Helal Metahan JSB yine farkını ortaya koymuş ![]()
everlost tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Güle güle kullan Metehan.
-
Eline sağlık Artun abi
-
Ali abi döktürmüş yine, ellerine sağlık. Güle güle kullanın
-
Harika tüfek. Yarışmada başarılar.
-
Yukarıda bahsettiğim yöntemi keşfettiğim video:
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
ok cvp bekliyorum
Merhaba,
Dürbünü sabit bir eksen etrafında çevirme yöntemini denedikten sonra ayna yöntemi ile dürbünü yüzde yüz optik merkeze alamadığımı farkettim. ama çok yaklaşmışım. Öyle ki crosshair belli bir noktanın etrafında çok küçük bir yay çiziyordu. Sonra fakrettim ki windage ve elevation turretlerinin ikisi de üzerlerinde yazan klik sayıları bazında 0'a çok yakın. Benim de ikisini de 0'a alarak döndürme yöntemini deneme fikri aklıma geldi ve gördüm ki bu değerlerde dürbün fabrika çıkışı olarak optik merkeze alınmış. Yani ikisini de sıfıra aldığımda dürbün aynı nokta etrafında dönüyor. (Hawke Sidewinder SR Pro 6-24x56)
Ayrıca dürbünü çevirme yöntemi ile test ederken sabit tutmakta zorlandığımı belirtmeliyim. En sonunda kardeşimden yardım alarak yapabildim. Bu yöntem ile en sağlıklı test kanımca şu şekilde yapılabilir (youtube videosunda görmüştüm, linki daha sonra ekleyeceğim):
- dürbünün paralax yapabildiği bir mesafeye yere dik bir şekilde üzerinde büyükçe bir artı olan (x-y düzlemi) hedef kağıdı yerleştirilir
- dürbün çevirme esnasında kesinlikle doğrultu değiştirmeyecek ve kendi etrafında rahatça dönebilecek bir setup ile uygun pozisyona getirilir (en zoru da bu)
- hedefteki artının tam ortasında nişan alarak (crosshair hedefteki artı işareti ile tam örtüşecek biçimde) dürbün kendi etrafında 180 derece döndürülür
- dürbünün merceğindeki hangi eksen hedefteki (başta üzerinde olduğu) eksenden uzaklaştı ise dürbün bu eksende optik merkezde değil demektir.
- dürbün her 180 derece çevrildiğinde crosshair'ın iki ekseninin de hedefteki artı ile örtüşmesi sağlanana kadar windage ve elevation ayarları ilgili yöne doğru değiştirilir. -
Tüfekte sadelik basitlik her zaman iyidir. Toplanabilen dipçiklere de hastayım zaten
Güle güle kullanın. -
İhtiyari bey sizi tebrik ediyorum. Keşke Hatsan da bu kafa yapısında olsaydı. Hem kendileri çok farklı yerlerde olurdu hem de biz her döviz yükseldiğinde fiyatı sıçrama yapan ithal silahlara para vermektense milli sermayeye kazandırmış olurduk. Uluslararası camiada yaşayacağımız gurur da cabası.
Başarılarınızın devamını diliyorum.
-
Aynayı sert bir şekilde bastırmak gerekiyor. Ayrıca aslında bu işi yaparken ayna yüzeyinin dürbün merceğine % 100 paralel olduğunu varsayıyoruz. Bu yüzeydeki en ufak bozukluk ayarımızı etkileyecektir. Döndürme yöntemini denemedim ama en kısa zamanda bu yöntemi de uygulayıp teyit edeceğim. Saygılar.
-
Üslubum biraz sert olmuş evet. Neyse, herkes kendine pay çıkardıysa sorun yok

-
Oldu o zaman ABİCİM!
-
Ev kullanılmıyor bile olsa kapı numarası varsa atış yaptığın yer yerleşim yeri demektir. Yaptığın yanlış.
-
Bu konuyu başta çok önemsememiştim ama şimdi diyorum ki bu hobi ile uğraşan ve dürbün ile atış yapan herkesin önem vermesi gereken bir konu bu.
Tüfeğim 15 metrede hafif sola, 50 metrede ise sağa vuruyordu. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere ayna yöntemi ile dürbünü yatay eksende optik merkeze aldım. Bu halde her mesafede sağa vurmaya başladı. Ben de arka dürbün ayağının soluna daha önce hazırlamış olduğum 3 adet fotoğraf makinesi filmi ile shimleme yaptım ve tüfeğim artık her mesafede ortaya vurmaya başladı.
Konuyu foruma taşıyan arkadaşa çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.
Fotoğrafta aynadan yansıyan gözüm değil telefonun kamerasıdır

The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Konu niye kötülenmiş anlamadım. Bence her tüfek için böyle bir konu lazım. Düşünsenize satın almak istediğiniz tüfek ile yapılmış tüm grupmanlar tek konu altında... Bir de şu yabancı forumlarda sık sık karşılaştığımız herkesin envanterinin fotoğraflarını çekip paylaştığı sayfalarca uzayacak bir konu da lazım bu foruma.
-
En geç Haziran başı gibi çıkacak YEni Yerli PEllet ler, Ağustos sonuna geldik neredeyse, yok ince eleniyor sık dokunuyormuş, yok ayrıntıya önem veriliyormuş, yok hatalı mı çıksaymış, yok çok kaliteli geliyomuş fln fln fln. Ya Allah aşkına geçin bu işleri. Eğer Söylendiği kadar titiz ve özenli çalışılan bir iş olsaydı, en başta piyasaya arzı konusunda istikrarlı ve tutarlı olunurdu. Atıyorum, 3-5 ay sonra aha ürün bu diye getirecekler önümüze ve biz hobidaşlardan gelen eleştirilere de , '' e sizde çok acele ettiniz canıııım biraz daha bekleseydiniz o zaman kusursuz çıkardı '' gibi aptrik cevaplar gelecek eminim.Yani sonuçta şu ürünü çıkarıyosanız çıkarın. bi tarih verin ve o tarih üzerinde istikrarlı olun. yok etiketi olmadı, yok çapağını alıyoz, yok ambalajı kaldı gibi hikayelerle biz hobiseverleri amiyane tabirle Mal yerine koymayın. iha şunu da söyleyeyim; Şu saatten sonra çıksada almıycam o ayrı konu. Hepinize saygılar...!!
Bu pelletler piyasaya çıkmadı diye atış mı yapamıyorsunuz? Hayırdır ne bu öfke?
-
Başlığı okuyunca kesin biri havalı silahla yaralandı hatta öldürüldü diye düşündüm. Çok şükür durum bu kadar vahim değilmiş. Ama üniversite öğrencisi lisanslı atıcı da bunu yapıyorsa bu hobi her halükarda çok uzun ömürlü olmayacak.
-
Grupman fotoğraflarına hasret kaldık forumda
Yalnız biraz tüfek, doğa vs. fotoğrafları da eklersek daha güzel olur. Pelletlere gelince fiyatına göre fena değil gibi. Yerli üretim olduğunu yeni öğrendim. Standardı yakaladıkça daha iyi sonuçlar gelecektir. -
Çok ilginç bir ikilem olmuş. Bütçeniz yetiyorsa tabii ki de cricket. Hatsanın tüfeğin yanında verdiği dandik dürbün bipod, saçma vs. için cricket'den bt65'e dönülmez. Bu aksesuarları yavaş yavaş toplarsınız.
-
Elinize sağlık. Zorakiye monte edilmiş halinin de fotoğraflarını bekliyoruz.