AVCI1981 adlı kullanıcının mesajları

    Siahı tanımanın en iyi yolu 200 bar basınçla başlayıp 100 bara kadar krono ile ölçüm yapmaktır.Her şarjör bitimi manometre kontrol edilip bütün değerler not alınırsa silahın hangi basınçta en verimli çalıştığı ve ürettiği güç bulunmuş olur.Bana göre bütün pcp'ler 80 metre civarı kara şişelere ciddi zarar verir.


    Bu konuda haklısınız ama benim gibi bir çok arkadaşın böyle teknik destek bulacağını sanmıyorum. Fakat silahı tanımak için krono ile ölçüm yapmayada gerek yok silahı kullanırken sesi düştüğü yerdeki darbesi gibi özelliklerle en verimli gücünü çözebilirsiniz.


    Benim AT 44 150-130 bar arasında resmen içindeki canavar çıkıyor.

    Bar 200 ken atış gücü biraz düşüyor.En güçlü atışını 150-120 bar arasında yapan bir tüfek. Güç ayarını arkadaşımızın söylediği gibi 15cm aylan anahtarı ile yapabilirsin ama alttan bir sivri (çivi yada küçük aylan anahtarı) aletle çekiçi sabitlemeyi unutma.

    Hemserim sana av yasak anladınmı gece avyasak tabanca yasak belgenyok yasak vergini vermedin yasak. Önce avcı ol kursuna git dersini çalıs av tüfegi av vergini ve daha sonra ücretsiz dagıtılan bir kitapçık ve harita var onları al oku tamam. Benden bukadar san nekadar anlarsan


    Slm arkadaşım Konuyu okuduğum kadarıyla yanlış anlaşılma var. Arkadaş belingeki silahı avcılık yada avlanmak için kullanmamış. Üzerine hamle yapan bir domuzu etkisiz hale getirmek için kullanmış. Bu önemli bir fark. Ayrıca konuya katılmışken söylemek isterim daha düne kadar ne vergi ne pul nede avlanma kursu vardı.Şahsi görüşüm avcılık evrak parcalarıyla devlete önenen harç(haraç) la olmaz. Avcı adam vurduğu avı açı çektirmez, fuzuli av yapmaz yaban dengesini bozmaz. Bunlar içten gelen ve büyüklerden öğrenilen bilgilerdir.

    Domuz avı hakkında fazla bir bilgim yok arkadaşım. ama bildiğim birşey var. Zeytinliğimizi gübreleyip suladıktan sonra motlaka ama mutlaka bizide ziyaret ederlerdi. Bu yöntemide deneyebilirsin bir ufak çukur açıp gübreyle doldur ve sula. Bu cazibeli havuza domuzun dayanacağını sanmıyorum ;,;-;tufey#

    Silah firmaları böyle bir projeyle ilgilenmez. Çok yüksek devirle çalışan silahlar var, soğutma işini başka türlü çözmüşler. Tabanca da dediğin olmaz, tüfekte de olmaz, makineli tüfeklerin ihtiyacı olabilir ama o kadar sayıda atış yapılmıyor genelde. O yüzden bence proje hem maliyet hem de uygulanabilirlik olarak zayıf.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.



    +10


    Sivillerin tam otamatik tabanca ve tüfek kullanıma yakask olduğundan pek para edecek bir sistem değil sahten askeriye de pek yakın bakmaz bu konuya çünkü bizim Yani Türklerin mantığı yapsınlar bastıralım parayı alalım kafa patlatmayalım AG işi boş iş olarak bakarlar.

    1- Eğer haraketli ve kısa mesafe kullanıyorsan bir milbot işini görür böylelikle Gez ve arpacığa yine ihtiyacın kalmaz,
    2- Eğer dürbüne zarar verecek kadar ağır yükün altında kalacaksa tüfeğin geri kalan taraflarıda zarar görür örneğin ceviz kundağına yazık olur ezik çizik içinde kalır. sen yinede dürbün takmasanda tüfeğini hırpalayacak kadar yükün altında yada sağ sola vuracak kadar dengesiz yere bırakma.

    Mustafa abiden aldığım sentetik yağla Hatsan pompayı bir yağladım. Sonuçlara kendim bile inanamadım arkadaşlar pompama uzun uzun bakıp bu pompa benim mi diye şüpelendim bile ;lol; Sanırım hatsan pompaharını yağlamadan satıyor sentetik yağ Pompayı çok rahat çalışmasını sağlıyor.

    Şekil olarak alışık olmadığımız bir tüfek fakat ağırlık içerde kaldığından kullanımı yorucu olmayan bir tüfek gibi duruyor. Şahsen benim çok hoşuma gitti. Rus üretimiyse materyal kalitesi içinde söylenecek birşey olduğunu sanmıyorum.

    Yok andre onu size yazmadı refrigatior arkadaşımıza yazdı. Oda sizin gibi ayar konusunda sıkıntı çekmiş fakat sizingibi danışmak yerine direk "hatsan rezaleti" atlı bir başlık açtı. Bundan dolayı arkadaşımız tepki gösteriyor haklı olarak. Ayrıca yaylıda hatsanın en iyi tüfeğini almışınız bence oldukca isabetli birtüfektir. Üstatlarımızın dediği gibi gez kısmında ikitane ayar kılikleri vardır yan kısımdaki sağ sol ayarı için üst taraftaki yukarı aşağı için ayar yaptırır.



    Not: Bana sorarsanız 5 metrede ayar çekmeyin enaz 10 metre için tüfeğinizi ayarlayın.

    Kesinlikle hatsan kullanıcısı olarak hatsanı kolladığım anlaşılmasın. Mod 140 attığını vurmuyor hatsana yakışmayacak bir silah daha iyisini yaparlar vb. eleştirilerin bende arkasındayım. Fakat hatsan ucuz olsun diye kalitesiz bir tüfek yapsada bunu bilerek alınması sonrada hatsan rezaleti diye başlık atılması bana doğru gelmiyor.

    Tüm yaylı silahlarda bir rodaj süresinin olduğu muhakkak. Hatsanın özellikle yaylı tüfeklerinde sizin deyiminizle orantısız gücün olduğunu forum yorumlarından da okumuşsunuzdur.. Silahı teknik bir arıza yada üretim hatası dışındaki sebeplerle fabrikanın değiştireceğini sanmıyorum. Kaldı ki siz farklı bir modelle değiştirmek istediğinizi belirtmişsiniz.
    Bunun dışında silahta kaynaklanan bir arıza olsaydı bu davranışı sergilemeyecekleri kanaatindeyim.


    Ama silahı aldığınız yerin size bu değiştirme avantajını sağlamasının da fabrikadan bağımsız olarak (Silahta deformasyon ve kullanıldığı belirgin detaylar yok ise ) kendi insiyatifilerinde olduğunu düşünüyorum.


    Selamlar



    +1 Bu konuda açıkcası arkadaşım siz haksızsınız. mod 140 ın güçlü ama istikrarsız olduğu herkez tarafından bilinir. Bunu bilerek bu silahı alıp iki gün sonra ben bu silaha alışamadım bunu vereyim farkı ödeyip bir üst modelini alayım demek hiç etik değil açıkcası. Hatsanı bu konuda eleştirmeniz yanlış.

    Alıntı

    Alıntı sahibi "wilwoline"
    Alıntı sahibi "fatihmulayim"
    ( bu arada askeriyeden jandarmalar ve atış birincileride katıldı )
    jandarmalar yivsiz av tüfeği kullanmıyorlar. onun eğitimini almıyorlar ayrıca belirtmen anlamsız !
    Noldu yani bunu yazınca,prim mi yaptın.Anlamlı ya da anlamsız nolursa olsun adam 1. olmuş tebrik bile etmeden;o anlamsız bu anlamlı.Senden 10 yaş büyük bırak o bilsin neyin anlamlı,neyin anlamsız olduğunu.


    +1
    Bu arkadaş yarışmanın nekadar ciddi ve katılımcıların boş insanlar olmadığını belirtmiş, Bunu belirtmesi çok normal ve gerekli.


    Tebrikler arkadaşım başarılarının devamını dilerim.