everlost adlı kullanıcının mesajları

    Bu konuyu başta çok önemsememiştim ama şimdi diyorum ki bu hobi ile uğraşan ve dürbün ile atış yapan herkesin önem vermesi gereken bir konu bu.


    Tüfeğim 15 metrede hafif sola, 50 metrede ise sağa vuruyordu. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere ayna yöntemi ile dürbünü yatay eksende optik merkeze aldım. Bu halde her mesafede sağa vurmaya başladı. Ben de arka dürbün ayağının soluna daha önce hazırlamış olduğum 3 adet fotoğraf makinesi filmi ile shimleme yaptım ve tüfeğim artık her mesafede ortaya vurmaya başladı.


    Konuyu foruma taşıyan arkadaşa çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.


    Fotoğrafta aynadan yansıyan gözüm değil telefonun kamerasıdır :)


    airgunturk.com/attachment/8352/

    Konu niye kötülenmiş anlamadım. Bence her tüfek için böyle bir konu lazım. Düşünsenize satın almak istediğiniz tüfek ile yapılmış tüm grupmanlar tek konu altında... Bir de şu yabancı forumlarda sık sık karşılaştığımız herkesin envanterinin fotoğraflarını çekip paylaştığı sayfalarca uzayacak bir konu da lazım bu foruma.

    En geç Haziran başı gibi çıkacak YEni Yerli PEllet ler, Ağustos sonuna geldik neredeyse, yok ince eleniyor sık dokunuyormuş, yok ayrıntıya önem veriliyormuş, yok hatalı mı çıksaymış, yok çok kaliteli geliyomuş fln fln fln. Ya Allah aşkına geçin bu işleri. Eğer Söylendiği kadar titiz ve özenli çalışılan bir iş olsaydı, en başta piyasaya arzı konusunda istikrarlı ve tutarlı olunurdu. Atıyorum, 3-5 ay sonra aha ürün bu diye getirecekler önümüze ve biz hobidaşlardan gelen eleştirilere de , '' e sizde çok acele ettiniz canıııım biraz daha bekleseydiniz o zaman kusursuz çıkardı '' gibi aptrik cevaplar gelecek eminim.Yani sonuçta şu ürünü çıkarıyosanız çıkarın. bi tarih verin ve o tarih üzerinde istikrarlı olun. yok etiketi olmadı, yok çapağını alıyoz, yok ambalajı kaldı gibi hikayelerle biz hobiseverleri amiyane tabirle Mal yerine koymayın. iha şunu da söyleyeyim; Şu saatten sonra çıksada almıycam o ayrı konu. Hepinize saygılar...!!


    Bu pelletler piyasaya çıkmadı diye atış mı yapamıyorsunuz? Hayırdır ne bu öfke?

    Grupman fotoğraflarına hasret kaldık forumda :) Yalnız biraz tüfek, doğa vs. fotoğrafları da eklersek daha güzel olur. Pelletlere gelince fiyatına göre fena değil gibi. Yerli üretim olduğunu yeni öğrendim. Standardı yakaladıkça daha iyi sonuçlar gelecektir.

    Konu pellet olunca Gamo insanı hobiden soğutur. Çok farklı modelini deneme fırsatım olmadı ama silahın yanında gelen bir kutuyu olduğu gibi çöpe atmışlığım var.

    İkisini de kullandım. Şu an sr pro kullanıyorum ve bunu daha çok sevdim. Çünkü uzun mesafe atışlarında rüzgar düzeltmesi daha kolay yapılabiliyor. Pelletlerin rüzgardan ne kadar etkilendiğini de hesaba katarsak, sr pro'nun havalı tüfekler için daha iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Ayrıca şekil olarak da gözüme daha hoş geliyor.

    Paylaşım için teşekkürler hocam. Chrono'm olmadığından bu yöntemi zamanında ben de kullanmıştım. Yalnız anladığım kadarıyla chairgun programı dürbün ile namlu doğrultusunun tam olarak paralel olduğunu var sayıyor. Bu durum ise kricket, edgun gibi dürbün rayı öne doğru hafif eğimli tüfeklerde sorun yaratıyor. Öyle ki scope tape hazırlamak için 10 metreden 100 metreye kadar 5 metre aralıklarla tüfeği sıfırlayarak çevirdiğim klik sayısını not almıştım ama chairgun da bu değerleri bir türlü tutturamadım. Dürbünümün gerçek yüksekliği olan 7 cm yerine 5,5 cm yazdığımda ise cuk diye oturdu.