Kırmalı 4,5 veya 5,5 yardım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • ;tufey# Merhaba arkadaşlar
    Aranıza yeni katıldım.Beni ilgilendiren konuları gözlerim yorulana kadar okudum.Genel bir bilgiye sahibim diyebilirim.Havalı bir kırmalı tüfekte beklentim 100 m.'ye isabetli atışlar yapmak.Hangi kalibreyi seçmeliyim?Bu iki kalibre arasında ne gibi farklar var, net bir bilgiye sahip değilim.Sitede bunla ilgili pek bir yazı göremedim.Gözümden kaçmış olabilir.
    Teşekkürler

  • 5.5 öneririm.Uzak mesafelerde 4.5 mm ye göre daha çok enerji taşıdığını okudum ve rüzgardan da daha az etkilenir.


    Ben 4.5 mm almıştım,keşke hedefte tahribatı daha yüksek olan 5.5 mm yi tercih etseydim.Vurduğu yerden daha çok ses getirirdi ;box;x ;d;

  • 5.5mm g;$i

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • @kzılateş


    Abi bütçen yoksa dahi hiç olmadı bir AT44 tekli veya Raider tekli al. Bana da ballaı ballı anlattırlar kırmalı tüfekleri. Aldım 3. atışımda soğudum tüfekten. Ucuz kırmalılar pek iyi değil. Hele ki bahsettiğin 100 m atışı yapacam ve vuracam dersen hiç mi hiç değil. Boşa fişek harcarsın. Tabi herşey bütçe meselesi. illa da kırmalı ama attığını vuran bi tüfek isterim dersen rakamlar bahsesettiğim AT44 ve Raider lerden de pahalıya çıkıyor. Bilgine...


    HW-100 T FSB 5,5 mm+IJK 6-24x50 FT
    Hatsan Airmax 5,5 mm+Optima_3*9-32
    Raider Single-5,5
    AA-S410+Nikko 8-32x60 MD
    Zoraki- Hp-01 5,5 mm ULTRA+ADCO Red Dot-1,5 MOA
    Hatsan-AT44+BSA 8-32x44 MD
    Walther CP88 - 6" Competition

  • Teşekkür ederim beyler
    Gerçekten bu sitede konuya hakim çok insan var.Okudukça yeni bilgiler ediniyorum.Bütçeyi biraz zorlarsam 2. el ilanlardan pcp tüfek bile alabilirim.Gerçi konu biraz dağılıyor ama yazayım dedim.
    Herkese iyi atışlar. ;tese;kkur