şu durumda ben napacam ?
bu dürbünlerin yerine mümkünse Gamo 3-9x32, 3-9x40 veya hiç olmazsa Gamo 4x32 dürbünleri tavsiye ederim. Kaliteli ve yaylı silahlarda kullanıma uygun dürbünlerdir.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
şu durumda ben napacam ?
bu dürbünlerin yerine mümkünse Gamo 3-9x32, 3-9x40 veya hiç olmazsa Gamo 4x32 dürbünleri tavsiye ederim. Kaliteli ve yaylı silahlarda kullanıma uygun dürbünlerdir.
İlker abi acilen resim ve deneyimlerini bekliyoruz
+1
İlker HW100 için ilave tüp yapmış,1 kilo,yani yaklaşık 4,5 kiloya tamam dersen,350cc tüplü HW100 olabilir.
Modifiyeni de ben yaparım.
standart tüpü 800küsür gram zate 200g.dan bişey olmaz.
Fatih Gamo Hunter güzel, tavsiye ederim. o fiyata o kadar olur diye özetleyebilirim.
10 yarda süper, tam FT dürbünü olmuş, sincapların vay haline.
Birde baktım bu dürbün Çin'de 130usd falan, bunun kalitesinde dürbün herhalde ABD'de 700-800usd'den aşağı olmaz.
6 atışta 5 vurabildim 3. atışta nefes kontrolünü yapamadığım için sağ alta attı. (gamo ts10 pellet ile)The content cannot be displayed because it is no longer available.
elinize sağlık, çok tepen bir silahla büyük başarı ![]()
Fatih hayırlı olsun güle güle kullan. yalnız merceğin 50-60mm olması bu konuda fark yaratmaz, çünkü 40x zoom yaptığın zaman belirli derecede bir açı haricinde göremezsin zaten obj. 100mm de olsa gördüğün alan ve açı aynıdır, onun için bu konuyu kafana takma, dürbününün keyfini sür.
Yalnız minimum parallaks kaç metre? o önemli havalı silahlarda kullanmak için biliyorsun
İsabetli atışlar.
stfc-tasko export u biliyorum
ticari ilişkimiz oldu bir dönem.
Tasko Ukrayna'da şifreli iletişim cihazları, cephane, patlayıcı, barut, el silahları üreten bir firma imiş.
Tasco ise dürbün konusunda dünyada en bilinen markalardan biridir. Dediğim gibi Tasko Çin'e sipariş verip kendi markalı ürününü yaptırmış olabilir.
tabii ki var,
zaten daha öncede yazılmıştı. büyük ihtimalle çoğu dürbün Çin'deki aynı fabrikalarda üretiliyor. ve misal A firması bildik bir marka ve Çin'e sipariş veriyor bana 150 usd lik dürbün yap diye, bu dürbünlere Çin'deki fabrika A markasını basıp paketliyip yolluyor. aynı fabrikaya B markası sipariş veriyor 50usd'lik, ona da B markası basıp yolluyor. Bu arada sanırım fabrika atıl kalmasın diyede arada tasko-vs vs markalı ürünler çıkarıp onlarıda satıyorlar.
PCP leri de Onura gönderip dağıttırmak farz oldu.
aklımdan geçmedi değil ![]()
Onur webley patriotu olanlar için çok güzel bir kaynak olmuş, ellerine sağlık ...
helal size topraklarım, bizim buralar -10 derece falan, fotolara bakınca içim ısındı ![]()
bu arada kamuflajlar güzelde, aman dikkat asker kaçağı diye götürmesinler ![]()
forumda çoğu kereler bahsi geçti, tasco yazılanlar uzakdoğu mamulü taklit ürünler. tasko bulursanız kaçırmayın. ukraynalı bir üretici. hatta devlet şirketi. ve nispeten kaliteli üretime sahip.
yanlış,
sahte/taklit olan hiçbirşeyi almayın bence, gerçek marka "TASCO" ama finansman sıkıntıları yaşadığı/battığı söylenmekte, eski-kaliteli bir marka aslında.
bekaoutdoor da var diye biliyorum.
cumartesi son 2 adet silah satılmış, bilginize.
yeri gelmişken reider siparişi veren arkadaşlarım da tüfeklerine kavuştular. 450+85 ytl bilgilerinize sunulur
85 YTL dolum aparatı değilmi? fotodaki aparat bu mudur? aparata manometre dahilmi?
Sezgin bey güzel bir başlık açmışsınız, buraya diğer üyelerimizde seçtikleri kendi memleketleri, gezerken sabitledikleri kareler vs. bizimle paylaşırlarsa çok güzel bir arşiv olur.
Paylaşımınız ve düşünceniz için teşekkürler.
Hız - güç olarak standart tüfeklerde sıralama 16g pellet ile namlu çıkış hızları:
1. Fx Gladiatör 290m/s
2. AA 410extra 282m/s
3. Fx T12 265m/s
4. hw100 255m/s
şeklinde, FXlerle ilgili birçok bilgi sitenin ilgili başlıkları altında var, yine hw100 ve aa410 ile ilgilide yazılar var.not: daha önce hw100'ün T12'den daha hızlı olduğunu yazmıştım, düzelttim.
düzeltilmiştir.
Jarhead
hangi Crosman pellet bu, match wadcutter mı?
Hız - güç olarak standart tüfeklerde sıralama 16g pellet ile namlu çıkış hızları:
1. Fx Gladiatör 290m/s
2. AA 410extra 282m/s
3. Fx T12 265m/s
4. hw100 255m/s
şeklinde, FXlerle ilgili birçok bilgi sitenin ilgili başlıkları altında var, yine hw100 ve aa410 ile ilgilide yazılar var.
not: daha önce hw100'ün T12'den daha hızlı olduğunu yazmıştım, düzelttim.
Bushnell 6500 serisi dürbünler çıkmış hepsi:
1. side focus
2. tüpleri 30mm
3. 2,5-16x42 ile 4,5-30x50 arasında
4. fine multi-x ve mil-dot artıkıllı
http://www.swfa.com/c-2172-bushnel…fle-scopes.aspx
Fakat Bushnell'in kendi sitesinde herhangibir bilgi yok henüz?
soldan üçüncü resim dürbüne ön çaprazdan bakıyor demek ki. ben bir an bütün resimler arka çaprazdan çekilmiş diye düşünmüştüm.
solda olursa paralax olduğunu şimdi hatırladım.
bir takım sitelerde solda bulunan geniş paralax çarklarına kullanıcıların kendilerinin kağıtlar yapıştırıp kağırlara birşeyler yazdıklarını görmüştüm.
acaba ne yazıyorlar, yardaj mı yoksa o yardajdaki saçma düşüşünü mü?
o mesafe tekerlerinde mesafeler fabrikasyon olarak yazılmış durumda. Fakat herkezin göz optiğine uygun olmadığından her FT'ci mesafelerini ölçtüğü hedefleri netleyip, o teker üzerindeki banta-kağıda kendi ölçtüğü gerçek mesafeyi yazıyorlar. Mesela fabrikasyon teker atıcı hedefi dürbünden netlediğinde 30m. gösteriyor ama mesafeyi ölçtüğünüzde bunun 33m. olduğunu görüyorsunuz. Bir başkası ise aynı dürbünle aynı hedefi 29m.de (fabrikasyon skalaya göre) netleyebiliyor vs.