Nick adlı kullanıcının mesajları

    Merhabalar,


    Walter Falcon .22 cal tüfeğime yatagun dampa ayak üzerine tasko 3-9x22 bir dürbün monte ettim.
    Dampa ayağı sonuna kadar sıktım, ama ikinci atışta dürbün kızağından kabzaya doğru kayıyor, bir kaç kez denedim, sonuç aynı.
    Bu dampa tüfeğin üzerinde nasıl sabitlenebilir ? Patex yapıştırıcı önerildi ama ben başka alternatif var mı onu öğrenmek istiyorum.


    İlgilenip cevap yazma nezaketini gösetren herkese peşinen teşekkür ederim.

    Beyler Poligonda ki Silahlar Murat beyin şahsına ait silahlar, o orada olduğunda kullanmanıza müsade edecektir, ama o yokken o silahları kullanmak mümkün olmayabilir. Sonuçta orada bir görevli var, Murat beyin izni olmadan kullandırmaz.


    Poligon küçük zaten, sırayla birbirimizin silahları ile de atar hem böylece farklı silahları tecrübe etmiş oluruz.


    Poligonda bulunduğumuz sürece çayı kahveyi oradan için masrafların çıkartılmasına katkıda bulunacağız ona göre ;)


    Çünkü orada ki çalışan görevli maaş almıyormuş, orada çay satarak bilardo ve langırt ücretleri ile harçlığını çıkartıyormuş. Dışarıda fiyatlar nasıl bilmem ama bilardonun saati 3 TL gidi gördüğümü hatırlıyorum. Bunu bildiğimizi o bilmesin ama biz bilelim ona göre davranalım. Sonuçta burada bir hizmet veriliyor ve gökte arayıp ta yerde bulamadığımız türden bir hizmet. Talep olursa ve yeterli çoğunluk sağlanırsa ileride belki daha büyük bir yere de çıkılabilir, bunu için bu oluşumun fire vermeden büyümesi lazım. Ayrıca orada orijinal müsabaka hedeflerine atıyorsunuz. Biz hadi desek onu bile bulamayız, 10 metre atışı için, küçücük bir kare karton.


    Kimsenin gelmesi de önemli değil arkadaşlar, gidin ikiniz atın, çekin fotoları da alın size işte 1. Kayseri buluşması.


    Arkası gelir, bu milletin atıcılık ruhunda var :)

    İnşallah işim olmazsa geleceğim.


    Bu arada grup kurallarınızla ilgili bir kaç çekincem var, bunları yüz yüze geldiğimizde konuşuruz.


    Aşağıda bu grubun da uyması gereken kurallar var, havalı forumlarından birisinden alıntı yapmıştım, buraya yapıştıracağım, bunu yazdırıp her üyenin eline verelim. Bunlara uymayanları direk Kayseri Grubundan çıkartalım.



    Tüplerde Performans Düşmesi:[font=&quot] Çok soğuk havalarda CO2 tüplerde basınç düşer, buda silahın atış gücünü zayıflatır. Yani oda sıcaklığında yapılan atış işe dışarıda yapacağınız atış arasında ciddi bir hız farkı olacaktır, bu sorun silahla ilgili değil CO2 tüp ile alakalıdır moraliniz bozulmasın.[/font]
    Lock time: silahlarda tetik mekanizmasının harekete geçmesiyle, çekirdeğin namluyu terkettiği ana kadar geçen süredir. Tetik çekildiği andan çekirdek namluyu terkedene kadar yapılacak her hata (tetiğe yapılan darbe, namlunun oynaması gibi) atışın hassasiyetine yansır. Bu nedenle lock time ne kadar kısa olursa atışın başarısını engelleyecek hata yapma riski o kadar az olur.
    Yaylı Tüfeklerin Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar:[font=&quot] Yaylı tüfeklerde Kurma Yolu (Namludan kırmalarda namlu) açıldığında özel bir koruma sistemi yoksa tetiğe basılırsa namlu öne doğru fırlar, ayrıca tüfek kurulurken bir elin daima namluda olması gerekir, Pellet' in (Saçmanın) tam oturtulup namlu kapatılana kadar elin namludan çekilmemesi gerekir. Kullandığınız Pelletlerin şeklinin düzgün olması ve üzerine birşey yapışmamış olması hem tüfek hem de kendi güvenliğiniz için önemlidir. Utku Kuzu
    Dizel Etkisi: Havalı silahların namlusuna yaygın inanışın aksine asla yağ konulmamalıdır.Yüksek güçlü havalı silahlarda namluda yağ olması durumunda yüksek basınçla gelen hava namludaki yakar ve namluda korezyon oluşmasına neden olur.


    Bu yan etkili olayı atış hızını arttırmak için kullanmak mümkündür.Namludaki yağın yanmasıyla açığa çıkan enerjinin hıza etki etmesine dizel etkisi denir.Namluya saçmayı koyduktan sonra bir parça pamuk yardımıyla bir damla mazotu saçmanın eteğine damlatığınızda atış esnasında gelen basınçlı hava mazotu patlatır bu da saçmaya ekstra bir enerji sağlar.Bu sayede silahın atış hızınnda %40 lara varan artışlar alması mümkündür. Fakat bu artış silaha namluda paslanmaya ve de zayıf silahlarda silahlara zarar vermesi de mümkündür. Bu nedenle kaliteli hava silahlarında kesinlikle mazot yada yağ kullanılmamalıdır.Hatta havalı silahların fabrikadan çıkıştan sonra korunması için namlunun içine sürülmüş koruma yağını da temizlemeden atış yapmamakta fayda vardır.[/font]
    Havalı Silah kullanırken dikkat edilecek hususlar:
    [font=&quot]-Silahların oyuncak olmadığını, çoğu zaman bir canlıyı öldürebilecek güçte olduğunu hatırlamak ve bu sebepten ötürü silaha gerektiği saygıyı göstermek.
    - Bir silahı el'e alırken her zaman dolu ve atışa hazır olduğunu farz etmek ve buna göre davranmak.
    - Bir silahı asla ama asla atış yapılmayacak bir hedefe doğrultmamak.
    - Mekanik Emniyeti kullanmak fakat hiç bir zaman ona güvenerek güvenlik kurallarını ihlal etmemek.
    - Atış anına kadar ve atış yapmaya hazır olana kadar parmakları tetikten uzakta tutmak ve emniyeti açık tutmak
    Silahın namlusunu sadece ve sadece atış yapmak istediğiniz veyahut atış yapmayı göze alabileceğiniz hedeflere doğrultmak (bunun dışında en mantıklısı yere doğrultmaktır).
    - Hedefi incelemek ve arkasında ne olduğunu atıştan önce iyice kontrol etmek.
    - Uygun koruma ekipmanlarını ve özellikle atış gözlüğünü her zaman kullanmak.
    - Silahı kullanmadığınız zamanlarda sarjörünü/atış mekanizmasını boşaltmak ve çocukların erişemeyeceği yerlerde mermileri ve silahları ayrı ayrı yerlerde muhafaza etmek.
    - Herhangi bir havalı silahı elinize almadan evvel, mutlaka kullanım kılavuzunu okuyarak silahın fonksiyonlarnı ve çalışma şeklini öğreniniz.
    - Weihrauch, havalı bir silahı kullanmadan evvel bir atıcılık klübüne başvurmanızı ve bir eğitmenden, silahla ilgili temel bilgileri şahsen uygulamalı olarak öğrenmenizi şiddetle tavsiye eder. Eğitim esnasında verilen bilgileri tam olarak anlamadan silahı kesinlikle kullanmayınız.
    - Bu kullanım kılavuzunu daima silahın yanıda bulundurduğunuzdan emin olun. Silahın satılması, kiralanması ya da birisine ödünç olarak verilmesi durumunda da bu kılavuzun silahla beraber teslim edilmesi gerekmektedir.
    - Silahı her elinize aldığınızda silahın kurulu ya da dolu olmadığından emin olunuz. Emin olamadığınızda, güvenli bir şekilde kontrol ediniz. ASLA bir başkasının verdiği silahın, boş olduğu ya da kurulu olamdığına dair bilgiye güvenerek hareket etmeyiniz, Herzaman kendiniz bir kez daha kontrol ediniz.
    - Kurma ve dolum sırasında, namluyu güvenli bir yöne çevirniz, daha sonra namluyu/kurma kolunu çekiniz. Namlu içinde hiçbişey olmadığını, pallet yuvasının temiz ve boş olduğunu kontrol ediniz, daha sonra dolumu yapınız. Tüm bunları kendiniz yapınız, başka birisinin verdiği bilgiye dayanarak namlunun ya da doluıı noktasının temiz olduğuna güvenmeyiniz.
    - Boş ya da dolu, her zaman bir silahı dolu olduğunu farzederek hareket ediniz.
    - ASLA bir silahı -silahın boş olduğunu bilseniz bile- bir insana (çevirmenin notu:bir canlıya) doğrultmayınız. Asla bir silahı güvenlik tehlikesi oluşturabilecek ve hedefiniz dışında bir noktaya doğrultmayınız.
    - Silahı kullanmadan evvel, silahın kullanıma mani olacak bir arızasının olmadığına emin olun.
    - Namluyu her zaman güvenli bir noktaya doğru tutunuz.
    - Özellikle toplu atış yapılan buluşmalarda(!!!) , atış müsabakalarında, çevrenizdekilere, onların güvenlik kurallarına uyup uymadığına MUTLAKA dikkat ediniz. Uymadıkları takdirde mutlaka UYARINIZ!
    - Silah ve mermileri her zaman ayrı ayrı ve çocukların ulaşamayacağı yerlerde kilit altında muhafaza ediniz. Bu, bir silah sahibi olarak sizin en önemli yükümlülüğünüzdür. Silahınızı daima BOŞ olarak muhafaza ediniz. Kilit altında bile olsa, silahlarınızda tetik kilidi kullanmanızı tavsiye ederiz. Çocuklar silahlara karşı aşırı ilgili ve meraklıdırlar. Bu ilgive merak, yaralanmalara hatta ölümlere sebeb olabilir. Bu nedenle tekrar hatırlatmak isteriz, silahlar çocukların erişemeyeceği yerde, kilit altında, boş ve mümkünse tetik kilitli olarak muhafaza edilmelidir.
    - Her zaman, her silaha, sanki doluymuşcasına dikkatli davranın. Hatta boş olduğunu kendiniz kontrol etmiş olsanız bile, gene de silah doluymuşcasına hareket edin.
    - Asla bir silahı, boş ve kurulmamış olduğunu kontrol etmeden başkasına teslim etmeyin.
    - Asla bir silahı, boş ve kurulmamış olduğunu kontrol etmeden başkasından teslim almayın.
    - Asla silahın çalışma şeklini ve güvenli silah kullanımını kavrayamamış kişilere silahınızı teslim etmeyiniz.
    - Silahınızı tutarken ya da taşırken her zaman emniyetli bir yöne doğru tutunuz.
    - En güvenli silahın bile dikkatsizce kullanıldığında ne kadar tehlikeli olabileceğini asla unutmayınız.
    - Asla bir silahın emniyet sistemine itimad etmeyin. Silah emniyeti, mekanik bir sistemdir ve tüm mekanik sitemler gibi o da arızalanabilir.
    - Kullanmadığınız sürelerde silahın boş olmasına dikkat ediniz.
    - Temizlik ve bakım öncesinde silahınızın boş ve kurulmamış olduğuna dikkat edin.
    - Bir bianaya, vasıtaya (araba, toplu taşıma aracı, tekne vs.) girerken silahınızın boş ve kurulmamış olduğuna dikkat edin.
    - Asla silahınızı sahipsiz ya da görüş mesafenizin dışında bırakmayın.
    - Bir silahı asla namlusundan tutarak kendinize çekmeyin
    - Asla dolu ve kurulu biir silahla bir ağaça tırmanmayınız, bir çitin üstünden atlamayınız. Bu işleri yapmadan evvel mutlaka silahınızın boş ve kurulmamış olduğundan emin olun.
    - Silahı doldururken ve boşaltırken mutlaka namlunun güvenli bir yöne baktığpına emin olun.
    - Size bir silah verildiğinde hemen kurma kolu/namluyu çekerek silahın kurulu olup olmadığını kontrol ediniz.
    - Asla elinizi namlunun üstüne koymayınız.
    - Hedefe nişan alıp atış etmeye hazır olmadığınız sürece ASLA elinizi tetiğin üstüne getirmeyin.
    - Hedefinizin arkasında mutlaka pallet geçirmez bir trap/destek olduğundan emin olunuz ve atış yapmadan evvel bu trapi/desteği kontrol ediniz.
    - Atişi yapmadan evvel mutlaka atış istikametinizde kimsenin olmadığını kontrol ediniz.
    - Atışınız sonucunda hedefi ıskalamanız, paletin sekmesi ya da başka sebeble palletin ne istikamete doğru hareket edeceğini ve bu durumda herhangi bir canlı/objeye zarar verip vermeyeceğini kontrol ediniz, atışınızı yapıp yapmamaya bu parametreleri de hesaplayarak karar veriniz.
    - Sekmeye sebeb olabilecek ahşap, lastik, cam ya da su yüzeyine ateş etmeyiniz.
    - Asla gökyüzüne doğru ateş etmeyiniz (yorgun mermi havalı silahlar için de geçerlidir) (pellet havaya atıldıkdan sonra, geri döndüğünde silah hizasına gelince hızı, namludan çıkış hızına teoride eşit olur. )
    - Asla alkollü ya da ilaç etkisi altında iken silah kullanmayınız. Atış aktivitelerinden önce ve aktivite sırasında bu tür maddeleri tüketmeyiniz.
    - Kurma, kapatma, kullanım, aksesuar montaj ve demontajı sırasında asla aşırı kuvvet uygulamayınız. ( silahın montaj ve demontajını asla kendi başınıza yapmamanızı tavsiye ederim)
    - Atış esnasında kulak ve göz koruma techizatları kullanınız.
    - Asla silahınızı dolu ya da kurulu bir şekilde kaldırmayınız.
    - Asla silahınızı düşebilecek bir yerde bırakmayınız, düşme silahınızı tetikleyebilir.
    - Düşme, eğilme gibi bir sebebten silahınız bir zarar görürse kendiniz tamir etmeye çalışmayın. Yetkili ehliyeti olan servislere başvurunuz. Yanlış tamirat, silahın güvenliğini tehlikeye atacaktır.
    - Namlu daima temiz tutulmalı, sık sık içinde herhangi bir parça/engel kalıp kalmadığı kontrol edilmelidir.
    - Orjinal yedek parça kullanımına dikkat ediniz.
    - Üretici tarafından belirtilen kalibre ve model dışında pellet kullanmayınız. Silahınızın kalibresi mutlaka aksam üzerine işlenmiştir.
    - Kuru atış (pelletsiz, boş atış) yapmaktan kaçının. Bu silahınıza zarar verebilir.
    - Kurma, dolum ve boşaltım işlemleri sırasında seyirci ve diğer atıcılar, mutlaka atıcının min.3 metre gerisinde durmalıdırlar. Her zaman atış hattınızı kontrol ediniz ve kimsenin bu hatta girmemesi için önlemleri alınız. Önlemlere rağmen, gene de atış hattınızda kimsenin olmadığından emin olmadan atış ypamayın.
    - Silahınızı ancak atış yapacağınız zaman doldurun, atış alanını terkedeceğiniz zaman boşaltın.
    - Silahınızı her zaman taşıma çantası/kutusu içerisinde taşıyınız. Silahınızı asla çıplak ya da başka birşey içerisinde taşımayınız.
    - Yüzde yüz emin olmadan tetik ayarı yapmaya kalkmayın. Yanlış tetik ayarı "kaza" atışlarına sebeb olabilir. Bu nedenle tetik ayarını işin uzmanı birisine yaptırın.
    - Her zaman bulunduğunuz ülkenin havalı silahlarla ilgili kanun ve yönetmeliklerine dikkat ve riayet ediniz.
    - Ülkemizde havalı silahlar ile av yasaktır.
    - Silahların kendisi kurşun içermemekle birlikte, pelletler kurşun içermektedir. Bazı ülkelerde bu maddeler kansorejen maddeler sınıfına girdiklerinden, bu maddelerle temas eden kişlerin kullanım sonrası ellerini yıkamaları tavsiye edilir. kapalı alanlarda kullanımda ise havalandırma olmasına diikat edilmelidir.
    - Elinizdekinin bir oyuncak değil, bir silah olduğunu asla unutmayınız.
    - Dikkatsiz ya da yanlış kullanımın ciddi yaralanma ve ölümlere sebeb olabileceğini unutmayınız.
    - Kurma işlemi esnasında parmaklarınızın ve hiçbir maddenin tetiğe ve emniyete yakın bir yerde durmadığına emin olunuz. Ayrıca kapatma sırasında parmaklarınızın ya da başka bir objenin kapanmaya mani olmadığına emin olunuz.
    - Silahınızın çalışmasında bir farklılık hissetiğinizde, bunun bir güvenlik sorunu yaratabilecek arızadan kayanklanabileceğini gözönünde bulundurun. Bu durumda silahı kullanmayın. Gerekirse yetki servise başvurun[/font]

    Forumda aratırsanız bulabilirsiniz.
    tüfek genel olarak beğeni kazandı ama işçilik ve malzeme kalitesi yetersiz bulundu, yani pek tutulmadı, ama firma kendi eksiklerini görür ve tamamlarsa çok satacak bir tüfek.


    Yanında verilen red dot'u sanırım su tabancasına bile takmak istemezsiniz :)

    Gitmeden Murat beyi arayın haber verin, o pazar günü avda olur, orada bulamazsınız ama cumartesi gece 24'e
    kadar orada olduğunu söyledi.


    Sayı önemli değil 3 kişi de olsanız gidin, ben dünde gittim attım :)


    bu hafta sonu yokum ama haftaya gelirim inşallah.

    Poligonu yeri Sümer Köprüsünden inince Kocasinan Belediyesinin bir sosyal tesisleri var, hemen sol tarafta,
    onun arkadasında 4. bina Seçkin apartmanı altında. Yer ide çok merkezi.


    Ben hafta sonu işim nedeni ile olamayacağım ama siz mutlaka bir buluşma düzenleyin,
    orada çay ocağı da var, başka bir yerde toplanacağınıza buluşmaları orada düzenlersiniz, hem çayınızı içer hemde görüşmüş olursunuz.
    Buluşma için ise 2 kişi olsanız bile gidin mutlaka arkadaşlar, sizin bu linans işleri ile ilgili Murat beye bahsettim yardımcı olabileceğini de söyledi.
    Gerekirse Dernekten Lisans bile çıkartırız dedi. Önemli olan sürekli olarak poligona gitmek tek olsanız bile boş bırakmayın orayı.


    Poligonda bir görevli varmış, gen birisiymiş, ben görüşmedim izinliymiş gittiğimde, orada çay ve kahve satıyor, bilardo ve langırt oyunları için cüzü bir para alıyor.
    Yani her zaman açık olacak bir durumu var..



    Buluşmanın fotoğraflarını da buraya ekleyin :)
    Levent ve Mehmet Tepe size Murat beyin cebini birazdan mesaj ile göndereceğim, arayıp görüşebilirsiniz de...

    Arkadaşlar size sevindirici bir haber vermek istiyorum.


    Kayseri Merkez Avcılık ve Atıcılık Derneğinde dernek başkanı Sn. Murat Develioğlu'nun misafiriydim.
    Murat bey önceden tanıdığım, atıcılık konusunda özverili çalışmaları bulunan bir büyüğümüz.
    Kayseri'de atıcılık namına bir şeyler olmuyor diye hayıflanırken Kamikaze arkadaşımın Kayseri'de havalı silah poligonu bulunduğunu ve bunun bu dernekte olduğunu ifade etmesi üzerine Murat beyle temasa geçtim, yukarıda da bahsettiğim üzere bu gece poligonda misafir olarak ağırladı beni. Kendisinden atış teknikleri üzerine biraz eğitimde aldım ve benim için oldukça faydalı oldu.


    Murat bey atıcılık hobisi ile çok uzun zamandır uğraşan birisi, tek gayesi bu hobinin daha geniş kitlelere ulaşması, poligon açılalı neredeyse 6-7 ay olmuş ama ilginin yetersizliğinden şikayetçi, bu poligon silahınız getirdiğiniz sürece ücretsiz bir tesis, ilgi ve alaka bekliyor. Burada şimdilik 2 atış yeri var ama ilgi yeterli düzeye gelirse buranın büyütülmesi işten bile değil, Murat bey özellikle havalı tabanca konusunda oldukça uzman birisi, lisanslı bir havalı tabanca ekibi de kurulmasını diliyor, burada Kayserili gençlere düşen görev Murat beyi yalnız bırakmamak. Hep hayıflanılan Kayseri'de tesis yok, imkan yok tezi de çürümüş oldu arkadaşlar.


    Artık bahane yok gelip burada hem Murat beye destek olunacak hemde birbirimize destek olunacak, sonrasında neler olacak görün bir bakalım :)


    Murat beyle röportaj vari bir amatör video çekimim oldu, telefonun kamerası düşük çözünürlüklü ve birazda acemilikten dolayı görüntü ve seste bazı bozukluklar var ama poligon hakkında ve Murat beyin düşünceleri hakkında bir fikir verecektir kanaatindeyim.


    Kayseri ekibini de bu hafta poligonda toplantıya çağırıyorum, mazaretsiz gelmeyini haşlarım ona göre ;duello; İçtima edeceğuk, daha da poligona almayız ;avci;


    Herkese kazasız ve belasız, hayırlı atışlar dilerim.


    View My Video