alperen692 adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba, havalı atıcılığa yeni merak sardım, hali ile bir tüfek arayışına girdim, Hatsan başta fakat Hatsan Store'da hemen alınabilecek çeşit ne kadar az, bir çoklarına 60 gün sonraya gün veriyorlar, sanırsın üretici değil de sıradan bir av bayii. Heves bu, hemen gerçekleşsin istiyor insan.

    Dediğiniz doğru orası sıradan bir av bayi sadece hatsan store adını almış her daim böyle karıştıranlar oluyor. Diğer av bayilerinden 1 gram farkı yok. Hatsan ile ilgisi diğer av bayilerinde de olduğu gibi sadece ürün tedariki. Yoksa hatsan ile kesinlikle alakası yok

    Selam dün iyice sabitleyip baktim. Sağ sol ayarı oluyor. Sadece artikil sağa iyice dayandıkran sonra klikler bir miktar boşta dönüyor. Bir defa sıfırlayıp öylece kullanacağım . Netliği güzel. Kıl ince ve mildotlari net. Sadece biraz ağır . Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

    Rica ederim iyi günlerde kullanın ??‍♂️agt

    Selam dürbünü daha tüfeğe takmadım . İkinci el olarak yeni aldım . Sorunu var mı diye bir bakayım dedim. Sabitleyip klikleri çevirince artı kılın önce hareket edip daha sonra klikler döndüğü halde hareket etmediğini gördüm. Artı kılın hareketi klik sonuna kadar citlarken değilde daha kısa sürede tamamlanıyor ve daha sonra boşa düşüyor gibi.

    Yakından incelemek lazım dürbünü ne kadar sabitleyip çeviriyorsunuz bilemem. Onun dışında aldığınız kişi ile konuşun derim o daha iyi bilir

    selam arkadaşlar konu başlığındaki optima dürbünü kullananlar yardımcı olursa sevinirim. 2. el optima bir dürbün aldım. artı kıl bir miktar kliklere cevap vermekte olup akabinde klikler döndüğü halde artı kıl hareket etmiyor. boşta dönüyor. dürbünde sorun mu var yoksa ben mi bu dürbünü kullanmayı beceremedim. yardımcı olursanız sevinirim.

    Dürbün ayarı ise mevzu; klikler görevini yapıyor olabilir ama kullandığınız pellet ve tüfek kaynaklı sorun olup başka bir tür pellet kullanarak denemenizi tavsiye ederim. Siz turetleri çevirdikce turetler (ayar yerleri) aşağı yukarı yavaşça hareket ediyorsa klikler de sıkıntı yoktur

    4x20 yerine dürbün kullanmamak daha isabetli olur. 85 de 1000x de güzel benim tercihim ahşaptan yana 1000x olurdu ? aralarında çok bi güç farkı yok zaten. Alabiliyorsanız da 4x32 dürbünler güzel ve sağlam oluyor işinizi görür yani. Onun dışında da bulursan uyguna red dot deneyebilirsin ??

    100 metre ilerdeki soda şişesini bile isteye vurmak için öncesinde 40-50 pellet atıp dürbüne ayar yapmadan vuramıyorum, bu yaptığım ayarda 6 saat sonrasına değişiyor çevresel etkilerden. bu sebeplerden dolayı dürbüne ayar yapmıyorum artık böylesi daha kolay, tek yaptığım ayar dürbünün sol sağ ayarı tamamsa gerisi doğaçlama mildotlar üstünden nişan alarak 2-3 deneme atışı sonrası hedefe atış daha verimli kolay geliyor artık. bu da 15 cm çapındaki alanda nerdeyse %100 pelletler toplanıyor daha keskin atışlar yapılabiliyor ama çok uğraştıroyor bu ölçü bana yetiyor keyf vermesi için. işin ilginç bir yanı var bende mod 25(125 değil) süpertactik vortex qe 5.5 var buna hiç dürbün takmadım aslında takamadım takınca namlu kırılmıyor, en isabetli atışlarımı bu aletle yapıyorum nedense gez gözden. magnum sınıf bir alete bağlı dürbünlüden yada dürbünsüzden daha kararlı isabetli atışlar yapıyorum bana çok tuhaf geliyor tek ben değil o tüfeği diyecem tabanca tüfek arası birşey süpertact diyorlar eline alan herkes birkaç deneme atımından sonra takır takır attığını vuruyor. 30-40 metreden sonrasında verimi kaybediyor ama. demek istediğim en güçlüsü diye alınan aletlerden daha randımanlı çalışıyor güçsüz aletler, hobi amaçlı zevk için 150 metreden ötesi attığını vurmak bu aletlerde değmez etdiğin masrafa harcadığın emeğe değmez. bana göre. stabil değil çünkü.

    Dediğiniz tüfek/tabancayı da bir kaç yıldır hali hazırda dürbünle birlikte kullanmaktayım zaten. =) dürbünle de demenizi tavsiye ederim gez ve arpacık kalın ve mesafeleri yakın olduğu için keskin atış yapılmıyor optik şart. Tavsiye isterseniz yüksek dürbün ayağı kullanın ve ya kizagi geriye doğru uzatın ;) ve ya hiç uğraşmadan red dot takın çok zevkli oluyor.

    100 metre için başka günler başka zamanlar da atış yapıyor olsam da ayar için çok bi pellet harcamıyorum ben ayar çok bozulmuyor hatta rüzgar vs başka çevresel etken yoksa ayar da bozukluk olmuyor diyebilirim ??‍♂️ Tufeginiz vortex ise ondandır başka bi açıklamam olamayacak ?

    bugün sabah 100 metre öteye bir hedef dikin destekli olarak atıp mümkünse tüfeği yerinden bile kıpırdatmayın, ertesi gün öğlen mümkünse kıpırdatmadığın tüfekle tekrar atın aynı yere vuruyorsa ben bilmiyorum siz haklısınız.

    Kimse de böyle bişi iddia etmedi ama benim tüfeği alın deneyin daha ne diyeyim ? ki aynı yeri vurmasına gerek de yok bir iki klik ile düzeltirsin olur biter

    birkaç deneme atımı yaptıktan sonra ancak pelleti istediğin yere düşürebilirsin, 100 metreden soda şişesinin altındanmı vurayım önce tepesini uçurup ikinciye dibini patlatayım diyerek bende atış yapıyorum ama o saatteki ayarlar ertesi güne değişiyor bundan bahsediyorum siz neyden bahsediyorsunuz. ayrıca tecrübelerime ve araştırmalarıma göre pellet mesafe uzadıkça dönerek gitmeye başlıyor helezon çizmeye başlıyor mesafeyi değiştirince anlamsız yerlere düşmeye başlıyor pellet, başka bir yiv set etkisinden dolayı belli bir mesafeden sonra pellet sağa doğru tatlı bir kavis yapmaya başlıyor yiv set sağa döndüğü için, otüfekle 80 metreye sıfırla 12 saat sonra aynı ayarla 120 metredeki hedefi tek atışta vuran olursa tüfeği veririm ısıdan çok etkileniyor. daha biraz önce birkaç atış yaptım düne göre hava serinledi 100 metrede 20 santim aşşaya düşüyor pellet. lazrail kardeş en pahalısı neyse onu al bir kutu pelleti bitirmeden hevesin geçsin sonra dürbünü satlığa burda ilana koy dörtte bir parasına satacam diye uğraş seni bu dertten kurtarırlar merak etme. dürbünün ilk taliplisi benim bu arada.

    Hocam ilk yaptığınız yorumla bu yorum arasında bağ bulamadım. İlk yorumunuzda İsabet yok oluyor dürbün boş iş dahaa çok dürbün ayarlarsın vs vs demişsiniz, şimdi ise yok saat farkı sıcak farkı yok yiv set var mesafe farkı, bugün ile yarın bir olmuyor zaten buna itiraz eden yok. tüfek de tüfek ha hiç şaşmıyor demek de abes olur. illa ki tüfek ve pellet de yanılma payı olacak ??

    Hocam pcp de nasılsa normal namludan kurmalı tüfekler de aynı (her ne kadar pcp kadar olmasa da). Pcp ile her atış da nasıl vuruyorlarsa normal tüfek ile bir kaç atışta bir vurursun ki normali de bu yani ??‍♂️

    Bu tüfekler ve pelletler mükemmel balistiğe sahip tüfekler/pelletler değil. İllaki sıcaklık nem ertesi güne fark eder ama çok da bi fark etmiyor hocam. Ya yıllardır ben başka tüfek kullanıyorum ya da ben bu işi çok yanlış yapıyorum ??‍♂️

    Dediğiniz gibi bende 20 cm lik fark oluşmuyor gerçekten de o kadar fark oluşmuyor (sizde ki tüfek vortex ise bilemem ben yayli kullanırım yaylıdan da şaşmam) Atışa gidiyorum (ki Adanadan bahsediyoruz sıcaklık ve nem çok fazla)

    120 metreye soda şişelerini koyuyorum 2 3 atış yapıyorum hafif sapma varsa ve rüzgara göre 3 5 atış daha yapıp ayar yapıyorum, sonra şişeleri kırmaya başlıyorum. Ava çıkmıyoruz sonuçta ve ya harbe soğuk atış yapıp da düşman vuralım ? arka arkaya 2 3 şişe vurduğum da oluyor 10 atış da bir vurduğum da oluyor. Sonuçta elimizde ki pelleti balistiği mükemmel değil (spot on dome 16.5 grain).

    Ve en son dediğiniz gibi bu olaylardan habersiz bir hevesle tüfeği alan kişinin ya dürbün elinde patlıyor, ya kızıp dürbünü atıyor ya da pişman olup komple satıyor ?

    Zaten bu forum da bu yüzden var. Millet araştırsın da öğrensin diye. Ben de ilk başlar da acemiydim. Dürbün ayar tutmuyordu kafayı yiyecektim. Dampa ayak stopper, dipçiği düzgün da dayamak vs vs derken öğrendik bişiler ?

    Ha Adana civarında merak eden görmek isteyen arkadaşlar varsa müsait zaman da gidebiliriz atışa benden yana sıkıntı yok =)

    dürbün uzun mesafe gösterebilirde otüfek o mesafeye atabilirmi, atsada vurmak istediğin yere pellet düşürebilmek ayrı bir maharet gerektiriiyor. otüfekten bendede var artık dürbün ayarlarını kurcalamıyorum gerek yok nasıl olsa bozulacak bozulmasa bile canı ne isterse öyle davranıyor, iki gün üst üste artıkılda gördüğün yere atsan bir önceki attığın yere vurmuyor havanın nemindenmidir ısıdanmıdır farklı davranıyor durum bu iken pelleti iğne deliğinden geçirmek gibi fantezilere girmeden orta halli birşey al keyfine bak, önce deneme atışı yaparsın altamı gitti üstemi görüp sonra vurmak istediğin şeyi vurmaya çalışırsın. yok bu üstte düştü dürbünü üste alayım dersen gelecek ay hala dürbün ayarlıyor olacaksın. bu bahsettiğim 50 metreden uzun mesafeler için geçerli.

    Nedense 7 8 yıldır mod 25 Sniper kullanıcısı olarak bahsettiğiniz hiç bi durumla karşılaşmadım. 4 5 yıl 3x9x32 dürbün kullandım dampa ayakla ve sağlam stopperle dürbün hala sağlam duruyor son bir kaç yıldır da 3x12x44 var bir şey olmadı hala devam. Mesele kullanmayı bilmek tüfeği bilmek. Bayiden alıp köye atışa gidip dürbünün birden ayar tutmasını beklemek yanlış bi davranış. Buradan da uzun uzun anlatmaya gerek yok. Forumda eski yazılarda bir ton bilgi mevcut sadece araştırma yapmanız lazım o kadar. Arama kısmından 125 ve ya dampa ayak vs yazarak ilgili konulara ulaşabiliriz saygılar ;grin;agt

    haklısın kardes ben yanlış görmüşüm felan demeyi bende isterdim. hatsan mod 135 xrd vortex ahsap kundak, set ezik foto çekebilsem de koysam buraya namlunun içini. 5 cm dümdüz hat boyunca set ezik pelletin iz yaptığı belli, komple namlunun agzının iç çapının her tarafı değil alt tarafında eni yarım cm den az boyu 5cm kadar bariz ezilme var. spoton solidlerden, ınce memet 2 gramlık solidlerden 100 kadar atmısımdır, 100 kadarda dandik tüfegin kutusunda gelen pelletlerden atmısımdır, 1000 kadarda spoton poınted atmısımdır, hiç celik bilya falan atmadım. geçen hafta farkettim bu olayı nette gezindim benzer birşey bulamadım bu sayede epeyde bılgılendım. eziğe bakılırsa pelletin yaptığı hareketi görebiliyorsun 5 cm kadar düz gidiyor sonra yiv sete etekler oturuyor dönmeye başlamış olduğunu görebiliyorsun. aşınma yok bir metale çekiçle vurursun ezilme izlerini görürsün ya o gibi. bu arada havalı silah grubunda olmayacak işler benim başıma geliyor ben en pratik, en ucuz, en sorunsuz, herşeyiyle en en en iyi atıcılık olarak sapana karar verdim, 4x6, 5x8, 8x10 serum aldım sapan yapıp sapanla talim yapacam artık tavsiyelerinizi beklerim. geçende baska bir havalıyla atıs yaptım arpacıktaki kırmızı plastik tel fırladı gitti bulamadım. baska bir vorteximin gücü azaldı küçük cocuk bile kurabiliyor artık çözüm belli değil. baska bir alet 5 metrede 10 cm assagı atıyor cözüm yok ayarlanabilirliliğin dısında çok aşşağı atıyor. en ramdımanlı bu tüfek diyordum buda su koyverdi, en iyisi sapan sapan.

    Adana da iseniz ve ya yakınlarda iseniz buyrun gelin bi bakalım. vortex sistemin de basıncı düşmüştür ondan kaynaklıdır. Orta sınıf tüfekler de basınç fazla olmadığı için sorun çıkmayabilir de magnum sınıflar da sorun çıkabiliyor. Fabrika hepsini ücretsiz onarıyor yalnız. Dediğiniz gibi iz varsa üretim esnasında olmuştur fabrikaya yollayın yeni namlu verirler. Benim namlu da eğildi aptal bir arkadaş namlu kırık iken emniyeti kapatıp tetiğe basmış;d; birde emektar var 96 model mod 45 hepsini yarın göndereceğim tavsiyem sizde tüm tüfekleri yollayın bi kağıda da bir yazıp içine atın elden geçirsinler ??

    alet hatsan mod135 vortex. geçenlerde dikkatimi çekti namlunun pellet konan yerinden itibaren 5 cm içeriye doğru yiv set ezilmesi var, pelleti yerleştiriyorsun ateşlenince pellet ileri doğru gitmek istiyor yiv setler pelleti döndürmek istiyor, pellet dönmeden düz gitmek isteyince(fizikteki adı eylemsizlikmiydi) yiv setlere baskı yapıp eziliyor belli bir mesafeden sonra pellet yiv sete oturuyor dönerek ilerliyor. 1000 pellet atımında namlunun ilk 5 cm i ezilirse 45 cm namlu 4500 pellet atımında namlu yiv setsiz boru gibimi olacak :) bu sorunu sadece benmi yaşıyorum? en çok kullandığım pellet spoton pointed.

    Hocam yapmayın o namlular çelik namlu kurşun ile nasıl ezilebilir milyonlarca atış yapasınız ki o namlu az bişi aşınsın ??‍♂️

    Ya yanlış görmüşsünüzdür ya da ezilme olarak adlandırdığınız şey kurşun sıvanmasıdır. Lakin spot on öyle sıvanma yapacak pellet değildir kullandığınız diğer pelletler sebep olmuş olabilir. Geriye tek seçenek kalıyor çelik bilye, pellet yerine başka sert cisimler ve ya kurşun olmayan oldukça sert alaşımlı pellet ile atış yapılmış ve ezikler meydana gelmiştir yoksa eylemsizlik dönmeme isteği falan ondan olma ihtimali yok derecede bişi. Bunun başka açıklaması yok fabrika hatası diyeceğim de imkansız denilebilecek bir olasılık bu da. Kurşunu tırnak ile ezip bükerken namluya cizik bile atamazsınız :him:s:him:s

    Hocam bu iş çok acayip ve zorlu bir iş bazı yerler için özel aparat gerekiyor.

    Ayar tamburu için dürbünü komple sökmeniz gerekmiyor. Ayar tamburunu komple söküp dişlerine bakmanız lazım. O da ayar kapağını çıkardıktan sonra dişlere zarar vermemek için kalın bi deri parçasını dişlerin olduğu kısma koyup pense ile sökme yönüne çevirip çıkarıyorsunuz.

    Dostum şimdi ne tüfekte ne dürbün de ne de ayaklarda sıkıntı var. Raya oturmuş görünüyor lakin ayar tutmaz çünkü stopperi sökmüşsün. Dürbün dampa ayak vs vs olmak üzere profilim de onlarca yazı mevcut işinize yarayacak şeyler var. Bir göz atmanızı tavsiye ederim..

    Bir de başka bir dürbün daha uyumlu olacaktır sanki 3-9x32 gibi

    Hocam 2 adet mod 85 sniper vortex ve 1 adet dominator elit kullandım. Özellikle sıcak havalarda ve uzun süreli kullanımlarda piston içindeki oringler çabuk yıpranıyor. Bir hafta önce sorunsuz bir şekilde kullanıdığım tüfeğim bir anda gaz kaçırabiliyor. Benim şansızlığımdanmıdır 3 tüfektede vortexe bağlı sorunlar yaşadım. Fabrika garanti kapsamında vortex pistonları yeniledi (tamiri mümkün değil). Fakat garanti süresi dolunca ücret karşılığı değiştiriyorlar (yanlış hatırlamıyorsam 2 sene önce 120 TL idi). Hatsan garantisi bitse bile yaylı tüfeklerinde yay masrafı vortex pistona göre çok düşük olduğu için ücret bile talep etmeden değişim yapıyorlar. Zaten Hatsan yayların kullanım ömrü gayet tatminkar.

    Gas ram sistemi yaylı tüfeklere göre daha avantajlı olsaydı bu sınıfın önde gelen tüfeklerinde (TX200, Hw97, Mod 54... gibi) yaylı piston yerini gas ram sistemine bırakırdı.

    Biz de aynı şeyleri diyoruz da tecrübe etmeden pek hak verilmiyor malesef ?

    Speedfire tavsiye etmem dürbün dampa kullanımı biraz zor önünde şarjör olduğu için dampa ayak kurtarmayabilir ayrıca ne kadar hareketli parça o kadar sıkıntı ?. Diğer tüfekler de hep aynı sayılır güçleri vs aynı hepsi sas quadro tetik vb şeyler bulunuyor model olarak hoşunuza gideni alabilirsiniz

    Videoyu izledim de atılan silahı falan hiç göstermiyorlar. Ateşli silahla atıyorlardur muhtemelen. Ateşli .22 cal ses fişeğinin önüne kırmızı sağlam pelleti koyuyorlar, malum diğerleri kurşun olduğu için o basınca dayanmaz ama alaşımlı pellet hem hafif olur hem sert olur. Yani havalı tüfekle ateşli tüfeği kıyaslamak olmuş bu. =)