sardim. Ama her kosulda paketten tufek oldugu sekil olarak belliydi.


    Hatsan gonderdi fototgrafini ama fotograf su almanca siteden malesef yuklenemiyor.


    Bence bundan sonra pesinen belirtmek ve zabit tutturmak lazim ki olasi hasar durumunda magdur olunmasin. Zaten yasak diye isin icinden siyriliveriyor firmalar.

    Bulent Hamurculu


    FX Gladiator (5.5 mm) + Centerpoint 8-32X56 Powerclass + Tasco 6-24 x 50


    Scuba tup 10 lt


    ankarateam.png

  • Rize'de hiç böyle bir sorun yaşamadım.Arkadaşa geçmiş olsun diyorum.Sıkıntı verici bir durum.Ama şu durum mühim ki kargo faturası üstüne, her ne yolluyorsanız marka ve modeline kadar yazdırın.Varsa sigortalı olarak gitmesi için ürünün muhakkak faturasını gösterin.

  • Geçmiş olsun aynı sorunu bende yaşadım.Mod 125 Sakaryadan gelirken el kundağı vida yerinden kırılmış,Hatsana yolladım hallettiler.Sizinkide inşallah yapılmış olarak elinize ulaşır.

    AT 44 WX 10-LW BULL-PUP :love:


    Blow Tabanca 4.5 mm


    Üzümlü Kaplan 7+1 12 Cal Otomatik


    HER MODEL TÜFEĞE İSTEDİĞİNİZ MODELDE AHŞAP KUNDAK YAPILIR.


    [Resim Engellendi: http://i45.tinypic.com/33omgjo.jpg]


    Musa KARAOĞLAN

  • geçmiş olsun kardeş senin tüfeğin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir herhalde,sıfır tüfek aldın hevesin kursağın da kaldı,sinir bozucu bir durum,dilerim bu son olur,keyifli günlerde kullanırsın ;tacli#


    kargo cular malum karpuz atar gibi araçlara mal yüklüyorlar, bunu bildiğim den kırılabilecek ürünlerin dışına DİKKAT KIRILIR yazısını unutmadığım sürece hep yazarım,kocaman yazı ile yazıyorumki göze batsın diye,tavsiye ederim

  • yurticinde bayagi bilinen bir kargo firmasi ile (isim vermek istemiyorum)


    İsim vermeyeceksek bu bölümün anlamı kalmaz. Bunun gibi olayları firma adını açıkça belirterek yazmak okuyan diğer arkadaşlara o firma ile çalışırken dikkatli olmaları konusunda yardımcı olacaktır.


    Bu arada gönderilerinizde PTT kargo kullanırsanız "değerli koli" seçeneği ile faturasız irsaliyesiz istediğiniz her gönderiyi istediğiniz bedelde sigortalatabilirsiniz. Ve tabii ki PTT bunu biz taşımayız demeyecektir. En son Ankara'dan Trabzon'a motosiklet yolladım. =)

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Ben hatsana yolladığım zamanlarda kutu içerisne koyup aras kargo ile kırılack diye yazdırıp gönderiyordum , hiç bir sorunlar karşılaşmadım .


    Üzücü bir durum umarım en kıs zamada çözülür geçmiş olsun.

  • bende tüm gönderilerimde MNG kargoyu terch ediyorum, bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım, 2-3 kez tüfek gönderdim yada bana geldi ancak hiçbir sorun yaşamadım, tüfek dışında zaten pekçok gönderi yapmıştım, onlarda da herhangi bir sorun yaşamadım. Yalnız burada unutulmaması gereken şey kolinin üzerine A4 sayfanın enaz yarısını kaplayacak kadar büyük fontlarla DİKKAT KIRILIR, Lütfen Düşürmeyiniz, Üzerine Ağırlık Koymayınız yazarım ve bunu kolinin en az 2 farklı yüzüne yapıştırırım. dediğim gibi şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım, hatta 2 gün önce izmirden giresuna 10 kg kadar kiraz gönderdim ve sağlam gitti ;keyf; . Bildiğim kadarı ile mgn kargo'nun araçları raf raf bölümlerden oluşuyor ve üzerinde kırılır vs yazan kolileri direk raflarda taşıyorlar, böylelikle üzerine ağırlık vs de koyulmamış oluyor....
    Bu arada tüfeğiniz için üzüldüm, gerçekten hevesle alınan birşeyin başına böyle bir durum gelince insan çok üzülür...

  • Çok geçmiş olsun bu sorunu yaşayan 2. kişisiniz. Zamanında akıncı37 (Hüseyin)' nin Ar6 sıda aynı olay yüzünden kundağı Bence hangi av bayisinden tüfek alırsanız alın kargo elinize ulaştığı zaman teslim almadan önce paketi açın bakın eğer kırık çıkık çizik varsa teslim almadan geri gönderin. Çünkü zamanında kargocuların taşıma esnasında malları arabaya yükleme esnasında bir çok şeyi gördüm. Adamlar taşıdıkları mal ne olursa olsun hatta malın üzerinde dikkat kırılabilir yazısı olmasına rağmen birbirlerine taş gübi fırlatıyorlar atıyorlar. sonra bir şey çıktığında arabada çok mal vardı altta kalmış ezilmiş olabilir diyorlar. Daha o mal taşınmaya başlamadan zaten olan oluyor.

    marmarateam.png


    Evanix Blizzard Bolt Action Thumbhole .22 -FTX-F1 10-40x50 (Regule;kovboys; )


    Hw 97k .22 - Bushnell 4-12X40 :thumbup:


    Zoraki Hp01 ultra .22 - Barska Electro Sıght 4x21 AO g;$i