silikon sprey ile yeşil gres perfonmans karşılaştırması

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Peki bu ürünler ayrı ayrı denenecekse, yeni ürün uygulamadan önce uygulama alanının tam olarak temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Aklıma balata temizleyiciden başka bir şey gelmiyor ama... :him:s

  • Pistonu daha düşük sürtünme katsayısına sahip bir malzeme ile kaplamayı hiç düşündünüzmü? Benim aklıma mikron seviyesinde teflon veya nikel kaplama geliyor. Bunu üzerine uygulanacak gres veya sprey ile daha güzel sonuçlar alınmaz mı?

  • tüfegim diana mod48 kardes,piston yüzeyi cok temiz,o kadar yayli kullandim,en temiz piston yüzeyine sahip diyebilirim,hw yayli tüfek kullanmadim,


    söylediginiz seyleri uygulayip görmek test etmek gerek,bu yayli tüfekleri söküp dagitip orasini burasini oynamak dan acayip keyif aliyorum vallahi ;tacli# pcp tüfeklerin sökümü bakimi keyif vermiyor bana ;kihhik,

    • Official Post

    Pistonu daha düşük sürtünme katsayısına sahip bir malzeme ile kaplamayı hiç düşündünüzmü? Benim aklıma mikron seviyesinde teflon veya nikel kaplama geliyor. Bunu üzerine uygulanacak gres veya sprey ile daha güzel sonuçlar alınmaz mı?


    Kastınız sanırım silindir iç yüzeyidir çünkü piston dışı silindir içine temas etmez, sadece pistonun önündeki Piston Seal yani piston contası silindir iç yüzeyine sürtünerek havayı iter ve dediğiniz yöntemle yani teflo kaplama eğer silindir iç yüzeyine uygulanırsa mutlak sonuç iyi olacaktır ama öyle abartılı sonuçlar beklemek hayalcilik olur çünkü sürtünme etkisine karşılık yayın gücü, pistonun ağırlığından kaynaklı momentumu çok çok yüksek.

  • abi böyle silindir icine kaplama yaptirabilecegimiz yer varmi :him:s hayel ediyorumda ;kihhik, silindir ici kaplanmis ek olarakdan teflon sprey kullunmisiz ;kihhik,

  • bez ile temizlik yapiyorum ;kihhik,

    Bez hiç aklıma gelmedi bu kadar kimyasaldan konuşunca. :) Ama balata temizleyici büyük kolaylık sağlar tavsiye ederim. :thumbup:

  • Piston dış yüzeyinin silindir iç yüzeyine temas etmediğinden eminmisiniz? Piston contası 150 mmlik pistonun öndeki 10 mmlik kısmını belki oluşturuyordur. Siz öyle diyince birden garip geldi bana. Şimdi düşünüyorum düşünüyorum bir türlü kafamda canlandıramıyorum. Zaten piston sürtünmüyorsa biz onu neden yağlıyoruz?

    • Official Post

    Piston dış yüzeyinin silindir iç yüzeyine temas etmediğinden eminmisiniz? Piston contası 150 mmlik pistonun öndeki 10 mmlik kısmını belki oluşturuyordur. Siz öyle diyince birden garip geldi bana. Şimdi düşünüyorum düşünüyorum bir türlü kafamda canlandıramıyorum. Zaten piston sürtünmüyorsa biz onu neden yağlıyoruz?


    Piston önündeki piston contası pistona göre yaklaşık 1 - 1,5mm daha çaplı, önde piston contası silindire temas eder, bazı model pistonlu silahlarda pistonun eteğide pistonu düz bir eksende ileri geri hareketini sağlamak için silindire temas eder, benim 2 - 3 yıl önce yazdığım piston dış yüzeyini gresleyin dememden kasıt, diselleme ile yok olan basınçlı kısımdaki silindir yüzeyindeki ince film şeklinde olması gereken gres tabakasını sürekli arkadan piston darbeleriyle öne piston contasına yaslanan gresle yüzeyleri yeniden yağlayabilmek için.


    Ama artık teknolojik malzeme ve kimyasallar çok gelişti, bu anlamda ben silikon spreyleri bu işler için çok sevdim, dünde Webley patriotlarımı silikon spreyledim, çok hafif spreylememe rağmen namludan 5 santim uzunluğunda kızılımsı kıvılcım ve mavimsi karışık alev çıkıyor.

  • Anladım teşekkür ederim. Bende webley neden sadece pistonun arka kısmına su vermiş diyordum. Demekki sadece orası temas ettiği için.

    • Official Post

    Anladım teşekkür ederim. Bende webley neden sadece pistonun arka kısmına su vermiş diyordum. Demekki sadece orası temas ettiği için.


    Patriotu kastediyorsanız, pistonun arkasında tetik tırnağının tutunacağı kanallar var ve su vererek sertleştirilen kısımda orası.

  • tam sorumun üstüne bastınız abi ;kihhik,



    abi bu diana pistonunun içindeki metal demir in ucu tetik bıçağınamı kilitleniyor :him:s aklıma birşey geldide :him:s resimde işaretledim,


    [Resim Engellendi: http://img714.imageshack.us/img714/2323/51259664.jpg]

    • Official Post

    Kadir, fotoğrafta işaretlediğin kısım eski Dianalarda (tetik emniyet mandalı çelik olanlar) 3 tane dairesel 3mm lik bilyelerle tutunuyor ama eğer yeni dianalardansa (tetik emniyet mandalı plastik olanlar) o kısım 2 tane yaprak çelik plaka tarafından tutuluyor.

  • Castrol Magnatec 10W/40 Benzinli 4 Lt Motor Yağı 652001 :!: kardes bu benzinliymis ;kihhik,



    bu gün siparislerim geldi.teflon sprey silikon sprey den daha farkli,hemen etkisini gösteriyor,metal üzerine uygulayinca elle kontrol etdim,yapis yapis,hemen tutunuyor metal üzerine, silindir ucundaki hava tahliye deliginin ordaki seffaf conta nin ortasi birazcik deforme olmus,hava da kacirmiyor ama oraya da uyguladim boslugu kapatdi ;şrofls;. gec oldugu icin tüfegi toplamadan eve geldim,yarin ölcümleri yaparim,


    ayriyetden yüksek isiya dayanikli yagda aldim,onuda deneriz ilerliyen günlerde

  • ilk sayfayı şöyle bir kez daha gözden geçirdim,yav diyorum dün e kadar 700 fps yi gören tüfek niye 620 600 fps civarı atıyor diye düşünmeye başladım :him:s teflon sprey li 615 fps civarı,yüksek basınc a karşı etkili yağ kullandım,yine 610 fps civarı,bu gün silikon siprey ve yeşil gresli karışım ı uyguladım ölçtün yine 620 fps kahj 610 fps ile atıyor :him:s tüfeğin gücünü dşürdü diye teflon sprey ve yüksek basınca direnişli yağdan hemen arındırdım ;kihhik,


    meğersem ben 16 grain kullanıyorum diye dünden beri 18 grain pellet atıyormuşum ;lol; suç bende 16 grain pellet kutusuna 18 grain i koyduğumu unutmuşum ;şrofls;.


    hal böyle iken son kez emin olmak için teflon sprey i tekrar dan uygulayıp ölçüm yapacağım, böylelikle dün den beri 6 cı kez tüfeği sökmüş bulunacağım ;şrofls;. silikon spreyli yeşil gres karışımı pek verimli olmadı, 733 fps ile atarken 16 grain i bir bakıyorsunuz 710 fps ye inmiş, 8 10 15 bazen 5 6 fps farklar oluşuyor ölçümler arasında, dizellle yapması da ayrı bir düşünce noktası, 20 dk da söküp toplasam,10 dk da yağ ı uygulasam yarım saatimi alır ;keyf; bu kez teflon spreyli ölçüme son noktayı koyacağım ;keyf;

    • Official Post

    Kadir, Mod 48 de yanlış pelet kullanıyorsun, daha hafif pelet kullanmalısın, alttaki pelet JSB nin Falcon için ürettiği 13.43grains lik olanı.


    https://www.yatagun.com.tr/det…Diabolo_Pelet=&ID=987


    [Resim Engellendi: https://www.yatagun.com.tr/BDFalcon-1343-5,5.jpg]

  • bu pellet ile en az 900 fps atar ;kihhik, hatsan diablo sivri uçlu pelleti var 890 fps yi gördü,kaç grain bilmiyorum,keşke görse idim dün gelen paketin içine koyardınız,geçerim siparişi fx pellet aldığımda,bu arada söküm tekrardan teflon sprey uyguladım,biraz dan ölçüm yaparım,umarım bu kez olumlu sonuç alırım,sinirlerimi germeye başladı sök tak ;şrofls;.

  • ve sonunda teflon sprey ile gercek 16 grain pellet kullanarak ölcüm yaptim ;şrofls;. sonuc olumlu cikti,76 atis kaydetmisligim var,baslangic 694 fps en düsük kaydim 680 fps bir kere ;d; tabi öncesinde 20 25 alistirma atislarimi da saymiyorum ;kihhik, yarin son kez ölcüm yapacagim bu hali ile,


    ve halen umut bagladigim yüksek basinca dayanikli yag ,nami diger sivi gres onu da uygulayip calismami bitirmek istiyorum,


    yarin ayri bir baslik altinda,genel karsilastirma yapariz yeni veriler ile ;keyf; az kaldi sadece 1 kez daha söküp takacagim ½bay£bay`;

  • İyi bu kadar söküp takmaya civata yuvaları yalama olmuyor. Benim patriotu 4 kez falan söktüm hemen 1 tane yuva yalama oldu. Fırsat bulursam en incesinden somun alıp kontra yapıcam. İnşallah olur. Yoksa bide büyük çapta kılavuz çektirmek gerekecek.