stoeger x20 grt III tetik uygulaması

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Stoeger X20'mim için sipariş ettiğim GRT III tetik bugün elime ulaştı (1 hafta) ve tüfeğe taktım.


    işin aslı pek öyle cuk diye oturmadı hem normal emniyet'in hemde diğer taraftaki ayı kapan emniyet tertibatının tetik bıçağı üzerindeki pin e dayandığı küçük uzantılar biraz sorun oldu onları 1/2 şer mm kadar törpüleyince güzel bir şekilde oturdu.Her iki emniyet mekanizmasıda gayet güzel çalışıyor ve gerçekten iki tetik arasındaki fark inanılmaz.Ev içerisinde bir kaç atış yapıp biraz ayarlamaya çalıştım tetiğin 1. ve 2. kademe ayarlarını.Şimdilik orta yollu bir ayarda bıraktım yoksa adeta dokunur dokunmaz tetik düşürüyor.(ancak bu halde bile tüfeğin dipçik plastiğini yere sağlamca bir kaç kez vurduğumda tetik düşürmüyor).Daha ince ayarlamayı daha fazla atış yapabileceğim bir zaman ve mekana bıraktım.Telefonumun hem bluetooth'u hemde usb bağlantısı saçmaladığından pc ye resim aktaramadım.yarın ofisten foto çekebilen bir şeyler getirip resimleri çeker eklerim.


    Özetle: Stoeger kullanıcıları için bir iyi bir de kötü haber var;


    iyi haber:evet grt III ve muadili tetikler Stoeger X20 ye uyar(uydurulabilir),denenmiştir.


    kötü haber:uydurabilmek için emniyet mekanizmasının uzantılarını az da olsa törpülemek zorunda kalacağınızdan tüfeğinizde herhangi bir arıza meydana geldiğinde orjinal tetiğini yerine de taksanız serviste tüfeğe müdahele ettiğiniz belli olacağından tüfeğiniz garanti dışı kalabilir.Forumdan sideprensi Kadir abimizin yazdığına göre stoeger yaydır piston contasıdır gibi kullanıma bağlı olarak eninde sonunda yıpranacak parçaları da göndermiyor siz tüfeğinizi bize gönderin diyor.Dolayısı ile tüfeğinin garanti dışı kalmasını göze almayan arkadaşlar hiç tetiği değiştirmeye kalkışmasın.


    Dikkat: BenTetiği monte edebilmek için törpüleme yapar iken mm nin 5 veya 6 da biri kadar her törpüleyişimde yeterli olup olmadığını deneyerek ilerledim ve yeterli gelecek minimum düzeyde törpüledim.Çok fazla törpüler iseniz emniyet tertibatınız çalışmayabilir.


    BÜYÜK HARFLE DİKKAT!!: Tetiği takıp tüfeği topladıktan sonra tüfeği özellikle ilk bir kaç kuruş denemenizde namluyu sıkıca ve güçle tutun.Tüfeği kurup namluyu kapatana kadar her an elinizden fırlayabileceğini varsayarak güç uygulamaya devam edin.İçerisine saçma vs koymadan önce emniyetin çalışıp çalışmadığını test edin sonrasında ise emniyeti kapatıp tüfeğin dip plastiğini sertçe yere vurarak tüfeğin tetik düşürmediğinden emin olun.Ancak bundan sonra tüfeğe saçma koyarak tetiği deneyebilirsiniz.Saçmayı koyduktan sonra namlunun güvenli bir yere baktığına emin olmadan tetik köprüsüne parmağınızı bile sokmayın..ayarlanmadan önce benim tüfekte adeta dokunduğunuzda tetik düşüyor idi.


    Selamlar.

    Ankara TR

  • çok faydalı olmuş yazdığınız bilgiler, malum stoegerin tetiği biraz sert bu bahsettiğiniz tetiği ne kadara ve nerden temin ettiniz

  • çok faydalı olmuş yazdığınız bilgiler, malum stoegerin tetiği biraz sert bu bahsettiğiniz tetiği ne kadara ve nerden temin ettiniz


    http://www.charliedatuna.com/GRT-III%20Trigger%20New.htm (ingilizce)


    adresinden hem tetiği temin edebilir hemde resimli montaj ve ayarlama kılavuzlarına ulaşabilirsiniz.


    Selamlar.

    Ankara TR

  • bu tetiği tam olarak ayarladıktan sonra 50m grupmanı yapıp buraya koyarsanız çok faydalı olur çünkü stoegerdeki tetikle grupman yapmak baya zor tetiği ezdikçe tüfeğin milimetrikte olsa oynadığını hissediyorum buda grupmanın çok sapmasına neden oluyo saygılar..

  • hayırlı olsun, güle güle kullanın yeni tetiği..


    bu konu benim de merakla beklediğim bir konuydu ama yine ikilemde kaldım bir yandan iyi bir tetik bir yandan garanti..


    neyse.. kullandıkça daha ayrıntılı bilgileri(tetiğin kaç gramla çalıştığı gibi,fotoları..vs.) bekliyoruz sizden.

  • tetik ağırlığını ölçmek için tetiğe bir pet şişe bağlayıp içine kaç cc su koyduğunuzda tetiğin düştüğünü ölçebilirsiniz. Ben olsam uğraşmam ;)

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • arkadaşlar bol pratik bol bol atış yaparsanız tetik ilk günkü durumuna göre biraz daha yumuşuyor aynı zamanda alışıyorsunuz da,stoeger ile yaklaşık 15 kutu bitirdiğim zamanlarda mod95 geçti elime sıfır,mod95 in tetiği daha sert geldi bana ;kihhik, halbuki stoegerde ilk zamanlarda öyle idi,
    bu 50 mt de 3 atışlık bir deneme ilk aldığım zamanlar da yapmıştım,
    [Resim Engellendi: http://img532.imageshack.us/img532/9320/101hn.jpg]
    buda tüfeğe iyice ısındığım zamanlardaki 100 mt atışım,8 atış 3 ü arazi, 8 de 5 şişeyi ortalardan vurmuşum demek 8o
    yeni sezon a kral magnum alıp stoegerın hızına çıkartacağım g;$i hem yarı fiyatına,kalite değerleri aynı eş değer,tetiği daha hoş,tam grupman yapmak için uygun,servis hizmeti çok daha güzel g;$i


    [Resim Engellendi: http://img130.imageshack.us/img130/7124/008atl.jpg]

  • Cumartesi getirde tetiği ezelim biraz :D

    HATSAN MOD 95 SAS 177 Cal. (Süper Akustik Sistem; GÜÇLÜ YAYLI ÇALGI) / OPTİMA 3-9X32 (Hakiki Çin)
    GAMO AF-10 177 Cal.
    ATA ARMS CY 12 Cal.Yarı Otomatik
    ATMACA 9 mm. Siyah/Krom


    Sahip Olduğun Silahın Tadını Çıkar. ;tufey#


    ankarateam.png