1. nesil Patriotumda bir sorun var sanırım??

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba , geçenlerde patriotumla gez-arpacıkla 60,70,80,100 metrelerde şişe kırmayı denedim ama sadece 60 metre civarında kırdı.
    Tüfek 1. nesil fabrikaya göndermekte istemiyorum açıkçası ve tüfek 25.cal. , denediğim pelletler gamo hunter ve pelikano pellet.
    Ne yapmalıyım ? Açıkçası moralim bozuldu.

  • Gez arpacıkla zor olmuyormu şişeye nişan almak +60m den bende gez arpacık kullanıorm Mod 95 sas'La çok zor oluyor(gerçi ben o kadarda denemedim.). Belki ondandır doğru yere gitmiyordur pellet.

    HATSAN MOD 95 SAS :thumbup:

  • Pellet şişeyi buluyor sonuçta denediğim mesafelerden her türlü kırması lazım ama.. ;atlı{#

  • Merhaba , geçenlerde patriotumla gez-arpacıkla 60,70,80,100 metrelerde şişe kırmayı denedim ama sadece 60 metre civarında kırdı.
    Tüfek 1. nesil fabrikaya göndermekte istemiyorum açıkçası ve tüfek 25.cal. , denediğim pelletler gamo hunter ve pelikano pellet.
    Ne yapmalıyım ? Açıkçası moralim bozuldu.


    hala ilk günkü gibi tepiyor, şişeyi vurduğunda kırmıyorsa yayı sağlam, keçesi bozulmuş olabilir.


    az tepiyorsa yayı yumuşamış veya kırılmış olabilir.


    6.35in denediğin mesafelerde normalde kütür kütür kırması lazım şişeleri.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Evet kırması lazım, tapmesinden emin değilim ama az tepiyor olabilir.Ben de piston keçesinden şüpheleniyorum ama tüfeği söküp tamir yapabileceğimi sanmıyorum onu geçtim yayı nasıl takacam.

  • onu geçtim yayı nasıl takacam.


    benim bu konuda hiç bilgim yok, ben sadece atış kısmındayım işin. Bilenler yardım eder.


    ancak: yay takmak-sökmek bilmeyenler/tecrübeli olmayanlar için çok tehlikelidir. bu nedenle kendim hiç denemedim.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Bu silahı haziranda aldım sanırım,av bayiinden sıfır aldım.Muhtemelen 1-2 sene yatmıştır silah,ayrıntılı söküp temizlemeye üşendim,zaten fırsat olmadan geri sattım 50 pelet civarı kullandıktan sonra.Yayı çıkarıp temizleyip gresledim sadece,iki kişiyle yay geri takılır aparat yoksa sorun değil.Velhasıl bu silahın sökülüp pasından,kirinden arındırılması lazım,o zaman baya fark olacaktır eski haline göre.

  • Tüfeğinizin yayı yumuşamış veya keçesinde kaçak var. Yani sölülmesi şart gibi görünüyor. Yay sökmesi kolay da takması biraz sıkıntılı, ben 100cm lik bir işkence yardımı ile söküp takıyorum. Bu işkence yi mengene gibi kullanma işi, gördüğüm bi mengene den geldi aklıma ve elim de alıştı artık. Parmak kırma tehlikesi de oldukça düşük.


    Ama bence siz tüfeği fabrikasına gönderin, tüm eksiklerini onlar halleder ve hatta deneme atışlarını bile yaparlar. Benim tüfek bir kez gitti geldi fabrikaya yay keçe değişti ve hatta dürbün kullandığım için söktüğüm parçaları bile tamamlamışlar sağolsunlar.


    Selamlar


    Emrah

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



  • 60 kiloluk yetişkin bir insan uygun bir yöntem ile sanırım yayı kolayca takabilir, ben 50-55 kiloyum ve karnıma bir havlu koyup tüfeği yere bastırarak yayı takıyorum.


    Aşağıdaki linkte yayı sökme yöntemimi görebilirsiniz, takarkende aynısını yapıyorum, ayrıca mengeneyi tüfeğin göndesine bağlıyorum çünkü daha fazla ağırlık sağlıyor ve böylelikle daha kolay söküp takabiliyorum.


    Webley Patriot 1. nesil, detaylı bakım işlemi "Nucleex"

  • teşekkürler arkadaşlar sanırım fabrikaya yollayacam tüfeği g;$i

  • Arkadaşlar yarın tüfeği direk yollayacağım firmaya falan haber etmedim sorun olmaz değil mi?Silah garantili..

  • selam bence en saglıklısı tüfeği yollaman.fabrikada her yeri bakımdan gecer sıfır gibi yaparlar merak etme.1.nesil patriot o mesafede tuzlabuz etmesi lazım hele 25cal neyse takma kafana yolla hatsana.ha sakın sökmeye kalkma yayı belkı bı sekılde takarsın ama tetik gurubunu takmak hassas bir iştir.toplayamama ihtimali var.gerçi forumda var nasıol toplandıgı ama yınede hiç bulaşma derim.kolaygelsin.

    Weihrauch hw100s 5.5 + remington 4-16 *50AO


    hatsan at44-10 optima 4-12*44

  • +1


    Ayrıca dandik piston keçesi takabilirler.Sen dağıt temizle,istersen 2 ayda topla nolacak,kış geldi zaten =) Bak Onur'un patriotu 2 senedir dağınık duruyor =)

  • Tüfek servisten geldi , gez arpacıksız yolladığım tüfek gez+arpacıkla geldi g;$i Tüfek iyi görünüyor, kurulma zorlaşmış sanki,yayı değiştirmişler sanırım.
    henüz atış yapma imkanım olmadı ama HATSAN a teşekkür ediyorum burdan ;tese;kkur