SIGHT-MARK 10-40x56 dürbünle ilgili bir kaç soru(N)?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bir kaç gün önce aynı marka dürbünün 8,5-25x50 sini başlıkta belirttiğim sight-mark 10-40x56 nodeli ile değiştirdim. Bana göre sorun olan bir kaç soruyu, bilen arkadaşlara sormak istiyorum.
    1-Dürbünün yaklaşık 10x ile 16x büyütmeleri arasında yuvarlak görüş alanının alttan düzgün bir hat şeklinde sınırlandığını gördüm. Sizce bu normal midir? önceki dürbünümde böyle bir sorun? yoktu.
    2- 30x büyütmeden sonra görüntü netliğinde önemli bir kazanç olmadığını aksine görüntü büyüdüğü halde netliğin azaldığını gördüm. Bu sorunlar büyütme gücü yüksek olan dürbünlerde görülen olağan durumlar mıdır? Yoksa 300 dolar yurt dışı fiyatı olan bir dürbünde bunların olmaması mı gerekir? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
    http://s2.directupload.net/file/d/1902/aayjrggo_jpg.htm][Resim Engellendi: http://s2.directupload.net/images/090830/temp/aayjrggo.jpg][/URL]http://s5.directupload.net/file/d/1902/2b7v2ait_jpg.htm][Resim Engellendi: http://s5.directupload.net/images/090830/temp/2b7v2ait.jpg][/URL]

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • paralax ayarını tam yaptığınız dan emin misiniz?10 ve 16 büyüütme haricinde bahseddiğiniz durumda bir değişiklik varmı?


    30 ve üstü yüksek zoom lu atışlar hiç keyif vermiyor mevcut dürbün üm 40x li, görüntü netliği eh işte diyecek türden oluşuyor, ( uzak mesafe 300 mt ) çok fazla zoom yapmıyorum ben,hem netlik oranı az da olsa değişiyor hem atış larda zorlanıyorum,12x de ayar çekmişim 30x ve üstü zoomlar da vuruş noktam çok değişiyor, şöyle söylüyeyim,A yı vurmam için G harfine nişan almam gerekiyor,alfabelik sıralama üzerinden örneklersek,bahsi geçen mesafede sağ clik kurtarmıyor,vuruş noktam o kadar değişiyor,100 metre ye 30x yapsanız dahi yukarıdaki gibi olmasada vuruş noktanız yine değişmiştir,yüksek zoom da hedefi bulup kilitlenmeniz zamanınızı alır,eğer uzak mesafe çalışacaksanız yüksek zoom lu atış çalışması saç baş yoldurur,başıma geldi de ordan biliyorum ;kihhik, pellet in nereye düştüğünü göremiyordum dürbün ayarı çekerken,aklım başıma geldi o son uzak mesafe çalışmamı 12x de gerçekleştirdim g;$i yeni aldığım 4x32 dürbün 12x e bedel netlik yaklaştırma veriyor,kendi dürbünüm için söylüyorum


    saygılar

  • Evet paralaks ayarını yaptığım halde sorun var. 16x ile 30x arasında görüntüde bir problem yok. Aslında bu dürbünü, en iyisi olsun atış dışında aya-yıldıza uzak mesafeye de bakabileyim diye ve birazda mükemmeliyetçi yapım nedeniyle aldım. Almadan önce de dediğiniz gibi 16x in üzerindeki zoomların atışta hiç bir işe yaramadığını hatta sıkıntı yarattığını forumda defalarca okudum. Ama bilinç altında daha büyük daha iyidir gibi bir saplantı vardır ya. Biraz onun kurbanı oldum diyebilirim. Bundan sonra alacağım dürbün doğrudan nikon olacak herhalde.
    Yeni aldığınız dürbünün markasını ve fiyatını sakıncası yoksa söyleyebilir misiniz?

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • bahseddigin sorun benim dürbün de var kardes,kisa mesafeye bakarsam arti kil noktalari düz gözüküyor tam düz gözükmesede artikil net deyil,10 18 civari,ondan sonraki mesafelerde arti kil kendini gösteriyor,


    bende dürbün bekliyorum yüksek zoomlu,kullanacagim dan deyil,olduki satarken alicinin gözünü boyasin o hesap,


    yeni aldigim dürbün ün linki,4x32 olmasina ragmen 10,40,50 dürbünüme bedel netlik veriyor,ne yapayim kocaman dürbünü bos yere tasiyayim ;kihhik, fiyati 80 dolar civari,biz 104 dolara aldik o baska ;kihhik, sonra dan gördük,ama ayni gün siparis gecmemize ragmen dürbün suan elimde,80 dolara satan kisiden baska ürün aldim halen beklemedeyim :)


    Trijicon ACOG 4x32 Rifle Scope :) o artık benim :)

  • Caner bey 16X e kadar olan buyutmede goruntunun alttan kesik olmasinin sebebi sifirlama limitlerinizden kaynakli olup bunun tam tersi belirli bir buyutmeden sonra ustten kesilmede durbun sifirlamasinin (durbun -namlu acisinin) Yanlis oldugunu gosterir.Bu problem duzeltilebilir *
    ikinci probleminiz yani yuksek buyutmede netligin azalmasi ise paralax ayar hassasiyetinin yuksek buyutmede azalmasindan kaynakli olup durbunun yapisindan kaaynaklidir ve bu konuda yapilabilecek birsey malesef yok(DURBUNU DEGISTIRMEK DISINDA TABIKI !)
    Ilk problemin giderilmesi konusuna gelince yapmaniz gerekenler sirasiyla
    *1)Durbununuzu 10 x buyutmede sabitken gorus alaninin tumunu kaplayacak buyuklukte acik renkli bir yuzeye (beyaz bir duvar veya gokyuzu)bakarken nisan hattinizi munkun oldugunca sabit tutarak sol elin izle alt ust ayar yapmak suretiyle goruntu tam yuvarlak olana kadar ceviriniz.
    (eger cevirmeyi ters yonde yapiyorsaniz kesik buyuyecek dogru yonde giderek azalacak ve kaybolacaktir)
    2) Durbununuzde goruntunun tam yuvarlaklastigi yerden itibaren goruntu ustte kesilene kadar cevirmeye Klik seslerini sayarak devam ediniz.
    3)Saydiginiz klik sayisinin tam yarisi kadar ters yonde ceviriniz ve durunuz.
    4)Sifirlama yapmak istediginiz mesafedeki hedefe (benim tavsiyem kullandiginiz silah icin 9 Yrd) atis yapiniz ve silahinizin alt ust sifirlamasini dikkate almadan sag sol ayarini sifirlayiniz.
    5)Sag sol ayari sifirlanmis durumda 3 atis yaparak atislarinizin ortalamasini alarak kac cm ust veya alt vurdugunu not aliniz.
    6)Durbununuzu sokerek alt ust seviyesindeki her 1cm sapma icin 0.5mm kalinliginda bir parcayi ** eger alt vuruyorsa durbun arka ayaginin altina ,ust vuruyorsa durbun on ayaginin altina koyarak tekrar montajini yapiniz!
    7)Tekrar hedefinize atis yaparak durbunun ince ayarini tamamlayiniz alt ust-sag sol tum ayarlari sifirlayiniz.
    Probleminiz cozuldu ve extrem bir ayar yapmadiginiz(saymis oldugunuz klik sayisinin yarisindan fazla oranda ayari degistirmediginiz )surece
    bir daha ayni problemle karsilasmiyacaksiniz.!
    ** Ben eczaneden alinan ipekli (beyaz) bandajdan kesilmis seritleri tavsiye ederim.2 kati 0.5mm kabul edebilirsiniz.
    KOLAY GELSIN.

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • bir buluşmaya gelebilseniz bakıp yardımcı olmaya çalışalım, onun haricinde netlik büyütme arttıkça bozulmakta, ona yapacak birşey malesef yok. tabii S&B, Svarowski, Leupold vs uçuk fiyatlı bir dürbün almadıkça :(

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Dürbünü aldığınız ALL-CLEAR a sorsanız bu soruları daha doğru olmaz mı, ne de olsa optik uzmanı kendisi. Gerçi Master arkadaşımız konu hakkında aydınlatmış sizi. Ben şimdiye kadar 20 liralık çin malı dürbünler hariç, ayardan dolayı görüntüyü kesen dürbün görmedim. Bence sorununuz alçak ayaktan kaynaklanıyor. Görüntüyü kesen dürbününüzü ayaklarıyla birlikte sökün, aydınlık havada gökyüzüne (güneşe değil tabi) ya da iyi aydınlanmış evde beyaz duvara doğru tutun, eğer görüntü alttan kesiliyorsa dürbünün ayarından? olabilir. Eğer ayaktan ise daha yüksek ayak kullanarak (hesaplama yapmanız zorlaşıcak ama ) sorununuzu çözebilirsiniz. Uzak mesafelere yüksek zoom lu atış yapmak istiyorsanız yükseklik ayarlı ayak ve kliği bol dürbün kullanmanız iyi olur. Ben sabit 35 zoom kullanıyorum. 10m ye de 200m ye de 35 ile atıyorum. Bu sayede atıcılığım gelişti diyebilirim. Havalı silahla av yapılmadığından hedeflerimiz cansız ve hareketsiz. Klik hesabını yaptıktan sonra rüzgarsız havada istediğinizi vurabileceğiniz kadar da isabetli (pcp ve kaliteli mühimmat ile) Ayak olarak kullandığım bu ayağı tavsiye edebilirim.


    http://www.sportsmatch-uk.com/atp61.htm


    [Resim Engellendi: http://www.sportsmatch-uk.com/atp61.jpg]


    Bunun birde sağ sol ayarı yapılanı da vardı, ama gerek görmedim, önemli olan yukarı aşağı ayarını düzeltebilmek. Mesela ben bu ayak sayesinde dürbünüm optik merkezinde kalırken 14.3 grain pelleti 850 fps hızla atan bir tüfeğin 50m de klik ayarlamadan ayarlamasını yapabiliyorum, 100m de ayarlayabilecek kadar yeri var ama dürbünüm uzun ve o kadar arkayı yükseltirsem namluya değer.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Değerli Master arkadaşımın verdiği bilgiler gerçekten işe yaradı. Hatta max. büyütmede de hatırı sayılır bir netleşme oldu. Başta Sn. Master olmak üzere öneride bulunan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)