Sinan Ergül adlı kullanıcının mesajları

    Doğrusunu isterseniz bende bt65 sb lw 5.5 cal tüfeğimde 27grain incememed solidlerde aynı sıkıntıyı defalarca yaşadım ve artık kullanmıyorum o solidi. Ancak at44 lerde yaşanmadığını veya çok nadiren sıkıntı yaşandığını da biliyorum. Sanırım sorun pcp olarak bt65 lerde olabilir. Bu arada şu hornetlerin de isabet konusunda çok yetersiz olduklarını öğrendim yine forumdaki incelemelerden. Şuan en istikrarlı olarak 18grain jsb kullanıyorum ve uzun mesafe olarak bir miktar sapma gösterse de tatminkar geldi bana. Kötünün iyisi diyelim kısaca ;)

    Sanırım en doğrusu deneyerek test etmek. Ama H&N sanki daha kaliteli gibi geliyo. Bide benim tüfektemi oluyo sadece bilmiyom ama 27grain incememed i namluya sürerken çok zorlanıyorum. Yani kurma koluna ciddi güç uyguluyorum. Beni aslında en çok rahatsız eden bu. Bide tabi solidi elinizle aldığınızda oldukça yoğun kurşun lekesi veya çapağı oluyo incememed de.

    Arkadaşlar; BT65 SB LW ve Mustafa Ekiz tarafından da regüle edilecek olan tüfeğim için ;
    1-incememed 27grain
    2-H&N Rabbit Magnum 27,1 grain olan envanteri mi tercih edersiniz.
    Bu konuda özellikle deneyim sahibi ustaların görüşlerini merak ediyorum.

    Öncelikle merak ettiğim konu şu; şindi bende bt65 sb w LW tüfek var ve tüfeğin gücü ile ilgili youtube da paylaştığım videodanda anlaşılacağı gibi ( arama motoruna bt65 gücü diye yazdığınızda çıkan 5 e 10 kalası 25m den delip geçme hali) bt65 muhteşem güçte bi silah. Yani beni yeterince tatmin eden bi silah. Şindi ben silaha 210bar basıp 27grain incememed i hedefe gönderince, hedef paramparça oluyo. Gelelim soruya. Şindi ben Mustafa kardeşimize benim silaha regülatör taktırdığımda, evet stabil 40-50 atış yapar. Yaparda bu sefer gücü düşecek, Üsküdar'da sahilde millete balon vurdurdukları filinta havalılara. :)) Yani bunu düşündükçe de bir yanım dokunma silahına diyo. Merak ettiğim, bu regülatörü en yüksek güçte sabitlersek, mesela 170-180 bar seviyelerinde, bt65 de stabil kaç atış yaparız en fazla? Sanırım bu sorunun Türkiyede en doğru ve net cevabını da Mustafa kardeşimiz verebilir. Merakla bekliyorum...

    En geç Haziran başı gibi çıkacak YEni Yerli PEllet ler, Ağustos sonuna geldik neredeyse, yok ince eleniyor sık dokunuyormuş, yok ayrıntıya önem veriliyormuş, yok hatalı mı çıksaymış, yok çok kaliteli geliyomuş fln fln fln. Ya Allah aşkına geçin bu işleri. Eğer Söylendiği kadar titiz ve özenli çalışılan bir iş olsaydı, en başta piyasaya arzı konusunda istikrarlı ve tutarlı olunurdu. Atıyorum, 3-5 ay sonra aha ürün bu diye getirecekler önümüze ve biz hobidaşlardan gelen eleştirilere de , '' e sizde çok acele ettiniz canıııım biraz daha bekleseydiniz o zaman kusursuz çıkardı '' gibi aptrik cevaplar gelecek eminim.Yani sonuçta şu ürünü çıkarıyosanız çıkarın. bi tarih verin ve o tarih üzerinde istikrarlı olun. yok etiketi olmadı, yok çapağını alıyoz, yok ambalajı kaldı gibi hikayelerle biz hobiseverleri amiyane tabirle Mal yerine koymayın. iha şunu da söyleyeyim; Şu saatten sonra çıksada almıycam o ayrı konu. Hepinize saygılar...!!

    dostum eğer maddi durumun yerindeyse, al bi daystate wolverine 303, hem 100m de nokta atışı yap, hemde vurduğunu parçala.gerisi hikaye bana göre.diğer airgun larda, gücü yüksek olanın isabeti zayıf, isabeti iyi olanın , gücü düşük.
    Bana göre bi havalı tüfekte kalite=yükse tahribat gücü+stabil isabetli atış sayısı+silahta kullanılan malzemenin dayanıklılığı.
    Tüm bunlar wolverine 303 de var ve İngiltere de bunu rahatlıkla bulabilirsin hemde uygun fiyata.