groupin adlı kullanıcının mesajları

    aynı şekilde mod 135 xrd modelinde ilk başlardan ben de durduramıyordum ki 25 liralık bir tek parça dandik bir dampa ayak almıştım kısa bir süre içerisnden sürekli atmasından dolayı ufak bir proje geliştirdim ve işe yaradı kısacası tam istediğim gibi oldu. Stoper'a falan gerek kalmadan kullanabiliyorum...

    amacım hatsan'ı yerden yere vurmak değildi . Sadece hatalarını kabullenmek yerine müşteriye yıkmaları bana göre mantıksız geldi ve bende bunu açıkladım.
    Tüfeğin ufak bir sorunu olduğunu söylemişsiniz. Tüfekle birlikte gelen notu harfiyen buraya yazıyorum. "Volkan Bey Tüfeğinizde sorun tetik grubu olduğunu farkettim ve kompe tetik grubu değişti. ve garanti olsun diye piston yine değiştirildi. 150 atış yapıldı sorun yok.İyi günlerde kullanmanız dileğiyle Burhan SEL..." Not bu şekildeydi.
    Şunuda belirtmek isterim kusursuz hiç birşey yoktur kanaatindeyim. Gamo olsun başka bir marka olsun tabi ki onlarında bu tür sorunları olmuştur. Müşteri memnuniyeti her zaman önemlidir. En azından esnaf arkadaşlar beni anlayabilecek durumdadırlar. Tekrar söylüyorum HATSAN'ı yerden yere vurmak gibi bir amacam olmadı.

    Dampa ayak dediğimiz şu dur...
    Yatagun'dan temin edebilirsiniz..
    [Resim Engellendi: http://www.yatagun.com.tr/BD1Q8C1L1O0Z8C0E7T6W7C.JPG]


    Bir kaç gündür kendim mod 135 kullanıyorum sas yok eski model ve tepme konusunda gerçekten çok başarılı.
    Dampa ayağı takarken dampanın üzerinde bulunan dürbün rayına diklemesine gelecek vidaları göreceksiniz. O vidaları dürbün rayında bulunan deliklerin içine sokmaya özen gösterin.
    Dampayı bir nevi anlattığm şekilde sabitleyecektir. Daha sonra dampayı yandaki vidalar ile sıkın sabitleyin
    Stoperı dampanın arkasına aynı şekilde dampayı sabitlerkenki taktiği stoper için yapın stoperın üzerindeki vidayı raydaki deliklerin birine oturtun ve o şekilde stoperı da sabitleyin.. Hepsi bu.
    Olay şundan ibaret...
    NOT: Bahsettiğim şekilde yapmama rağmen stoper yerinde durmuyor bu da ayrı bir mesele ;)


    [Resim Engellendi: http://i53.tinypic.com/5z08s9.jpg]

    bu gün saat 17.10 gibi silahı kargodan aldım. Silahı 2 gün önce göndermiştim ve ellerine dün ulaşmıştı. Dün öğlen saat 2 de almışlar ve bakıma sokmuşlar akşam üzeri saat 4 gibi aradılar silahta bulunan tetik mekanizması tamamen değişmiş ardından 150 kadar atış yapılmış yani test edilmiş. Sonuç olarak az önce deneme amaçlı 30 a yakın atış yaptım şimdilik bir sorun çıkmadı dürbünüde ayarladım havanın kararması üzerine atışlara yarına kadar ara verdim. Geçte olsa memnun kalabileceğim atışlarımı gerçekleştirmeye başladım burada bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum...

    bugün yurt içi kargo ile saat 13:30 civarı ile KARŞI ÖDEMELİ olarak gönderdim. Sonuçta sorun bende değil onlardan kaynaklanıyor Herhangi bir sorun çıkarmaz herhalde ?

    Diğer arkadaşlarında dediği gibi eliniz alıştığı zaman dürbünü herhangi bir yardımcı araç olmadan da ufak sapmalarda olsa ayarlayabiliyorsunuz. Benim ki sadece bir öneriydi yapılabilir yapılamaz tabi ki de orjinali kadar verimli olmayacaktı.

    ufak yaylık bir sorun olabileceğini bende düşünüyorum ama tetik mekanizmasından anlamadığım için dağıtmakta istemiyorum çünkü biliyorum ki dağıttığım zaman toplayamayacağım. Eminim ki sizinde dediğiniz gibi çok iyi anlayan üstadlarımız kesinlikle var. Ama hiç kimseyi rahatsız etmekte haddime düşmez...

    Tam anlamıyla haklısınız. Uzun zamandır da düşünmedim değil böyle bir firmadan alış veriş yapmakla hata mı ettim diye... Sonuçta yerli malı dedim yorumlara baktım müşteri memnuniyeti çok iyiydi. Ya bende bir şanssızlık var ya da firmanın bana karşı bir garezi var. Bu arada ben de İstanbul Sefaköy'de ikamet ediyorum.

    notumda değişimini talep ettim ne denli yerine getirirler bilmiyorum geldiği zaman yine aynı sorun olursa bu sefer daha farklı yollara baş vuracağım hayırlısı artık...

    tüfeği sıkı bir şekilde paketledim şu bildiğimiz kabarcıklı naylon poşetle açmam şuanlık söz konusu değil. Yarın yurtiçi kargo ile yollayacağım (hatsan anlaşmalı çalışıyormuş) yardımlarınız ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim...

    Mayıs ayının 2 sinde almış olduğum HATSAN MOD 135 XRD model havalı tüfeğim 2 gün kullanmamın ardından (toplamda 10 atış bile olmadı) piston tutmama sorunu nedeniyle aldığım yer ile (Hatsan'ın bayisi) irtibata geçtim ve onların aracılığı ile fabrikasına gönderdim... Tüfek 1 hafta sonra (9 Mayıs) fabrikaya ulaştı ve 11 gün boyunca orada kaldı.Silah 24 Mayıs yani dün aldığım yere kargo ile gönderilmiş. Bu gün silahı aldım.Eve geldim, silah üzerinde değiştirilen parçaları bir bir inceledim. Sırasıyla Piston contası, kol pimi, Tetik pimi, Tetik grubu bağlantı vidası, Hava lastiği, Tetik tırnağı değiştirilmiş. Herneyse tüfeği elime aldım dürbünü yerleştirdim, silahı kurdum. Yay eskisine nazaran ileri derecede fark edilir bir şekilde yumuşak geldi. Dürbünü ayarlamak için 4,5 atış yaptım ve sonunda dürbünü ayarlamayı başarmıştım.Son bir atış için tüfeği tekrar kurmaya kalktım ve malesef aynı sorun tekrar başıma geldi... Namlu kurulmuyordu. Hemen sıcağı sıcağına hatsanı aradım ve teknik servisten Burhan beyle görüştüm. Sorunu bir bir anlattım. Değişen parçalar ile bu sorunun tekrar oluşması imkansız denildi. Sorunun ilk gönderdiğim gibi devam ettiğini 4 5 atış sonrasında böyle olduğunu gayet açık bir şekilde açıkladım. Karşıdan gelen üslup tüm sorunun bana yıkılması karşılığındaydı. Her neyse sonucunda ne olacağını sorduğumda, silahı onlarda bir şekilde ulaştırıp genel müdür ile görüşüleceğini söyledi bunun öncesinde aldığınız yer ile görüşün onlarda bir incelesinler dedi. Peki dedim kapattım. Aldığım yer ile iletişime geçtim onlarında yapacakları birşey olmadığından dolayı kargolayıp tekrar hatsan fabrikasına yollanacak dediler. Hiç onları uğraştırmayıp içerisine bir not ile birazdan tekrar fabrikaya yollayacağım. Kısacası sorun nerede ve kimde çözmüş değilim... Silah sorun yaratıyor fabrikaya yollanıyor parçalar değişitiriliyor elime ulaşıyor ve bir kaç atıştan sonra tekrar bozuluyor... Bu sorundan dolayı ve gördüğüm muamele karşısında bu hobiden soğuma derecesine gelmiş bulunmaktayım...

    optik merkezleme derken lazer ışığının belirli bir mesafede bozulmamasından bahsediyorsunuz elimde bulunan cihazda göz kararı ile 100 metreye tuttuğumda nokta işareti bir haydi büyüyor ama 100 metreden kendini fazlasıyla belli ediyor eğer demek istediğiniz bu ise?