Mustafa Serdar adlı kullanıcının mesajları

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    sayın arkadaşlar transfer deliği genişeltılmesi ile havalı tüfeklerdehız artışı sağlandığını duydum şimdi bende hw 77 var 5.5 mm ben bu tüfeğin transfer portunu 4.5 mm yaparsam hızı artarmı ve bu tüfekle alacaaım max. hız nedir acaba saygılar.


    Merhaba


    4mm yi geçmeyin ve bunu mümkünse konik rayba ile silindir içinden yapın,hızınız bu şekilde %6 - %8 arası yükselir.


    Mod 125 in transfer deliği 4mm diye biliyorum,gerçi incelemedim,Mod135 de 4mm.


    Tepmeyi azalmanın en sağlıklı yöntemi piston içinde (yay önü) ayırlığı çıkarmak,bu silahlar Gamo nun hormonlanmışı ve gamoda bu ağırlık var diye bunlara da koymuşlar,halbuki gamoların pistonu aşırı hafif olduğu için iken bunların pistonu zaten oldukça ağır,üstelik atış istikrarın da artar,isabetliliği ciddi katkısı olur.


    Ben şuanda forumun eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Sevgili Arkadaşlar


    Bu başlık altında Amerikan kültüründe Havalı Silah kullanımı ile ilgili fotoğraf ve video görüntülerine yer verelim istedim,bu güne kadar maalesef bir takım yasaklar abartılmış ve dünyada neler olduğu hakkında bile haber yapmamız kısıtlanmıştı,


    Oysa artık AirGunTürk.com forumumuz sayesinde bu görsellikleri ve haberleri buradan takip edebilecek,tartışabileceğiz,burada unutulmaması gereken konu,Ülkemizde Havalı silah ile av yapmanın Hattâ en ufak bir canlıyı yaralamanın bile yasak olduğudur,bu yüzden sizlerden istirhamım sadece Ülkemiz dışından haberlere ve görüntülere yer verip ve sadece Forumumuzun bu bölümünde kalmasını sağlamanızdır.


    Bu bölüm dışında ve yasalardan haberi olmayanlarımızı uyararak,forumumuzda kendi silahları ile yada bir başka arkadaşının yaptığı hatalara burada yer vermeyelim.


    Ve dolayısı ile Habere ve bilgiye ulaşma özgürlüğümüz kısıtlanmamış olsun.


    [Resim Engellendi: http://img212.imageshack.us/img212/50/18450993gp2.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img223.imageshack.us/img223/9366/15882053ut3.th.jpg]

    Alıntı

    TheNightHawk®

    Ben ateşli ya da havalı diye ayırım gözetmeksizin bazı uyarılar yapmak istiyorum. Çoğumuzun (Hastalığı ilerleyenlerin) ateşli silahı da var çünkü
    uzun oldu ama bu genel kurallar silahı olan herkes tarafından az çok bilinir zaten.
    1) Silahı zarar vermek istemediğiniz hiç bir şeye boş ta olsa doğrultmamaya özen gösterelim. Kazara silah patlayabilir.
    2) Atış yapmadığımız zamanlar silah emniyetini açma ve parmağı tetikten çekme alışkanlığı edinelim
    3) Arkasında ne olduğunu net göremediğimiz ve sekme yapabilecek dik açılı sert objeşere atış yapmaktan kaçınalım ( su için de geçerli bu dediğim, suya atılan mermi size bile sekebilir ne olduğunu bile anlamazsınız)
    Ağaçtaki armutları vurmak isteyerek evinin camından ateş açan bir teğmen ağacın arkasındaki küçük bir kızın ölümüne sebep olmuştur.
    4) Ateş kes diye uyarı yapıldığında ya da silahımızda bir arıza çıktığında tüm arkadaşlar silahlarını güvenli bir noktaya boşalttıktan sonra emniyete alarak ellerinden bırakmalı.
    5) Patlama ihtimali olan hedeflere atış yapılmamalı (Benzin bidonu, sprey boya tenekesi, boş olduğunu düşünebilirsiniz ama patlarsa bir parçası sizi yaralayabilir.) Ayrıca yakın mesafeden cam gibi kırılabilecek parçalanabilecek malzemelere atış yapılmamalı
    6) Her zaman koruyucu gözlük kullanalım. Kolumuza seken pellet yarası iyileşebilir ama göz en önemli organımız bence)
    7) Tetiği çekmeye niyetlenmedikçe , parmağınızı tetik korkuluğunun içine sokmayın
    8 Kesinlikle yatarken elinizin ulaşabileceği yerde silah bulundurmayın
    9) Bir silahı elinize almadan önce zihninizin açık ve zinde olduğunuzdan emin olun. Atıştan önce ve atış sırasında uyarıcı ilaç, alkol almayın
    10) İmkan varsa göz ve kulaklarınızı, emniyet gözlükleri ve kulaklık kullanarak koruyun
    11) Silahınızı doldururken asla sağa sola yöneltmeyin, alttan kurmalı sliding breech tarzı silahlarda ve kırma namlulularsa diğer elinizle namluyu ya da kurma kolunu sıkıca tutun, namlu her zaman ölü noktayı görmeli. Görev icabı taşımalar dışında, silahı her zaman boş taşıyın
    12) Otomatik tabancaları boşaltırken önce şarjörü çıkartın, sürgüyü çekerek namludaki mermiyi boşaltın, her ihtimale karşı gözle, karanlıksa elle fişek yatağını kontrol edin
    13) Hiçbir silahı, özellikle toplu silahları horoz kurulu vaziyette kılıfa koymayın.
    14) Silah ateş almazsa, nedeni belli olana kadar 30 saniye silah namlusu ölü noktaya bakar vaziyette bekleyin. Fişek geç ateş alabilr
    15) Hiç bir zaman horozu elle tutup tetiğe basarak horoz düşürmeyin (bir komiser ateş etmesi bittikten sonra horozu elle düşürerek kılıfa koyarken silah geç ateş alıp bacağını parçalamıştır.)
    16) Hiç bir silahı namlusundan tutarak çekip almayın. Silah başkalarının kullanabilme ihtimali olan yerlerde bırakılmamalı. Büroda veya evde kılıfından çıkacak ise mutlaka başkalarının ulaşamayacağı kilitli çekmece gibi özel yerlere boş olarak saklanmalı. Ortalığa bırakılan silahların kazaya ihtimal vermenin yanında çalınma riski de vardır.
    17) Herkes kullandığı silahın çalışma özelliklerini çok iyi bilmelidir. Silahı tanımamaktan kaynaklanan kazalar sıklıkla yaşanır. Bir arkadaşımıza atış için bir silahı vermeden önce çalışma prensibi gösterilerek anlatılmalıdır.
    18 Dolu silahla yüksekten atlama, koşma, tırmanma risklidir
    19) Bir başka kişiye silah verirken boş olarak verilmeli ve alırken de boş olup olmadığı kontrol edilmelidir.
    20) Silahın namlu ağzından içeri bakılmamalıdır. Hatta silah başkasının elindeyken bu hareket daha çok tehlikelidir.
    21) Dolu silahla fotoğraf çekilmeyin. Flaş patlarken reflexle tetiğe basarak ölüme sebebiyet verilen kazalar yaşanmıştır.
    22) Silah atışa karar verileceği ana kadar emniyette bulunmalıdır.
    23) Silah namlusu su veya kar içindeyken ateş edilmemeli. Sıcak silahın fişek yatağında fişek bulundurulmamalıdır.

    Arkadaşlar bu alet harika bir şey, uç kısmını namlu çapınıza uygun ölçüde aparatını ve o ring ini taktıkdan sonra namlu içine önden yerleştiriyorsunuz,düğmesinden ışığı yakıp,Dürbününüzü kaç metreye sıfırlamak istiyorsanız,o mesafeye mini fedef kağıdını asıyor vesilahı hedef kağıdına tutup ,dürbün artıkıl ının laser kırmızı noktasına sıfırlamanız durumunda silahınızla hiç pellet harcamadan dürbününüzüsıfırlamışoluyorsunuz.Ben bunu $99.00 a Cabela's dan aldım.Daha uygun fiyatlı olanları da var.

    http://www.cabelas.com/cabelas…rentType=subcategory&rid=

    Before you head to the range, get superior boresighting accuracy using the latest laser technology from Site Lite. Eliminate excess shooting and adjusting and get on-target faster. The SL 100. Super-strong magnets in the arbor securely center the laser in the muzzle for consistent accuracy. Unique system of adapters and O-rings fits all .22- to .50-caliber handguns and rifles; 20- and 12-gauge shotguns and muzzleloaders. Designed so no metal touches the rifling of your firearm. To boresight, place the target 25 ft. from the muzzle and center the laser on the target. Dial in the scope's crosshairs and you're boresighted for 100 yards. The included Alignment Verification System Reflective Target lets you quickly verify scope alignment in the field according to your recorded information. The SRL-100 Scope Reticle Leveler allows you to precisely level your scope crosshairs before boresighting. The SRL-100 converts the laser beam from the SL-100 or SL-150 into a precise laser line which projects onto the included Scope Leveling Target. Simply slip on the SRL-100 lens adapter and level the target with the built-in bubble level.

    [Resim Engellendi: http://www.cabelas.com/cabelas/en/content/Pod/03/56/25/p035625sq04.jpg]

    Point Blank Range Yazısı altındaki tuşlara dokunarak daha fazla ayrıntıya ulaşabilirsiniz.


    Merhaba Arkadaşlar


    Bu silah ciddi bir yıpranmaya maruz kalmış,sanırım 10 - 13 yıllık bir silah ve kurma kılu pim yerinden çatlamış,kurma kolu mil'i yamulmuş,contalar dağılmış,ve özellikle kundak da ciddi darbeler ve derin oyuklar var idi,silahın hız'ı ise 450 fps idi.


    Silahı söküp a dan z ye yıkandım,kurma kolunu attım,mil'i attım,silindire kurma kolu tutucusunu tutturan vida kaynatılmış gevşemesin diye,mecburen silindiri de spiralle keserek çıkardım ve o nu da attım,


    Silaha yeni Kurma kol'u,yeni kurma kolu mil'i,yeni silindir,yeni contalar satın aldım.


    Diğer gerekli modifiyeleri hayata geçirip,mekanik olarak silahı mükemmek çalışır hâl e getirdim ve hız ölçümlerine geçtim,ilk 20 atış da bir miktar dizel etkisi ile silah 2600 fps hızlarda atış yaptıkdan sonra 20 ile 30 atıp arası hız 1600 fps hızlara oturdu ve şimdilerde 70 - 80 atış yapmama rağmen hız 1500 fps de sabitlendi,


    Ayrıca silahın namlu üstündeki teneke boruyu da söküp attım ve ingiltereden getirttiğim AA S410 un susturucusunun birebir aynısından 15 adet üretip bir tanesini bu silaha taktım.


    isabetlilikte de 70 metrede 2,5 santimlik grup yapabiliyor.


    Sonrasın da kundağa neler yapabilirim diye düşünürken,bendeki AA S410 un en beğendiğim kundak uç formunu bu silahın kundağına işledim ve sonuç o kadar güzel olduki,bendeki Mod54 ün de kundağını bu form da işlemeye karar verdim,bunun dışında fotoğraflara dikkat edilirse kundak da sağ el baş parmak yerleri oyarak silaha ergonomi kazandırdım,eski bir silah olduğu için de verniği hepten kaldırıp,eskitme koyu kahve boya ile pantene yapıp,üzerine tik yağı uyguladım,yani vernik vurmadım,mat ve asil bir görünümü oldu,bana göre.


    Keşke fotoğrafları çekmeden önce birde dürbün taksa imişim.


    Şimdiden NumberZone Oğuz'a hayırlı olsun,güle güle kullansın.


    [Resim Engellendi: http://img253.imageshack.us/img253/2312/dianamod541bz2.jpg]

    [Resim Engellendi: http://img406.imageshack.us/img406/6093/dianamod547rw7.jpg



    [Resim Engellendi: http://img253.imageshack.us/img253/6676/dianamod548ik9.jpg



    [Resim Engellendi: http://img46.imageshack.us/img46/8094/dianamod549ku9.jpg



    [Resim Engellendi: http://img253.imageshack.us/img253/4670/dianamod5411cd7.jpg



    [Resim Engellendi: http://img253.imageshack.us/img253/2923/dianamod545lq4.jpg


    [Resim Engellendi: http://img253.imageshack.us/img253/7396/dianamod542vo6.jpg
    _________________

    Merhaba Arkadaşlar


    Ankara'dan (raptorx) Erdem kardeşimin silahı dün kargo ile geldi,ve hava kararmadan akşam saatleri gibi hemen eve dönüp silahın ilk krono testlerini yaptım.
    Erdem sağlıklı olsun diye 3 tip pellet göndermiş, bunlar (gamo promagnum,diana rastatt ve gamo match.
    Modifiye öncesi Ölçümleri yer tipi profesyonel kronograf ile yaptım.


    Gamo Match 5 atış ortalaması : 870ft/sec - (265m/saniye)
    Gamo Pro Magnum 5 atış ortalaması : 840ft/sec - (256m/saniye)
    Diana Rastat 5 atış ortalaması : 770ft/sec - (234m/saniye)


    Öncelikle dikkatli bir gözlemle silahı söktüm,ilk dikkatimi çeken kundağı gövdeye bağlayan tetik önündeki ana vidanın altındaki somunlu vidanın gevşek oluşu idi,bunun dışında ikinci dikkatimi çeken piston önünde kurşun parçacıkları birikimi idi ve ben halâ bu kurşun parçacıklarının oraya nasıl girdiğini düşünüyorum ?


    Ve o kurşun parçacıklarını da toplayıp paket yapıp Erdem'e bugün silah ile birlikte gönderdim.


    Sonrasında Yay'a baktım pek eğilme göremedim,piston keçesi de gayet sağlıklı idi, ve silahı A dan Z ye temizledim.


    İlk iş olarak 3mm çap'ın da olan hava transfer portunu 4mm ye çıkardım,arka piston tarafına da küçük bir havşa açtım.


    airgunturk.com/attachment/139/


    ikinci olarak yeni yay'ı yay tutucuda geçirdim ve ucuna da yay dengeleyici diye tabir ettiğim teflon parçayı taktım ve yeşil kauçuk gres ile ses yapmaması için bolca yağladım.


    Sıra geldi parçaları toplamaya,ve önce piston keçesinin kenarlarını bolca,maccari ve benim yeşil kauçuk gres karışımını sürdüm,arkasında çok ince bir film tabakası şeklinde silindir içini gresledim ve pistonu silindir içine sokup,10 - 15 defa ileri geri tam yağlanmasını sağlayıp fazlasının sıyrılmasından sonra o fazla yağları aldım.
    Daha sonra da silindir dışını benim yeşil kauçuk gres ile bolca yağlayıp,(zaman içinde sürtünme den çizilme ve küflenme olmasın diye) ve ana gövdeye yerleştirdim.


    Şimdi tetik montajına geldiğimde de kemikleşmiş gresleri sildiğim tırnak kısımlarını gresledim ve tetiğide takıp yay arka bağlantısını yay takma aparatını kullanarak mekanik kısımları toplamayı bitirmiş oldum.


    En son olarak da kundağı gövdeye bağlayan vidaları,Alyen başlı vidalar ile değiştirip silahı bitirdim.Bu arada tüm bu kısacık işlemlerin 3,5 saat sürdüğünü farkettim.


    Ve gece yarısı ilk 3 atışlık grupmanımı 10 santim mesafeden den Clio Hasan'ın getirdiği bir 3mm kalınlığında Alüminyum plaka vardı ona yaptım,sonuç oldukça ilginç ; ilk kez bir 4,5mm lik silah bildiğimiz benjamin marka ve gamo promagnum marka pellet ile plakayı hiç bir şekilde eğip deforme etmeden zımba ile delmiş gibi deldi ve arkasından pul çıkardı.
    Yani 10 santimden 5 santimlik grup yaptım.


    Bugün Sabah kahvaltısından sonra 50 civarı atış yapıp 1 sihirle alıştırma yapıp,yeniden silahın,Modifiye sonrası krono ölçümlerini yine aynı pellet'ler ile yaptım,değerler altta,


    Gamo Match 5 atış ortalaması : 1115ft/sec - (340m/saniye)
    Gamo Pro Magnum 5 atış ortalaması : 1090ft/sec - (332m/saniye)
    Diana Rastat 5 atış ortalaması : 955ft/sec - (291m/saniye)


    Veeeee bir "Tuning" sınıfı modifiye işlemi de burada sona erdi.

    Merhaba Arkadaşlar


    Artık her yapılan modifiye için yeni bir Topic açmak adetten oldu.


    gmby Mustafa kardeşimin yeni silahı Mod52 nin başından kısa zamanda çok işler geçti.


    Silahı 2 ay önce aldı ve silah 1 ay önce yay kırdı,garanti kapsamında ithalatçısının servisinde 3 haftalık istirahat ve rehabilitasyon sonunda,yeni kalp takılıp,diğer organları alelade yerleştirip,tam konumlarına oturtmadan ve kan yerine damarlarına su verilerek geri gönderilmiş,yaşıyor ama her an başka bir yerlerinden yeni kanamalı hastalıklar bile çıkarabilecek bir şekilde taburcu edilmiş.


    Silahın Pazar günki buluşmada testleri yapılmıştı,ama ben yine ölçümler yaptım,


    Benjamin 14,3grains pellet ile 5 atış ortalaması 680ft/sec
    Air Arms Diabolo 16grains pellet ile 5 atış ortalaması 650ft/sec


    Silahın önce kundağını söktüm ve ilk gördüğüm şey,kurma esnasında sürgüyü,tetik düşme riskine karşı ekstra kilit sistemini tutan ana direk diyeceğimiz ayağın kendisininde kontra somunununda olabildiğince gevşek bırakıldığını gördüm bu şekilde her an bir parmak koparabilirdi,allahtan olmamış.


    İkinci etapta silahın içini söktüm ve burada da ilk gördüğüm şey silindir içi ve piston kenarında çok az miktarda adi sıvı makina yağı gördüm,
    Piston keçesinin kenarları bir miktar silinmiş,bu da sanırım servis öncesi silahın yağsız çalıştığı izlenimi oluşturdu bende,çünkü 10.000 20.000 atış yapmış silahlar dianalar HW ler gördüm bu kadar silinme olmamalıydı,ama idare eder,yani sınırı aşmamış,ama bu kadar yeni bir silahta bu tabloyu görmek gerçekten üzücü.


    Aynı sıvı yağ ile piston ve silindirin yağlanma olayını ben hatsanlarda da gördüm,demekki biz türkler sıvı yağları seviyoruz.
    Bu anlamda Silahınızı yeni aldığınızda yakınınızda bir ustaya mutlaka silahı söktürüp sıvı yağlarını dıştan sildirip,iç aksam vidalarının kontrolü,piston kısmının temizliği ve kaliteli bir gres yağı ile yeteri miktarda yağlayarak monte edilmesi tavsiye ederim.


    Gelelim konumuza ; Önce silindir üzerindeki transfer deliğini 4mm den 5mm ye bir matkap ile genişlettikden sonra,silahın iç aksamının tamamını temizleyip piston keçesi kenarlarını bolca ve silindir iç yüzeyini ince bir film tabakası oluşturacak şekilde maccari ve yeşil kauçuk gres karışımı gres ile yağladım,eski yay zaten 5 günlük olduğu için bir eğilme vs.. yoktu(3,20mm) ama biz bir miktarda gücü arttıracağımızdan,yeni Maccari (3,60mm) yayı hazırladım,ucuna teflon yay dengeleyiciyi takıp silahın iç kısmını monte ettim,


    Sonra silahın emniyet kilidini tutan direk ve kontra somununu söküp temizledikten sonra Locktite layıp düzgünce yerine monte edip ayarlarını sıfırladım ve ardından da Kundağı monte ettim.


    Şimdi sıra Silahı yeni güç sistemi ile test etmeye ;



    Air Arms Diabolo 16grains pellet ile 5 atış ortalaması 910ft/sec


    Benjamin 14,3grains pellet ile 5 atış ortalaması 985ft/sec


    Prometheus 9grains pellet ile 5 atış ortalaması 1540ft/sec


    Hayırlı olsun.

    Merhaba Arkadaşlar


    İlk Weihrauch marka silah sökme ve modifiye deneyimimi kazandım.


    airgunturk.com/attachment/140/


    Bulleye Enes Kardeşimin Yeni satın aldığı HW77 sine getirttiği Maccari kit'in montajı ve silahta başka
    bir iki operasyonla güçlendirme,kurma ve atışta yay seslerinin yok edilmesi,gibi iç modifikasyon
    dışında görünümündede dikkati çekecek kundağı gövdeye bağlayan düz tornavida başlı vidaları alyen
    başlı çelik vidalarla değiştirerek silaha tok bir görüntü kattık.


    Silahın Modiiye öncesi Namlu çıkış hızlarını ölçemedim,cihazın pili bitmiş,


    Silahın modifiye sınıfı birinci kademe olan "Tuning" olarak gerçekleştirdik,silahın kendi
    orijinal yay'ı 3mm tel kalınlığına sahip,kit ile gelen yay ise 3,20mm,kit içinde ayrıca neredeyse katran
    diyebileceğim kadar sert ve dokunduğunuzda bırakmayan bir gres yağı,nefis bir yay tutucu ve yay
    dengeleyici paket içinde idi,bende tüm bu kombinasyonu silahta kullandım.


    Önce silahı söktüm ve tüm metal birleşen noktalarını A dan Z ye temizledim,


    İlk operasyonu Piston gömleğindeki transfer deliğinde yaptım,Transfer deliğini hassas kumpasımla
    ölçtüğümde 3mm olduğunu tesbit ettim ve silahın 5,5mm olmasından dolayı transfer deliğini 5mm ye genişlettim.


    airgunturk.com/attachment/141/


    Sonra sırasıyla Enes'in kit dışında ayrıca getirttiği piston keçesini monte ettim ve keçe kenarlarını da
    katranımsı gres ile yağladım.


    airgunturk.com/attachment/142/airgunturk.com/attachment/143/


    Eski yay yanlarında sürtünme izleri dışında iyi durumda idi,ama zaten silah ta yeni idi zaten,burada da
    yeni yay,yay tutucu ve yay dengeleyiciyi hazırladım.


    airgunturk.com/attachment/144/


    Sıra silahı tekrar monte etmeye geldiğinde,tekrardan iyi bir temizlik yaparak metal çapakları
    vs... kalmamasına dikkat ettik.


    Silahın tetik sistemini tutan 2 adet düz başlı vidasını siyah alyen vida ile değiştirirken kundak ön
    kısmındaki 2 adet kundağı gövdeye bağlayan vidaları da paslanmaz alyen vida ile değiştirdim.


    airgunturk.com/attachment/145/airgunturk.com/attachment/146/


    Silah gece saatlerinde bitti,ama kronografı kullanamadığım için,silahı sökmeden önce 1,5 santimlik
    bir çam dilmeye sıkmıştım sadece saplanmıştı,şimdi tekrar denememde tahtayı rahatlıkla deldi arkasını dağıttı.


    Araya Konya seyahati girdiği için bu yazıyı hazırlayamamıştım,ve bu gün bir 9 volt pil alarak cihaza
    takıp ölçümleri yaptım.


    Sonuçlar 9grains Prometheus ve 14,3grains Benjamin pelletler ile yaptım.


    9gr Prometheus ile 5 atış ortalaması 1230ft/sec
    14,3gr Benjamin ile 5 atış ortalaması 730ft/sec


    Silahta katran tipi gres kullandığımız için hiç bir şekilde dizel etkisi olmadan ölçümleri gerçekleştirmiş olduk.


    Enes iyi günlerde Kullansın.


    Önemli Dip Not : Silahta yapılan güçlendirme ve özellikle transfer deliğinin genişletilmesinden
    dolayı,kesinlikle boşa sıkılmaması gerekiyor,böyle bir şey yay'ın yada silahın başka yerlerinin
    hasar görmesine neden olabilir.

    Merhaba Arkadaşlar


    Burada "Bactery" Togay Yeğenimin Mod54 silahına yaptığım "Super Tuning" sınıfında yaptığım
    modifiyeyi teferruatıyla açıklıyorum.


    airgunturk.com/attachment/122/


    Silahımız Tepme absorbe edici bir sisteme sahip olmasından dolayı yaklaşık 9 saatlik
    bir çalışma sonucu bitirebildim.


    airgunturk.com/attachment/123/


    Silahımızın Orijinal yay'ı 3,18mm tel kalınlığı ve 33 spir sayısına sahip,
    Testlerde 9,16 grains
    ağırlığında 5,5mm lik prometheus pellet kullandım.


    Silahı Modifiye öncesi yaptığım testler ;


    airgunturk.com/attachment/124/


    5 atış ortalaması 1180ft/sec ( 28,47 footpounds/lbs ) Güç üretti.


    Silahı söküyoruz,ve öncelikle gücün artışına paralel olarak bilyeli sürgü sistemine modifiye
    uyguluyoruz,daha önce kendi mod54 ümde bu sürgü sistemindeki alyen vidayı sıkarak yaptığım
    sertleştirmede bilyenin 4mm olması çalıştığı yüzeye kanal açmasına neden olduğu için bilye çapını
    6mm ye büyülterek bilyenin temas yüzeyini artırarak,yüzeye kanal açmasını engellemiş ve
    başarılı olmuştum,bu işlemi bu silahta da tekrar ediyorum.


    airgunturk.com/attachment/125/ airgunturk.com/attachment/126/


    Bunun için öncelikle silahı kundağa bağlayan arka hareketli pirinç sürgüyü söküyoruz.


    Sonrasında öncelikle eski 4mm lik bilyenin yerine takacağımız 6mm lik bilyeye göre
    kilitleme yuvasındaki 3mm lik deliğe 6mm lik matkapla havşa açıyoruz.


    airgunturk.com/attachment/127/ airgunturk.com/attachment/128/


    Bu işlemden sonra yeni 6mm lik bilyenin pirinç sürgü içinde rahat hareket edebilmesi için sürgünün
    alt kısmındaki bilye yuvasını 6mm matkap ile genişletiyoruz,Burada dikkat edilmesi gereken konulardan
    biride bilyenin sürgü altına girdiğinde sıfır noktasına kadarlık kısmı yani 6mm lik bir matkapla
    6mm lik derinlik sağlıyoruz,burada malzeme pirinç olduğu için dalma yapabilir diye önce
    sürgünün üst kısmından alyen vidayı sıkarak altta 6mm lik derinlik bırakıyoruzki sürgünün
    altından delerken matkap dalmasın bu alyen vidaya dayanıp dursun.


    Bundan sonra ön sürgüyü söküyor burada da sürdü ray'ının arka kısmına ince bir o ring takıyoruz,
    nedeni de atış esnasında metalin metal e çarparak ses çıkarmaması ve bu o ring inde sistem
    sitabilizasyonuna katkısını sağlamak.


    airgunturk.com/attachment/129/ airgunturk.com/attachment/130/


    Daha sonra öncelikle Yay,piston ve piston gömleğini söküyoruz,a dan z ye temizliyoruz,
    fotoğraftada görüldüğü gibi eski yay eğilmiş ve yakın incelememde yay sırtının 2 ayrı noktası
    piston içine sürterek aşınmış,Piston keçesini incelememde hiç bir aşınma belirtisi görmediğim
    için değiştirmeye gerek görmedim,


    airgunturk.com/attachment/131/ airgunturk.com/attachment/132/


    şimdi fotoğrafta da gördüğünüz plastik yay tutucunun daha önce yüksek güçlerde parçalanmasından
    dolayı burada yekpare 8620 kalite ıslah çeliğinden işlediğimiz parçayı yeni yay'a
    (3,60mm tel kalınlığında , 32 spir ve keserek 29 spir e küçülttüm) takıyoruz,burada
    fotoğrafını çekmeyi unuttuğum beyaz teflon yay dengeleyiciyide yay ucuna takıyorum ki
    yay,bulunduğu piston haznesinin kenarlarına sürterek hem ses hemde aşınma yapmasın.
    En son olarakta 4mm olan transfer deliğini 5mm matkap ile genişlettim


    airgunturk.com/attachment/133/ airgunturk.com/attachment/134/


    Ve sıra geldi silahı toplamaya,sırasıyla silahı tekrar,inceden inceye temizleyerek metal çapaklarından
    arındırıyoruz ve önce piston gömleğinin içini kauçuk gresle çok ince bir film tabakası oluşturacak
    şekilde yağlıyoruz,sonra piston keçesi kenarlarınıda ince bir şekilde yağladıktan sonra pistonu
    gömlek içine keçeyi gevdirmeden sokuyoruz.Sonrada gömleğin dışını gresleyerek ana silindirin
    içine yerleştiriyor ve silahın diğer tüm parçalarını dikkatlice,fabrika fazlası parça vida artırmadan monte
    ediyoruz.En son olarakta kendi imalatım olan yay takma aparatına silahı yerleştirip yay kavuşturma
    ve sonrada yay'ı gövde altındaki delikten bloke edip aparattan ayırıyoruz ve tetik mekanizmasını da
    taktıktan sonra pimleri takıyoruz ve en sonunda da yay blokajını serbest bırakıp,kundağı silaha
    vidalarından bağlıyoruz.


    airgunturk.com/attachment/135/ airgunturk.com/attachment/136/


    Şimdi sıra Yeni hız testlerinde,yaklaşık 40 - 50 atıştan sonra ki ölçümler


    5 atış ortalaması 1440ft/sec ( 42 footpounds/lbs) 56,6 Joules

    Merhaba Arkadaşlar


    Bugün Admin Haluk kardeşim bizim köye geldi sohbet için,benim ofiste yaklaşık 5 saat gibi uzun uzun Teknik konularda konuştuk tartıştık,oldukça zevkli doyurucu bir sohbet oldu.


    Ayrıca 29 Nisan Buluşmasında silahların Krono ölçümlerinde,namlu ucuna takılan basit kronograf ile,Hareketli sistem olmasından dolayı Mod54 te ölçmek oldukça zor,silahın hareketini sabitlemek gerekiyor aksi halde ölçümler hatalı oluyor.Bu noktada Haluk kardeşim "Bende sabit kronograf var,onu sana vereyim onunla ölçüm yap daha sağlıklı" demişti,sağolsun bu gün gelirken onuda getirmiş.


    Bir de Topic başlığındaki konu ya bahsi geçen Gençosman kardeşimin RWS 350 Magnum .177 silahını getirdi,Modifiye için,tabi daha önceden PM den gençosman ile konuyu görüşüp "Süper Tuning" sınıfı bir modifiye yapmaya karar vermiştik.


    Bu doğrultuda akşam eve gelip yemeği yedikten sonra hemen silahı sökmeden bendeki Hiciğir kardeşimin Namluya takılan Kronograf ve Haluk'un sabit Profesyonel Kronografla,Prometheus (6grains) pellet kullanarak 5 er atış ile testleri yaptım ve not ettim.


    Bu "Süper Tuning" öncesi ölçümlerde önce Hiciğir'in Namlu ucuna takılan Kronografla ölçümler yaptım Sonuçlar ;


    5 atışın ortalaması 1160ft/sec


    Haluk'un sabit Profesyonel Kronograf ile yaptığım ölçümlerin sonuşları ;


    5 atışın ortalaması 1210ft/sec


    Önce silahın tüm parçalarını söküp güzel bir temizlik yaptım,silah yeni olmasına rağmen metal birleşim noktaları yağlı olmasına rağmen,kağıt havlu ile yaptığım temizlikte bariz kahverengi oksitlemeleri gözlemledim,özellikle namlunun gövdede hareket ettiği kısımda,aklıma gelmişken belirteyim,silah temizleme yağları silahın zamanla nemden korunmasına fazla katkısı yoktur hatta aksine içindeki kimyasallar metal'e zamanla zarar verir,bunun yerine bu yağlar ile temizledikten sonra,Tetik mekanizmalarını ince makina yağı ile yağlarken (oldukça az) diğer sürtünmeye tabi ve silahın görünmeyen metal kısımlarını gres yağı ile yağlayın,en iyi korumayı sağlamış olursunuz.


    350 magnum Silahtan çıkan orijinal yay oldukça iyi durumda idi,yay 39 spir ve tel kalınlığı 3,16mm, ben bu yayın yerine "Süper Tuning" de kullandığım 33 spir 3,60mm lik yay'ı taktım.
    Burada eski yay'ın kapalı uzunluğu 123,24mm iken yeni yay'ımızın kapalı uzunluğuda 118,80mm,yani toplamda 4,5mm daha kısa olmasına rağmen yeni yay'ı takarken yay ön kısmına taktığım yay dengeleyicinin kalınlığıda 2mm idi ve daha 2,5 mm lik pul koyarakta gücü artıra bilecekken buna gerek hissetmedim,çünkü silahı toplayıp bu haliyle yaptığım ölçümleri yetersiz bulsaydım o 2,5mm lik pul ilavesinide yapardım. <IMG alt="Very Happy" src="http://havalisilah.com/forum/images/smiles/PDT_Xtremez_22.gif" border=0 />


    Son olarak transfer deliğini kontrol ettim ve delik çap'ının 4mm olduğunu ölçünce,bu kısma bir operasyon yapmadım.


    Silahı toplarken pistonu benim meşhur yeşil kauçuk gres ile az miktarda (mikron seviyelerinde) yağladım ve 5 defa söküp takıp fazla yağ kontrollerini yaptım ve dizel etkisi olmamasını sağladım,sonuçta silah ile yaklaşık 50 atış yaptım,yay otursun kendine gelsin diye ve bu atışlarda hiç bir şekilde dizel etkisi de oluşmadı (duman çıkmadı).


    Ve sıra geldi "Süper Tuning" yaptığımız silahın yeni hali ile ölçümlerine.Yine önce namlu ucuna takılan kronograf sonuçlar ;


    5 atış ortalaması 1860ft/sec


    Sabit Profesyonel Kronograf ile yapılan sonuçlar ;


    5 atış ortalaması 1920ft/sec


    6grains pellet ve 1900ft/sec = 48,35 footpounts/lbs (65 jouls) güç elde etmişiz.


    Genç osman kardeşimin Diana 350 Magnum .177 (4,5mm) silahının "Süper Tuning" sınıfı modifiyesi böylelikle tamamlanmış oldu,kazasız belasız isabetli atışlar dilerim.

    Merhaba Arkadaşlar


    Bende kundak yenileme furyasına katılanlardanım

    Emektar Gamo silahımın kundak ağacının cinsi gürgen (kayın) ,yeni bir kundak yapmak için
    meşe yada ceviz aradım ama gerçekten kuru,yaşlanmış bir ağaç bulamadım,bu yüzden
    yeni kundak yapmaktan şimdilik vazgeçip en azından mevcut kundağı modifiye ederek
    birazda bu konuda tecrübe kazanmak istedim.


    Önce kundağı söktüm ve el bleyzi ile kundak üzerindeki mevcut verniği kaldırdım.


     [Resim Engellendi: http://img504.imageshack.us/img504/8186/kundak1cd8.jpg] 



    Sonrasında yaklaşık 6 saatlik bir çalışma sonunda verniklemeye hazır hale getirdim;
    Asıl yapmak istediğim,kundağa ortopedik bir yapı kazandırmak ve estetik vermek idi.
    Ve bunun için fotoğraflar incelendiğinde görüleceği gibi 4 farklı noktanın ön plana çıkmasını sağladım,
    Bunlardan birincisi; işaret ve baş parmak dışındaki parmakların silahın kabzesini tutma
    yerlerini ortopedik hale getirmekti.
    İkincisi; baş parmağın geldiği yeri oyarak daha rahat bir kavrama sağladım.
    Üçüncüsü; kundağın
    sağ tarafında,sağ el baş parmağının başlangıcının kundağa temas ettiği kısmı oyarak,el'in
    silaha daha düz bir pozisyon alabilmesine olanak verecek ortopediyi sağladım.
    Dördüncüsü ise; Yanağımızı kundağa yasladığımız kısma tatlı bir çukurla oval bir yapı
    kazandırarak daha hassas bir nişan alma ortopedisi kazandırdım.


    [Resim Engellendi: http://img504.imageshack.us/img504/2985/kundak2xj2.jpg


    Sonrasında kaba zımpara,ince zımpara ve sıfır zımpara tesfiyelerinden sonra,temiz kuru bir bezle sildim.


    Sıra verniklemeye geldiğinde,bir nalbura gittim ve önce pinoteks uygulayıp renk verdikten
    sonra tik yağı emdirmeyi düşünüyordum,fakat nalburda karşılaştığım 70 li yaşlarda bir ağaç işleme
    ustası amca ile sohbetimizde bu fikrimden vazgeçtim.
    Nedenleri ise pinoteksin 1 yıl gibi bir sürede ahşap tarafından kusulacağını öğrendim,bunun üzerine
    bir üniversal renklendirici ve mat vernik almak istedim,1 litre mat vernik DYO marka 7,5 YTL idi
    fakat,burada yaşlı usta yine müdahale etti ve bana bir vernik önerdi,verniğin 750 ml.
    tenekesi 26 YTL gibi uçuk bir fiyat olmasına rağmen aldım.
    Bu Alman malı verniğin en önemli özelliği dış cephe ahşap uygulamalarında Yağmur,Ultraviyole güneş
    ışınlarına karşı dirençli 10 yıl gibi bir garanti vermeleri.
    (Markası : JANSEN Compact-Lasur)
    İpek parlağı ve Tik rengi olanı satın aldım ve yanına da üniversal (Her tür boya,vernik,su bazlı,
    sentetik,selülozik malzemelerin içine karıştırılabilen) renklendirici kahve rengi boya,birde bu vernik
    Sentetik terebentin ile inceltiliyormuş,onuda satın aldım.


    [Resim Engellendi: http://img100.imageshack.us/img100/8765/kundak3em7.jpg


    Şimdi Uygulama için öncelikle verniğin kullanacağım kadarlık kısmını plastik bir kaba döktüm
    ve bu kap içinde rengi koyulaştırmak için kahverengi renklendiriciyi ilave ettim,iyice karıştırdıktan
    sonra kundağın kıç kısmına 1 damla damlatıp,rengi test edip,istediğim rengi bulduktan sonra,kap
    içindeki vernik miktarı kadar terebentin ilave ettim.
    Burada çok fazla terebentin koyarak fazlasıyla duru bir karışım hazırlamamın nedeni;
    benim kundak ağacım Kayın,yani dokusu çok sık az damarlı bir ağaç olduğu için ve bende böyle
    sıradan,çok özel damarları olmayan bu ahşapta damarları ortaya çıkarabilmek için bu
    verniği çok iyi emdirmem gerekiyordu.


    [Resim Engellendi: http://img100.imageshack.us/img100/9258/kundak4bv1.jpg


    Bunun için,mutfaktaki pasta börek pişirilen fırının üst ızgarasını önceden yakıp ısınmasını bekledikten
    sonra,önce kundağın arka kısmını fırına sokup,yavaş yavaş elimle kundağı çevirerek el yakacak
    sıcaklığa yakın ahşabı ısıttım,
    Bunda amacım ağaç içinde ne kadar nem varsa dışa atılması ve bilirsiniz ısınan hava ve cisimler
    genleşir,soğurkende tekrar küçülür,fizik yasasına göre,ısınmış ahşaba çok duru olan verniği
    bir fırça ile hızlıca tatbik ettim ve bu sırada soğumaya başlayan ahşap verniği ben sürdükçe emdi,
    Aynı işlemi kundağın diğer tarafına da uyguladıktan sonra,marketlerde satılan sarısı,mavisi
    olan bulaşık bezlerinden birini dörde katlayıp ortasını verniğe emdirip,bastırarak
    verniğin tüm kundak üzerinde homojen dağılımını sağladıktan sonra,4 saatliğine kuruması
    için kalorifer peteğinin üzerine dik vaziyette koydum.


    [Resim Engellendi: http://img100.imageshack.us/img100/8941/kundak5rf0.jpg


    Dört saatin sonunda tamamene yakın kurumuş olan kundağı elime alıp,sıfır zımpara ile tatlı tatlı
    zımparalayarak,yüzeydeki verniği sildim,dolayısıyla akşabın doğal reçineli damar üstlerindeki
    vernik rengi eski halini aldı,damar aralarında ise verniğin verdiği renk kaldı,
    Ve sonrasında yine daha önce kullandığımız bulaşık bezine az miktarda vernik emdirdikten
    sonra bezi sıktım ve bezdeki çok az vernikle ovalaya ovalaya ikinci uygulamayı
    gerçekleştirdim,sonrasında tekrar petek üzerinde 4 saatlik kurumadan sonra,işlem bitmiş oldu.


    [Resim Engellendi: http://img504.imageshack.us/img504/4994/kundak6de3.jpg] 
    Sonuç olarak ipek matlığında,damarları ön plana çıkmış,estetik ve ortopedik çok hoş bir kundağımız oldu.


    Tekrar Silahıma kundağını monte ettim ve ormana doğru bir kaç atış yaptım,gerçekten
    ele ve yanağa oturuşu harikaydı ve bir söz vardır ; "Usta,sanatçı yaptığı işi,eseri önce kendisi
    beğenmeli" dendiği gibi bende çıkardığım bu sonucu çok beğendim.


    [Resim Engellendi: http://img86.imageshack.us/img86/8895/kundak7tg2.jpg
    [Resim Engellendi: http://img100.imageshack.us/img100/4913/kundak8mr9.jpg


    [Resim Engellendi: http://img86.imageshack.us/img86/3373/kundak9nm7.jpg] 


    [Resim Engellendi: http://img100.imageshack.us/img100/7725/kundak10yb4.jpg] 
    _________________

    KONU : SES HIZININ AŞILABİLDİĞİ TUNING YAPILMIŞ DIANA MARKALI SİLAHLARDAKİ DAR YİV VE GENİŞ SET'İN DEZAVANTAJLARI


    Bu konuyu değerli abim Üstad Ülkü bey (ihtiyar) " yiv - set " Başlıklı bir topic'de işlemişti,fakat o başlık altında yiv-set ler hakkında genel bilgiler ve ülkemizdeki mevcut yerli markalar ve ithal silahların yiv ve setlerinden,yiv ve set oranlarından bahsetmişti


    Ayrıca 17-mart-2007 günü Ülkü bey ile forum dışında bizzat bir sohbetimizde aynı konu üzerine fikirlerimizi paylaşmış ve bu tartışmamızdan DİANA marka havalı silahlarla ilgili ortaya çıkan " yüksek hızlarda (tuningli silahlar) pellet materyalinin kurşun (yumuşak) olması halinde,çok dar yiv ve çok geniş set'in pelleti namlu içinde çeviremeden,pellet eteğini daha namlu başlangıcında iken traşlayacağı fikrini belirten (benimde bu fikre katıldığım) ülkü bey " 'in teorisi bugünki buluşmamızda,Benim mod54 ile prometheus (plastik etekli) ve dynamic (kurşun ihtiva etmeyen,kurşuna göre bir miktar sert olan) marka pelletler dışında 3-5 civarı standart kurşun bazlı pelletlerlede atış yaptığımızda ispat edilmiş oldu.


    Tabi her silah meraklısının yaptığı gibi eve gelip akşam yemeğini yer yemez silah temizliğine geçtim.Daha bir gün önce konuştuğumuz konunun açıklamasını temizlik esnasında görmüş oldum ;
    Harbi takımını hazırlayıp önce namlu ağzından harbiyi soktum ve harbi ucu pellet yükleme yuvasından görününcede ucuna temizlik yağı emdirilmiş bezi harbi ucuna iliştirip geriye çekmeye çalıştım,ancak 5 santim çekebildim harbi sıkıştı ve benim geri itmemle (pellet yükleme yuvası istikametine) gördüklerim beni şoke etti.....


    Ciddi miktarda sıyrılmış kurşun parçacıkları pırıl pırıl parlıyorlar !!!! tabi hemen bir gün önce tartıştığımız konu aklıma geldi ve ben yeniden bezi değiştirip tekrar çektiğimde bu sefer harbi rahat geliyor ve ben namlu ucuna kadar harbiyi çektiğimde bu sefer kurşun kalıntıları yok denecek kadar az,ki o parçacıklarda namlu pellet yükleme tarafından gelen parçacıklar,sonrasında hemen tel fırça ucunu harbinin ucuna iliştirip temizliğe devam ettiğim.Özellikle kontrollü temizlik yaptım ki bu pellet eteğinin traşlanması namlunun neresinde gerçekleştiğini gözlemleyeyim;


    Sonuç şu ki namlu başlangıcında ilk 3 santimetrelik bölümünde oluşmuş.
    Bunu daha sonra prometheus pellet ile 3 atış yapıp harbi ile temizlik yaptığımda hiçbir problem yok,dynamic pelletlede deniyorum sonuç yine pozitif (pellet traşlanması) yok.
    Fakat standart pelleti koyup yine 3 atış yaptıktan sonra yine temizlik yapmaya kalkıştığımda gördüğüm ; Yine namlu başlangıcındaki ilk 3 santimlik bölümde pellet arkalarını namlu içindeki set'ler traşlamış....!!!


    Bu arada belirtmemde fayda var pelletleri sıkıştırılmış bir büyük pamuk yastığa sıktım ve pelletleri gözlemleme imkanım oldu; sonuç ilk iki tip (prometheus ve dynamic) pelletlerde set izleri doğal görünümünde iken,son 3 atışımdaki kurşun bazlı standart pelletlerde eteklerde bir iz yoktu sadece etek komple traşlanmış halde idi.


    Buradan çıkardığım sonuç; Diana marka Havalı tüfeklerdeki yiv set oranının Dünya silah Normlarına aykırı (geniş set çok dar yiv) olmasının sonucu,bu silahı ancak kendi standardı hızlarda kullanıp,tuning ile güçlendirmemek.
    Yada tuning yapılacaksa (yapılmışsa) yumuşak kurşun bazlı pellet kullanılmamalıdır.


    Aksi halde traş olmuş (dönmeyen ivmelenmeyen) bir pelletin her ne kadar namlu çıkış hızı yüksek de olsa (ki namlu çıkışındaki hızda yiv bölgelerinden boşa kaçacak olan havadan dolayı,güç düşer) uzun mesafe gidemeyip çok kısa mesafelerde enerjisini kaybedecektir.

    Arkadaşlar


    Burada öncelikle Gres yağı konusunu,Topic'in ilerleyen sayfalarında da diğer tuning işlemleri,yay'lar gibi konuları işleyeceğim,ve hepinizin katılımlarını ve fikirlerini bekliyorum.


    Bu konuyu çok araştırdım ve oldukça fazla testler yaparak sonuçları gözlemledim.Herşeyi tam anlamıyla biliyorum demek istemiyorum çünkü herşeyi bilmiyorum,benim burada bahsedeceğim şey kullanılan gres yağının silindir içinde bozulmadan kalma süresi ve havayı piston ve silindir arasından geçirmemesi ve kaydırıcılığın maksimum seviyede olması.


    Google da arama yaptırdım çeşitli girişlerle ve karşıma havalı tüfeklerde kullanılan gres yağları adı altında yaklaşık 15 civarı farklı kimyasal ve viskozitede gres çıktı.
    Bunun üzerine makina yağları satan büyük yağ satıcılarına gittim,karşıma çok çeşitli özelliklerde gres yağları çıktı bunları özetlersek; dişlilerde kullanılanlar,yüksek sıcaklıkta kullanılanlar,yüksek basınç alanlarında kullanılanlar,ağır şartlarda kullanılanlar,plastik aksamda kullanılanlar,çelikte,pirinçte,alüminyumda,kullanılanlar ve pnömatik sistemlerde kullanılanlar diyebiliriz.


    Geçtiğimiz ay bendeki Diana Mod54 ve Gamo 4,5mm için ingiltere ve Amerika'dan iki ayrı firmadan v-mach kit getirttim bunlardan biride maccari marka.(Amerika)


    Bu kitlerin içinden küçük birer kutuda gres yağı çıktı ve gördüğüm şu ki her iki firmanında gönderdiği gresler birbirinden çok farklı viskoziteye sahip,öncelikle bu gresleri kullandım her gresi tatbik ettikten sonra yaklaşık 500 atış yapıp silahı söküyor silindir yüzeylerindeki durumu gözleyip not alıyorum,daha sonra iyice temizliyorum özel sıvılarla yıkıyorum kuruluyorum ve farklı bir gres tatbik edip yine 500 atış yapıyorum ve bu şekilde en kaliteli diyebileceğim 6 farklı gres yağını test ettim,ingiltereden gelenler dahil.


    Bilinen Mavi,kırmızı gresler yüksek basınç esnasında ısınan havadan dolayı hemen eriyip sıvı yağ gibi oldular ve silindir yüzeyini kısa sürede terkettiler.


    Ben burada en beğendiğim gres yağının sonuçlarını yazarak sizleri daha fazla sıkmayayım.


    Pnömatik sistemlerdede kullanılan 3 farklı gres yağı ile karşılaştım ve içlerinde bir tanesi varki,Rengi koyu yeşil Kauçuk esaslı ve ağır bir yağ yani sert ve aşırı uzayan sünen bir garip yağ.


    Bu gres ile yaptığım testlerde;


    1- ısıya dayanıklı anında eriyivermiyor ama erimeye yakın seviyede kaydırıcılık artıyor.
    2- Piston keçesini hiç bırakmıyor,sürtünen yüzeylerde 500 atıştan sonra bile hala rengini koruyor.
    3- silindir yüzeyinden 500 atış sonra bile ayrılmadı,yüzeye nefis monte olmuş,ki piston kesinlikle hava kaçırmıyor,


    Bunu örneklemek gerekirse,Gamo tüfeği bilenler hatırlasın tüfeği kurduğunuzda silindirin üstünden bir plastik pellet yükleme yuvası yükselir,bu yuvayı tekrar indirmeden tetiği düşürürseniz,transfer deliğini nispeten tıkamış olursunuz ve boşalan yayın ittiği piston ile transfer deliği arasındaki hava sıkışarak aşırı ısı üretir ve tüfeğin sızdırmazlığının kalitesine göre olan bir sürede yavaşça piston karşıya ulaşır.
    işte bu esnada diğer yağlarla bu test'i yaptığımızda tetiği düşürdükten sonra 1 saniyede hava boşalıyor,ama bu yeşil kauçuk bazlı gresde durum çok farklı,


    Hava kaçırma piston silindir arasında sıfır diyebilirim,çünkü bu gresle yaptığım testlerde hava kaçırma olmadığı için hava daha fazla ısınıyor çünkü daha fazla basınç oluşuyor,ve bu denemede piston 6 saniyede süreci tamamlıyor ki burada kaçan hava transfer deliği ile pellet yükleme parçası arasında gerçekleşiyor.


    Sonuç olarak şunu söylemek isterim;


    Bu gres yağını güçsüz silahlara tavsiye etmem,çünkü 500 atıştan sonra bile piston keçesini ve özellikle silindir yüzeyini terketmeyişi ve aşırı elastikiyete sahip olması ve güçsüz silahlarda ısınma gerçekleşemeyeceği için de gres viskozitesini maksimumda koruyacağı için pistonu tutarak yavaş ilerletecek,dolayısı ile güç artışı negatif etkilenecek.


    Ama güçlü silahlarda şiddetle tavsiye ederim.
    Gamo silahla,gamo 4,5mm pelleti 3 adet PC NET dergisine sıktığınızda,üçüncü dergiye ulaşıyor ama pellet param parça oluyor.


    Saygı ve Sevgilerimle

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.