Yaşlı Kirpi adlı kullanıcının mesajları

    5,5 mm HW97K'yı V-Mach yay modifikasyonlu olarak kullandım. H&N Barracuda (yanılmıyorsam 21 grains) ile çıkış hızı 900 fps'ye gelmiş ve tepmesi çok az bir miktar artmıştı. Ancak isabette hiçbir sorun olmadı.

    Berbat bir hava da olsa muhabbetimiz harika idi. Özellikle başı çeken Klingonlu arkadaşımıza ve onun şahsında tüm Filintalar Grubu'na çok teşekkürler.
    Mekan çok güzel ve uygun. Yeri bilmeyenler için geliş pek kolay sayılmaz. Ben Ikea tarafından değil de Kavacık-Polonezköy üzerinden geldim: navigasyona verdiğim koordinatlar en kısa yol diye orayı göstermişti.
    Havanın yağışlı oluşu muhabbetimizi kısa sürdürdü. Esasen Mustafa Serdar ve Ailesi, Selçuk ve Ailesi ve benden oluşan kafile geç geldik buluşmaya. Her ne kadar omlet partisine katılamadı isek de, sonradan başlayan mangal muhabbetinde sucuk-sosis-tavuk üçlüsü üzerinde doktora yapmak imkanını bulduk.
    Fotoğraftaki kapalı mekan eski bir hangar (veya atölye). Ancak tavandaki bazı malzemeler söküldüğünden yağmurdan korunaklı hali kalmamış. Yoksa yağış hariç ideal bir atış mahalli.
    Ben mangalla uğraştığımdan pek katılamadım muhabbete. İnşallah bir dahaki sefere.
    Filintalar'a tekrar teşekkürler. :D :thumbup:

    Hatsan havariliği yapanlar gene de ısrar edecekler mi acaba tutumlarında?
    Dillerine bir "yurdumun malını karalamayalım, koruyalım" şeklinde bir slogan dolamışlar.. ve bunun aksine düşünenleri de neredeyse milliyetçiliğe ihanet edenler olarak sınıflandıracaklar.
    Bu işi yapamadıkları açıkca ortada...

    Atış yapılacak yer "meskun mahal" dışında ise jandarma yetkili oluyor; yoksa ilgili polis karakolu.
    İşi sağlama bağlamak için mahalli jandarma karakoluna gidilmesini ve atış yapılması düşünülen yerin "meskun mahal" mi değil mi onlardan sorulmasını tavsiye ederim. Ne de olsa, eğer herhangi bir şikayet veya müdahale olacak ise bunu yürütecek olan o bölgeye bakan karakol olacak. En iyisi daha başından onlara başvurup, buluşmanın yapılacağı yer ve silahlarımız hakkında kısaca BİLGİ VERİLMESİ yerinde olacaktır.
    Ben vaktiyle Çorlu'da aynı şeyi yapmıştım; nöbetçi kıdemli başçavuş ile görüşmüştüm. Havalı silah olduğu için karışmayacaklarını ancak devriye gezen jandarmalar müdahale edecek olurlarsa kendisinin adını verebileceğimi söylemiş ve ayrıca cep telefonunu da vermişti.
    Bana hiç gerekmedi bu veriler.
    Bilgi için yazayım dedim. Ancak şu da unutulmamalı ki Çorlu'daki bu görüş Istanbul'un xxyy yerindeki yetkililerce de uygulanacak zannedilmemeli. Bizdeki yerel kurumlar genelde kendi yorumlarını katıyorlar işin içine.

    Arkadaşlar,
    Hepinize çok sevgi ve selamlar. Çok arzulamama rağmen maalesef katılamadım. Bir kısmınız biliyordur ama çoğunluğunuz daha tanışmak fırsatını bulamadığım kişiler olduğunuzdan tekrarlamakta fayda gördüm: benim ikametgahım Çorlu. İşyerim ise Istanbul, Bayrampaşa.
    Yaklaşık 10 yıldır her sabah işe gider, akşama da eve dönerim: toplam 240 km günde. Arabam 1 yılda yaklaşık 65.000 km yapar.
    Avatarımın altındaki rakamdan da görüleceği üzere forumun en yaşlı üyesiyim (ihtiyar değil !!! ;kihhik, ). Araba kullanmayı sevdiğim için bu gidiş-gelişler benim için çok da zor olmuyor. Daha önce Istanbul'da yaşamış ve en kısa mesafelerin bile saatler aldığına şahit bir kişi olarak Çorlu-Istanbul-Çorlu ring seferleri benim için sorun olmuyor. Akşam işyerinden benimle birlikte çıukan arkadaşlarım Bostancı'ya ben eve vardıktan yaklaşık 20 dakika sonra varıyor. Dolayısıyla hiç de şikayetçi değilim.
    Lafı uzatmayayım: esasında bugün toplantınıza katılmak kararındaydım. Yazmıştım da. Ancak 10 yıldır aynı yerde beraber çalıştığım bir ağabeyimi maalesef dün toprağa verdik. Oldukça uzun sayılabilecek hayatımda görebildiğim mükemmel insanların belki de başında geleni idi. Dolayısıyla dün çok keyifsiz bir nedenle gene Istanbul'a gidip gelmek zorunda kaldım. Gidip gelmekten çok beni yolculuğun gerekçesi çok ama çok yordu.
    Bu sabah kalktığımda yeniden aynı yolu yapmak gözümde büyüdü ve maalesef aranıza katılamadım. Mustafa kardeşime de durumu açıkladım.
    Bizim her toplantımız keyifli geçer, dostluklar oluşturur, oluşmuş olanları pekiştiririz. Birbirini tanıyan insanların kaynaşması daha kolay oluyor. Ne de olsa yazışmalar statik bir düzlem içinde yapılıyor. Konuşmanın hele yüzyüze konuşmanın iletişimdeki yerini hiçbirşey tutamaz.
    Bu defa da öyle geçtiğine eminim buluşmanızın.
    Bundan sonraki ilk buluşmada tanışmak üzere hepinize selam sevgiler. ;d; ;d;


    ................... olabilecek en yüksek hızı istiyorum mümkünse. 20-25 fps aralığında 5 atış yeterli bana. Hatta tüpü de uzatabilirim 6-8 cm.

    Arkadaşım bunun en kolay yolu (nasıl olsa sabit bir konumdan destekli atış yapacağınızı varsayarak) scuba'yı doğrudan silah tüpünün girişine bağlamak. En yüksek hız aralığına karşılık gelen basınç değerini scuba manometresinden ayarlarsınız. Geri kalıyor şarjörleri sizin adınıza dolduracak bir "muavin" bulmaya....

    Ben profesyonel görüş verecek kadar bilgili değilim. Galiba bu konuda "xxxx atışta bir temizlik yapılmalıdır" gibisinden bir kural da yok. Herkes kendi tecrübelerine (veya kafasına) göre uyguluyor. Deneyerek optimum bir atış sayısı belirlemek en pratik çözüm.
    Şahsen ben 1 kutu (200 adet) pellet attıktan sonra önce harbi ile temizliyorum namluyu, sonra da aynı anda (yani peşpeşe namluya soktuğum) 2 keçe pelleti atıyorum. Kullandığım pellet JSB. Harbinin ucundaki kumaş parçası ilk çekişte siyaha yakın koyu gri, daha sonra da daha açık gri boyanıyor.