Mustafa Serdar adlı kullanıcının mesajları

    kararınız hayırlı olsun.


    şunu söylemeden geçemeyeceğim firmanıza 18.02.2014 te dampam ile ilgili sorunu resimleri ile mail atmama defalarca aramama rağmen ulaşamadım. garantili diyerek sattığınız ürününüz vermiş olduğunuz dürbün büyüklüğü dahilinde kullanmama rağmen 2 parça olan ürün ikiye ayrıldı. ben isterdim ki hatanızı telafi etmeseniz bile bir cevap yazmanızdı. bu durumda muzdarip bir çok arkadaşımın olduğunuda duymuştum. ben artık Allaha havale etmiştim yazınızı görünce düşüncelerimi bilin istedim.



    Çok üzgünüm
    zaten 2 yıldır ilgilenemiyordum,
    maillerinizide görmedim,
    şimdi Aksuav Yusuf kardeşimle görüştüm, sizinle irtibata geçecek ve yeni ürün gönderecek.


    Bu arada yeri gelmişken belirteyim, dürbünü silaha monte ettikden sonra dürbünden elinizle tutar asılırsanız, fotoğrafta görüldüğü gibi alt plaka üst plakadan ayrılacaktır, çünkü alt ve üst plaka yı birbirine bağlayan 2 vidanın etrafındaki O-Ring (kauçuk) esner ve ayrılır.
    Bu ürün dizaynının yapıcısı ingiliz SportsMatch markada da aynı durum geçerlidir.

    Değerli Arkadaşlar,


    Yatagun Av ve Spor Malzemeleri olarak Faaliyetlerimizi sonlandırmış bulunuyoruz,
    Firmamız stoklarında bulunan Dampa ayaklar, çiftli Yatagun ayaklar, NikkoStirling Ayaklar, Dürbün kapakları ve daha bir çok malzemeler ile birlikte, Samyang, FX, Falcon, AirArms vs... silahların Aksesuar ve bir kısım stoklarımızda bulunan yedek parçaların tamamını AKSUAV bayii Yusuf kardeşimize devrettim.


    Bundan sonrasında olası ihtiyaçlarınızı www.aksuav.com.tr adresli web sitesinden de ulaşabileceksiniz.


    Sevgi ve Saygılarımla.
    Mustafa Serdar

    Özellikle hatsan mod 125 - mod135 gibi aşırı tepmeli silahlarda devasa boyutlu dürbünle kullanılmaması gerektiği halde neredeyse 1 kiloya yakın ağırlıkta dürbün kullanılması durumunda dampa ayağın o-ring mezkezinde 2 vida kırılabiliyor, ki zaten Yatagun dampanın bile kifayet etmediği durumda Sportsmatch hiç dayanamaz, maksimum 12 yaklaştırma ve ön mercek çapı maksimum 44 mm dürbün kullanılması durumunda sorun olmaz.

    kullanıcılar arada fark görüyor ise ben 86 değil 160 verip iyisini almayı tercih ederim, yok öyle bir fark yoksa yatagundaki yerli malı diğeri ithal diye böyle bir fiyat farkı oluşuyorsa o zaman tabi ki yatagundan alırım. saygılar..


    Sportsmatch ayağı kızağa bağlayan vidalar 4 metrik karşılığı iken YataGun dampada 5 metrik vida kullanılmıştır, Sportsmatch dampa baz alınarak çok daha güçlendirilerek imal edilmiştir, yerli imalatımız olmasından dolayıda fiyatı uygundur.

    Mustafa abi oraya pellet nasıl gidiyor?


    Şarjörde mermi varken, farkında olmadan manuel bir kaç defa namluya pelet sürülüyor, ilk bir iki tanesi namludan çıkabilirken en arkadan gelen namlu önü genleşme odasında sarhoşlayıp doğru deliği bulamayabiliyor ve en yakın deliğe yöneliyor, sonuç olarak istenmeyen oluyor. ;grin;

    Osman abi, hayırlı uğurlu olsun,


    Bu silah bence gurupman için değil, kara şişe ve yakın savunma silahı olarak üretilmiştir, dehşet bir tahribat gücüne sahip ama 13 kademe güç ayarı kısılır ve 25,4 grains AA peleti 950fps atacak şekilde ayarlanırsa kısa namlusuna rağmen güzel sonuçlar alınabilir.

    Toplamadım resimleyip yayınlarım o.k


    Geçmiş olsun,
    FX lerin yedek parça olarak valfleri dahil tüm parçaları stoklarımızda mevcut, arzu ederseniz silahı bana gönderin, kendim yaparım derseniz, hemen adresinize valfi gönderebilirim ama FX ler komplike ve hassas ayarlara sahip silahlardır, sökülmüşken değişmesi gereken o-ringler olacaktır, bu yüzden tüm parçaları paketleyip bana göndermenizi öneririm.

    Mustafa bey, güven atışlarında hedef güvenen (?) kişinin başının üstüne konur yada elinde tutar omuz hizası üstünde. Hadi pellet saptı diyelim gözünden yada kolundan vurur. Şimdi siz kalçasında pellet var deyince düşündüm, b_idea.gif b_idea.gif lolflag.gif Kesin Dadaloğlu gibi kendine güvenip bu pellet bana geçmez demiştir. rofl.gif


    Kaza sonucu,

    merhabalar kolay gelsin, uzun süre pistonlu havalı tüfek kullandım son zamanlarda forumda sumatranın met edilmesi üzerine sumatra 500 almak istiyorum ama kafama takılan sorularım aşağıda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim :)


    Tam takım sumatra 500 almak istiyorum, buna uygun nasıl bir dürbün alabilirim maliyeti nedir?


    Ayrıca bu silahın tüpünü nasıl doldurabilirim her hangi bir alet alacaksam onun fiyatı ne kadardır?


    Bu silahta gez ve arpacık mevcut olduğu için dürbün almak zorunda değilsiniz, dürbün almak isterseniz zevke keder çeşitli özelliklere sahip dürbünler bulma imkanınız var, yada reddot alabilirsiniz,


    https://www.yatagun.com.tr/urun.asp?mrc=173



    İstanbulda olmanız sayesinde tüp dolum sıkıntınız olmaz, Avrupa yakasında Yatagunda doldurtabilirsiniz yada anadolu yakasında da 300 bar dolum yeri mevcut, 6 litre 300 bar kullanım basıncına sahip bir tüp ile yaklaşık 20 nin üzerinde silahınıza dolum yapabilme imkanınız var.


    Silah için: https://www.yatagun.com.tr/urun.asp?mrc=177


    Scuba tüp için : https://www.yatagun.com.tr/urun.asp


    Dolum aparatı için: https://www.yatagun.com.tr/detay.asp?Falcon_Dolum_Aparatı=&ID=984


    Mühimmat için: https://www.yatagun.com.tr/urun.asp?ID3=1374&mrc=177

    Öncelikle bilmemiz gerekenlerden biri, kalibre 12,7mm, ikincisi mermi bakır gömlekli (kolay deforme olmaz), üçüncüsü ki ihtimalen namluda 4140 kalite yivli ateşli namlusu ve yine ihtimalen çok güçlü bir çekiç yayı, ağır bir çekiç ve en az 12mm valf çapı, bu durumda bu sonucu yakalamak, 400 bar tüp basıncı ile mümkün, hesap kitap edildiğinde 500 bar basınca dayanıklı tüp yapmak mümkün, 500 bar basınçta çekicin uygulayabileceği darbeyi kaldırabilecek valf imal etmekte mümkün, o valfi açabilecek ağırlıkta çekiç ve o çekici o kuvvette valfe itecek bir yayıda imal etmek mümkün, zaten 50 BMG de de en az barut basıncı 450 - barlardan başlar.


    Basit bir hesapla çekicin valfe uygulaması gereken kuvvet, yaklaşık 45 - 50 kilo; 6*6*3,14*400=45 kilo, burada 12mm valf ve 400 bar hava basıncı ile yola çıktım, tabi namlu boyuna görede çekicin ağırlığı önemli, çünkü namlu boyuna göre çekirdeğin namluyu terkedinceye kadar arkadan hava beslemesi için, gerekli miktarda hava salınımı için yeterince ağırlıkta çekiç gerekli ki istenilen süre kadar valf açık kalabilsin.


    165 grains peleti 1000 fps hızla atmış olsa, 368 fpe enerji üretir, bu enerji bunca kitabı delebilirmi? bilemiyorum, hesap etmek lazım, daha doğrusu test etmek lazım.

    Zaten açıklamalarda namlunun cinsi belirtilmekte, yani Gladiatorun her iki modelinde de Namlu Lothar Walther kullanılmış.


    Tek fark namlunun ceketli olması, yani kendinden susturuculu ama fotoğraftada görüldüğü gibi namlunun tamamı değil, 1/3 lük kısmı, Yani kozmetik farklılık yanında sessizlik.


    http://www.yatagun.com.tr/deta…uns_Gladiator=&ID=111


    [Resim Engellendi: http://www.yatagun.com.tr/BDFXairguns_Gladiator_TE.jpg]