serkan adlı kullanıcının mesajları

    Patriotlarda güç arttırma işlemi biraz sancılı oluyor. Benimkine hiçbi güç arttırıcı işlem yapılmadan sadece yeşil gres sürüldü (tüfek tamircisi tarafından), tüfeğin gücü amacım o olmasada arttı. Fakat daha sonra namluyu tutan vida içten kırıldı, Yetmedi kabzesi parçalandı (mübalağasız arkadan kabzanın ortasına kadar yarık oluştu), tepmesi arttı, vidalar yerinde durmaz oldu, hiçbi stabillik kalmadı. Sonra servise gönderdim kabzesi vidası herşeyi orjinali ile değişip bana geri geldi ve inanılmaz şekilde stabil oldu, mutlu mesut geçiniyoruz şimdi...


    Kısacası gücünü arttırmaya çalışırsan bu tüfeğin, patriottan bir mod 125 elde edersin (insanlar çok şikayet ettiği için böyle söylüyorum yoksa benim 125le bi tecrübem yok) oda sadece iki kutu atış için gibime geliyor. Sonra doğru servise... Yinede sen bilirsin.


    Kolay gelsin...

    1. Nesil Patriotlar ilk geldikleride elden geçmezse yazılanlar düzgünce yapımazsa (yaptırılmazsa) büyük ihtimal (tecrübeyle sabit) sorun çıkartıyorlar. Ama sonra bakımını yapıp onu adam edinceeeee... bide üstüne yatagun dampayla düzgün bi dürbün takıncaaa... sonrada aynı delikten iki pelet geçirinceeeee... işte o zaman zorda kalmadıkça ben bu tüfeği satmam dedirttiriyo. Özellikle gücüyle. Aynı konforu kesinlikle vermesede PCP gücünde tüfeğiniz oluyo. Ben memnunum :)

    Merhaba,


    Pek bilgim olmayan super poze tüfekler hakında size danışmak istedim.


    1-Kaç kalibre olmalı 12 ile 20 numara fişkler arasında kullanılma amacı, bulunma yada fiyat bakımından çok fark varmı


    2-65 cm namlu boyu yeterlimi ne için kullanılır siz hangi namlu boyunu önerirsiniz


    3- 3-3.5 kg arası bir tüfek taşımada ve kullanmada zor olurmu


    4- online sitelere batığımda genede hep namlu uzunluğu var ama tüfeğin uzunluğu yok. Super poze tüfekler namlu boylarına göre ortalama ne kadar uzunlukta (toplam) olurlar.


    5- çift tetik-tek tetik nedir. tek tetik olunca ikisini aynı andamı atıyor yoksa bi birini bi birini mi atıyor siz hangisini önerirsiniz


    6- yerli hangi superpozeyi önerirsiniz. Şok ejektör olması farz değil. ben huğlu 104 a yı beğendim ama siz ne düşünürsünüz önerirmisiniz. Kullanan arkadaşlarım varsa memnunlarmı?


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...


    Saygılar...

    Olay sadece tüfekte değil bana göre. O mesafelere atmak için yeterli bilgi ve tecrübe de gerekmektedir.


    Ben şahsen izleyemedim sadece ezbere başlığa göre yazıyorum. You tube da "search" bölümüne ne yazmalıyız ?


    Kendi imkanlarım ile, 250 metrede 40 atışta 1 şişe kıracağıma, 170 metrede 5 de 4 yapmak daha efektif geliyor.



    Doğu söylüyorsunuz. O mesafeden şişe kırmak için 1- enerji = o güçle atacak tüfek gerekir 2- vurmak gerekir (şişe kırmak sadece bir örnek) hani bu tüfek bu enerjiyi verebilirmi diye sormak istemiştim


    Saygılar...




    Peki AA S410la mı deneyeceksiniz bu mesafeleri? Yapılacak bir modlama 5 10 atış için bile olsa AAyı bu hale getirebilir mi? Bilgi edinmek için soruyorum yanlış anlaşılmasın.


    Saygılar...

    Şehrin içinde oturmak güzel ama atış yapılabilecek yakında bi yer bulmak zor oluyor.Ne güzel olurdu şöyle balkona oturup tüfeği alıp atış yapmak :) Atış yapılacak arazi var ama hep binaların arasında biri polis dese uğraş dur...


    Yardımlar için çok teşekkürler... Ben googe Earth dan ve o dediğiniz yerleri bi araştırayım inşallah uygun bi yer bulurumda uzun mesafe atışlarınıda deneyebilirim patriotla.


    Saygılar...

    Merhaba arkadaşlarım, üstadlarım...


    Ankara'da oturan bi öğrenciyim haliyle arabam yok. Bu yüzden gerek buluşmalara olsun gerek atış yapmak için olsun uzak mesafelere gidemiyorum. Demetevler'de oturuyorum.


    Acaba sırtıma tüfeği takıp bisikletle gidebileceğim yada otobüs dolmuş ve bilimum toplu taşım araçlarıyla gidebileceğim havalı tüfek atmak için bildiğiniz bi yer varmı? Paylaşırsanız ve detaylı tarif ederseniz sevinirim.


    Saygılar...

    Yanlış hatırlamıyorsam bi yerde okumuştum Einstein evrenin yoktan var olduğunu kanıtlamış ve demişki "ben tanrının evreni neden yarattığını değil niçin yarattığını merak ediyorum.


    demişsiniz.


    sanırım Einstein evrenin yoktan var olduğunu kanıtlamış ve demişki "ben tanrının evreni neden yarattığını değil nasıl yarattığını merak ediyorum" demek istediniz.yazdıklarınıza göre mantıklı olan bu çünkü.



    Yok hayır daha çok espri gibi. Hani tanrı kesin evreni yarattı ondan eminimde niye yarattın Allah'ım der gibi :) belkide yine discovery de seyrettiğim bir belgeselden kalmıştı aklımda.

    Aslında bu insanlar tanrının varlığını kabul ediyolar. Ben fizik bölümünde okuyorum hemde ODTÜ gibi bir okulda. Burda ODTU dememin amacı böbürlenmek değil herkesin ODTU yü bu konuda nasıl bildiğini biliyoruz.


    Bölümde hazırlık biterken hazırlık dersleri oluyor. Hoca derse geldi bize evrenin nasıl oluştuğunu anlattı ve dediki "evren hiçbirşeyden gelmiştir ama bu hiçbirşey hiçbirşey değildir".


    Dönem başlamıştı okula devam ediyorduk bir gün zamanında atom enerjsi kurumu başkanlığıda yapmış bir fizikçi hocamız dediki biz herşeyi bilmiyoruz biz sadece görüp deneyini yapabildiğimiz şeyleri biliyoruz. Gerisinide kutsal kitaplar bilir demişti.


    Mesela fizite herkesin bildiği artı yük eksi yükü çeker. Evet çeker ama kimse ilgilenmez neden çeker açıklamasıda yok. Biz sadece nasıl hangi kuvvetle çektiğine bakıyoruz. Yani bilim herşeyi açıklar diye bişey yok bunu fizikçilerde kabul ediyo


    Hocamıza sorduk neden çeker hocam dedik (hani bilim insanı olucaz ya meraklı yapı :) ) hoca dedi ki sana ne biz nedenle değil nasılla ilgileniyoruz.


    Yanlış hatırlamıyorsam bi yerde okumuştum Einstein evrenin yoktan var olduğunu kanıtlamış ve demişki "ben tanrının evreni neden yarattığını değil niçin yarattığını merak ediyorum"


    Bu insanların yapmaya çalıştığı şeye gelirsek evrenin temel yapı taşını bulmaya çalışıyorlar ve bu temel yapı taşları birbirlerine hangi kuvvetle bağlılar, kütle sanıl oluşur sorularına cevap arıyorlar. Mesela şimdi biz proton nötron diyoruz (ve hala Allah'a inanıyoruz) bu insanlar onların da küçüğünü bulacaklar.


    Ama tek amaç bu değil. İnsanlar elektronu araştırırken elektriği atomik enerjiyi onun gücünü ondan enerji elde etmenin yolunu ve sonuç olarak günümüzdeki çoğu şeyi buldular. Bu araştırma sonucundada bunun gibi buluşlar oluşabilir çünkü yeni bir kuvvet (çok büyük) bulunması bekleniyor.


    Karadeliklere gelincede ilk olarak daha karadeliklerin ne olduğu bile bilinmezken oluşur denmesi zor ama bu insanların yaptığı açıklama şu: normal zamanlardada protonlar çarpışıyor biz bunu kontrollü yapıcaz sadece


    Hayırlısı görücez bakalım neymiş :)

    Hi all airgunners in Turkey!I wondered if anybody had any velocity tests for the Hatsan models55 to90 in 177.I cant speak Turkish Im sorry,I would be grateful for any help. Regards


    I have no test about their velocities but I found them from online shops.


    Hatsan Mod 55 (.177) : 300m/s


    Hatsan Mod 60 (.22 I could not find in .177): 225 m/s


    Hatsan Mod 70 (.177): 300 m/s


    Hatsan Mod 90 (.177): 300 m/s




    As you see they are approximately the same rifle but with small changes they are sold as if they were different rifles.


    They are taken from online shops as I said ,so velocities may differ from real.

    Silaha verilen para neyse ben ruhsata verilen paraya acıyorum. TheNightHawk abi kolleksiyondan bahsediyo. Bir kolleksiyonun ruhsatı ne kadar tutar her yıl, 10 silah olsa her yıl bitane bu silahtan alırsın. Bi yolu varda benmi biliyorum benmi yanlı biliyorum anlayamadım :him:s

    Ama fiyat sizi yaniltmasin Turkiyeye maliyeti Ucuk fiyatlara cikabilir tabi cantada gelmesse.

    Gidip silahı alıp çantada getirmek gibi bi durum olabilirmi. Benim tüfeğim arkadaşım diyip getiremezmiyiz. Başarı şansımız ne olur. Biri bana yapılabilir desin hayallerimi yıkmasın :)