El yapımı dampa ayak

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Elimde biraz hırpaladığım tek parça bir ayak vardı, aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz tadilatı yaptım. Üstten freze ile düzledim, kırmızı çizdiğim yerleri kaporta boyacıların kullandığı pasta ile bir güzel parlattım, sonuçta kalıpçıların kullandığı türden bir V yatak elde ettim. Dürbün bu yataklarda ileri geri oynarken aşınmasın diye V yatağa temas ettiği noktalara çift taraflı bantla PVC filim yapıştırdım. Dürbün sıfırlamasını yaparken ayağın arka tarafını yükseltmem gerekti, dürbünün arkasına fazlada bir kat daha PVC yapıştırdım. Namluya mıknatısla bir mihengir tutturdum, dürbünü ileri geri elimle oynattığımda hiç sapma olmadan 2 santime kadar hareket edebiliyor. 300 kadar saçma attım, hala bir sorun, sıfırda kayma yok. Tek sorun, dürbünün dönmesi ve artıkılın dikliğinin her atışta ayar gerektirmesi. Ayağa bir iki tadilatla bu sorunu da gidereceğim yakında.


    Yorumlarınızı bekliyorum...


    [Resim Engellendi: http://i43.tinypic.com/347d3d0.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i42.tinypic.com/25559q0.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i42.tinypic.com/34qu5cj.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i44.tinypic.com/esrrt1.jpg]

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite

  • elinize sağlık,paylaşım için teşekkürler,çalışmalarınızda başarılar dilerim,


    dürbün ün kendisi sabit durmaz ise tepmesi çok olan tüfeklerde,tetik düşürdüğünüz anda,ani çık kısa görüntü buğulanır,puslanır,hedef in yıkıldığını o anlık zaman diliminde göremiye bilirsiniz,farkına vardınızmı bilemiyorum


    saygılar

  • Lastiğin sertliği ile oynayarak dürbünün hareketini azalttım, ama dürbün normal bir ayağa sıkıca bağlıyken bile atıştan sonra görüntüyü kaybediyorum. Bu ayağı diana mod 31 ile ve Torpedo 150 kardeşi olan webley scott special ile denedim, ikisinde de dürbün yerinde durmuyordu, artık duruyor. Özellikle diana dampa ayak kullanmama rağmen dürbünün arkasındaki stoperi bile itiyor. Hatta stoperin kızağa sabitleyen dik vidadan bile çapak kaldırdım. Ayağın arka ucunun altına bir iki kat PVC koymuştum, sanırım ayakların tüfek kızağına iyi tutunamamasının sebebi bunlar. PVC leri kaldırdığım zaman dürbün sıfırlamak için taretlerden fazla oynamam gerekiyor, o zaman da optik merkezi fazla kaydırmış oluyorum, her atışta aynı kaynağı yapmak daha da bir önemli oluyor.

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite