Kendi Yaptığım Kolay Sökülüp Takılan, Taşıması Kolay Metal Döner Hedef (Flip Target)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba,


    Cumartesi günü tüfekle harika birgün geçirdim. Hava güneşli ve sıcaktı, dedemlerin köydeki uçsuz bucaksız bahçesinde emniyetli bir şekilde ve istediğim mesafelerde, emaye tencere, alüminyum çaydanlık, bakır kova, eski yağ filtreleri gibi çeşit çeşit hurdayla güzel bir poligon yaptım :) Tüfeği jilet gibi sıfırladım hedef kağıdında.


    Pazar günü ise hava yağışlı ve soğuktu, ateşli tüfekle poligona gidecektik ama olmadı. Günü garajda tüfek temizliği ve hedef yapımı ile geçirdim. Metal hedef aklımdaydı ve Pinterest'e girip oradaki metal hedef fikirlerini inceledim. Malzeme olarak eski bir bisliklet sele borusu, kalın malzemeli çelik yemek kaşığı ve işime yaramayan dandik bir tüfek harbisini kullandım.

    Öncelikle hemen belirteyim. Hedefin söküp takılabilir olması benim için önemliydi. Bu yaptığım hedefe iki adet harbi çubuğu takabiliyorum yani 8 adet kaşık dizebilirim. İşim bitince sele borusu içine harbi çubukarı somunlarıyla giriyor. Yani arazide çanta içinde sadece boruyu taşımış oluyoruz. Denemesini gelecek hafta yaparım, arazide olacağız hava iyi olursa.


    Neler yaptım


    1 ) Önce sele borusunu, tüfek harbisinin dışındaki kauçuk-lastik borunun zar zor gireceği genişlikte matkapla deldim. Kauçuk boruyu döndüre döndüre geçirebildim deliklerden, amacım da buydu.


    2 ) Yine aynı kauçuk boruyu bu sefer somunların içinden geçirdim döndürerek, somuna göre yivlenmiş oldu, somundan taşan kauçuk fazlalıklarını kestim ve çok çok sağlam oldu. Metal harbi çubuğu üstünde çok sıkı şekilde duruyor ama zorlayınca hareket de ediyor. Bu sayede kaşık v.b. takacağım metal hedeflere göre ayar yapabiliyorum. Aralara pul da takınca kaşıklar sağ-sol yalpalamadan fırıl fırıl dönüyor.


    3 ) Kaşıkları resimlerde göreceğiniz şekilde sapından eğdim. Malzemeyi kontrollü kullanmayı severim, kesip atmadım sapları hemen. Delip de takabilirdim kaşık sapını fakat kaşığın bombe kısmını örtecek şekilde bükmeyi düşündüm. Sapları eğerken, eğilme yeri yuvarlak kalsın diye çelik bir vidayı eğilen yere denk getirdim, sonra pense yardımı ile iyice ezdim ve aradan vidayı çektim. Bu sayede, pelletin dik geleceği bombe kısmı korumuş oldum, daha uzun sürede zarar görür kaşıklar. Kenarlardan zaten daha kolay seker açı sebebiyle.


    4 ) Kaşıkların birbirine değmeyeceği şekide mesafeleri somunlarla ayarlayıp pullarını da koydum. Tek çubuğa 4 kaşığı sorunsuz takabiliyorum.


    Aslında ilk aklımdaki şey resimde solda göreceğiniz uzun vidaları kullanmaktı fakat sele borusuna yiv açabileceğim aparatımı bulamadım. Bu sebeple kauçuk-plastik boru ile harbi çubuğunu kullandım. Sele borusunu müsait olduğumda uzun vida ile de kullanabileceğim şekilde yiv açıcı ile deleceğim. Alternatifim olsun.


    Hedefi arazide bir dal parçasına oturtabilirim. Ayrıca PVC borulara takılan kör tapayla toprağa saplayabileğim bir demir çubuk daha ekleyebirim. Veya alt kısımlarını da ince delip çelik tel ile ağaç parçasına bağlayabilirim. Sabitlemek sorun olmaz.


    Seleborusu alüminyumdan fakat oldukça kalın. Pelletler uzun vadede zarar verebilir belki ama sorun değil. Çelik boru ile de denerim.



    4782-b52a976d.jpg

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

    Mesaj 5 düzenlendi, son düzenleyen teknoturk ().

  • Benim de böyle bir şeyler yapmam gerekiyordu,teşekkür ederim fikir oldu.

  • Benim de böyle bir şeyler yapmam gerekiyordu,teşekkür ederim fikir oldu.

    Rica ederim. Dönen metal hedef aradım, Gamo'nun modelleri var ama stokları tükenmiş hep istediğim tarzda olanlar. Pinterest uygulamasından "flip targets", diy metal targets" diye aratırsanız çok güzel modeller var. Bu yaptığım kısa sürede kesip biçmeden şekli. Yaza ağaç gövdesine çakılabilir tek modellerden yapacağım, field target yarışma videlarınındaki gibi mini parkur yapacağım bahçede. :)


    Ekleme : Field target yazınca aklıma geldi. Daha 2 ay öncesine kadar elime havalı tüfek almamıştım şimdi parkura özeniyorum. 2-3 arkadaşım havalıya heves etse daha neler yapar insan, Pcp falan :)

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • Çok teşekkür ederim önerileriniz için abicim.Paylaşımlarınızı zevkle takip ediyorum.Hepsi titiz,özenli ve detaylı bilgiler


    Hobiler işte zamanla tutkuya dönüşüyor.Keyifli atışlar geçirmeniz dileğiyle ...

  • İlham için örnekler.

    Ahşaba, ağaca vidalanır tek hedefler.

    4924-0073e23a.jpg


    Yaptığıma benzer olan. Resimdeki gibi yuvarlak hedef kestirmek, temini ve düzgün kıvırmak sıkıntı.

    4923-18011a58.jpg

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • Güzel olmuş elinize sağlık.

    Hatsan Mod99 LE 5.5 mm + Optima 3-12x44AOE

    Hatsan Mod 135 QE 5.5.mm + ?

    Hatsan Galatian 5.5 mm + ?

    Zoraki HP 01 Ultra 5.5mm + Stoeger 4x32
    Webley Patriot 1. nesil 5.5 mm + Tasko 3-9x40E

  • Teşekkür ederim. Vaktim olunca yeni versiyonunu deneyip paylaşacağım.

    ellerinize sağlık hocam böyle hedefliklerin düşünülmesi de güzel yapılmasıda
    cam şişelere hedef olarak çalışan arkadaşaların genel çoğunluğu kırık parçaları bırakıp ayırılıyorlar araziden
    zaten halkımız doğayı korumuyor bide hobimizin adını kirletiyorlar
    youtube da onlarca şişe kırma videosu var biride videonun devamında
    çöpler toplanmıştır atış alanı temizlenmiştir diye bişey koymuyor
    herkez atıyor bende atayım düşüncesindeyiz halk olarak... :(:(:(

    mod 135 qe vorteks Browning 3-9x40 ;avci;


    Sarsılmaz Cobra 12ga. pompalı
    Huğlu kooperatif 12ga. Otomatik
    Çiftsan Süperpoze 12ga.
    Çiftsan çifte 16ga.

  • barut_selim

    Beğendiğinize sevindim. Şişeler ve doğa duyarlılığı konusunda hem fikiriz.


    Aslına bakarsanız, attığımız saçmalar da hiç masum değil. Hem balıkçılıkta hem de ateşli ve havalı silahlarda kurşun metali ile doğayı zehirliyoruz. Balık tutarken ve atıcılıkta elime kurşun değdiyse, ellerimi yıkamadan bişey yemezdim. Hatta havalı tüfeğe saçma koyduktan sonra elimizle tüfek kundağına, dipçiğe, tetiğe dokunuyoruz ve tüfek de kirleniyor. Evde tüfeği öylesine elime almışsam bile, o ellerimle yeğenime dokunmuyorum. Yere pelet düşer de yeğenim bulup ağzına atar diye korkuyorum. Kurşun vucuttan atılamayan ve zehirleyici bir madde.


    Kazancından çok vakit geçirmek ve sevdiklerimizi ağırlamak için sahip olduğumuz ve emekle baktığımız bir meyve bahçesi var. Toprağına kasa kasa gübre veriyoruz, toprak analizi yaptırıyoruz, eksik maddeleri tamamlamaya çalılıyoruz. O toprağa bir kurşun tanesi dahi karışsın istemem. Emeklerimize kıyamam, toprak zehirlensin istemem. Veyahut bölgemizde baraj ve göletler var, oradan tarım arazileri sulanıyor, o sularda kalan olta kurşunları, suya yapılan atışlardaki kurşun saçmalar içimi acıtıyor.


    Heryer böyle, dünya tüm insanlığın bahçesi. Heryeri sahiplenmek gerek. Bu kadar ağır, ucuz ve kolay şekillenebilir metal olmadığı için kurşun kullanıyoruz ama zararlarını da düşünmemiz gerek. Balıkçılıkta, taş ve mermerden kurşun alternatifi arayışlarımız bile olmuştu bir forumda.


    Kağıda grupman atışları için metal kovadan bir pelet yakalayıcı da yapacağım. Bir hevesle pelet ne kadar güçlü, ne kadar uzağa gidiyor diye sağa sola ateş ediyoruz ama vicdanen rahat değilim. Açık poligon haricinde arazi ve bahçe için peletleri yakalayan taşıması kolay bir düzenek de yapacağım.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • Hedefi bugün denedim, sök tak çok pratik, ömürlük bir hedef oldu havalı için. Bu arada çelik kaşıklar neredeyse hiç etkilenmiyor çarpan peletten. Çok yakından, uzaktan farketmiyor. Kaşığın kenarlarına gelince kaşığı ezmiyor hatta iz bile göremedim. Ortadaki sap kısmında ise kurşun lekesi kalmış sadece. Döner olması sebebiyle, peletin enerjisini dönmeye harcıyor, darbe oluşmuyor. Tek sıkıntı ayna gibi parlaklık. Ortamla kamufle oluyor. Turuncu sticker yapıştırmak gerek 30m den sonra.


    5014-d8bebc9a.jpg

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • Çok güzel ucuz ve kullanışlı.

    Hatsan Mod99 LE 5.5 mm + Optima 3-12x44AOE

    Hatsan Mod 135 QE 5.5.mm + ?

    Hatsan Galatian 5.5 mm + ?

    Zoraki HP 01 Ultra 5.5mm + Stoeger 4x32
    Webley Patriot 1. nesil 5.5 mm + Tasko 3-9x40E

  • Nalburdan 2 liralık bu spatulaları buldum. Asıl amacım ahşaba ve atış alanımızdaki otomobil lastiklerine vidalanabilir hedefte kullanmak ama döner hedefime de uydu.


    Aliexpreste 4cm çapında yuvarlak hedefler var hazır ama tanesi 7 lira civarı. Spatulaları alanda farklı mesafedeki lastikleri sabitleyeceğim. Hatta alanda bırakacağım, otların arasına koysam görmez kimse, alsa da vidasıyla birlikte maliyeti 2.5lira.


    5144-14796192.jpg

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • Çok güzel olmuş tebrikler. benim elimdeki malzemeleri kullanmak içinde değişik fikirler verdi bana teşekkür ederim

    BT 65 SB LW QE (Comet 6-24X50)

    HATSAN MOD 33 (Optima 3-12X44)

    HATSAN MOD 35 S (gez arpacık)

    HATSAN MOD 25 SUPERCHARGER (gez arpacık)

  • Çok güzel çalışma. Şişe kırma için tavsiyem şişeyi komple bantla sarmanız olur. Ben bu şekilde kullanıyorum. Dediğiniz gibi çöp bırakmak alanı kirli bırakmak hiç hoş değil. Ateşli ile atış alanına gittiğimde de kendi kovanlarım haricinde de biraz gezerek 1 veya 2 poşet toplarım çöp. Fakat hepsine yetişmek mümkün olmuyor. Atışa giden herkesin duyarlı olması en azından kendi fişeğini çöpünü vs toplaması gerekiyor.

    Hatsan Mod 85 Sniper 5.5mm (.22) + Optima 3-9x32 Dürbün ;tufey# (SATILDI)
    Gamo V3 4.5mm (.177) £tabanxalı$ (SATILIK)
    Cometa Fenix Mod 400 Compact Star 5.5mm (.22) + Hawke 6146 + Diana 4-16x42 AO Dürbün ;avci;
    Hatsan Bipod ;keyfs;
    Hatsan Torpedo Sniper 5.5mm (.22) + Yatagun Dampa + UTG Leapers 3-9x40 AO Dürbün f;s;s
    Optima 3-9x44 Dürbün ½bay£bay`; (SATILDI)

    Gamo P25 4.5mm (.177) ;#taban^l
    Crosman 1077 4.5mm (.177) bs,;s
    Ata Neo 12 Sentetik Mat Siyah 66cm +;tuftabV#

  • Hocam elinize emeğinize sağlık. İnsanın bir şeyler üretmesi ve kullanması çok güzel ve keyif verici.

  • bu spatula hamur kesme spatulası mı ?? Haftaiçi araştırayım da bende alayım aklıma güzel şeyler geldi

    BT 65 SB LW QE (Comet 6-24X50)

    HATSAN MOD 33 (Optima 3-12X44)

    HATSAN MOD 35 S (gez arpacık)

    HATSAN MOD 25 SUPERCHARGER (gez arpacık)

  • Yamtar adından emin olamadım şimdi ama bunu fırınlarda görüyorum sanki. Hamur kazımaya ve kesmeye kullanıyorlar diye biliyorum. Bu en küçüğü. 3-4 boyu vardı.


    Malzeme olarak da esnek değil. Kalın metalli. Klasik çelik pastacı ve boyacı spatulası gibi ince ve esnek değil.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen teknoturk ().

  • en kısa zamanda bende yapıp sizlerle fotoları paylaşacağım

    AA S400 MPR FT nikko 10-50*60

    PUNCHER PRO 5,5 walter 8-32*50

    mauser k98

  • Nalburdan 2 liralık bu spatulaları buldum. Asıl amacım ahşaba ve atış alanımızdaki otomobil lastiklerine vidalanabilir hedefte kullanmak ama döner hedefime de uydu.


    Aliexpreste 4cm çapında yuvarlak hedefler var hazır ama tanesi 7 lira civarı. Spatulaları alanda farklı mesafedeki lastikleri sabitleyeceğim. Hatta alanda bırakacağım, otların arasına koysam görmez kimse, alsa da vidasıyla birlikte maliyeti 2.5lira.


    5144-14796192.jpg

    Çok başarılı.Havalarda ısınmaya başladı bizede lazım olacak.