sweethome adlı kullanıcının mesajları

    Aslında kızağın içindeki boyayı tamamen kazımak gerek nekadar sıksamda kızaktaki boya kaymasına sebep oluyor bence.. sanayiye yolum düşünce eski çalıştığım torna atölyesine uğrayıp iyi bir stoper yapıcam ozaman kayması imkansız ;)

    Anladığım kadarıyla isabetten taviz vermem diyenler t12 tercih etmeli..zaten bu forumdan yani yorumlardan çıkardığım fikir, fx bir müsabaka silahı, hassas ve çok isabetli bir silah(lar).


    Silahlarınız hayırlı olsun kazasız belasız, başarılı atışlar..

    Serkan hocam tüfeğin rodajını doldurana kadar yeni bir model alma niyetim var :whistling: , açıkçası bu silah gözümden düştü.. arkadaşımda 60liralık ne olduğu belli olmayan 20liralık dürbünü olan silah ile sigara kalınlığında ağaç dalını vurabiliyorum bu silaha ve dürübünü, dampası vs 450 lira oldu harcıyorum değil ağaç dalı vurmak kutu birayı bile vuramıyorum.. Forumdaki bazı abilere fazla abartıyorlar diyordum bukadar kötümü bu tüfek diyordum hak veriyorum artık.. 2. ellerde ewanix blizzard dikkatimi çekti o tür bi silah almaya niyetim var 2ay içerisinde..


    ilginiz ve yorumlarınız için teşekkürler.

    kırılan civatayı kendi imkanlarınızla çıkartamıyorsanız bir tornacıda çıkarttırın.gamo veya diana dürbün stoperi alın. 12.9 kalite imbus vida kullanırsanız birdaha sorun yaşayacağınızı zannetmem.bu stoperlerde dürbüne temas eden noktada mukalom benzeri darbe emici lastik kullanılmakta hem kızağa sıkılıp hem üsten vidalanmakta.


    Tavsiyeleriniz için teşekkürler mesleğim torna freze şuan o işi yapmıyorum ama halledebilirim ^^ dediğiniz stoperleri araştırıcam sağolun.. g;$i



    Geçmiş olsun
    Yeni almışken böyle problemler insanı bir anda soğutur herhalde
    ama foruma yeni üye olmama rağmen okuduğum kadarıyla hatsan ın servis konusunda sana yardımcı olacağı


    Hatsanın servisine gerek duyulacak kadar büyük bir problem değil ;) Beni soğutamaz ancak başka silah aldırır ;kihhik,



    paylaşım için teşekkürler.
    mod 125 ve torpedo dürbün canavarı...
    ben torpedo 155 in piston ucu ağırlığını çıkarttım.tepmesi oldukça azaldı.
    piston ağırlığını söktüğüm halde gücü bence yeterli.daha uzaktan ölçmedim ama 50 mt den şişeleri patlatıyor.


    Bende çıkardım bakalım sonuç ne olucak.. ;avci;


    dampa ayağı monte etmeden kısa bir süre önce oturtacağınız yere patex japon yapıştırıcısı sürmenizi öneririm,ben hep bu şekilde kullandım dampa ayağı,patriot da da aynı yöntem son kullandığım walter falcon da da aynı yöntem,walter falcon mod125 ile bire bir aynı tüfek g;$i


    arkadaşımızın da tavsiye etdiği gibi,yayın ucundaki ağırlığı çıkarmanızı tavsiye edeceğim,bu şekilde daha isabetli atışlar yapacaksınız, çifteli gibi deyilde gerçek havalı gibi ses çıkar o zaman g;$i tüfeğin tepmesinden şikayet eden herkes deniyebilir,



    Yapıştırıcı hakkındaki tavsiyelerinizi daha önce forumda okumuştum yay önündeki mili çıkardım yumuşak vurduğunu hissedip dürbünü takmayı uygun görürsem yapıştırıcıda uygularım :thumbup:



    Sanırım çıkar dediğiniz cihaz bu, biraz uğraştırdı ama söktüm aldım yerinden ;şrofls;.


    [Resim Engellendi: http://img21.imageshack.us/img21/9793/dsc03885eei.jpg]


    Ayrıca nuclex arkadaşımıza teşekkür ediyorum tetik tertibatı ile ilgili videosunu izledim.. ;grin;

    Bugün mod 125 ile deneme atışı yapmaya gittik arkadaşımla 10 atış sonrasında stoperin civatasını kesti.. 10 15 atış sonrada dürbün epey geri kaydı bende dağılmadan çıkarayım dedim ve dürbünü söktüm..


    Araştırmadan bir günde karar verip aldım ve pek mutlu olmadım bu silahtan 1 2 ay sonra 2. el webley raider pcp tüfek alma düşüncem var ozamana kadar bunu dürbünsüz kullanmnak zorundayım :whistling:


    Gez arpacık ile daha iyi atışlar yaptım desem yalan olmaz.. ve çok tepiyor sanki çifte av tüfeği gibi, silah benim gibi 60 kiloluk insanlar için yapılmamış anladığım kadarıyla.. kimin için yapıldığıda pek anlam veremedim ama benim gibi sazanlar için yapılmış olabilir diye düşündüm ;kihhik,


    hatsan mod 125 alacak arkadaşlar varsa bilgi olması için yazmaya gerek duydum ;grin;



    önceki hali yatagun dampada var


    [Resim Engellendi: http://img210.imageshack.us/img210/2008/dsc03875.jpg]




    sonraki halleri ;keyf;


    [Resim Engellendi: http://img198.imageshack.us/img198/315/dsc03884e.jpg]



    [Resim Engellendi: http://img22.imageshack.us/img22/8011/dsc03883l.jpg]

    Bir arkadaş moderatörün deliğini 7mm olarak büyültmüştü ve sorun düzelmişti diye hatırlıyorum forumda okumuştum.. orjinalde


    6mm sanırım o delik ve dişte salgı yani yamukluk varsa pelletler mederatöre çarpabilir..

    Hatsanın fabrikası amerikada olsaydı amerkan malı bir ürün olsaydı neyapardınız? amerikayamı yollardınız yoksa satın aldığınız firmayamı? gerçi bu halamın sakalı olsa amcam olurdu hikayasine döndü ama sizin yanlışınız sadece bu bence.. Bende mod 125 aldım tavsiye istemeden ve aşırı ağır ve sert bir tüfek ile karşılaştım hatsan böyle yapacak birşey yok.. biraz amelelik çekip ileride aldığımız iyi bir tüfeğin değerini anlamak için birebir :whistling:

    şu hatsan 125i çok yere vuran var bende aldım 2gün önce henüz elime ulaşmadı kargodan takip ediyorum kurye biraz önce dağıtıma çıkardı diye bakalım henüz hiçbir deneyimim yok ama vida gevşedi yay yumuşadı gibi sorunlar beni pek rahatsız etmez, sanıyorumki aldıktan sonra biraz atış yapayım o silahı parçalayıp tekrar toplarım gibime geliyor.. adamın başına ne gelirse meraktan gelir misali :whistling:


    benim okuyup anladığıma göre bu silah güçlü ama isabet oranı okadarda iyi değil.. sorun yaşan çok olmuş bu hatsan markadan gelsin bi görelim bakalım.. mesleğim torne freze kırılan biyeri olursa en iyisini yeniden yaparız artık :)


    Bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler umarım sorun yaşamam bu silahtan dolayı. :|