Gepard tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    öncelikle kusura bakmayın ben tek delik olayını lafın gelişi söylemiştim yani o konuda çok titiz olmadığımı belirtmek için.
    nickime gelirsek eğer, bu konu önceden de tartışılmıştı zaten forumda ben wikipediaya göre vasily zaytsev yazdığımı belirtmiştim ve sayın eblemis adlı üye de de şu mantıklı açıklamayı yaptı '' Bir rusun adının yazımını latin harflari kullanarak tartışmak çok da anlamlı değil. Burada kullanılanlar Kiril alfabesindeki yazılımın batı dillerine uyarlamalarından ibaret. Yani İngilizce'deki farklı yazılışları. Yazılan isimlerin hepsinin okunuşu aynı olup, hiçbiri orijinal yazılış değildir. Orijinal yazılışı şüphesiz kiril alfabesi iledir '' . bu yüzden herkesin doğrusu farklı anlaşılan, lütfen temcit pilavı gibi tekrar tekrar önüme getirmeyin bu nick meselesini.
    konu tam olarak bu linkin 2. sayfasında tartışıldı. '' tüfek seçimi yardım.. ''

    sayın akıncı37,
    öncelikle tüfeğiniz hayırlı olsun.yaylı kullanan bir insan olarak bende pcp düşünüyorum ama parasal olarak şimdilik 1000 euroyu gözden çıkartamayacağımı düşünürsek, bende at-44'e yöneldim. sizce ilk atışlarda gücü tatminkar mı ve isabeti nasıl acaba, geçi benim böle 60-70 metrede tek delik gibi bir derdim yok zaten 100 metrede attığım bir şişeyi vurup kırabiliyim yeter, yani sizce buna uygun bir tüfek mi acaba. gerçi ben acele etmicem yatagunun da galiba hesaplı pcp konusunda sürprizleri olucak anladığım kadarıyla. :) ve bir soru daha 5.5 olanını tavsiye edermisiniz.
    saygılar

    balığın yaşadığı yerde ağır metal kalıntıları yoksa balık her türlü yenir. sağlık açısından da pek bir zararı olacağını zannetmiyorum, en azından yetiştirme çiftliklerindeki levrek ve çipuralardan çok daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. hatta akçakocada bir bir kefal buğlama yemiştim off ilik gibiydi yaw, neyse konuyu dağıtmayalım ;şrofls;.

    acaba görüşünüz nedir bu tüfek hakkında tam olarak. bugüne kadar yaylı kullandım pcp'ye hatsanla başlamak ne kadar doğru olur onun yerine bekleyip bam b-50mi alsam. bu arada hw100 falan demeyin bana, içim gidiyor tabi ama o kadar parayı da bir öğrenci olarak vermem çok güç :) . o yüzden planım önce 300-400 ytlye bir pcp alıp sonra da pompasını almak. açıkçası ben bu hatsanların o alttaki havanın doldurulduğu tüpüne de çok güvenemiyorum ?(:)

    5.56'nın kullanılmasının asıl sebebi insan vücudunda yarattığı yüksek tahribat değildir kesinlikle, 5.56 çekirdeği vücudu daha rahat delip geçer vücutta yalpalamaz ve operasyonda düşman kuvvetlerini öldürmekten ziyade yaralayarak etkisiz hale getirmek düşünülmüştür. canlı ele geçirmek öldürmekten her zaman daha avantajlıdır. bunun yanında artık anti personel sniping rifle olarak geçen bir çok uzun menzilli tüfekler 7.62 tasarlanmıştır. 12.7 mermiler ise anti material olarak sınıflandırılmıştır. şu an birçok tüfek 5.56ya dönmüştür M-16 nasıl M-4 olduysa Ak-47'de 7.62'den 5.35'e çevrilerek Ak-74 yapılmıştır.
    saygılarımla...

    aslında yukarda fazlasıyla anlatılmış ama özet olarak dip balığıdır, bol proteinli her türlü yeme gelir, kamışa gerek yoktur şöle 3-4 orta boy iğneli kasnaklı oltayı suyun sakin bi yerine bırakıp beklemek lazım. ben sazan için oltanın gövde misinasını 0.35'lik, iğne misinalarını ise 0.25lik hazırlıyorum. ekmeği biraz çiğneyin dağılmayacak şekilde iğeneye yerleştirin. solucanda çok iyi iş görür.ben en büyük sazanımı solucanla yakalamıştım. yem konusunda dikkat etmeniz gereken şey sert taneli yemlerden kaçınmaktır. malum dişsiz balık olduğu için balığın işini zorlaştırmaya gerek yok. :) suyu kirletmeden ekmek kırıntısı, buğday veya hamur torbası ile yapılan yemleme iş görür. bölgeyi sapanlada yemleyebilirsiniz ama abartıp balığı doyurmayın tabi ;şrofls;. eti biraz çamur kokar ama pamuk gibidir kerata :) bu arada dip oltası hazırlamasınıad açıklıyım soru işareti kalmasın önce şöle 35lik misinayı kasnağa bağla metresine sen karar ver, sonra asıl gövdeden 50 cm kes ucuna 60 gr-70gr kurşun tak. sonra 25lik 10-15 cmlik misinalar hazırla 3-4 tane bunların ucuna da birer tane 3 veya 4 numara iğne bağla ( ben yaklaşık 1.5 kg sazanı 0 iğne ile çekmiştim :) ) sonra bu hazırladığın 10-15 cmlik takımları o kestiğin 50 cmlik misinaya 10'ar cm aralıkla bağlayın. en son bu 50 cmlik parçayı ana oltaya fırdöndü yardımıyla bağlayın. şimdi elinizde gayet iyi bir sazan oltası var bu oltayla sümüklü sazan olarak tabir edilen kadife balğınıda yakalama şansınız var ama iğneleri küçültmeniz gerekebilir.