tekkeli1907 adlı kullanıcının mesajları

    En azından Kral imalatı bir Benjamin Kratos, Akela ,Cayden'i incelemek lazım bize layık görülenleri tam olarak anlayabilmek için. Tamam, başka bir firma için üretiliyor olabilir ama ücreti mukabilinde bile kendi tüketicisine daha kaliteli bir silahı çok görmeleri ilginç. Bazen iç piyasanın, kalite kontrolü masraflarından kısmanın etik olmayan bir yolu olduğunu düşünüyorum.

    Reximex RP tam bir hayal kırıklığı oldu benim için de, gerçekten çok büyük bir hevesle almıştım. Gatewaytoairguns forumunda reximexleri amerikaya getirecek olan geminin limana yanaşma zamanı tartışılıyor, yolu açık olsun da Konya'ya 5 saatlik mesafede burada, 3 fabrika dönüşü,bir tam değişime rağmen silahı doğru düzgün kullanmak nasip olmadı. Yaman çelişkiler.

    Rp yi almayı düşünüyordum. Tormentayı ise çok beğenmiştim, artık aman aman diyorum bunları okuyunca. Çok üzüldüm.

    Hatsan da sorun şu aynı üretim aynı model birbirinden farklı olabiliyor. Üretim satndardından tam oturmamasından mı bilemiyorum. Hatsan işi biraz şans işi. Çok iyi bir ürün elinize geçebilir ya da çok berbat bir ürün de. Güç farklılıklarından bahsetmiyorun bile. Şunu fark ettim Limited edition ya da Special Edition olarak iç piyasaya sürülen ürünler kalite olarak çok daha iyi. Yurt dışında Limited Edition vs yok. Mod150 yaylı bir tüfeğim var ROSSI yazıyor namluda muhtemelen yurt dışı için üretilen bir ürün. İnanılmaz isabetli oldukça güçlü ama esas şaşırtan sarsıntının çok az olması.

    Benzer bir durum Kral da var. Hatta bence daha vahim. Ben N05 pistonlu sıfır ürün aldım. Hemen chrony ile ölçtüm pelet çıkış gücünde ciddi sıkıntı vardı. Fabrikaya yolladım Pistonlu arızalıydı. Bu av bayisinden aldığım sıfır ürün. Sorduğumda pistonların yurt dışından geldiği ve bazen bozuk olabildiğini söylediler. Yani bu tarz bir ürün yurt dışına mümkün değil satamazsın. Distribütor başka marka tercih eder. Piston testini geçemeyen ürünü iç piyasada satıp bana denk geldi.

    Belki bu yüzden HAtsan ve Kral teknik servisler hiçbirşey demeden ürünleri ücretsiz tamir ediyorlar. :)

    Çok kıymetli bilgi ve tespitler. Böyle olması üzücü. Şansına iyi denk geldi ise o zaman en iyisi onu elinde tutmak :) Sınırlı sayıda satışa sunulan ürünleri radara almak gereklı anlaşılan

    Yurtdışına yaptığım gezilerde havalı silah satışı yapan yerleri ziyaret edip yerli silahları incelemediğime cidden pişmanım. Belki bunu yapan hobidaşlarımız vardır. Hep merak eder dururum, bu kadar sıkıntılı üretim sürecinde tüketicisi çok sıkı korunan ülkelerde -anladık çok ucuza satılıyor- yerli silahlar nasıl pazar payı elde edebiliyorlar? Bu sorunun cevabını sn.poyrazaga vermiş sanırım

    Bunu ben de merak ettim şimdi. Belirgin bir şekilde kalite farkı varsa yazık bu millete.

    Ataman ap16 yıllardır takip ettiğim bir pcp tabanca kalite ve işcilik çok ileri düzeyde bizde reximex rp modeli de onun benzeri diyeyim sırf benziyor sistem aynı diye 2000 tl verip aldım daha 2 şarjör atmadan bozuldu regilatörü doğru dürüst çalışmadı her yerinden hava kaçırmaya başladı bir buçuk ay fabrikada tamirde kaldı geldi ama ataman ap16 nın tırnağı olamaz sattım kurtuldum bizdeki üreticilerde anlayış söyle en ucuz ve en kalitesiz malzeme ile üreteyim yurt içine satayım nasılsa ittiraz eden olmaz yurtdışına en kaliteli ve sorunsuz satalım mantığı var.

    Hocam ben de sizin gibi AP16 nın hayranıyım. RP de ki duruma çok üzüldüm, almayı düşünüyordum. Diğer reximex ler de kağıt üzerinde ve tasarım olarak çok iyi duruyor ama bu söyledikleriniz çok üzücü :(

    Hatsan yıllardır ürün gamını başarılı bir şekilde geliştirirken, yurt dışında da tanınır bir marka olma yolunda her gün ilerliyor. Peki ama Pcp Tabanca üretiminde neden isteksiz ?

    Varya diyenleri duyar gibiyim, hayır At p1 p2, sortie bunlar ufaltılmış tüfekler, tıpkı Kral ın Np serisi gibi. Benim Hatsan dan istediğim bu alanda en iyilerden Ataman AP16 gibi, küçük tüp tankı yeterli güç ve şık bir tabanca. Reximex bile pazara girmiş yeni bir oyuncu iken RP modelini sundu. Burdan HATSAN Yetkilierine talebimi belirtiyorum. Bir çok insanın da bunu istediğini biliyorum.

    Bu tüfeğin görüntüsü ve ağırlığı benim de cok hoşuma gidiyor.
    ama ben bir atış gününde 500 pellet yaktıgımı biliyorum. o yüzden tercih etmemiştim.

    Evet bu 2. Bir tüfek, extra olarak uygun olabilir sizin gibi kullanıcılar için. 1 tüfek sahibi olunucaksa atış dezavantajı göz önüne alınmalı. 500 cc tüfeklere göre avantajı bipodsuz ve ayakta atış yapabilme şansı var orta ve kısa mesafelerde. Tüfeği alıp gezebilirsiniz bunu sağlıyor, yayla ve orman olan bir yerde bulunuyorsanız şayet daha eğlenceli olabilir. Elinde zaten bir adet pcp si ve dolum aparatları olan birisi için fiyatı çok uygun, performansı yüksek bir tüfek. Heleki mod125 135 ler 1000 tl ye yakın satılıyor iken, bu tüfeğe 1300 1400 çok uygun.

    Bir kaç aydır severek kullandığım, ABD de çok satan ama Türkiye de yeterli ilgiyi görmeyen Flash hakkında paylaşımda bulunacağım. Öncelikle tüfeğin tasarımı, ahşap kalitesi sitelerde görünenden çok daha hoş olduğunu belirtmek istiyorum. 5,5 mm fx 18 grain ile 165 cc ilk tüpü 20 atışta ortalama 900 fps, jsb 15,89 ile 950 fps civarı atmakta. 3 üncü şarjör ü taktığınızda basınç 160 170 bar civarına düşüyor, bu basıncta da ortalama 18 grain lik pelleti 750 800 fps ile atmakta. Benim bu tüfeği almaktaki nedenim hafif olması ve düşük cc li pcp nin bazı yönlerden avantaj sağlaması;

    -120 bardan 200 bara 50 60 pompa ile gelmekte yaklaşık 2-3 dk.

    -30 40 atış yapıp tüfeği geri kaldırabilirsiniz. Ama 330 cc ve üzeri olsa tüfeği uzun süre kullanmayacaksanız, basıncın belli seviyenin altına inmesi için en az 60 70 atış yapacaksınız.

    Tüfeğin 165 cc olması gücü düşüktür ön yargısı yaratabilir, ama bu hata olur. Aşağıda 20 metreden 2 cm kalınlığında sunta ile 3,5 4 cm kalınlığında ki odundaki tahribatı göstermek istedim.

    Flash Tahribat

    Flash Tahribat

    Flash Tahribat

    Flash Tahribat

    Flash Tahribat

    Bu video yeterli degil. Vatandas zaten sitede olan teknik verileri seslendiriyor..

    Alparslan Şen tarzında bir tanitim lazim

    Kesinlikle katılıyorum. Atış testi yapılmalı, hizi ve isabeti kullanıcı yorumu olmalı. Satış yapan firmanın bu konuda tanıtım testi yapmaması da büyük eksiklik.

    Arkadaşlar Forumda daha önce konusu açılmamış yepyeni bir Pcp Markası yeni farkettim. Bilgisi olanlar var mı ? Fiyatı bu özelliklere göre çok uygun. Videolarına rastlamadım. Kağıt üzerindeki özellikler gibi iyiyse ses getirmesi lazım. Bullpup lar çok hafif bu arada.

    Aselkon PCP MX7

    Aselkon PCP MX7

    Aselkon PCP MX7

    Konu baya eski fakat tüfeği aratanlar olacaktır ben kendi izlenimlerimi yazmak istedim. ATOS arkadaşımızın yaşadığı şanssızlıklara üzgünüm. Hatsan Flash W QE kullanıcısı olarak söylediklerine kesinlikle katılmadığımı belirtmek istiyorum. Ben kendisinden çok memnunum. Öncelikle 165 cc 2 dk da doluyor. Ilk iki şarjör 24 pelleti yeterli güçte atıyor. 3 şarjör de jsb 15.89 ile 700 fps atti. 24 atış benim icin yeterli. Avrupa da bu tüfekle bir çok av videosu var demekki gücü yetersiz değil. Youtube de 1 tane bile olumsuz videoya rastlamadım herkes memnun ve öneriyor. Tasıma kolaylığı hafifligi yanında isabeti cok tatmin edici. Ahşap olan dürbünle gayet yakışıklı da bir tüfek. Gayet memnunum. Yaylada ormanda gezerken hafifliği sayesinde çok güzel taşıyabiliyorsunuz. Illa bir yere bağlı kalıp atışları ordan yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Ben kesinlikle tavsiye ediyorum

    400 mü ? 400 klik yapsam ortada dürbün kalmaz benimkinde :) evet iki kez saydım 240 çıktı bende. klik saymadan önce aynada baktığımda iki article arasında 5-6 mm fark vardı. Şimde 120 de bırakınca ikisi %99 uygunlukta üst üste geliyor. 400 olamaz benimkinde imkansız. ama çok tuhaf bır durum optima dürbünlerin eski yeni üretimle ilgili diyelim ki öyle bir fark var ama genede saçma geliyor gerçekten :) Başka optima kullananlarda yazarsa daha iyi anlarız.

    Arkadaşlar herkes kendi dürbününün taretinin bildiği klik sayısını yazsa; yaygın olarak kullanılan dürbünlerin klik sayılarıda belli olur, taretlerin klik sayısını saymakla da uğraşmayız. Böyle bir konu bulamadım, Herkesin işine yarar arkadaşlar. :thumbup:


    Optima 3-9*32 yi ben 240 saydım (R-L Ayarı yandaki )

    bir zamanlar baya araştırmıştım kullanan sayısı az ama kulanan ıkı kısıye ulaşmıştım bırı bu forumdandı. Bu tüfek gerçekte harika ve çok kaliteli bir tüfek tam alıcaktım gelen yorumlar üzerine vazgeçtim ki sende düşünürsen buna dikkat et eksisi şu;
    co2 tüplü tabanca kullananlar bilir tüp tam doluda olsa takınca kullanmasanda 1-2 günde boşalır . bunun tüpü 400 atış yapıyor kabul ama 35 lira civarı 88 gr lık tüpler 1-2 lira değil ki.. takınca bır gunde bıtirmek olmaz her seferınde 30-35 tl. taktığın tüp kullanmasanda 2-3 günde gidiyor 1 haftada tamamen boşalıyormuş.. hal böyle olunca silahı her kullanmak ıstediğinde 35 lira verebılıyorsan kesınlıkle al. çözümü var mı vardır. silahı almadan önce şehrindeki sanayicelere git örnek 88 grlık tüp götür aynı ebat va aynı ağızda sana doldurabilir tüp yapabılirlerse yapsınlar sonra tüfeği al sonra beleşe tüp deme keyfine.. pompa ile onu doldurman 5 dk sürmez 400 atış bedava..

    Çok hoş olmuş yasin beyın moderatörü ve adaptörü hayırlısıyla kullanmak nasip olsun :) bende şu an optıma 3-9x32 takıyorum zorakıde.nıkula 2-6x28 ı dusunmuştum bende ama göze uzak kalır dıye optımayı taktım kısa bır durbun oldugu ıcın nıkula. Nasıl memnun musun nıkula 2-6x28E den zorakıde kullanım açısından ? ve zorakının kutusunu guzel değerlendırmışsın tebrıkler :)