aseyhan adlı kullanıcının mesajları

    Long modelinin ilk çıktığındaki fiyatından çok fazla olacağını sanmıyorum. Umarım bu tüfekle beraber bir kampanya da yaparlar. Yeni PCP alana, kırmalı yaylı hediyesi gibi.

    pence tam set satış yapsalar daha çok gider Türkiye de.Bizim insanımız çok alengirli işi sevmez tüfek alacak pompa alacak dürbün alacak,kılıf alacak,saçma alacak ,çok ses çıktığını görünce moderatör alacak,bunları tek tek seçecek filan uzun iş.Uygun bir fiyattan tüfek pompa dürbün kılıf yanında bir kaç kutu saçma vs gibi bir kampanya yapsalar satışlarının çok daha yüksek olacağını düşünüyorum.

    bu arada şunu farkettim birden biz şok diyoruz türkçede ama ingilizce de "choke" aslında "boğma" anlamında hani bildiğimiz şok değil.ilk defa düşündüm o kadar oturmuşki terim.

    [gallery][/gallery]

    Muhtemelen tabancanın menteşesi elinizde kalır. Ya da elinizi araya kıstırıp güzel bi yaralarsınız :) Peki o vidayı gevşetirsek 2.pompada havayı tahliye etmesi de mümkün mü. Yani bir nevi maksimum güç sınırlama vidası mıdır? Yoksa hazneyi ayarlama vidası falan mı içini bilmediğimden ne gibi bir fonksiyonu olabilir gözümde canlanmadı. Crosman silahlarda hava haznesinin hacmini arttırarak gücü arttırabiliyorlardı. Ama sanıyorum bu tabanca güç odaklı üretildiğinden olabilecek maksimum gücü elde etmeye çalışmışlardır.


    başka forumlarda vs okuduğuma göre bazı ülkelere giden zorakilerde (ingiltere gibi) yasal sınırın altına indirmek için de bu vidayı kullanıyorlarmış(gevşeterek).Yani bu vida sanırım ne kadar basınç altında hava tahliye edileceğini ayarlıyor.Tahliye valfinin ne kadar basınçta açılacağını ayarlıyor olabilir kanımca.


    6 -7 pompalardan bahsenlerde var ama genelde .22 versiyonunda 5 pompada 500 fps civarı veriler var 14.3 grain pelletler için.Benim zoraki artık 3.pompayı çok zorlamadan yapar hale geldi (ki hayra alamet olduğunu sanmıyorum muhtemelen bir yerlerden kaçırıyor ki artık daha rahat yapıyor belkide artık 3 pompada ancak 2 pompalık hava toplayabiliyor) ancak 5 pompa vs ciddi güç isteyecektir ve TheNigthhawk a katılıyorum menteşenin ya da direk üst kapak kısmının elde kalma yamulma vs olasılığı yüksek.

    bugün şu zoraki ile neler yapabilirim millet neler yapıyor diye bakınır iken internette alttaki linke rastladım.Özellikle 3. ve sonraki pompalarda (üretici tavsiyesi 2 pompadır!)fazla havayı tahliye eden valfin kapatılması anlatılmış.Şu an yapsam bile deneyemeyeceğimden hiç bulaşmadım ama daha önce verilmedi ise belki birinin işine yarayabilir.(tekrar belirtiyorum ben uygulamadım sadece denemek isteyen olursa diye ekliyorum)


    Linkteki pdf döküman ingilizcedir.


    http://www.pomonaairguns.imout…ges/ZorakiValveAdjust.pdf

    Konuya ekleme yapayım. Geçenlerde emniyette işlerim vardı. Emniyet müdürlüğüne her ilden ekip otoları ve sivil plakalı araçlar geldi ve yeni ihale ile alınan son sistem hafıza kartına görüntü kaydeden çift bant Ka Ka Wideband çalışan yeni cihazlarını montajı bitmiş halde teslim aldılar. Dedektörler Stalker Markaya benziyordu (siyah sensörlü ve yuvarlaktılar) büyükçe dikdörtgen bir ekranı olan kayıt cihazlı araç da vardı. Aynadan görüntü gösteren model de vardı. HYani sanıyorum kayıt cihazları muhtelif marka alınmış. Ayrıca Hacettepe üniversitesine dönüşten önceki tabelada hem LİDAR hem RADAR cihazı var. Lidar Laser kullanıyor. Bilginize. Kayıt da yapıyor olması muhtemel. Araçlara kafayı sokup inceleyemedim . Daha yakından görürsem tam olarak marka model belirtebilirim. Şimdilik bu kadar agt

    Lidar için özel not : lazer tabanlı hız tespit cihazları lazeri üstünüze koyduğu anda ölçümüde aldığından "farketseniz bile" çoktan cezayı yemiş olursunuz bilginize.Bu arada farketmek demişken Spectre Mark IV filan da almış lar mı :)Herkesin magnezyum alaşımlı farketme yeteneği olmayabilir. :)

    Ben bu hafta atış için değil de sizleri görmek için bir ara uğramaya çalışırım.


    Kamuran Ağabey, bu arada hp - 01 bugün elime geçti ve işin ilginci sanırım mağaza teşhir ürününü yolladı bana seri numarası 0000017 ki bu da epey yatmış anlamına geliyor vitrinde.(piyasadan ucuz olmasının bir sebebi varmış demek ki aldığım yerde) Almaya karar verirsen senin alacağın ile bu tam olarak aynı olmayabilir belki.(atakarms'a iletişim formundan yazdım üretimde fark olmadığına dair bir cevap attılar,umarım bunuda ürün yorumlarına taşımazlar :) )Cumartesi gelebilirsen incelersin üstad.


    Bir de hem teşhir ürünü olmasından hemde daha ilk pompalamada tahliyeden ufak bir pısst sesi geliyor olmasından huylanmış durumdayım.Chrony getiren olur ise cumartesi bir ölçmek istiyorum kaç pompada kaç fps çıkış hızı var.

    evde atış yapmak istiyorsan sana tavsiyem bir gamo AF-10 al.Diğer pistonlu gamo tabancalar da bu kadar sessiz midir bilmem ama geçenlerde bir ankarateam buluşmasında af 10 ile atış yapma şansım oldu gerçekten inanılmaz sessiz.Ev için ideal.Ayrıca satan yerlerin web sitelerinde vs özellikleri pek yazmaz ama 10 tane bb yi sıralı dizip her kurma da tek tek sürmeden bb atabilirsin.Tek tek sürerek paraşüt saçma (pellet) te atabilirsin.Co2 tabanca sahibi biri olarak ev için çok uygun olmadığını ve pek te isabetli olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.İsabetli değil derken hem co2 nin çok stabil atış yapmamasından hemde çoğu co2 tabancaya gerçek tabanca görüntüsü verilmeye çalışıldığından hassas atışlara uygun gez-arpacık tertibatları yoktur.Co2 tabancalarla 8-10 mt den şişe vurmak keyiflidir ancak ev içinde 10 mt bulup atmak zordur.Ev içinden 4-5 mt lerden yapacağın atışlarda ise büyükçe bir hedef koyarsan çok kolay atış olur zevk vermez.Çok küçük hedefler seçersende gez yüzünden zorlanırsın yine keyif vermez.O yüzden ev için atacaksan daha hassas gez-arpacığı olan pistonlu tabancalar alman çok daha uygun olacaktır.Selamlar.

    bugün chrony ile ölçtüm sağolsun bir akradaşın chrony si vardı yanında.


    ilk denemelerimde 8.4 grain fx pellet ile 860 fps 10.34 grain aa field heavy pellet ile ortalama 760 fps civarında idi.5 er atış yaptım çıkış hızlarını not vs almadım ama +- 2 fps civarı idi atışlar arası farklar.Bir yarım saat kadar atış yapıp 50 pellet attıktan sonra tekrar denediğimde 8.4 grain pellet ile 840 fps civarında atışlar yaptığını gördüm.Sanırım ya namlu kirlendiğinden ya da ilk atışlarımda pistonda daha çok yağ vardı ve daha çok dizelliyordu sonra azaldı belki.Yani özetle üreticilerin verdiği o 1200 fps vs gibi rakamlara inanmayın.Selamlar.

    cem bey üstadım,


    sagolsun isverenlerim pazartesi icin bir toplantıda sunum ittirdiklerinden sunuma hazırlanayım derken cumartesi buluşmasına gelemedim.Şimdide toplantının esas sebebi olan ağabeyimiz yurtdışından kül nedeni ile döenemeyince toplantı iptal oldu.Keyifli bir günü boşa kaçırmışım üzüldüm.oralarda olursanız 1600 gibi ps de olmaya çalışacağım.


    Saygılar.

    Stoeger X20'mim için sipariş ettiğim GRT III tetik bugün elime ulaştı (1 hafta) ve tüfeğe taktım.


    işin aslı pek öyle cuk diye oturmadı hem normal emniyet'in hemde diğer taraftaki ayı kapan emniyet tertibatının tetik bıçağı üzerindeki pin e dayandığı küçük uzantılar biraz sorun oldu onları 1/2 şer mm kadar törpüleyince güzel bir şekilde oturdu.Her iki emniyet mekanizmasıda gayet güzel çalışıyor ve gerçekten iki tetik arasındaki fark inanılmaz.Ev içerisinde bir kaç atış yapıp biraz ayarlamaya çalıştım tetiğin 1. ve 2. kademe ayarlarını.Şimdilik orta yollu bir ayarda bıraktım yoksa adeta dokunur dokunmaz tetik düşürüyor.(ancak bu halde bile tüfeğin dipçik plastiğini yere sağlamca bir kaç kez vurduğumda tetik düşürmüyor).Daha ince ayarlamayı daha fazla atış yapabileceğim bir zaman ve mekana bıraktım.Telefonumun hem bluetooth'u hemde usb bağlantısı saçmaladığından pc ye resim aktaramadım.yarın ofisten foto çekebilen bir şeyler getirip resimleri çeker eklerim.


    Özetle: Stoeger kullanıcıları için bir iyi bir de kötü haber var;


    iyi haber:evet grt III ve muadili tetikler Stoeger X20 ye uyar(uydurulabilir),denenmiştir.


    kötü haber:uydurabilmek için emniyet mekanizmasının uzantılarını az da olsa törpülemek zorunda kalacağınızdan tüfeğinizde herhangi bir arıza meydana geldiğinde orjinal tetiğini yerine de taksanız serviste tüfeğe müdahele ettiğiniz belli olacağından tüfeğiniz garanti dışı kalabilir.Forumdan sideprensi Kadir abimizin yazdığına göre stoeger yaydır piston contasıdır gibi kullanıma bağlı olarak eninde sonunda yıpranacak parçaları da göndermiyor siz tüfeğinizi bize gönderin diyor.Dolayısı ile tüfeğinin garanti dışı kalmasını göze almayan arkadaşlar hiç tetiği değiştirmeye kalkışmasın.


    Dikkat: BenTetiği monte edebilmek için törpüleme yapar iken mm nin 5 veya 6 da biri kadar her törpüleyişimde yeterli olup olmadığını deneyerek ilerledim ve yeterli gelecek minimum düzeyde törpüledim.Çok fazla törpüler iseniz emniyet tertibatınız çalışmayabilir.


    BÜYÜK HARFLE DİKKAT!!: Tetiği takıp tüfeği topladıktan sonra tüfeği özellikle ilk bir kaç kuruş denemenizde namluyu sıkıca ve güçle tutun.Tüfeği kurup namluyu kapatana kadar her an elinizden fırlayabileceğini varsayarak güç uygulamaya devam edin.İçerisine saçma vs koymadan önce emniyetin çalışıp çalışmadığını test edin sonrasında ise emniyeti kapatıp tüfeğin dip plastiğini sertçe yere vurarak tüfeğin tetik düşürmediğinden emin olun.Ancak bundan sonra tüfeğe saçma koyarak tetiği deneyebilirsiniz.Saçmayı koyduktan sonra namlunun güvenli bir yere baktığına emin olmadan tetik köprüsüne parmağınızı bile sokmayın..ayarlanmadan önce benim tüfekte adeta dokunduğunuzda tetik düşüyor idi.


    Selamlar.

    bir yabanci forumdan bağımsız ölçüm sonucu görmüştüm forum üyesinin gönderdiği


    x20 için 11 pellet atış var 887 fps ile 877 fps arasında 8.4 grain jsb pelletle (.177)
    sanırım bu üreticiler Raptor vs gibi pelletleri daha da hafifletmek için delikler açıp kullanarak artı piston içinde mazot+benzin+tiner karışımı ile dizelleterek ölçüyor bunları :P (üreticinin verisi 1200 fps)
    hatta adreside buldum..


    http://www.network54.com/Forum…the+Stoeger+X-20+Springer


    Cumartesi ankara teamden chrony getiren olursa PS'ye benimkini de ölçebiliriz.


    Selamlar.

    stoeger x20 de falcon 4.52 denedim bugün epey (yarım kutu kadar attım) daha önce kullandığım jsb exact'te aldığım sonuçlara pek yaklaşamadım.(sebebini bilemiyorum) ancak vuruş noktalarım ciddi anlamda dağıldı hatta şöyle söyleyeyim bir attığım yeri bir daha vuramadım bile bir attığım 3 cm yukarı öbürü 4 cm sola bir diğeri 5 cm sağa vs gibi.(50 mt)İlk rüzgara verdim bahaneyi hatta ben atamıyorum günümde değilim dedim,destek alamadım adam gibi vs dedim,yakına aldım hedefi (28-30 mt), rüzgarsız anları kollayıp attım sonuç aşağı yukarı aynı.Tüfekte mi bir dengesizlik var hız mı çok değişiyor filan derken kalan son jsbler ve ts10 ile yaptığım atışların falcona göre gayet stabil olduğunu atışlarımın birbirine büyük oranda yaklaştığını görünce falcon dan vazgeçtim stoeger için.Yatagundan fx pellet alıp birazda onunla deneyeceğim sanırım jsb exact ile aynı pellet.falconlar da co2 tabancama kısmet oldu sanırım :) Şunu söyleyebilirim ki stoeger x20 için şimdiye kadar en iyi sonuçları jsb exact ile aldım,jsb exact ve muadili fx aa vs gibi 4.52 mm 8.4 grain pelletler stoeger x20 için başarılı pelletler.bana sanki falcon'un eteklerinin çok kısa olması stoeger x20 de iyi sonuç vermedi gibi geldi yanılıyor da olabilirim tabi.

    Bu silahın bir Gamo kopyası olduğundan hep şüpheleniyordum, Artık emin oldum. =)


    Emniyet mandalının yeri ve şekli değişmiş sadece.


    stoeger x20'nin gamo hunter 440 kopyası olan Xisico XS B19 'un bir türevi olduğunu söylüyorlar bazı yabancı forumlarda (ayrıca sanırım crossman quest 1000x te yine b19 türevi imiş)


    sizce stoeger x20 ye gtr III vs gibi gamo için olan tetik modifiye kitleri vs uygulanabilir mi? Bu konuda denemede bulunan var mı dır?

    5 6 yıl öncesi gamo shadowmatic varmış 12 li yaylı tüfek, bayağı hoşum gitti bu tüfek :P


    Üstad gamo shadowmatic hala var.Geçen av bayiinde gördüm şimdi netten de baktım bazı sitelerde satışta var.Bir tane alıp iyice incelense aslında bence bizim Türk zekası aynısını yapar bunun.


    Selamlar Saygılar.

    Böyle silahlar serbest olsa çelik yelek satışlarında patlama yasanırdı herhalde ;tufey#

    Bu silahlar karşısında çelik yelek tabir edilen şeylerin pek şansı olduğunu zannetmiyorum.O çekirdek o hızlarla çarptığında ne çelik kalır ne yelek :) Zavallı kevlar ne yapsın.Bir de bir ara sarsılmaz armalite ar-50 üreticek vs diye duymuştum üretti mi ne yaptı bilmiyorum ama ürettiyse subjektif davranarak memleketim düzce de üretilen ar 50 alınsın derim.

    PCP dostları yanında; Yaylı dostu da arıyorum hükümsüzdür :)


    olur tabi bulusmalarda pcp ler ile millet 50 mt vs atarken :) bizde bir kosede sizinle daha kısa mesafelere vs atabiliriz belki yayli dostlugu adina.


    Birde konuyla alakasız olacak ama bulusmalar vs disinda gidip rahatca atis yapabilecegimiz (tabi edepli bir şekilde, rahatca derken rahatsızlık vermekten bahsetmiyorum) ankarada atis yapmaya uygun tenha yerler konusunda yardima ihtiyacım var bu tip yerler bilenler özel mesaj vs yoluyla bildirebilirlerse çok sevinirim.(aracım var ama yinede mümkün oldugu kadar merkeze yakın olmasında fayda var.Zaten az zamanı olan yoğun çalışan biri olarak atışta geçirebileceğim 1-2 saati yolda gecirmek pek işime gelmez ;#^+. )Selamlar.