Hayaksisheytan adlı kullanıcının mesajları

    Sıfırlama Gerçekten zor benimde tufek sifirlama sehpam yok bir yolunu bulup hassas bir sifirlama yapmak istiyorumda para harcamadan nasil yapilir onu bulamadim 😁 Aslinda namluya girip icerden isik atan bir lazer olsa yakin mesafelerde pratik oluru

    Şefim bende Atlas bipot ayak var. Dipçik kısmınada pellet kutusu a4 kağıt falan koyarak düzledim tüfeği. Su terazisi ile zemin ve tüfeğin düz olduğunu gördüm ve optiği taktım onuda terazi ile ölçtüm tamam dedim çok hassas mm lik ölçüm yapmadım. Gene strelok programından tüfeğin namlusu ile hedefi doğru açıya getirip sıfırlıyorum belkide tüfeği haftada 10 kere sıfırlıyorum her regülatör basıncında değişiyor 😀

    IMG_7097.png

    Ben 3-4 ay regülatörle uğraştım.

    Şimdide çekiçle uğraşıyorum.

    Bu hobinin tuzu biberi uğraşmak. Ben ithal tüfek kullanıyorum. Regülatörü geçtim. Çekiç ve yay ile uğraşmam 120 sterline patladı. 😡

    Herkese Merhaba


    Bende Bursada yaşıyorum , Hatsan Barrage 5.5 modeli ile aranıza katıldım :)

    Bursa da değerli hobidaşlar var etkinliklere bence sizde katılın. Hoş geldiniz aramıza Rabbim kazasız belasız hobiyi sürdürmeyi nasip etsin.

    şuan asgarı ücret 333 lira tarlada yövmiyeli işçi 375 lira alıyor bir kutu jsb bile etmiyor maalesef

    Yerel av bayilerini gezin. Geçen yaz 90 dan. Geçtiğimiz salı da 125 ten hatsan JSB 18,13 topladım :whistling:

    Etekler birbirine değmiş tost olmuş ise namluya sürmeyelim saten ;)

    Spot On biraz ucuz etin yahnisine kaçıyor. Normalde kurşun % 99 saflıkta olmalı bizim bildiğimiz % 1 kısmı da Antimon ama H/N JSB gibi firmalar kendi formüllerini uyguluyor kurşun % 99 saflıkta o 1 lik kısımlara kendi karekter özelliğini katıyorlar diyelim.

    Ama bizim spot on un kurşun kalitesi kesinlikle %99 saflıkta değil. Alaşım oranları farklı işin kötü tarafı spot on aynı model kendi pelletlerinde bile kutudan kutuya değişen performansa sahip.

    1 şarjöre sırası ile

    1- JSB 18,13

    2- Spot on 18,13

    3- HN 18,13

    4- Atef 18,13

    5- JSB 18,13

    6- Spot on 18,13

    7- HN 18,13

    8- Atef 18,13

    Şeklinde pellet koydum ve JSB ile HN aynı noktadan isebet sağlarken Spot on ve Atef farklı noktalara grupman yaptılar. İki sinin de alaşımları farklı.

    İlginç bir şekilde spot on dome modeli ile JSB aynı noktayı vuruyor Dome modelinde kalıp problemi yoksa benim namluyla JSB tadında verim alıyorsun. 10 Kutu aldım 5 kutu süper 5 kutunun kalıpları o kadar geniş ki namluya sürecem diye pellet iticiyi yamultacaksın atıl oldu 5 kutu duruyor elimde.

    herkese hayırlı bayramlar tüfeğim hatsan flash 101 5.5 mm pcp bugün spoton solid deneyeyim dedim 60 kadar saçma attım biri sağa gidiyor biri sola gidiyor kafayı yedi tüfekte sorun aradım dürbünü söktüm tekrar taktım , sağa şimledim sola şimledim olmadı sonrasında hatsan 18.13 lere geri dönünce anladımki solidler sıkıntılı 18.23 ile nokta atışı yaparken spoton solid te 5 metrede bile 10 cm sapma yaşadım hayatımda attığım en adi pelletti bidahamı tövbe :)

    Hocam ilk önce namlunuzun solidi sevip sevmediğini anlamamız lazım. Başka FLash kullanıcıları solid atıp isabet almışmı. Belki namlunuz solide uygun değil. Almış ise belki spot on 26 GR solidi sevmedi namlu. Biraz araştırma deneyimli hobidaşlardan bilgi ile çözersiniz. Sevdiği solidi bulursanız hızlı atabilmek için mod yoluna girebilirsiniz. Namlu solide uygun değilsede zorlamaz pellet ile yolunuza devam edersiniz. Pellet içinde modlamaya gerek yok bence.

    Pellet eteği düzeltme.


    Övgülerimizi haketmeyen markalar utansın.


    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Hocam kendimce bir test yaptım. Kesinlikle doğru demiyorum ama gözlemlediğim durumu anlatayım.

    Pelletin eteklerinin yamuk olması Grupmanı etkilemiyor. Şarjörü full eteği bozulmuş pellet koydum 5 kuruş grupman verdi tek delik 42 M den. Pelletin eteği arkadan basınçlı havayı yedimi açılıyor senin çekiçle verdiğin basıncın 50 katına maruz kalıyor o etek sate. Grupmanı bozan pelletler genellikle kalibresi bozuk pelletler ve ağırlığı skalasından baya sapan pelletler oluyor.

    Örneği JSB den verelim 5.52 mm çapındaki pellet kutusundan. 5.50-51-52-53-54 hatta 55 bile çıkabiliyor. 1.175 gram pellet 1.100-1.250 arasında çıkabiliyor. Flying pellete ben hormonu bozuk diyorum 😄 kendini belli eder zate namluya ya zor sokarsın yada çok kolay. 😄. Bu arada kafasına çekiç ile vurduğunuz her pelleti bozmuş bulunmaktasınız 😱

    Şu spot on pelletler kutudan kutuya rengi değişiyor. Yıllardır düzeltemediler. Şu çıtayı yukarı çıkartamıyorlar. Artık gözle pelletin kalitesini anlar oldum. Online kanallardan değil yerel av bayilerinden 10 tl fazla vererek alıyorum. Açıyorum kutuyu içine bakıyorum mis. En son online kanaldan 10 kutu Dome modelinden aldım 5 kutu süper 5 kutu bozuk geldi bozuk diyorum namluya süremiyorsun. 5.60 falan çapı.

    hercules bully long 6.35 aldım hocam 2-3 gündür gerekli ekipmanlarını tamamlamaya çalışıyorum neden hatsan tahrip odaklı düşündüğüm için seçtim bahtiyar bey 666 dan daha güçlü dedi

    Hayırlı olsun. Rabbim kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin.

    Peki neden Hatsan 😄

    2023 model yerli firmaların tüfekleri beni çok heyecanlandırıyor. Ne zaman satışa çıkar bilemem ama. Bence bir mail falan atıp yeni ürünleri beklemeye çalışın derim.

    Kesinlikle çok iyi niyetli bir firma. Factor lerde ve sonrasında dolum ucunda dişi uca geçtiler ve bilindik hiç bir online av sitelerinde bu uçlar yoktu. Kendilerinden ricada bulundum hiçbir yerden bulamadığımı param ile satın almaya çalıştığımı bana satmalarını söyledim ücretsiz bir şekilde verdiler. Hatsan gibi önemli şirketler bu ülkeye lazım. Rabbim tekerlerine taş değdirmesin.

    Ama gel gelelim servis ve satış sonrası geri bildirime kesinlikle burada da iyi niyetliler ama işleyiş nasıl söyleyebilirim tabiri caizse. Bodoslama kara düzen paldür küldür.

    Genel kullanim 18,13 ise bir tik hızlı kalmış sanki. 34 grain için cok iyi sonuçlar. Atış sayısı ne durumda?

    JSB çok acayip bir pellet benim tüfekte 880 ortalamalarda dağılıyor 920-930 topluyor 960 lar da gene dağılıyor 1020-1030 lar da tekrar topluyor. Bu hızda 1.6 cm sunta değil saf tahtayı delip geçiyor. 920 ile 1020 arasında 100 FPS fark var ama bana kattığı his 2 katı enerji yüklemesi oldu. Şu anda atış adetlerini saymadım. ama Engin SAK solidleri benim tüfekte 960 FPS de iyi sonuç veriyor. 34 ün sonucundan memnun değilim 32-30 960 FPS lere yaklaştığından yada geçtiğinden güzel verim alıyor. O yüzden 34 için 6 gram çekici 10 grama yükseltecem 13,5 gram çekiç ile pellet atışları iyi olmayabilir ama onlada deneyecem. Regülatör muhteşem çalışıyor.