Yakıt tasarrufuyla ilgili herşeyi unutun!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Bor rezervleri açısından zengin olan ülkemizde yeni yılla beraber gelen akaryakıt zamları tüketicileri üzdü. Bor dünyada da artık büyük ilgi görür hale geldi. Ancak ülkemizde rezervlerin yoğun olmasına rağmen borun kullanımı oldukça az. NNT Nanoteknoloji şirketi, ilk önce motor yağ katkısıyla yapmış olduğu yakıt azaltma, motor ömrünü uzatma, sessiz motor çalışması, motor yağ ömrünün 2 kata kadar artması gibi çalışmalarına son olarak yakıt katkısıda ekledi. Yakıt katkısı ile yakıt ekonomisinden maksimum düzeyde tasarruf sağlanıyor.


    Uzun çalışmalar sonucunda ortaya çıkan NanoFuel, benzinli veya dizel araçların yakıt depolarına konularak kullanılıyor. Dolu depoya konulan NanoFuel aracın fazladan 300-350 km daha fazla yol gitmesini sağlıyor. NNT şirketi Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, 20 yıla yakın bir süredir bu projenin üzerinde çalıştıklarını ve artık sonuca ulaştıklarını söyledi. Arvas, bor yakıtının uzay araçlarında kullanıldığını ve yanmasının çok yüksek olduğunu sözlerine ekledi. Arvas, yakın gelecekte otomotiv şirketlerinin petrolün alternatifi olarak bor yakıtı ile çalışan otomobiller üreteceğini bunun için otomotiv firmalarının LPG kiti gibi işleyen bir sistemi araçlara monte ederek yakıt olarak borun kullanılmasını sağlayacaklarını açıkladı.


    NNT Nanoteknoloji şirketinin yaptığı testte kullandığı otomobilin 100 km fabrika yakıt verisi 12 litre. İstanbul ile Kırklareli (220 km) arasında gerçekleştirilen yakıt testinde aracın deposu tamamen dolduruldu. NanoFuel yakıt katkısı da yakıt deposuna konuldu ve İstanbul'dan yola çıkıldı. Testin sonunda aracın deposu tekrar doldurulduğunda 24 litre yakıt alması gerekirken yüzde NanoFuel ile 50 tasarruf sağlayarak 220 kilometrelik yolda 12 litre yakıt aldı.


    Arvas, üretilen üründen 1 adet depoya konulduğunda 2 depoda da etkili olduğunu ve NNT şirketi tarafından özel bir formül ile geliştirildiğini söyledi. Üretilen formül sayesinde Nanofuel depo ve yanma odasına diziliyor. Bu sayede NanoFuel 2 depo boyunca etkili oluyor. Arvas, ürünün enjektörleri temizleyici özelliğinin olduğu ve egzos emisyonunda düşüş meydana getirdiğini de sözlerine ekledi.


    Arvas, bor maddesinin tamamen doğal olduğunu, çevrede rahatlıkla çözülebildiğini ve Almanya'nın Bavyera eyaletinde bor ürünlerinin otomobillerde zorunlu olarak kullanılmasını gerektiren kararın eyalet meclisine gönderildiğini söyledi. Kararın çıkması halinde her arabanın bor ürünü kullanması gerektiğini ve bunu belirten bir hologramın camına yapıştırması gerektiğini de sözlerine ekledi.


    Dünya çapında ihracat yaptıklarını söyleyen Arvas, özellikle Avrupa ülkelerinden yoğun bir talep olduğunu söyledi. ABD Başkanı Obama'nın kardeşi ile Kenya pazarına da giren NNT Nanoteknoloji Genel Müdür Arvas, borun milli servet olduğunu ve bunun iyi geliştirilip kullanılması gerektiğini vurguladı. Dünya petrol rezervlerinin azalmasıyla beraber borun daha da değerleneceğini ve ülkemizin daha da gelişeceğini, halkın milli bir refaha ulaşacağını söyledi.


    buraktasci@haberturk.com

  • Eğer söylenenler gerçeği yansıtıyorsa, dünya üzerinde ciddi bor rezervi olan Türkiye'nin bundan sonra bor cevherini yurt dışına bedavaya satmayıp kendi değerlendirmesi için umarım güzel bir fırsat teşkil eder.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • haberi ben de izledim tvde inşallah petrol kralları bu habere karşı gelmezler. önceki yaptığı işlerde ölüm tehditleri aldığını açıklamıştı nnt borun sahibi. inşallah başına bir iş gelmez milli servetimizin katma değeri en yüksek seviyeye çıkar

  • Yurt dışına para götürmeyen bir projenin Türkiye de uygulanabilicegine ihtimal vermiyorum vardır bundada birilerinin çıkarı...

  • Denemesi çok kolay olan bir iddia, alınır bakılır, bolan mu değil mi belli olur hemen. Katkının fiyatı ekstra 300-350km'de yakılacak yakıttan ucuzsa ekonomik demektir. Bir motora zarar verip vermediği konusu var. Sonuçta kalorisi yüksek yakıt motoru daha çok yoracaktır. Nitroksit gibi ek sistemlerle yüksek beslenen motorlar bir kaç bin km'de bir rektifiye edilmek zorunda kalıyor. Kalorisi benzinden yüksek olan her yakıt ya da karışım aynı prensiplere dayalı olarak bu kadar abartı şekilde olmasa da motorun ömrünü kısaltacak, dolayısıyla amortisman giderini artıracaktır. Haliyele bu gider de bir maliyet olarak ürün fiyatına eklenir.


    Yani diyor ki arkadaş: Mesele parada biter.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • yıllarca yabancı ülkeler tarafından taş toprak diye alınan bor madenimize kimse sahip çıkmadığı gibi yeni hükümet ile bor rezervimiz yabancılara satıldı !yazık yazık yazık!
    ben bir kimyager olarak laboratuvar dersimizde Eskişehir Kırka'daki bor madenimizi ziyaret ettik.resim dahi çektirilmedi ,çünkü uluslar arası rant vardı...rantı gördük...


    bor'un çok yaygın kullanımı olduğu gibi geleceğin yakıtı olarak bakılan sodyumborhidrit 'e en büyük ar-ge leri yatırmamız gerekli..


    hem yılbaşı hem bu konu dilim sürçtüyse affola ..


    saygılar...

    HATSAN TORPEDO 155 .22 CAL.+ 3-9*32
    GAMO HUNTER 440 .177 CAL.+ TEK PARÇA AYAK 3-9*44
    MARKSMAN 1010 AIR PISTOL .177 CAL.
    SARSILMAZ
    AIR PISTOL .177 CAL.
    REMINGTON 870 MAGNUM 12 GA TEFLON KAPLAMA

  • Bu habere gerçekten sevindim.


    Umarım en iyi şekilde bu fırsat değerlendirilir.


    Ülkemizin menfaatlerinin yabancıların eline geçmesini hazmedemiyorum.

  • bor minaralinden yapılan katkıların motoryağına katılanlarıda var bu mikro tanecikler yüzeye yapışıp orda kaldıkları için hem ilk çalıştırmalarda hemde hareket halindeyken daha iyi yağlama yaptığı için motor ömrünü uzatıp performansına katkı sağlıyor.ayrıca zor koşullarda sürekli çalışan şanzımanlar için yağa katkı olarak bor minaralinden yapılmış ürünler mevcut.teknoloji ilerledikçe araştırmalar yapıldıkça sanırım bu bormadeni çok başka yerlerde kullanılabilir.

    bursateam.png

  • Bu bor ürününün motor yağ katkısı şeklinde olanları var.
    Ama motorda kullanılan yağ tam sentetik olduğunda kullanılmaz deniliyor.
    Bu bor motor yağ katkısını hangi koşul ve şartlarda kullanabiliriz?
    Teknik bilgi verebilecek arkadaş var mı? :him:s

  • Şişşşşt! Arkadaşlar başımıza iş açmıyalım.....Bor Dünya rezervinin %75-80 Türkiyenin elinde ve özellikle Ege bölgesinde bulunuyor...Nükleer Sanayiden, Uzay sanayine kadar da her yerde de kullanılıyor.

    Hatsan AT44WX-10 Premium Combo 5,5 mm.+Optima 3-12x44 AOE
    Hatsan Mod 95 SAS 4,5 mm+Optima 1x40 Red Dot
    Huğlu 104A Süperpoze Çift Tetik. (Av tüfeği ama avcı değilim, rahmetli babamın hediyesidir.)

  • Arkadaslar hepiniz iyi guzel soyluyorsunuz ama sunu atlıyorsunuz tamam yarının enerjisi bor ama o bile bir yere kadar amerika ve daha bircok ülkenin pesinde oldugu maden toryum ewet yanlıs duymadınız TORYUM yani dünyanın en temiz nükleer enerjisi ve oda bor gibi cok yuksek oranda türkiyede söyle anlatayım amerikanın bir savas gemisi var gemi nükleer calısıyor televizyonun dedigine gore 20 yıl kıyıya yanasmayabilirmiş neyse biraz fazka atmıstır ama siz dusunun gucunu hatta sunuda soyleyim Muhsin yazıcıoglu bu olaydan haberdar oldugu biliniyor Bunun yuzunden helikopteri dusurulmus deniyor. Dusuruldugu gun oradakılerle canlı yayın yaptılar birisi aksam 2 helikopter gidiyordu demiş tabi birdaha cıkmadı o adam neyse inşallah bunlar cıkarılır bu arada toryumun fiyatı bordan katbekat fazla

    BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR

  • En başa dönecek olursak, Ben devletimi gayet iyi tanıdığımı sanıyorum. Sana 50 TL'lik fayda sağlayacak ürünü 45 TL'ye satar. sende %50 değil sadece %5 kar edersin ...


    İşte En basit örneği; Benzin. 0.8 TL. rafineli çıkışı olan benzin depomuza 3.9 TL'ye dolacak.

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

  • Arkadaslar hepiniz iyi guzel soyluyorsunuz ama sunu atlıyorsunuz tamam yarının enerjisi bor ama o bile bir yere kadar amerika ve daha bircok ülkenin pesinde oldugu maden toryum ewet yanlıs duymadınız TORYUM yani dünyanın en temiz nükleer enerjisi ve oda bor gibi cok yuksek oranda türkiyede söyle anlatayım amerikanın bir savas gemisi var gemi nükleer calısıyor televizyonun dedigine gore 20 yıl kıyıya yanasmayabilirmiş neyse biraz fazka atmıstır ama siz dusunun gucunu hatta sunuda soyleyim Muhsin yazıcıoglu bu olaydan haberdar oldugu biliniyor Bunun yuzunden helikopteri dusurulmus deniyor. Dusuruldugu gun oradakılerle canlı yayın yaptılar birisi aksam 2 helikopter gidiyordu demiş tabi birdaha cıkmadı o adam neyse inşallah bunlar cıkarılır bu arada toryumun fiyatı bordan katbekat fazla


    Bu rezervler kimsenin bilmediği ve saklanmaya çalışılan şeyler değil ki.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Thorium#Distribution
    http://en.wikipedia.org/wiki/Boron#Occurrence


    Türkiye dünya bor rezervlerinin %72'sine sahip. Toryumda %17 gibi bir rezerv payı var.
    Bu arada ABD bor rezervlerinde Türkiye'den sonra ikinci zengin ülke ve uzun vadede ihtiyacı olan boru kendi yataklarından sağlayabilecek kadar rezerv sahibi.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Protesto ediyorum benim mesaj gitmiş ;izci;

    -Webley Raider LW Singleshot 5.5mm Tasco 6-24x42

    FİLİNTA TEAM


    • Official Post

    Protesto ediyorum benim mesaj gitmiş ;izci;


    Gökmen mesajında siyesi dokundurma vardı ve senin mesajını okuyan bir başka arkadaşımızda biraz daha siyasi dokundurma yapmışki, forumumuzda kesinlikle yasak kıldıklarımızdan,
    Anlayışla karşılayacağını umuyorum.

  • Anlaşıldı Mustafa abi
    Zincirleme reaksiyon yaratmamak daha iyi bencede...


    kusura bakmayın


    Protesto etmiyorum artık.... agt

    -Webley Raider LW Singleshot 5.5mm Tasco 6-24x42

    FİLİNTA TEAM


    • Official Post

    Estağfurullah Gökmen ^^


    Bu forumumuz havalı silah hobilerimizi ve dostlukları paylaştığımız bir platform, kimse kimsenin siyasi görüşünü, ırkını, milliyetini, tuttuğu futbol takımını, inancını bilmesin üzerine bir sentezi benimsedik ve hepimiz bu hobi çerçevesinde birbirimizi seviyor sayıyor olmalıyız.