Sentinel adlı kullanıcının mesajları


    Lisans çıkarmak için gereken evraklar neler, nereye başvurulmalı

    Yeni Lisans çıkartmak isteyen ya da mevcut lisanslarını yeniletmek isteyen sporcularımız bağlı oldukları ilin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne müracaat ederek lisans işlemlerini gerçekleştirebilirler.

    Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce lisans işlemleri için istenen evraklar aşağıda belirtilmiştir.

    1. Atıcılık branşında ilk kez lisans çıkaran sporculardan lisans ücreti alınmamaktadır,
    2. Ferdi lisanslar için 2 Adet, kulüp lisansları için 3 Adet vesikalık fotoğraf. 25.10.1992 tarih ve 17649 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kıyafet yönetmenliğine uygun olmalıdır.
    3. Kulüp lisansı için kulüpten alınan ve sporcunun kulüp ile ilişkisini gösteren belge,
    4. Sağlık Raporu (Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini gösteren rapor)
    5. 18 yaşından küçükler için veli/vasi izin belgesi (e-devlet üzerinden de düzenlenebilir)



    https://www.taf.gov.tr/

    https://www.taf.gov.tr/page/tr/59/Sik_Sorulan_Sorular#cevap2

    https://www.taf.gov.tr/content…isans%20Bilgi%20formu.pdf

    Tekrar Merhabalar ,


    Bugün büyük bir heycanla sabah erkenden kalktım , hazırlandım , arabaya sandalyeleri masaları yükledim sonra tüfeğimi 100 bardan 200 bara evden çıkmadan doldurarak çıkmak istedim. Ancak Hill pompamın ucundaki oring takarken paramparça oldu.Zamanla durduğu yerde çürümüş anladığım kadarıyla.

    İnternetten o-ring baktım ancak ne yazik ki bir zamanların en iyi pompalarından biri olan hill pompa artık ülkemizde satılmıyor ve bulunmuyor duruma gelmiş. Tabi haliyle oringi hiç bulunmuyor. Bu nedenle direk dolum ucunu hatsan marka pompanın ki ile değiştirmeye karar verdim. Bir adet sipariş edeceğim. Hayaller haftaya kaldı. Umarım tüfekte bulunan oring ve diğer sistemler hala iyi durumdadır.

    Hill pompanın ucundaki oring dediğiniz eğer tüpe taktığınız dolum ucundaki oring ise bunu pompayla alakası yok dolum ucu zaten hatsana ait dolum ucu demektir ki sadece oring siparişi vermeniz yeterli olacaktır. Dolum ucu yeni aldığınızda aynı uçtan bir tane daha almış olacaksınız sadece ki oring almanız (yeni oring aldığınızda da tüpe takmadan evvel hafifçe ıslatarak takarsanız zarar görme ihtimali azalacaktır) yeterliyken gereksiz olacaktır, nacizane. Eğer bulunduğunuz bölgede bulmak sıkıntılıysa oringi ( sanayi civarı bulmak daha kolay olabilir ) forum içerisinde istek yazdığınızda mutlaka bir arkadaş yardımcı olacaktır, iyi atışlar dilerim.

    Sizinkisi daha güzel olmuş benim yaptığım iş güç arasında biraz derme çatma oldu ama kaşık bükme çok iyi olmuş deneyecem

    Estağfurullah kendi emeğinizle yaptığınız her çalışma paha biçilemez ve değerlidir, ancak paylaştığım çalışmalar bana ait değil ilk linkteki yine bu forumdan başka bir üye arkadaşımızın ikincisi ise yurt dışı bir forumdan örnek olarak size fikir vermesi açısından paylaştım naçizane. Ben de kendim için benzeri bir auto resetli hedef yapacaktım bunun için lazerle sac kesimi yapılan sanayide 4cm çapında 1cm kalınlığında yuvarlaklar kestirdim bir kaç tane ancak birleştirip de hedefi tamamlamak henüz nasip olmadı bitince onu da burada paylaşırım.

    Örnek Videolar;

    https://www.youtube.com/watch?v=HaJ3plEVfqE


    https://www.youtube.com/watch?v=CUmBfw0tyr8

    Çok adet tek seferde yapmak için;


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Forumdaki arkadaşlara lafım yok. Firma çok ilgisiz, milyonlarca lira harcayıp, tüfek yapacaksın, ama ortada özellikleri yok. Kimse bilgi veremiyor. Ne firma nede bayiler. Evrenin sırrını çözdük, ama daha tüpün hacmini öğrenemedik.Bazı rivayetlere göre, regülatör ile 5.5 850fps 70-80 atış yapabilir. At44 longtan 1 kg daha hafif. Tasarımı herşeyi çok güzel ama ilgilenen yok. At44 alacaktım. Ama 1 aydır bekliyorum, okadar emek harcamışsınız yazık etmeyin.
    Saygılar.

    Firma yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmede detaylı inceleme ve testlerin yapılmakta olduğunu, fabrikadaki yoğunluk sebebiyle ufak gecikmelerin yaşanmakta olduğunu biliyoruz. Bizde detaylı incelemeleri ve atış videolarını en kısa sürede tüm forumlarda yayınlayarak beğeninize sunacağız, ilginiz için teşekkür eder, takip etmeye devam etmenizi rica ederiz.

    Hevesli kardeşlerimizi unutacak değiliz, bana gönderilmiş olan 4,5 luk tüfeği alarak hazırlayacağınız bir atış buluşmasında bulunmak üzere yanınıza ziyarete gelebilirim (müsait olan dostlar olursa birden fazla kalibrede tüfekle beraber) atış dışı teknik incelemeler tamamlanır tamamlanmaz.

    Tüfeğin 4,5 luk modeliyle yaklaşık olarak orta güçten çok az düşük halde ayarlı iken yapılan atış sayısı 80 bara kadar atışa devam edilmek kaydıyla 82 oldu ancak daha detaylı ve gerçek istatistiki incelemeler mümkün olduğunca hızlı bir şekilde çok yakında paylaşılacak kesinlikle.


    Hatta hepimizin müsait olduğu bir zamanda tüfekleri bir araya getirip birçok kişinin gözlemi altında gerçekleştirmek daha da güzel olacaktır diye düşünüyorum.

    Arkadaşlar merhaba. Kral Arms firmasında ürün çizim tasarım ve talaşlı imalat bölüm sorumlusuyum. Puncher yeni ve oldukça kaliteli bir Tüfek oldu. Şöyle ki Şahsi tecrübelerime dayanarak(Ateşli silahlar bazında,havalı tecrübem yok) şu meşhur ithal Tüfek ligine girecek bir Tüfek. Tüfeğin çizim, tasarım, kalıplama, imalat aşamaların tamamına dahil olduğumu ve oldukça kaliteli bir iş çıkardığımızı söyleyebilirim. Şimdi sizlerde biliyorsunuz ki başta insan hayatı temeldir, yani basınca maruz kalan parçaların tamamı acımasızca hem mekanik hem de bilgisayar ortamında defalarca kontrol edildi. Belki basit bir örnek olacak ama şarjör Tasarımı esnasında 0.015 mm gibi kilitleme ve indeksleme hassasiyetini yakalamak için bile çok uzun süre bilgisayar başında uğraşlar verildi. Şunu net ve açık gönüllülükle söyleyebilirim ki; şu anda mevcut KRAL PUNCHER tamamiyle bilgisayar ortamında tasarlanmış ve tasarıma göre üretilmektedir. Fırsat bulduğumda 3D tasarım fotoğrafları da eklemeyi düşünüyorum.
    Tabi ki Üretmek kolay bir iş değil. Üretim esnasında sayın Efe Bey, fabrika sahiplerimiz Nevzat ve Mehmet sonsuz destek gösterdi. Sonuçta ortaya iyi bir iş çıktı. Ummuyor biliyorum ki sizlerde kalite konusunda kesinlikle hüsrana uğramayacaksınız.
    Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın.
    Ömer SAYIN

    Ömer Bey öncelikle aramıza katılmış olmanız güzel zira birinci elden kullanıcı geri dönüşlerini tarafsızca gözlemleme şansına sahip olabileceksiniz. Sektörle ilgili bir insan olarak tasarım aşamasında hangi program (veya programları) kullandığınızı merak ettim. Şarjörle ilgili olarakta böylesine hassas tasarım aşamasından sonra sanırım üretimde gözden kaçan bir sorun yüzünden bazı partilerde sorun oluşmuş kendim inceleme fırsatı bulamadığımdan anlatılanlardan yola çıkarak konuşmak zorundayım kusura bakmayın. Kral ın bazı yaylı modellerinde yaşadığı talihsiz geri dönüşümlerin ve servis sorunlarının da pcp üretim bandında ve servis hizmetinde tekrarlanmamasını ümit ediyorum kendi adıma.

    Vallahi ne diyeyim öğretmenim öğrenmenin yaşı yok heyecanla bekliyoruz yeni projeleri. Bir de bir duyum aldım mevcut birçok model tabanca ve tüfeğe uyumlu özel bir aparat hazırlığındaymışsınız bilhassa ben iple çekiyorum sonucu.

    Emir abi zorakinin tüfeğinin çıkmasını 444 gözle bekleyen bir arkadaşım var ona anlattım son durumunu senin modifiyenin ve sen bu modifiyeli halini satmak istersen eğer derhal haber vermemi istedi haberin olsun. Eline sağlık tekrardan.

    Hobiye yeni başlayanların sıklıkla karşılaştığı bir problem bu. Özellikle ucuz dürbünlerde verilen parayı çöpe atmakla sonuçlanan dürbün montajına çok dikkat etmek gerekiyor. Geçmiş olsun hocam dürbün sağlam neyse ki.


    5-6 bin dolarlık yeteri kadar ciddi ve profesyonel dürbünlerde de bu olay aynıyla vaki, binaleyh kısmen hakkınız da var. Geçmiş olsun arkadaşım bilgilendirme ve hatırlatma için teşekkürler.